Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By J...
Originally posted by ivanazuh
Imao sam otvorenu vezu, ali nije bilo dovoljno osecanja za jednu od strana. Kako god, vremenom sam dosao do zakljucka da jedino takve veze uspevaju...
Tacno! Cak i ako se ne koriste prednosti tzv. "otvorene veze" u takvoj vezi se covek oseca slobodnije, ne mora da potiskuje nista. A nekim ljudima je to bitno, neki su inadzije pa ce bas u slucaju gde nema slobode namerno svrljati okolo samo da bi sebi dokazali ponesto.

Inace, mislim da slobodna veza moze da nastane iz ranije "neslobodne" ili klasicne veze u trenutku kada je ta ljubav dovoljno zrela i jaka da je presla na nivo duhovne ljubavi odnosno da se tada partner dozivljava kao clan porodice. A cinjenica je da sa clanom porodice ne zelis da provodis bas svo vreme i ne mozes bas sve strasti da delis. Ali znas da je uvek tu kada ti zatreba, kada ti je tesko, jednom recju pravi prijatelj. U tom slucaju ostaje slobodan prostor za razne vrste drugih veza koje mogu a i ne moraju biti seksualne.

Naravno da u praksi moze svasta da se desi ali nista sto bi bilo vise opasno od situacije kada se "svrlja" u klasicnoj "zatvorenoj" vezi. Zivot je nepredvidiv, ljudi se menjaju.

Druga varijanta nastajanja slobodne veze je kada se ljudi tek upoznaju i odmah krenu u neku vezu ali bez obaveza. Ovo obicno krene kao neka kres kombinacija ali mislim da moze daleko da dogura ukoliko obema stranama odgovara.

I stvarno ne volim moralisanja moralista o tome kako je slobodna veza za nezrele, naprotiv, mnogo je nezrelije gusiti partnera ljubomorom i zabranama u "neslobodnoj" klasicnoj vezi nego prevazici sve to i imati poverenje u partnera i sigurnost u sebe.
By Swanheart
Originally posted by J...

I stvarno ne volim moralisanja moralista o tome kako je slobodna veza za nezrele, naprotiv, mnogo je nezrelije gusiti partnera ljubomorom i zabranama u "neslobodnoj" klasicnoj vezi nego prevazici sve to i imati poverenje u partnera i sigurnost u sebe.

:hail:
By жњ

Slobodna veza je pomodarstvo. Da mi je ista predlozena, glat bi je odbila, ma ko da je u pitanju i ma koliko mi tesko bilo zbog toga. I kad bolje razmislim, zavisno od situacije, pre bi devojci oprostila prevaru u klasicnoj vezi, nego usla u nesto sto se zove "otvorena veza".

Cekaj, otvorena veza podrazumeva slobodu saranja i svrljanja, ne? Sta tu onda znaci "imati poverenja u partnera"? Sta? Da mozda nece pociniti preljubu u vezi koje je modelovana za preljubu? Malo je kontradiktorno, ne?

Ja razumem da neko ko je imao los primer roditeljskog odnosa tokom odrastanja ima neku potrebu da se "zastiti" tim tipom veze, ali oko sebe vidim sve vise primera koji su odrastali uz "normalan" roditeljski odnos, ali opet daju prednost takvim vezama, sto jedino mogu objasniti uticajem masovne kulture, seksovima, gradovima i slicnim sadrzajima.

A promiskuitetom se nikako ne dokazuje sigurnost u sebe, nego bas suprotno.
Korisnikov avatar
By starky
meni je svaka veza pre ili kasnije,na ovaj ili na onaj nacin prerasla u otvorenu vezu(bar sa moje strane) :roflmao:

a mozda i sa "njene" strane,samo nisam bila zvanicno obavestena...:giggle:
By жњ
Originally posted by Swanheart

dobices po usima :evilwait:
By Swanheart
Originally posted by жњ
Originally posted by Swanheart

dobices po usima :evilwait:

:lol:

:mini ju:

:P
By J...
Originally posted by жњ
Da mozda nece pociniti preljubu u vezi koje je modelovana za preljubu? Malo je kontradiktorno, ne?
Moze i to da se desi, zasto da ne. ;)

I da kazem da je sve to stvar izbora, ako tebi ne odgovara, niko te ne tera da imas takvu vezu. Kada bi, kojim slucajem svi ljudi na ovom svetu imali takav konzervativan stav kao ti onda ja nikada ne bih ni mogla da budem u vezi. Na srecu, ima raznih ljudi i misljenja. :)
By жњ
ma, ja sam samo neizlecivo romanticna... volim kad mi kazu "jedina moja....", a u takvim vezama to bi zvucalo glupo :wink2:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Zwezdica
Zasto sve cice hoce jebenu otvorenu vezu?????????? :hmm: :nazalost:

Jer su najiskrenije! :up:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja tek sad kapiram da je ovo nova tema...ima vec stara..mislim da se zove "kad sam u vezi" ili nesto slicno...
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Vecini izgleda otorena veza predstavlja jebanje na kvadrat, navataj shto vishe mozesh kud imash zelenu kartu. Nije to video igrica !
Za mene otovrena veza je hrabrost da priznash prvo sebi a onda partneru da ne mozesh da budesh veran prvo mentalno a onda i fizichki. Shto ne znachi da sexa ima na tone, mogu godne da prodju dok te neko privuche, a kad se to desi, necesh da izmaltretirash sebe i pobegnesh nego cesh da uzivash.
Znam da ce sada da krene rasprava o ljubavi, i kako kad stvarno volish necesh da zelish druge. Sto ljudi sto cudi, za poshtoanje svaka.
Ja moju zenu volim i spremna sam da jedino sa njom imam sex narednih 50 godina ALI poshto i ona mene voli i zna me ( a i sebe) to ne zeli. Od sebe se ne moze pobeci. Zashto da se lazemo da nas druge zene ne privlache?
I opet ponavljam, to shto nas dve imamo dogovor ne znachi da nema ljubomore i ne znachi da jedva chekamo da natrchimo na sledecu ljubavnicu. Ja zivim za one retke trenutke kada sam sa njom i kad obe zelimo da budemo nevaljale, da damo sebe drugim telima i mozgovima a opet smo uvek povezane.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by жњ
ma, ja sam samo neizlecivo romanticna... volim kad mi kazu "jedina moja....", a u takvim vezama to bi zvucalo glupo :wink2:
Ih breee. A kol´ko si zaista jedina u tom trenutku? :alexis:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Originally posted by жњ

Nije glupo, ona jeste JEDINA MOJA, jedina kojoj cu da rodim bebu, jedna kojoj se dajem ogoljena i ranjiva.
Shto ne znachi da cu zene sa kojima podelim par sati ili dana uzivanja da tretiram kao da su niko i nishta, njih cu da volim malo vishe nego prijatelje i da poshtujem do neba, jer umeju da cene moju ljubav prema MOJOJ JEDINOJ.
By жњ
Originally posted by Inner-Smile
Originally posted by жњ

Nije glupo, ona jeste JEDINA MOJA, jedina kojoj cu da rodim bebu, jedna kojoj se dajem ogoljena i ranjiva.
Shto ne znachi da cu zene sa kojima podelim par sati ili dana uzivanja da tretiram kao da su niko i nishta, njih cu da volim malo vishe nego prijatelje i da poshtujem do neba, jer umeju da cene moju ljubav prema MOJOJ JEDINOJ.

jedina pored par drugih ;)
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Javlja mi se da cu da se iznerviram :gatara:
U otvorenoj vezi se ne gradi harem. I sa moje strane zatvaram diskusiju :)
Korisnikov avatar
By Val
Inner, nema tu nerviranja. Neki cje shvatiti, neki ne... Uzhivaj u tome shto imash i pusti druge neka zhive u iluzijama. ;)
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Nisu to iluzije to su njihovi stavovi i poshtujem ih :)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Postujem otvorenu vezu kao legitiman oblik veze, koji nekim ljudima odgovara. Meni ne.
Zelim da devojka koju volim bude samo sa mnom, kako dusom, tako i telom. Ne volim da delim takve stvari. Ako ne mozes da mi se das cela - ne treba mi ni taj deo koji mozes. Moze to sto bi mi pruzila da bude i mnogo, i da ja propustim nesto prelepo, ali meni to nije dovoljno. Nekom drugom jeste. Razumem i postujem, ali ne praktikujem.
Korisnikov avatar
By anche
iju... gospojica se daje cela ondaK :giggle:

@j

osh da se druzimo? :)
Korisnikov avatar
By Skituljko

Otkud ti to da jedna neslobodna klasicna veza (kako si je sama nazvala) podrazumeva ljubomoru, raznorazna gusenja i zabrane?! Ja ne bih bila ni 5 minuta u vezi kakvu si ti opisala. Meni je poenta veze da se osecam zadovoljno, srecno i ispunjeno. Ako to ne mogu da priustim devojci sa kojom sam u vezi ili se pak sama ne osecam tako, necu ni biti u vezi.

I ne osudjujem ja nikoga! Svako ima prava da bude u vezi/odnosu/relaciji koja mu/joj odgovara. Samo ne vidim zasto bi me neko nazivao laznim moralistom, iluzionistom ili konzervativnom osobom zato sto imam drugaciji stav.

:volinevoli: :elf:
Korisnikov avatar
By starsailor
zanima me dal devojke koje su za klasicnu vezu i veruju u to, i jesu u takvim vezama, dal samo sex smatraju kao prevaru? da li one ne mastaju o dr.zenama i kako sigurno znaju da njihove zene/devojke ne rade to??
ako je tako onda ja to MORAM videti, jer ne verujem da nesto takvo postoji...
Korisnikov avatar
By anche
ja kontam da je ona fora look but don't touch u upotrebi. a akumulirane frustracije kuda idu? :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Inner-Smile
Vecini izgleda otorena veza predstavlja jebanje na kvadrat, navataj shto vishe mozesh kud imash zelenu kartu. Nije to video igrica !
Za mene otovrena veza je hrabrost da priznash prvo sebi a onda partneru da ne mozesh da budesh veran prvo mentalno a onda i fizichki. Shto ne znachi da sexa ima na tone, mogu godne da prodju dok te neko privuche, a kad se to desi, necesh da izmaltretirash sebe i pobegnesh nego cesh da uzivash.
Znam da ce sada da krene rasprava o ljubavi, i kako kad stvarno volish necesh da zelish druge. Sto ljudi sto cudi, za poshtoanje svaka.
Ja moju zenu volim i spremna sam da jedino sa njom imam sex narednih 50 godina ALI poshto i ona mene voli i zna me ( a i sebe) to ne zeli. Od sebe se ne moze pobeci. Zashto da se lazemo da nas druge zene ne privlache?
I opet ponavljam, to shto nas dve imamo dogovor ne znachi da nema ljubomore i ne znachi da jedva chekamo da natrchimo na sledecu ljubavnicu. Ja zivim za one retke trenutke kada sam sa njom i kad obe zelimo da budemo nevaljale, da damo sebe drugim telima i mozgovima a opet smo uvek povezane.
apsolutno tacno :up:
posebno poslednji pasus, kad bliskost dostigne taj nivo u kom jasno osecate pripadnost/povezanost, bez ikakve prisile ili ucene, kad mozete da razvlacite taj osecaj bez obzira na to koliko ste prostorno ili telima udaljeni (ili blizi drugima)... to je za mene doakz ljubavi :love:

otvorena veza je koncept koji, za mene, podrazumeva ljubav bez granica: sta god bilo, mi cemo se voleti! ali se to cesto pobrka, pa ispadne: sta god bilo, gradicemo ovu kulu od peska, jer tako jedino moze biti, zato sto smo tako zamislili "ljubav".

otvorena veza cak i ne podrazumeva da ces kad tad imati sex sa jos nekim.
mozes ceo zivot biti u otvorenoj vezi i umom i telom. ali sustina je da se sex, pa ni emocije prema drugim ljudima ne defenisinu kao nesto sto rusi vasu ljubav, tj vezu. vec kao sastavni deo zivota svakog coveka.
pa sad ko ima tu snagu da se zaista koncentrise samo na jednu osobu ceo zivot, nek to SLOBODNO uradi, onako kako najbolje zna i ume.
a kad se partner ne poseduje, onda moze iskreno da se voli.
btw, ja jos uvek cekam odgovor na pitanje ZASTO SE SAMO SEX SMATRA PREVAROM?
zasto ne, recimo, i kad pije kafu sa nekim i smeju se zajedno?
Korisnikov avatar
By anche
e starsejlorke, el dosla vec do tebe ona knjizica 'ljubav, u stvari'? (ja volim da je zovem 'ljubav, u stvari knedla' jer sve nesto malo, malo pa progutaju neku knedlu tamo :giggle: )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!