Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Da li neko zna način na koji rukopis može da se poboljša(bude čitljiviji)?

Svi saveti i preporuke dobrodošli,osim onih "Idi ponovo u školu" :P

Nešto online?:nesiguran:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Ja sam svoj zajebao zbog tastature. I ne znam kako da ga ispravim. :D

Mozda da pocnes da pises polako i onda da pazis na rukopis dok ti ne predje u rutinu ona da pocnes da ubrzavas. Ako sam ja uopste razumeo o kakvom rukopisu je rec :smeh:
Korisnikov avatar
By deran
Pa o tom o kom si pisao...

Nemam vremena za "polako"-već sam opmenut par puta...:povez:
Korisnikov avatar
By KiWi
Bila je na sajmu prošle godine odlična knjiga na tu temu "Nauči da pišeš po drugi put!" ... raspitaću se za autora.

Moj bivši je kupio zato što stvarno piše kao nogama (ne može ni sam posle da pročita) ... nije baš bio dosledan, ali saveti idu otprilike ovako:

1) Trudi se da pišeš polako
2) Probaj da crtaš, a ne da pišeš slova ... vremenom će se crtanje ubrzati
3) Dok vežbaš koristi penkalo (ne sećam se zašto je ovo bitno)
4) Obrati pažnju da pišeš pokretima ruke a ne pokretima prsta
5) Piši uvek sa oslonjenim laktom o podlogu

ima još .. ali ne mogu da se setim ... ima nešto i o uglu pisanja, kao i samom držanju penkala ... ali ne mogu da se setim više :(
Korisnikov avatar
By deran
Pa otprilike je slučaj i sa mnom-"pišeš ko levom nogom,niko živ ne može da rastumači!!!!!!!!!!"

Nema šanse da pišem polako-posao ne dozvoljava...

Ovo drugo ću da pokušam-imam negde neko naliv pero,bog sami zna da l uopšte radi...:napitak:
Korisnikov avatar
By KiWi
znam... užas je to .. njega baš nervira što ništa na brzinu ne može da napiše
Korisnikov avatar
By pthalo
imam lep rukopis, jer želila sam da imam lep rukopis i provela sam vremena da savršim moj rukopis... I kada sam naučila ćirilicu, provela sam mnogo vremena da pišem azbuke:

ааааааааааааааааааааааааааааа
ббббббббббббббббббббббббббббб
ввввввввввввввввввввввввввввв
ггггггггггггггггггггггггггггггггггггг

itd, dok nisam mogla da pišem lepo i brzo. crtaj slove, piši polako, vežbaj samo jedno slovo, piši to oko 100 puta, onda sledeće slovo. :)

ja vežbam obe ruke od detinstva jer mi je mnogo važno da znam da pišem lepo sa obojima. Kada sam imala 7 godine, moja najbolja drugaricca je slomila ruku i tada mi je padalo na pamet koliko je važno ako neko zna da piše da obojim rukom i provela sam sva svoje slobodno vreme da vežbam sa levom rukom, svaki dan, satima sam pisala azbuku. Sada mogu da pišem sa obojim rukom istovremeno, i da crtam sa obojim rukom.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by deran

Nema šanse da pišem polako-posao ne dozvoljava...
pa vežbaj, brate, kod kuće dok ne savladaš stvar.

inače, nisi usamljen, sve više ljudi ima očajan rukopis zbog stalnog korišćenja tastature. i moj se poševemetio u poslednjih par godina...
Korisnikov avatar
By Rei
Vezhbaj kuci po ceo dan, umesto da pishesh po forumu, gledash tv ili shta vec, ako je zbog posla i ako je hitno da nauchish brzo. Kod kuce polako, na poslu probaj da balansirash... Ovako kako je pthalo napisala, tako su i nas uchili u osnovnoj. :)

Ovo za pokrete rukom a ne prstima zvuchi malo nezgodno... ? Svakako prsti imaju finiju motoriku od ruke...

Inache, da, od kako sam zavrshio srednju (pre pet godina) praktichno nishta ne pishem na papiru i rukopis mi je ochaj zhivi. :shrug:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
meni se u srednjoj pogorsao rukopis, na casovima iz srpskog kad smo radili ispravke pismenih. jos od petog sam pocela konstatno da pisem latinicim i onda profesor kaze da se pise cirilicom...katstrofa ... mesano pisano-stampano i latinica-cirilica i to mi je ostalo i dan danas...jako cudno pisem... :maska:ali vizuelno deluje lepo. i sad tako sa vremna na vreme kad pisem nesto jednm polako na latinici, jednom na cirilici.

i koliko god ti da vices da ne smes polako, kuci se skidaj sa kompa neki notes ispred sebe i udri. slovce po slovce. rec po rec. drzim ti palceve :fige:
Korisnikov avatar
By deran
Vežbo sam pola sata,ne mogu više :indijanac:

Za prvi dan dovoljno...:D
Korisnikov avatar
By pthalo
pola sata je dovoljno :)

vežbaj i sutra :kiss:
Korisnikov avatar
By deran
Hoću Pthalo-kad mi bude dosadilo,setiću se tebe...:kiss:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by deran
Da li neko zna način na koji rukopis može da se poboljša(bude čitljiviji)?

Svi saveti i preporuke dobrodošli,osim onih "Idi ponovo u školu" :P

Nešto online? :nesiguran:
u kom smislu? jel zakrzljao ili previse ispisan?

znas kako - ja sam toliko pisala latinicom, da sad kad brzo pisem, izgleda lepo, al niko osim mene ne moze da procita - tj vise lici na arapsko pismo nego na latinicu, a kad brzo pisem, automatski se prebacim na pisana slova. I onda sam krenula da rabim cirilicu - kockastija je pa se ne da lako raspisati do neraspoznavanja (stampam cirilicu, jer inace nesvesno ubacujem latinicna slova, cak i kada pazim, napisam latinicno m, b pisem kao σ i slicno), i tako sam manje vise resila problem. svako to moze da procita.

ako ti se rukopis u medjuvremnu pretvorio u krompire od neupotrebe - onda kreni ono kao prvace, potrudi se da ti sva slova budu jednake visine i u horizontalnim redovima. napisi kako stignes pa prepisi, ako nesto moras da pises iz glave. ili prosto vezbaj, igraj se, kreiraj razlicite rukopise, ume da bude zabavno.

ne znam. mene su na faxu poprilicno utrenirali da pisem po grafickim radovima, tako da nemam problema iako imam bar 10 razlicitih rukopisa - od koji se pola raspisalo toliko da vise lice na stenografiju nego na nesto citljivo.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by pthalo
imam lep rukopis, jer želila sam da imam lep rukopis i provela sam vremena da savršim moj rukopis... I kada sam naučila ćirilicu, provela sam mnogo vremena da pišem azbuke:

ааааааааааааааааааааааааааааа
ббббббббббббббббббббббббббббб
ввввввввввввввввввввввввввввв
ггггггггггггггггггггггггггггггггггггг

itd, dok nisam mogla da pišem lepo i brzo. crtaj slove, piši polako, vežbaj samo jedno slovo, piši to oko 100 puta, onda sledeće slovo. :)

ja vežbam obe ruke od detinstva jer mi je mnogo važno da znam da pišem lepo sa obojima. Kada sam imala 7 godine, moja najbolja drugaricca je slomila ruku i tada mi je padalo na pamet koliko je važno ako neko zna da piše da obojim rukom i provela sam sva svoje slobodno vreme da vežbam sa levom rukom, svaki dan, satima sam pisala azbuku. Sada mogu da pišem sa obojim rukom istovremeno, i da crtam sa obojim rukom.
ja mogu levom isto, ali jedva - izgleda kao desnom kad sam krenula u skolu (naucila sam da pisem znatno ranije al sam mesala pisma i nisam znala Џ).
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by m..

u kom smislu? jel zakrzljao ili previse ispisan?

Isapisan,mislim-uglavnom je nečitak(čuj nečitak... :doh: ).

Pišem pisano ćirilicu-ne pamtim kad sam pisao pisanu latinicu...

Sad ću početi da koristim štampanu latinicu,pa ćemo videti... :zvezda:

Ne razumem to da "imaš deset rukopisa":puzzle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!