Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Torry
Pocela sam sa vezbama jer sam se tako ugojila da me je sramota, a sad bih da krenem da se aktiviram jos vise..

troumim se izmedju joge, plesa i macevanja...

ako ima neko bilo kakva iskustva i preporuke, gde i sta, bila bih jako zahvalna
Korisnikov avatar
By Anhedonie
plivanje <3 zato sto ja obozavam al ne znam nista pametnije od ovoga da ti kazem :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Preporucujem trcanje, plivanje.

A ako se mislis za ovo sto si napisala, onda za pocetak joga.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a jel moze da smrsa uz jogu? zar nije ona tu da te zategne a salo smanjujes uz dobru ishranu? nikad nisam radio jogu pa nemam pojma, samo pitam.
Korisnikov avatar
By Blady
Joga je za sve, ali bukvalno.
Moze da se smrsa i uz nju, ali je trcanje najbolje za mrsavljenje.
Korisnikov avatar
By bern
Uz jogu ne može da se smrša jer nije aerobna aktivnost, niti je HIT (high intensity training). Ako se radi pravilno (i to ne bilo koja joga) može da ubrza metabolizam, ojača tetive i pomogne u ostalim nastojanjima da se smrša.

Mršavi se tako što ukupna energija koja se unese u organizam bude manja od potrošene energije. Npr, ako ti treba 1800 kalororja da sjediš i gledaš TV čitav dan (baszni metabolizam):

hrana: 1600
dnevna potrošnja: 1700 bazni metabolizam - aktivnost (npr. 150 kalorija, 2km trčanja)
= 250 kalorija dnevno manje

S tim što hrana mora da bude izbalansirana (masti, proteini, ugljenih.), aktivnost mora da ima određeni intenzitet (koji zavisi od godina, spremnosti i same aktivnosti). A sve zajedno treba da se prilagodi ukupnom broju unijetih kalorija.

Ako izgleda komplikovano - jeste (u početku). Zato svako prije eksperimentisanja sa tijelom mora da se baci na osnovno istraživanje, pošto posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

(Šarlatanski odgovor.)
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja recimo hocu da idem na zatvoreni bazen, ali sem onog u Obrenovcu, nijedan se ne hvali grejanjem i odredjenom temperaturom vode.
Koji bazeni u bgu imaju pristojnu temp vode, to mene zanima...pa da konacno idem na rekreaciju stalno.
Korisnikov avatar
By Azdaja
izaberi ono sto bi te najvise zabavilo...:)
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Па, интензивни плес ти је онда најбоља активност. Можда латино али би ти можда боље било да одеш на ону нову ствар - Зумба фитнес. Нисам ни ишао нити знам некога али оно што сам о томе читао је доста позитивно! Требало би да спаја плес и фитнес (ђускаш уз музику али посебном кореографијом која одговара фитнес вежбању). Значи забавиш се и смршаш. Мислим да је посебно прилагођено женама... :)

То имаш у овој теретани:
http://www.teretana.com/
За остале не знам. :) :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mačevanje baš i ne vidim kao opciju za rekreativno bavljenje.

Joga ili ples, zavisi od toga šta ti više prija... brzina i energičnost, ili snaga i stabilnost.

Imaš brdo programa, tipa Zumba & Les Mills između plesa i fitnessa.

Ako se odlučiš za fitness programe, preporučujem da ih kombinuješ, zabavnije je i efikasnije.
Korisnikov avatar
By voicesman
Joga.
Macevanje je malo prezahtevno u svakom pogledu, oduzima dosta vremena a cesto i pare u smislu opreme. Ples je nekako vise grupna aktivnost, barem za tebe i jos jednu osobu. Joga je nesto sto mozes da radis gde god i kad god (manje vise), nezahteva drusto mada uvek je dobrodoslo, a odlicna je za sve, mrsavljenje, bildovanje misica cak cisto za energiju. Sve zavisi sta hoces/zelis :D
By Hans
Ako ti je cilj da smršaš, svakako trčanje. Pored toga, redukovanje ishrane. Sport bez probušene kašike i uravnotežene ishrane nema efekta.
Korisnikov avatar
By 2kune
aman ženo božja... samo prestani jesti od zalaska do izlaska sunca i koji put se ubij biciklom... što će ti više?
a jogu radi neovisno o ovim ciljevima jer je joga cilj sama sebi...
By alexandermagic
:)

OnT: Javlja mi se :awesome: da u tvom slučaju optimalan rezultat stiže kad se iskombinira dijeta sukladna krvnoj grupi, brzo hodanje (30-45 min.) i povremeno plivanje. Za konsolidaciju nervnog sustava i poboljšanje koncentracije - neka meditativna tehnika.
Korisnikov avatar
By Torry
alexandermagic napisao::)

OnT: Javlja mi se :awesome: da u tvom slučaju optimalan rezultat stiže kad se iskombinira dijeta sukladna krvnoj grupi, brzo hodanje (30-45 min.) i povremeno plivanje. Za konsolidaciju nervnog sustava i poboljšanje koncentracije - neka meditativna tehnika.
:gatara: dobro ti se javlja
Korisnikov avatar
By Torry
i tako sam ja u petak imala prvi cas ZUMBE!!11

ipak se odlucih za to

crkoh ja posle pola sata, (krivim sebe i neimanje kondicije) , malo sam pokrete zabusavala ali samo iz razloga jer ih jos uvek ne znam, i taman dok u'vatim po koji ona promeni..

inace nije lose, bas mi se svidelo i nastavicu svakako...

posle toga sam se odlicno osecala i po kraju setala jos 2 i po sata..

ima tako da se sredim za par meseci da ni sama sebe necu prepoznati :love:
Korisnikov avatar
By alfhild
Ne znam da li si cula za "hrono ishranu", svrstavaju je u dijete?
U sustini jedes sve, ali u odredjeno vreme i prema odredjenom rasporedu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
alfhild napisao:Ne znam da li si cula za "hrono ishranu", svrstavaju je u dijete?

glupost...

jedna od naj NAJ boljid dijeta je "paleo" i najzdravija...

ali, kad smo vec kod tig magicnog gubitka kg, bez vezbanja...

svako vece pre spavanja kasikica meda, jesti umereno i cak ako ne zelite vezbati garantujem da skida 3-4kg mesecno :) (ovo je za lencuge :P )
Korisnikov avatar
By Torry
Azdaja napisao:
alfhild napisao:Ne znam da li si cula za "hrono ishranu", svrstavaju je u dijete?

glupost...

jedna od naj NAJ boljid dijeta je "paleo" i najzdravija...

ali, kad smo vec kod tig magicnog gubitka kg, bez vezbanja...

svako vece pre spavanja kasikica meda, jesti umereno i cak ako ne zelite vezbati garantujem da skida 3-4kg mesecno :) (ovo je za lencuge :P )

a jel moze slatko? :awesome:
Korisnikov avatar
By alfhild
Azdaja napisao:

glupost...

Probala si?

U sustini, svakih 3 meseca izlazi nova knjiga i time se menjaju misljenja.
Do sada se nisam opterecivala zdravom ishranom, ali lencuga sam, pa bih pocela.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!