Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Ok, ovoj temi je mozda vise mesto u u delu foruma vezanom za zdravlje, al' mene vise zanimaju sada nestr8 zene. (one koje su polno zene, nebitno je kako sebe definisu) I znam da postoje teme slicne ovoj.

Koliki je nivo svesti o polno prenosivim bolestima? Da li redovno idete na pregled/savetovanje kod lekara/ginekologa?
Da li je moguce naci nekog lgbt frendli ginekologa van Beograda? Na koji nacin se stitite (ukoliko se stitite)? Ako se ne stitite - zasto to ne radite?

Da li vam je neprijatan proces kolposkopije pa zbog toga mozda ne idete kod ginekologa?
/za one lezbejke koje ne odlaze redovno kod ginekologa/
Ili postoji neki peti razlog zbog kojeg ne odlazite kod lekara/ginekologa?

_____
I tako, morah da otvorim temu, posto sam videla neku glupost na forumu vezanu za polno prenosive bolesti. :)
Korisnikov avatar
By mega therion
prilikom mog bivstvovanja sa prvom devojkom nisam imala svest o polno prenosivim bolestima. Dve godine kasnije me je zvala da mi kaze da ce ici na testiranje na hiv (mogla je lepo da me zove posle dobijanja rezultata, no to sad nije bitno) i tad sam se iscimala za medalju i krenula da se raspitujem o nacinima zastite. Ukratko, dentalnu zastitu ne koristim, al zato ni ne dovodim sebe u riskantne situacije sa nekim u koga nemam poverenje. Rukavice cu jos manje da koristim, jer.... mi je glupo... Elem, na kraju je sve ispalo ok sto se tice bivse, al ja sam se tada toliko iscimala da u mom recniku one night stand vise ne postoji.... Sto se ginekologa tice nije mi frka al ne stizem ove godine ni do zubara da odem, ali planiram da odem u neko skorije vreme. I nemam nameru da krijem to da u zivotu nisam spavala sa muskarcem ali da je bilo zena. Znaci puca mi pip za njeno misljenje, pregled ko pregled, dok nema pominjanja igala, radi mi sta hoces....
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515930#p2515930]Over_the_rainbow napisao:[/url]
Koliki je nivo svesti o polno prenosivim bolestima? Da li redovno idete na pregled/savetovanje kod lekara/ginekologa?
Ne idem, bila sam pre par godina poslednji put.
Da li je moguce naci nekog lgbt frendli ginekologa van Beograda? Na koji nacin se stitite (ukoliko se stitite)? Ako se ne stitite - zasto to ne radite?
Ne znam.
Sa muskarcem da, sa zenom ne.
Biram sa kim spavam.
Da li vam je neprijatan proces kolposkopije pa zbog toga mozda ne idete kod ginekologa?
Nije mi neprijatan.
Ne odlazim redovno jer nemam tu naviku, ajde tako da kazem.
Ali sam nkei dan razmisljala kako bih mogla da odem.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Ojhaaa, 3 je srecan broj.

Taman vidimo sta se promenilo, ovo ono.
A mozda se neko seti i da odgovori (ko nije pisao na drugim temama)
Korisnikov avatar
By mega therion
@over d rejnbov zato sto mi je bzvz, glupavo skroz.... Ako nekoj toliko ne verujem, vala necu ni raditi nista sa njom...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515930#p2515930]Over_the_rainbow napisao:[/url]

- nivo svesti u Srbiji? - ne postoji
- redovne posete ginekologu? - ne
- lgbt frendli doktor? - sta ce mi? doktor je dokor.. meni je ovo pitanje isto kao kad bi crnac pitao da li se moze naci crnac-frendli doktor u Srbiji.. dakle.. - ne moze, doktor je doktor i polozio je zakletvu i mora da te leci, ma kakav/a da si
- zastita? - sa muskarcima ranije kondom, sa devojkama nista
- zasto ne koristim zastitu? - zato sto nisam nikad bila tip za one-night-stand, a i uglavnom sam sa mladjim osobama od sebe, pa nemam strah da su "nesto zakacile"
- neprijatan? - ne
- zasto ne idem kod ginekologa? - isla bih bez problema kada bih smatrala da ima potrebe za tim.. npr. neki idu cesto kod zubara, cisto da vide kakva je situacija; ja sam kod zubara za 26 godina otisla maximum 5 puta.

i tako :bubblegum:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Sanja & mega therion
da li znate da se osobe mogu oboleti od necega (a bolesti jesu polno prenosive), a da uopste nije ni imao/la seksualni odnos? Ili pak mogu bolesti da prodju potpuno bez nekih simptoma, pa da ni ne zna neka osoba da je zarazena? (a ovde je onda dzabe sto je neka osoba "sigurna" i verujete joj ako se ta ista osoba ne testira)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
od cega npr neko moze da oboli (a da je nevin) a da ja to zakacim sexom? se drogiras malo?
Korisnikov avatar
By mega therion
ahm, jedino mi u trenutku kondilomi padaju na pamet, al mozda nije na to mislila.... Svejedno, ne koristim rukavice :lol:
Korisnikov avatar
By mega therion
ma neeeeecemooo. Over d rejnbov se samo brine za nemarni forumski zivalj....
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
:lol:

Ali zasto neko uvek pomisli na drolje kada se pomenu seksualno prenosive bolesti? :smirk:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517079#p2517079]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]od cega npr neko moze da oboli (a da je nevin) a da ja to zakacim sexom? se drogiras malo?
Pa eto, npr. kao sto je mega therion rekla - kondilomi, tj. hpv virus. A 4 tipa ovog virusa prouzrokuju rak grlica materice.
:)

P.S. Ma da, brinem se ja za sve i svja :wundy:
Korisnikov avatar
By mega therion
over d rejnbov, i ja sam time lupala glavu u tvojim godinama, a bolje da nisam... Kondilomi i price o istim su mi umal picke ogadili.... Ako je neko uredan, vodivracuna o higijeni... Mizerne su sanse da ih ima....
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Da lupam glavu - ne lupam, glava mi je na mestu. :)
Da su sanse mizerne da neko ima (ili da se zarazi) jako, jako malo paznje (a mozda bi se, eto, tamo negde to samo pomenulo da postoji) bi se posvecivalo ovoj bolesti (kada se paznja sa hiv-a skrene na ostale bolesti), a nesto nisam primetila da tako malo paznje njoj posvecuju. (a bogme, dosta puta sam prisustvovala razgovorima o tome, na vise mesta i od strane razlicitih ljudi, pa i onih kojima je posao da to znaju)

P.S.
Jbg, ja imam jak zeludac, sam razgovor o tim nekim stvarima picku mi ne moze zgadit'. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
To su meni teorije zavere "sta bi bilo kad bi bilo".

Kaze se "nije zvaka za seljaka", isto tako nije ni sex za svakoga. Svako je svestan u sta se upusta, sta se moze desiti i bla bla bla. Smatram sebe cistom osobom i da ne moram da brinem ni za svoje ni za zdravlje svoje partnerke.
Mi se svakako samo drzimo za ruke. :waldorf:
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517092#p2517092]mega therion napisao:[/url]over d rejnbov, i ja sam time lupala glavu u tvojim godinama, a bolje da nisam... Kondilomi i price o istim su mi umal picke ogadili.... Ako je neko uredan, vodivracuna o higijeni... Mizerne su sanse da ih ima....

Kakve veze sad ima higijena sa hpv?

To je kao da kazes oboje se redovno peremo, necemo da dobijemo hiv.

Dalje, kakve veze ima sto je neko nevin?

To naravno ne znaci da ne moze da prenese infekciju.

Na primer:

Candida, koja moze da se dobije od obicnog uzimanja antibiotika

Urinarna infekcija

A ima ih jos :yes:

jedini nacin da budete potpuno sigurne u zdravlje sebe i svoje partnerke jeste poseta lekaru.

To ne znaci da ja nisam imala nezasticen seks sa zenom, vec da su to cinjenice.
Korisnikov avatar
By gnossienne
Mene zanimaju samo doktorke tako da one vode računa o tome :zev2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!