Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By AuroraDark
kao devojci koja se loži na devojke.. upada mi u oči generalno loš stav žena prema ženama. npr. često sam u društvu strejt devojaka i dešava mi se da me neka privuče, međutim još češće (s obzirom da nisam autovana svima) me te devojke automatski vide kao neku vrstu konkurencije, što se tiče muškaraca ili bilo čega drugog.. ne pričam o nekim stalnim prijateljstvima, već o poznanstvima i novim ženama koje upoznajemo tokom života.

da li primećujete takve stvari i ako ih primećujete, da li vam smetaju?

ne mora to da bude konkretno osećaj konkurencije već, šta znam, predrasude ili osuđivanja koja su prisutnija i vidljivija u žž odnosu nego u mm ili mž..

kada vidimo npr. devojku koja je otvorena, ima svoje stavove o životu, ima dovoljno muda da se ponaša drugačije i da je ne interesuje tuđe mišljenje.. ili se možda oblači oskudnije, ističe na neki način, bila ona javna ličnost ili devojka iz kraja. pretežno će se naići na osporavanje nje od strane ženskog nego muškog pola..

meni iz ove perspektive nikako nisu jasni ta čudnjikava dinamika i loš vajb :cekam:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
To je ono klasicno uklapanje u zenski stereotip "zene se vole al iza ledja se kolju". Tkave osobe su dosadne i ja se uvek klonim takvih.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
mogu da napišem roman na ovu temu ali ukratko sve se svodi na sujetu ili površnost
a najčešće i oba

nije da mi smeta, jednostavno me smara i ne zanima, tako da niti praktikujem niti sam više tolerantna da slušam druge kad mi pričaju o tome.
a ljudi ko ljudi će uvek o nekome nešto pričati i nešto zamerati svakome
Korisnikov avatar
By Hys.
jok, nikad nisam primetila da me zene gledaju kao konkurenciju/pretnju.

ha dok otkucah setih se jednog, al samo jednog a cekaj ne bilo je jos jednom - ok setih se dva primera, zanemarljiva.

ako se i desava, ocigledno sam nezainteresovana.

ne primecujem sta poznanice rade/pricaju kad sam ja u pitanju

ako to rade uopste

basbasbas mi je to nebitno.
Korisnikov avatar
By Markiza
Desila mi se jednom bašššš neprijatna situacija.
Dogovorila sam se sa drugaricom da izađemo zajedno tj, da se nađemo negde u gradu. Ona je te večeri stigla nešto pre mene i rekla mi da me čeka tu i tu, sa bratom i njgovom ženom, da im se pridružim na par minuta pa palimo ona i ja posle.
Njenog brata pre toga nisam nikad upoznala (vojno lice, baze, tamo-amo, često odsutan) a snahu jesam i delovalo mi je sve ok, čak smo i izlazile par puta sve zajedno.
Stigla ja, upoznali se, on , ponudio me pićem, razmenili smo par reči kurtoazno-dakle to je bilo tek par minuta poznanstva, kad je počela dotična snaha da me rebri pogledom, smrkla se kao da joj neko nož zariva u grudi. Ne progovara sa mnom ni reči.
Srećom, drugarica ustaje odmah, ja za njom i odlazimo.
Pitam ja nju šta to bi, šta je sa 'snahom', da bi ona meni rekla da je užasno ljubomorna i da kad je čula da ću im se pridružiti počela da joj izlazi para na uši od besa i ljubomore.
Alo, par minuta sam ga znala, ne sećam se ni kako izgleda čovek.
Mislim se, nosite se i ti i on.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ kako je meni to bolesno ... i scary.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641313#p2641313]AuroraDark napisao:[/url]da li primećujete takve stvari i ako ih primećujete, da li vam smetaju?
Primjećujem, događa mi se i naravno da mi smeta kad osjetim negativnu energiju u svojoj blizini koja je usmjerena direktno prema meni. Nepotrebno me iscrpljuje i odvlači pažnju od onoga što bih trebala raditi.

Razmišljala sam dosta o ovoj temi jer se najviše proteže na profesionalnom planu. Često se može od žena čuti kako im je puno lakše raditi s muškim kolegama jer su druge žene ovakve ili onakve. Kao uzrok tome (uz milijun drugih karakternih i uzročno-posljedičnih varijabli) nalazim u najvećoj mjeri razlogom neravnopravan položaj muškaraca i žena. Htjeli mi to priznati ili ne, još uvijek nema generalne ravnopravnosti (eventualno u mikrokozmosima pojedinih žena). U tom procesu samodokazivanja, žene labilnijeg karaktera postanu jako nesigurne, a to se manifestira kao ljubomora, paranoja, potkopavanje, ogovaranje i sl. prema onim ženama za koje osjećaju da su na onom nivou na kojem i one same žele biti - samostalne, neovisne i ravnopravne s muškarcima.
Korisnikov avatar
By Hellas
^ Bas tako, problem je na profesionalnom planu. Na BBCu pre par meseci procitah clanak da u HR-u najvise rade zene i one zapravo odbijaju da zaposle druge zene, pogotovu ako stave fotografiju.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2642002#p2642002]Aven napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2641313#p2641313]AuroraDark napisao:[/url]da li primećujete takve stvari i ako ih primećujete, da li vam smetaju?
Primjećujem, događa mi se i naravno da mi smeta kad osjetim negativnu energiju u svojoj blizini koja je usmjerena direktno prema meni. Nepotrebno me iscrpljuje i odvlači pažnju od onoga što bih trebala raditi.

Razmišljala sam dosta o ovoj temi jer se najviše proteže na profesionalnom planu. Često se može od žena čuti kako im je puno lakše raditi s muškim kolegama jer su druge žene ovakve ili onakve. Kao uzrok tome (uz milijun drugih karakternih i uzročno-posljedičnih varijabli) nalazim u najvećoj mjeri razlogom neravnopravan položaj muškaraca i žena. Htjeli mi to priznati ili ne, još uvijek nema generalne ravnopravnosti (eventualno u mikrokozmosima pojedinih žena). U tom procesu samodokazivanja, žene labilnijeg karaktera postanu jako nesigurne, a to se manifestira kao ljubomora, paranoja, potkopavanje, ogovaranje i sl. prema onim ženama za koje osjećaju da su na onom nivou na kojem i one same žele biti - samostalne, neovisne i ravnopravne s muškarcima.
ja ću sada malo da detour-ujem sa teme, podstaknuta ovim što je aven napisala. isto tako, primećujem, ima slučajeva kada su muškarci ti koji preferiraju da rade sa ženama, ali ne zato što imaju generalno bolju komunikaciju sa pripadnicama ženskog pola. ne ne, već zato što žene vide kao inferiornije. i onda se takvi egoistični muškarci okružuju ženskim saradnicama, nad kojima mogu da svakodnevno demonstriraju svoju, barem u njihovim očima, nadmoć. dakle, nisam baš ostala na temi, ali ljudi nesigurni u sopstvene kvalitete imaju sličan obrazac ponašanja kao što je naveden za konkretan primer specifičnog odnosa žene-žene. :/
Korisnikov avatar
By AuroraDark
Hys. napisao:[/url]
ne primecujem sta poznanice rade/pricaju kad sam ja u pitanju

ako to rade uopste

basbasbas mi je to nebitno.
ma boli i mene uvo šta koja o meni priča, naravno.. :) nego često nalećem na neke jako specifične primerke devojaka, koje su negativne prema ženama samo zato što su žene. ko za inat nmg da se setim konkretnog primera.

sada kada razmislim, možda je cela ta grupa na koju mislim jednostavno iskompleksirana -.-
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!