Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Mali fotografski aparat marke Leica, deo nevelike serije proizvedene 1923. u Leitz in Wetzlaru u Nemačkoj, prodala je na aukciji u subotu po rekordnoj ceni za taj format - 336.000 evra, privatna galerija Westlicht u Beču, javlja APA.

Slika

Po izvestaju austrijske novinske agencije, taj mali crni foto-aparat koji je kupio neimenovani "evropski kolekcionar", postao je "najskuplji foto-aparat malog formata na svetu" i drugi najskuplji u svim kategorijama ikada prodan na aukciji, ističe APA.

Deo je serije malih foto-aparata proizvedenih radi ispitivanje tadašnjeg tržišta. Nosi broj 107 i sedmi je foto-aparat Leica proizveden u seriji, i prvi proizveden za izvoz s potvrdom za američko tržište.

Svetski rekord za foto-aparat, 580.000 evra, drži dagerotip braće Susse iz 1839.

Jedna od najstarijih kamera na svetu, dagerotip model iz prve polovine 19. veka, prodata je na aukciji u Beču za oko 580.000 evra. Ta kamera francuske izrade (Susse Freres) potiče najkasnije iz 1839. godine, a pronađena u Minhenu. Prodata je anonimnom kupcu na bečkoj aukciji, preneli su austrijski mediji.

Slika

Dagerotipije se smatraju prvim primerima komercijalnih fotografija, a aukcija je izazvala veliko interesovanje, jer je reč o kameri koja je verovatno jedini preostali primerak francuske kuce Susse Freres. Dagerotipije su nazvane prema Luju Dageru (Louis Daguerre), Francuzu koji je izmislio proces izrade posrebrenih ploča u živinoj pari, uz upotrebu kamere opskure. Kao rezultat, dobijana je pojedinačna slika u pozitivu - dagerotipija, koja je bila vidljiva samo pod izvesnim uglom u odnosu na izvor svetlosti. Slika je bila obrnuta, kao u ogledalu - njen proces izrade podrazumevao je pozitiv, a ne negativ. Takođe, nije je bilo moguće reprodukovati.

Na sednici Francuskog instituta i Akademije lepih umetnosti, 19. avgusta 1839. godine, saopšteno je otkriće dagerotipije i taj datum se uzima kao rođendan fotografije. Smatra se da je prva fotografija Abrahama Linkolna (Lincoln) snimljena 40-ih godina 19. veka upotrebom dagerotip kamere. Danas je preostalo samo nekoliko dagerotip kamera i u privatnom su vlasništvu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Ovaj, 84 godina star fotoaparat, deo O serije čuvene firme Leica, nedavno je na aukciji prodat za 240 hiljada engleskih funti. Na taj način postao je drugi najskuplji fotoaparat na svetu. Inače, najskuplji fotoaparat je francuski Susse Freres.

Slika
Korisnikov avatar
By m..
ja imam ovaj levo

Slika

ideju nemam koliko kosta, niti sam sigurna da radi (mada bi trebalo, dedin je, a on je jako pazio stvari).
By жњ
jaooooooooooooooooooo, blago tebi.... diiiiivan je :love:

evo moje igrackice

Slika

:meda:
Korisnikov avatar
By KiWi
realno najskuplji je onaj Adobe-ov prototip sa desetak sočiva ... Postoji samo jedan (ako nisu napravili još) i kada su ga prezentovali rečeno je da košta oko 2 miliona dolara (koliko je uloženo u njegov razvoj)
Korisnikov avatar
By Blady
Koliko bogatih forumasa... :kokice:
By жњ
boze, sto sam ja okacila fotku ovog mog krsa kada se radi o najskupljim aparatima :giggle:
By Dragonite
Originally posted by жњ
jaooooooooooooooooooo, blago tebi.... diiiiivan je :love:

evo moje igrackice

:meda:
OMG ja imam maltene isti! Postovaću sliku sutra, neka japanska marka. Koliko, bre, to vredi danas? :wink:
Korisnikov avatar
By Madonna
imam i ja neko sranje, krs, mozda vredi koji diiiinar :kopanos:
Korisnikov avatar
By m..
Pa imam i ja 2 lomo smene 8m, koje sam kuplila na zemunskom buvljaku, jedan za 100 dinara, a drugi za 50.

I 2 lomo lca, samo sto mi se jedan pokvario, a jedan od starta nije zatvarao blendu. I boga oca tako toga.

I hocu da imam jos.

:D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by shut
imam i ja neko sranje, krs, mozda vredi koji diiiinar :kopanos:
Da, ali fotke kakve moze da napravi mozda vrede mnogo.

Nikad ne potcenjuj matori aparat, narocito ako je lomo.
Korisnikov avatar
By m..
idi na zemunski buvljak. ima ih (uglavnom smena 8) koliko hoces, za do 150 dinara. ako nismo vec kupili sve.
Korisnikov avatar
By m..
(a mozes si i narucis na sajtu, al tu budu skuplji)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!