Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Sinoć sam bio na jednoj hetero žurci. Žurka je počela super, ljudi su pristizali i u gomili se izdvojio još na samom ulasku jedan izuzetno lep frajer (i zgodan). Kako je došao uhvatio se za pivo i nije ga puštao sve do fajronta. Kada se već malo dobio, počeo je da se šetka i seo baš do mene ... malko smo popričali i skapirao sam da je dečko veoma zanimljiv, sluša zanimljivu muziku, studira arhitekturu (drugi put obnavlja istu godinu) i član je nekog lokalnog eko pokreta. Veoma miran, veoma kulturan, ali pije kao sumanut.

Najviše me je šokiralo što je on svestan svog problema, ali kao "imam fore do 30te da se ludiram, posle ću da se skrasim". Inače, kako sam kaže, ne seća se kada je poslednji put zaspao trezan.

Kada je kretao bio je toliko pijan, da nije mogao da obuje svoju desnu patiku, nego je seo na pod i obuo je na "napipavanje", inače izuo se dok je sedeo sa nama, kako kaže, da mu dišu noge (ne bazdiljaju)

Kada je otišao, kažem drugarici kako nisam očekivao da je neko baš toliki alkos sa svega 20 god. (retko izlazim sa nepoznatim društvom), a ona odgovara da je na žurci takvih bar još 10, a 90% ostale ekipe su kampanjski alkosi i prelaze sa jednog pića na drugo, s vremena na vreme.

Igrom slučaja poznajem momka koji je služio piće (baš ga dobro poznajem :fuck: ) i on kaže kako smo i ja ta moja drugarica jedini koji piju sok na žurci ....

Dakle, ili je Pančevo alko-prestonica zemlje ili će za 10 god ciroza jetre biti veoma česta dijagnoza ....

Da li znate nekog ko je tako navučen na alkohol?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
znam ih nekoliko.. I evo moje teorije problema:

Opsteprihvaceno misljenje je da alkohol nije droga. Iako je opasniji od trave - skoro svaki roditelj bi flipnuo kad bi vidio dijete sa joxom, a OK je da popije pivo. Pored toga, alkohol je lako dostupan, i klinci (ne samo klinci) ga shvataju kao bezazlen, jeftin stimulans. Posle nekog vremena, neosjetno se predje granica.
Da ne bih samo sudio o drugima, pricacu i na svom primjeru. Prije nekoliko mjeseci sam zakljucio da skoro nikad uvece nisam pio sok u kaficu. Preko dana, uz kafu jesam, ali cim padne mrak - udaram po pivu i vinu. I zato sam odlucio da rjedje pijem. Priznajem, na pocetku sam se osjecao kao debil sa sokicem (iako naravno nema nista cudno u tome, i nisam bio jedini), ali sam vremenom iskulirao. I sad pijem alkohol, ali mnogo manje. I mnogo bolje se osjecam.

Zakljucak - drustvena prihvatljivost i neinformisanost su krivci sto omladina lako upadne u zavisnost od alkohola. Svi se nesto bore protiv narkomanije - a svako malo neko pijan ubije nekog (bilo automobilom, bilo nozem).

eto.
By Sixto
Hehe, alcohol breath!? Nece kod mene bogami!
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by KiWi

Kada je kretao bio je toliko pijan, da nije mogao da obuje svoju desnu patiku, nego je seo na pod i obuo je na "napipavanje", inače izuo se dok je sedeo sa nama, kako kaže, da mu dišu noge (ne bazdiljaju)

nije toliko strasno ako je mogao da se obuje, znaci nije bio bas bas bas pijan, ja sam nekoiliko puta morao doci bos do kuce, zbog tog problema. :pivce:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
O, Kiwi, kako seres.

Dobro, decko ima problema sa alkoholom, ali sad celo Pancevo da oboli od ciroze jetre (pogotovo ako uzmes u obzir zagadjenje vazduha koje drzi apsolutni monopol na oboljenja).

To sto ste samo vas dvoje pili sokice nije uopste neobicno.

"a 90% ostale ekipe su kampanjski alkosi"

Ko se sa 20 godina niej lesio od zurke do zurke...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by A.F.K.A.OB
U tome i jeste problem! Većina misli da je potpuno OK ako se sa 20 godina olešiš od alkohola i to praktikuješ skoro svako veče!

Ja sam se svega par puta napio i onda sam shvatio da mi to u životu ne treba. Kada se napijem izuzetno sam nespretan, imam potrebu da se skinem skroz (jednom sam stigao do gaća, a malo je falilo i njih da skinem), a sutradan ne osećam glavu od mamurluka i ničega se ne sećam! Zar nije bolje da čovek izađe sa društvom sa kojim može da popriča, sazna šta se u njihovim životima dešava, pita za savet i možda upozna nekog novog?

Kad se opiješ ti si potpuno upropastio to veče i sebi i drugima, a blamove kao fleke moraš da vadiš danima ...

Više poštujem ljude koji vole da popuše vutru svako veče, oni postanu veseli, ali ne i nasilni, zadrti i nasrtljivi.
By ~ Le Saint X ~
Hmm...
ja se nikada nisam napio
iz prostog razloga jer alkohol ne volim

mada veci razlog je taj sto

ja sam i bez alkohola malo vise lood i opusten

tako da ne mogu sebe da zamislim sta bih tek radio sa alkoholom u sebi

:D
By ~ Le Saint X ~
i josh da dodam da ne volim UOPSTE alkoholisane ljude oko mene
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Ist slucaj.
Osecam se nesigurno u njihovom prisustvu i stalno paranoisem da ce neko od njih da uzrokuje problem u koji cemo svi biti upetljani.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Nemam problem da ponekad popijem sa drustvom.

Ali nikako ne mogu da razumem da neko konstantno pije, mislim razumem u smislu da su to alkoholicari i da takve treba leciti. Jednostavno.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Delete
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Ist slucaj.
Osecam se nesigurno u njihovom prisustvu i stalno paranoisem da ce neko od njih da uzrokuje problem u koji cemo svi biti upetljani.
Tako je...
I josh...ja stvarno ne zelim da nekoga vucem do kuce i da brinem za pijanu budalu!

Ako umes da pijesh, staraj se o sebi u tom stanju!
By iWanna
ako je drug pijan i baca peglu negde u cosku sigurno ga necu ostaviti da se udavi
ali ce to biti poslednji put da izlazimo
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Beeeeeeeeeeen there doneeeeeeeeeee that
Zdravo, ja sam Just i bivši sam alkos! (ovo je deo gde svi tapšu)
Pio sam k'o stoka, ali to je sada gotovo. Znao sam da moram prestati i sada zaista pijem umereno i ne u svakoj prilici.... Nisam mogao da poverujem koliko je lako navući se na alkohol... Svaki dan po malo piva a svaki drugi - treći dan žestina i onda vas keva zatekne kako spavate u čučećoj pozi u verandi, nesvesni sebe :blush:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by KiWi
U tome i jeste problem! Većina misli da je potpuno OK ako se sa 20 godina olešiš od alkohola i to praktikuješ skoro svako veče!

Ja sam se svega par puta napio i onda sam shvatio da mi to u životu ne treba. Kada se napijem izuzetno sam nespretan, imam potrebu da se skinem skroz (jednom sam stigao do gaća, a malo je falilo i njih da skinem), a sutradan ne osećam glavu od mamurluka i ničega se ne sećam! Zar nije bolje da čovek izađe sa društvom sa kojim može da popriča, sazna šta se u njihovim životima dešava, pita za savet i možda upozna nekog novog?

Kad se opiješ ti si potpuno upropastio to veče i sebi i drugima, a blamove kao fleke moraš da vadiš danima ...

Više poštujem ljude koji vole da popuše vutru svako veče, oni postanu veseli, ali ne i nasilni, zadrti i nasrtljivi.

Ja kad popijem nit' sam nasilan, nit' sam zadrt, samo malo nasrtljiv, a sigurno se ne skidam do gaca. :ves:

Mozda sam dva puta u zivotu upropastio vece nekome s kim sam izasao, mada bih pre rekao da sam im to isto vece uveselio.

Blamovi i fleke su normalni deo ljudskog zivota, i ne treba da postanu uobicajeno stanje, ali sigurno ih ne treba iskljuciti.

Naravno da svi volimo da izadjemo i da pricamo sa ljudima i da se zezamo bez opijanja, ali neka najzabavnija secanja iz perioda 17 godina up till now su vezana za smesno startovanje, povracanje kroz prozor taksija, lomljenje na ulici, omasivanje trotoara i sl. dogodovstine prouzrokovane konzumacijom piva, rakije i ostalih nektara.

Ne, vi ostanite kuci i strikajte.
Korisnikov avatar
By walt333

Naravno da svi volimo da izadjemo i da pricamo sa ljudima i da se zezamo bez opijanja, ali neka najzabavnija secanja iz perioda 17 godina up till now su vezana za smesno startovanje, povracanje kroz prozor taksija, lomljenje na ulici, omasivanje trotoara i sl. dogodovstine prouzrokovane konzumacijom piva, rakije i ostalih nektara.

:up:
By Ulix
Mene mnogo vise nerviraju zakleti anti-alkoholicari. :plavuso:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Ulix
I mene, bogami.
Primetila sam da oni vrlo rigorozno i strogo gledaju na upotrebu pica, tako da je za njih alkoholicar svako ko popije makar i jedan vinjak.
Popio jedan, ili deset vinjaka, nebitno, za njih si alkoholicar.
Alergicni su cak i na umerenu upotrebu alkohola, a to je obicno zato sto svi oni imaju neku traumu iz detinjstva vezanu za alkohol.
Neko im je u familiji neumereno pio i pravio neprijatnosti, pa oni od tada imaju iskonsku mrznju prema alkoholu.

Kazu, alkohol unistava zdravlje. A ja kazem - dakako, ali zdravlje unistavaju i stres, brza hrana, coca-cola, zagadjen vazduh, izduvni gasovi...
Od necega se mora umreti i niko nije ziveo 1000 godina, bez obzira sto nije pio.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Alkohol potiche iz nebeskih reka, jer je u stanju da umanji i najveci dushevni bol i da ga uchini dalekim. Piti za mene znachi i ziveti, a znati piti je umetnost. Lako se budali napiti, piti danima i nocima bez prestanka a ipak zadrzati funkcije nad telom i umom je vredno divljenja.

Inache chetiri moja bivsha su bili pijanice u klasichnom smislu rechi i svaki od njih se vishe trudio u vezi mojih bubica nego oni koji nikada nisu (toliko) pili. Mozda je trik u tome da mene samo pijan chovek moze shvatiti...ali to je druga pricha.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by V I V I S E C T
Piti za mene znachi i ziveti, a znati piti je umetnost.
Sve je rečeno ovim.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Da, odvaljivanje je normalan period u zivotu... :) Ja volim da cirkam u drustvu. To mi je jedan od najlepsih trenutaka intimizacije. Pred izlazak, na sedeljci, kad sedimo, pijemo, pricamo, kad se smejemo. A i lepo je pustiti mozak na pasu s vremena na vreme i izgubiti granicu. Sta fali. Uvek mozemo posle da se izvadimo na onu da je ljudski gresiti. I pogresiti opet. :D

Jos uvek nisam presao granicu, tj. pijem par puta mesecno (sem u izuzetnim spletevima okolnosti kad se zaredja puno izlazaka odjednom :) ), ali ono sto je najvise zabrinjujuce u alkoholizmu u zacetku jeste ta "alkoholna sreca" koja je stvarno prosvetljenje kada je dozivite... :) I drugacija je od obicnog osecaja radosti i srece. Svi vi koji to ne doziveste, ne znate sta ste propustili.

Sto se tice "sutra me ne mogu oprati ni Dunav ni Sava", i to se prevazidje. Ma boli me uvo. Meni je vazno da ja nikoga ne smorim svojim pijanstvom, trudim se da budem samostalan, da se ne bijem ni sa kim, ne svadjam, a sve ostalo je kolateralna steta. Pa da i ja budem malo sebican.

Btw, kao sto neko vec rece, mene mnogo vise od notornih alkosa nerviraju nortorni antialkosi koji ne bi ni zivi popili cak ni jednu votkicu... :)

:moby: Odoh sad na neki AA meeting, ovde su svi tako straight. :P
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Daliborka
Originally posted by Ulix
I mene, bogami.
Primetila sam da oni vrlo rigorozno i strogo gledaju na upotrebu pica, tako da je za njih alkoholicar svako ko popije makar i jedan vinjak.
Popio jedan, ili deset vinjaka, nebitno, za njih si alkoholicar.
Alergicni su cak i na umerenu upotrebu alkohola, a to je obicno zato sto svi oni imaju neku traumu iz detinjstva vezanu za alkohol.
Neko im je u familiji neumereno pio i pravio neprijatnosti, pa oni od tada imaju iskonsku mrznju prema alkoholu.

Kazu, alkohol unistava zdravlje. A ja kazem - dakako, ali zdravlje unistavaju i stres, brza hrana, coca-cola, zagadjen vazduh, izduvni gasovi...
Od necega se mora umreti i niko nije ziveo 1000 godina, bez obzira sto nije pio.
Ja, licno ne pijem, ali to nema nikakve veze s gore pomenutim, vec je problem u ukusu alkohola, koji mi se, ni malo ne dopada.
Sto se trauma tice, donekle si u pravu. I meni je deda alkoholicar pa imam averziju prema tome, mada mi ne smeta kada neko drugi pije, sve dok s tim ne preteruje.
Meni se ne dopada to sto oni koji to cine, bar ljudi koje ja poznajem, baziraju citav izlazak. Pa zar poenta toga nije dobar provod s drustvom, a da se napijes ko stoka? To mozes i kod kuce. Pij, ali imaj mere.
By Hans
Nije ni alkoholizam toliko problematichan, koliko je celokupna zatupljenost omladine zabrinjavajuca, sto momci i devojke sve vise lice jedni na druge, ne postoji kreativnost, autenticnost, izuzetaka ima, a ostalima splavarenje popi mozak...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Hans_87
Nije ni alkoholizam toliko problematichan, koliko je celokupna zatupljenost omladine zabrinjavajuca, sto momci i devojke sve vise lice jedni na druge, ne postoji kreativnost, autenticnost, izuzetaka ima, a ostalima splavarenje popi mozak...
Pricaj mi o tome.
By ...Sitnicava...
Ne bih da cinkarim, ali mislim da je korisnica the1whowished upravo napisala da se napila kao guzica.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by ...Sitnicava...
Ne bih da cinkarim, ali mislim da je korisnica the1whowished upravo napisala da se napila kao guzica.
Gde, sram je bilo!
Ima da je tuzim kod Candy, pa da vidi!
Korisnikov avatar
By deran
Ja spadam u grupu onih koji smatraju da se alkoholizam u bilo kom obliku kao problem minimalizuje...

Viđao sam vrlo ponosne očeve koji se hvale kako "moj mali može sam da popije gajbu",pri čemu mali zaista jeste mlad-nekih četrnaestak godina...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dole alkosi! :rafal:

Ali ako je nekom potrebno da bude pripit, odnosno najcesce potpuno pijan da bi se dobro proveo, taj po mom skromnom misljenju ima odredjenih problema.

E sad, ja se retko gde provedem dobro, jer sam takav po prirodi, sve mi smeta... ali kada sam u elementu mogu biti opusteniji od bilo koje pijandure, a ni da gutljaj alkohola nisam okusio.
Korisnikov avatar
By walt333
sigurno da zavisi od toga i gde covek izlazi. Recimo ja, posto izlazim po kafanama (sa kariranim stolnjacima) i pivnicima, sasvim je nelogicno da pijem sok, sa druge strane u diskoteke ne idem vec dve godine osim kada sam dovoljno pijan pa da mogu da me odvuku. Tako da meni alkohol jeste u opisu izlaska.

I naravno kada sam sam i tada cesto pijem, pustim Dzudi, Edit, Barbru, Elu, Bili (jer uz ove izvodace alkohol klizi sam od sebe)... i veoma se lepo provedem. Meni nikada nije tesko da nadjem razlog da pijem, valjda zato sto su i ljudi oko mene takvi. Evo danas mi drugarica iz klupe donela neke cokancice, bas smo se lepo napili na casu, i lepo se proveli cak i na casu fizike i sociologije :bubbles:
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by Dirrty
Dole alkosi! :rafal:
Ju, kakav hejterski ispad! :nope: Dodji ti kod mene da te naucim kako se pije, pa ces da vidis na koga pusku potezes :P
By iWanna
Originally posted by walt333
sigurno da zavisi od toga i gde covek izlazi. Recimo ja, posto izlazim po kafanama (sa kariranim stolnjacima) i pivnicima, sasvim je nelogicno da pijem sok, sa druge strane u diskoteke ne idem vec dve godine osim kada sam dovoljno pijan pa da mogu da me odvuku. Tako da meni alkohol jeste u opisu izlaska.

I naravno kada sam sam i tada cesto pijem, pustim Dzudi, Edit, Barbru, Elu, Bili (jer uz ove izvodace alkohol klizi sam od sebe)... i veoma se lepo provedem. Meni nikada nije tesko da nadjem razlog da pijem, valjda zato sto su i ljudi oko mene takvi. Evo danas mi drugarica iz klupe donela neke cokancice, bas smo se lepo napili na casu, i lepo se proveli cak i na casu fizike i sociologije :bubbles:
vrlo dobro znas sta radis
moje misljenje(zamislio sam da si me pitao :lol: ne zameri) je negativno ali naravno na tome ce ostati bez "dole alkosi" parole
svako na svojim greskama uci najbolje :ziveli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!