Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Protest protiv "medijske i šinterske hajke na pse" okupio 150 ljudi

Oko 150 Beograđana okupilo se danas ispred Skupštine grada na protestnom skupu “Stop medijskoj histeriji i šinterskoj hajci na pse”, u želji da ukažu na to koliko je važna odgovornost vlasnika pasa, i primena u praksi Zakona o dobrobiti životinja.

Većina građana na protest je povela i svoje ljubimceGrađani koji su se organizovali preko društvene mreže Fejsbuk revoltrani su, kako kažu, zbog medijske i šinterske hajke koja se vodi protiv napuštenih pasa, a da glavni akcenat treba staviti na odgovorno vlasništvo i kažnjavati one vlasnike koji ne poštuju zakone.

- Problem svakako postoji i mi ga ne negiramo, ali treba se prvo upitati odakle su se stvorili psi na ulicama. Nisu se stvorili niotkuda. Oko 80 odsto pasa koji su na ulicama su izbačena legla neodgovrnih vlasnika koji ne vode računa o razmnožavanju životinja i nakon toga ne znaju šta će sa njima, pa ih izbacuju na ulicu da se sami snalaze. Želimo na ovaj način i da uputimo apel Skupštini grada da mora da reaguje da se prekine šinterska hajka, jer veliki broj pasa su šinteri počeli da uklanjaju sa ulica. Podsećamo ih da treba da poštuju dobre Zakone o dobrobiti životinja - kaže za “Blic” sugrađanka Ana Imširović- Đorđević.

Građani zatražili prekid medijske i šinterske hajke na pseOkupljeni građani kako kažu nezadovoljni su i izveštavanjem medija u vezi sa nekoliko poslednjih slučajeva napada pasa na ljude, gde su kako kažu psi predstavljeni kao “krvoločne zveri”, i napominju da “ljudske greške se ne smeju odbijati o leđa napuštenim psima”.

Građani ističu da treba naći rešenje po kojem niko neće biti povređen, i u isto vreme zajedno će živeti ljudi i psi.

- Treba govoriti o odgovornom vlasništvu, kažnjavati neodgvorne vlasnike pasa, sterilisati pse. Sve zajedno to jeste dug proces, ali je jedino humano rešenje
Korisnikov avatar
By Mars
A tih 150 koji su izasli sa svojim ljubimcima - do njih su dosli verovatno iz nekog azila, nikako iz poznate odgajivacnice sa rodoslovom, CACIB-ima i sl.

I sta su na kraju rekli?

I ja se slazem da postoji problem i da ti psi nisu na ulici sto eto tako...sve je kako treba - ali nesto mora hitno da se preduzima jer ovi izujedani ljudi sigurno nisu medijska histerija nego realnost.
By sncbgd
sve lutalice treba ukloniti sa ulica - uspavati itd, mnogo je jeftinije nego sterilisati i cekati da prirodno uginu
a i pse koji imaju vlasnike, ali napadaju ljude
vlasnike kaznjavati kad za svojim psima ne ciste, kao i kad njihov pas napadne coveka, zenu, dete
volim pse (imao sam sarplanince) sada nemam uslova da drzim
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ljudi su uzrok problema, ljude treba kažnjavati, a ne (napuštene) životinje.

Imam traume iz detinjstva od napada pasa, tako da sam uvek napet kada naiđem na grupu pasa lutalica, i imam fobiju od većine velikih pasa, ali ne mislim da je njihova krivica što su agresivni, jer su primorani na to.

Naravno da uvek postoji brže i "lakše" rešenje, ali ono je najčešće pogrešno.
Hoće li ovo društvo početi već jednom da razmišlja makar srednjoročno, ako već ne dugoročno, a ne samo da vidi metar pred sobom!
Korisnikov avatar
By LadyOfTheFlowers
volim pse, ali ove dzukele u mojoj ulici stvarno ne bih zalila kada bi ih odveli sinteri.
odnosno to su i uradili, ali su ih vratili nakon 3 dana.
trenutno je u naselju pas koji je kad se propne na zadnje noge visi od mene za glavu. ja sam visoka 1.61m, nije tesko biti visi od mene, ali ovo je pas koji se igra sa decom.

i sve ljude boli qrac za to sto ce mozda da nas izjede jednog dana.

i da se ne lazemo, i kad ih sterilisu i smeste u pi.du mat.rinu, niko ih nece usvojiti, zato sto ljude takodje boli qrac, dok ne postane licno.
Korisnikov avatar
By Torry
sncbgd napisao:sve lutalice treba ukloniti sa ulica - uspavati itd, mnogo je jeftinije nego sterilisati i cekati da prirodno uginu
a i pse koji imaju vlasnike, ali napadaju ljude
vlasnike kaznjavati kad za svojim psima ne ciste, kao i kad njihov pas napadne coveka, zenu, dete
volim pse (imao sam sarplanince) sada nemam uslova da drzim

ajmo sve beskucnike da ubijamo jer su na ulici

e svasta cu jos da cujem
By sncbgd
nisam cuo da se iz budzeta odvajaju pare za hvatanje i sterilisanje beskucnika kako bi kada ih vrate na mesto sa kog su pokupljeni nastavili da se jebu bez mogucnosti razmnozavanja dok prirodno ne skoncaju
Korisnikov avatar
By Torry
sncbgd napisao:nisam cuo da se iz budzeta odvajaju pare za hvatanje i sterilisanje beskucnika kako bi kada ih vrate na mesto sa kog su pokupljeni nastavili da se jebu bez mogucnosti razmnozavanja dok prirodno ne skoncaju

nisi, nisam ni ja

to je problem drzave, jos jedan, kao nesposobne da vodi racuna o svojim gradjanima

ali mene drugo zanima, da li treba ubiti sve ljude i zivotinje koji se nadju na ulici bez da im neko pomogne, usvoji ih, nahrani, da im lepu reci ili ih pomazi? ocigledno je ovo prvo najlakse resenje???
By sncbgd
ne, samo brze, prakticnije, jeftinije

pomozi deci bez roditelja, usvoji ih, nahrani, reci im lepu rec i pomazi ih
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jel neko brani ljudima da ih usvoje?

Ne.

Očigledno to nije tako jednostavno - a u najboljem slučaju mnogo je više pasa koji ostaju na ulicama i predstavljaju problem nego što se udome na taj način.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
sncbgd napisao:sve lutalice treba ukloniti sa ulica - uspavati itd, mnogo je jeftinije nego sterilisati i cekati da prirodno uginu
Tvoja jeftinija varijanta je protivzakonita.
By sncbgd
jel neko je tvrdio suprotno?

ja sam samo rekao svoje misljenje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!