Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Swanheart
Originally posted by Momo
Originally posted by Swanheart
:doh:

dokle vise sa fakin podelama i sablonima i definicijama

drago mi je, ja sam Swanheart i volim zene, ne identifikujem se sa recima, ja sam to sto jesam.
upravo to zastupam :hvala:

ja sam Momo queer osoba i to za sad a za sutra videcemo sta cu biti ;)

kako zastupas upravo to i ne identifikujes se ako izjavis gore citirano i boldirano
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by J...
moram da navedem da sam od psihijatra sexologa koji je doktorirao na temi bliskoj transrodnosti ( coveka koji se bavi identitetima izmedju ostalog, znaci nije auto limar :lol: ) cuo sledece misljenje: lezbejke su zene koje takodje kao i transrodne/transsexualne osobe imaju poremecaj roda.
A ja mislim da su to samo "misljenja". Slazem se da imaju poremecaj roda ukoliko se rod posmatra binarno, kao muski i zenski. Ali zar bas zbog toga nije uvedena kategorija gender queer, u koju sebe mogu da smeste svi oni koji se na neki nacin ne uklapaju u patrijarhalne kategorije muskarca i zene?
Upravo tako, sve su to samo misljenja. Niko ne moze i nema pravo da drugu osobu identifikuje i trpa u kutije na osnovu izgleda, ponasanja, sexualnog opredeljenja itd....

Ovim primerom sam samo hteo da naglasim koliko su definicije opasne po nase identitete :)
Korisnikov avatar
By Momo
:doh:

dokle vise sa fakin podelama i sablonima i definicijama

drago mi je, ja sam Swanheart i volim zene, ne identifikujem se sa recima, ja sam to sto jesam.
upravo to zastupam :hvala:

ja sam Momo queer osoba i to za sad a za sutra videcemo sta cu biti ;)

kako zastupas upravo to i ne identifikujes se ako izjavis gore citirano i boldirano
Ja sam imam prava da se identifikujem kako zelim, sutra mogu biti zdenka sir, ali nikada tebe ili nekog drugog necu trpati u kutije :)

i ti si rekla da si Swanheart , to takodje nesto znaci zar ne (nemoj mi reci da ako se neko pojavi sa istim nikom ovde da ti ne bi smetalo?) ? a i to da volis zene nesto znaci? :)

EDIT: cim kazes JA za tim sledi neka samoidentifikacija

EDIT 2:
e sad izvini ako te nisam dobro skontao, mislim ako si htela svojim postom da omalovazis ovu raspravu onda se sa tobom ne slazem uopste...

na ovom forumu postoji brdo tema, pa kome se ne svidjaju ili misli da su besmislene diskusije o definicijama ili slicno moze da ode na neku drugu temu, ja se necu ljutim majke mi :peace:
Korisnikov avatar
By ljubav91
Originally posted by ljubav91
pa sta me onda zavlacis sve vreme :smeh:
a jesi ti ista razumela od sve ove price, ali iskreno? :)

od koje price? ni ne trudim se da pratim ove rasprave sa angelinom jolie :kisa:
By J...

A sta ces ti onda ovde?

Cak ni ne provaljujes s kim imas slicne stavove. :lol:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Tema lezi tu mrtva vec dve godine, sad ste nasli da je ozivljavate na jako los nacin....cccc.... :nope:
Korisnikov avatar
By ljubav91

A sta ces ti onda ovde?

Cak ni ne provaljujes s kim imas slicne stavove. :lol:
ne znam ali meni ovo lici na uvredu :seljache:
By Çâðê_DUP
moram da navedem da sam od psihijatra sexologa koji je doktorirao na temi bliskoj transrodnosti ( coveka koji se bavi identitetima izmedju ostalog, znaci nije auto limar :lol: ) cuo sledece misljenje: lezbejke su zene koje takodje kao i transrodne/transsexualne osobe imaju poremecaj roda.
A ja mislim da su to samo "misljenja". Slazem se da imaju poremecaj roda ukoliko se rod posmatra binarno, kao muski i zenski. Ali zar bas zbog toga nije uvedena kategorija gender queer, u koju sebe mogu da smeste svi oni koji se na neki nacin ne uklapaju u patrijarhalne kategorije muskarca i zene?
mislim da mesas dve potpuno razlicite stvari..

rod ne moze da se posmatra drugacije no binarno, jer ne postoji srednji pol. postoje

1. muskarci

2. zene

zive na planeti, ako ne racunamo hermafrodite.

rod moze biti ili muski i zenski.

..
nesto sasvim drugo je gender queer kategorija, da osobe koje ne osecaju pripadnost muskom ili zenskom rodu, "smeste" sebe u neku kategoriju, ali se time ne uvodi treci rod, vec se "pravi" nova kategorija i izvodi iz nepripadnosti jednom ili drugom rodu. dakle, ja sam bioloska zena i osecam da pripadam muskom rodu. ja sam genderqueer. ali, to ne menja cinjenicu da sam bioloska zena. onog trenutka kad mi ta cinjenica zasmeta, pozelecu da promenim i pol i bicu svrstana ili cu samu sebe svrstati u kategoriju FTM.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Angelina777

genderqueer osoba i transeksualac preuzima, na neki nacin, ponasanje tipicno za muski rodni identitet. da li gresim? znaci, slazemo se da postoje muske i zenske osobine, vezane za rodni identitet. kod buch zena je taj muski rodni identitet, tj osobine, vidljiv. one se ne osecaju tako..mene to buni.
Mislim da gresis. Transeksualne zene mogu takodje biti butch i femme kao i bioloske.
Isto tako i transsexualni muskarci mogu preuzeti feminin model oblacenja i ponasanja.
Licno znam dva primera :)
slazem se. sve si ti lepo objasnio, nemam sta da dodam :up:
ali, ne bih sada o transeksualnosti, jer sam se ogranicila u startu na fenomen "decke" i buch zena.
mene samo buni sledece: buch zena na slikama koje je nanny postavila oponasa tradicionalni smekerski (muski) nacin pripaljivanja cigarete. pena za brijanje i izuzetno zenstvena zena sugerisu kopiranje "str8" odnosa. (meni bar)
nisam sigurna da langova promovise nekakav "marketing dekonstrukcije". ona kopira muskarca koga je gledala kako se brije u ogledalu, ne znam koga..nisam ja izmislila muskarce i ono sto se eonima smatra za muski nacin..brijanje, zulufi.. :lol: (odgovor na pitanje: sta uopste znaci str muska moda i sl)

..
ako se langova (buch) vec oseca kao zena zenskoga roda, mene to buni. ako je FTM, to mi je savrseno jasno i slazem se sa ovim sto si napisao.

ps "klasicnu"zenu ne cini vagina, vec naprosto zenski nacin ponasanja, razmisljanja, gradja..langova to nema :paradajz:
Korisnikov avatar
By ljubav91
''Transeksualne zene mogu takodje biti butch i femme kao i bioloske."

e sad mi stvarno nista nije jasno :nokti:
By Çâðê_DUP
Originally posted by starsailor
a sto se ponekad osecam ko dete? rodovo :D
dete nije seksualno bice :giggle:

jao i ovo je za diskusiju :doh:

jeste zapravo, ali ne na nacin kao odrasli :P
By Çâðê_DUP
''Transeksualne zene mogu takodje biti butch i femme kao i bioloske."

e sad mi stvarno nista nije jasno :nokti:
da, ja sam zensko i promenim pol da bih bila peder. sta tu nije jasno? ili bisex..mozda i omniseksualna.
Korisnikov avatar
By ljubav91
pa kakve to veze ima sa onom recenicom iznad???????? :cita:
Korisnikov avatar
By Momo
rod ne moze da se posmatra drugacije no binarno, jer ne postoji srednji pol. postoje

1. muskarci

2. zene

Moram samo da napomenem da je termin "hermafrodit" politicki nekorektan i uvredljiv. Umesto tog tremina koristi se termin: interseksualna osoba.
By Çâðê_DUP
pa kakve to veze ima sa onom recenicom iznad???????? :cita:
ja sam promenila pol, npr, musko sam bila pre toga, sto me sad cini transeksualnom zenom.

..

iako sam promenila pol..mmmm..neka ti neko objasni, moram u trash zonu :balon:
By Çâðê_DUP

1. muskarci

2. zene

Moram samo da napomenem da je termin "hermafrodit" politicki nekorektan i uvredljiv. Umesto tog tremina koristi se termin: interseksualna osoba.
pardoniram, ja sam isti upotrebila iz neznanja, jer nisam mogla da se setim termina interseksualan :blush:
Korisnikov avatar
By ljubav91
pa jbt kako ako si promenila pol sad mozes da budes "butch", znaci opet hoces da budes musko??? ( p.s. znam da nisi stvarno ti promenila pol da opet ne pomislite da sam glupa :P )
By Çâðê_DUP
pa jbt kako ako si promenila pol sad mozes da budes "butch", znaci opet hoces da budes musko??? ( p.s. znam da nisi stvarno ti promenila pol da opet ne pomislite da sam glupa :P )
ma ja (uslovno receno bilo ko) mogu da budem sta god hocu, iz koje god "ljusture" hocu.

..
eto, i posle za mene kazete da nisam tolerantna :placko:
Korisnikov avatar
By ljubav91
molim, kakve veze sad ima ovaj ruzni lik sa bilo cime???? :zongler:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ima veze, kako nema, ocu na mene tako zene da bacaju gace :sise:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Zaljubljena
Nanny meni ovo ne radi :beba:
Evo ja probah meni radi, mozda da refreshujes stranicu :neznam:
By Bombina
nemoj da mislite da je prava fustarica
Korisnikov avatar
By ljubav91
Originally posted by Nanny Ogg
Ima veze, kako nema, ocu na mene tako zene da bacaju gace :sise:
a ok ona kapiram kakve veze ima :pirat:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!