Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_
koje strane jezike biste zeleli da znate?

ili biste voleli da usavrsite znanje nekog drugog... sta god...

npr. ja bih zelela da znam neki od skandinavskih jezika. holandski mi se uzasno svidja :hyper:
Korisnikov avatar
By Delete
Razmisljam o ucenju francuskog jezika, a volela bih da usavrsim svoj nemacki.
Primecujem da sve veci broj ljud iz mog okruzenja govori i spanski, pa cu mozda u buducnosti i ja da se posvetim ucenju istog.
Korisnikov avatar
By colorado
nemacki!

Poceo sam da ga ucim pre nekih mesec i po dana. Hocu svaki dan da pricam nemacki STALNO!
Korisnikov avatar
By starky
holandski je savrsen...ja sam prosle godine bila u Holandiji 10 dana i jako pozelela da ga naucim...

zelim jos turski i arapski...

pored engleskog i ruskog,koje znam,to mi je skroz ok ;)

btw mislim da holandski ne pripada grupi skandinavskih jezika...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
nemacki

japanski

francuski

spanski
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by colorado
nemacki!

Poceo sam da ga ucim pre nekih mesec i po dana. Hocu svaki dan da pricam nemacki STALNO!
es ist geich bei mir! :D

Originally posted by starky

holandski je savrsen...ja sam prosle godine bila u Holandiji 10 dana i jako pozelela da ga naucim...

zelim jos turski i arapski...

pored engleskog i ruskog,koje znam,to mi je skroz ok

btw mislim da holandski ne pripada grupi skandinavskih jezika...
ne bih znala reci tacno kojoj grupi jezika pripada ali zaljubih se u njega slusajuci ga na TVu...

a ruski nisam ucila u skoli, volela bih da ga znam, drug me naucio par reci samo, i sad kad god se vidim sa njim pocinjemo razgovor sa dve recenice na ruskom, simpaticna uvertira :bubbles:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Fremdsprachenkorrespodentin. :D Dvadesetsedam slova.
1. ruski, jezik opsteslovenskoga karaktera;
2. hebrejski, jezik opstehriscanskoga karaktera;
3. makedonski, jezik ciste melodije.
Korisnikov avatar
By reveal
Nizozemski jezik spada u germansku grupu jezika.. i nije tezak. :D
Originally posted by the1whowished
2. hebrejski, jezik opstehriscanskoga karaktera
:lol: :up:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by the1whowished
2. hebrejski, jezik opstehriscanskoga karaktera
probaj to da kazes jevrejima :)

a sta bih ja sve voleo... turski i hebrejski su mi sad najhitniji, bice u dogledno vreme boze zdravlja

kineski mi se svidja, ali ne verujem da cu se odvaziti u skorije vreme...pre neki dan sam sedeo s poznanicom koja uci japanski i odgonetao sam "no", "watashi", "nihonkoku", "desu"... kako je cudan osecaj da razumes nesto u nepoznatom jeziku u kome je sve drukcije

od germanskih jezika sam operisan, mada se vodim da znam nemacki, mada ne bih voleo da ga usavrsavam kad ima toliko zanimljivih neevropskih jezika

a ovu romansku boraniju (italijanski, spanski, katalonski, provansalski itd.) nikako da isprashim ljudski tj. desava mi se da sve razumem, narocito spanski, ali opet nije to to :(

a kad bi se zanosili, onda bih rekao aramejski, gruzijski, arapski i persijski. a mozda se jednom iznerviram, batalim sve i sednem da naucim akadski :skola:

:smokin:
Korisnikov avatar
By Blady
Da usavrsim engleski, naucim nemacki i francuski mi je zanimljiv... oh da, i madjarski (samo znam neke reci)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
boze, kako da zaboravim madjarski? jedan od najlepsih jezika ever :drama:
Korisnikov avatar
By starsailor
zelim da mi sledeca cura zna nemacki i da mi prica non stop. da, da, ja sam ustvari balkanska riba zvana Vanda :lol:
By Paranoid Androgynoid
zelim da usavrsim svoj francuski,
jer mi je predivan.. predivan.. a mora se stalno koristiti ili obnavljati jer je jako tezak i brzo se zaboravlja pa sam dosta toga vec zaboravila, bar sto se govora tice :sigh: citanje i prevod mi i dalje idu dosta dobro s obzirom na vreme koje je proteklo od poslednje etape ucenja.

zelim da znam nemacki,
iako mi je grub i katkad ruzan, zelim da ga znam vise od svih 'popularnih' jezika. ne znam zasto imam tu pobudu kada mi se vec ne svidja kako zvuci, ima nesto u tom nemackom, perverzno.. :misli: uzela sam neku knjigu za ucenje i krenula sa radom, ide mi bas lako pa se valjda upisem na neki kurs i zbog sertifikata, hocu da imam.

zelim da naucim holandski, takodje..
spada u germanske jezike, da, ali mi zvuci mnogo mnogo lepse i prijatnije za uho od nemackog, pevljiv je nekako, a i zbog svoje zivotne zelje da se odselim i zivim u holandiji kapiram da ce mi trebati.

zelim da do perfekcije usavrsim makedonski :radosnice:
ako krenem da pricam zasto otici ce ovaj post u nedogled :kesa:
jednostavno mi je najnajnajblizi srcu, iako je otrcana ova fraza i ne volim je, tako je.. i citiracu the1whowished:
3. makedonski, jezik ciste melodije.
apsolutno!

i jos ceski i slovacki,
jezici mog omiljenog dela Evrope, ukoliko izuzmem svoju omiljenu Holandiju.
ovog drugog sam pohvatala dosta, sticajem okolnosti, ali bih volela da oba znam bar na 'advanced' nivou.

eto, za sada. ide mi ucenje stranih jezika i generalno sam uuuuuuzasan ljubitelj istih pa bih ucila sve za sta mi se pruzi prilika, ali ove nabrojane cu svakako kad-tad da naucim ili usavrsim. :yay:
Korisnikov avatar
By Schveca
da usavrshim engleski...
da ovo malo turskog shto znam, podignem na neki nivo recimo trazanskog razumevanja :)
francuski.....
shpanski i portugalski i tako.... to mi je dosta :)
By biotherm
"Die Grenzen meiner Sprache bedeuten die Grenzen meiner Welt." - Ludwig Wittgenstein...

ko zna nemacki, razumece - a ostali, imate Google translator :)
Korisnikov avatar
By Stripi
u osnovnoj i srednjoj sam učio njemački i nikad ga nisam naučio a kroz filmove i serije sam svladao malo engleskog. Volio bih usavršiti ta dva jezika ali sam jednostavno prelijen. Čak bih više volio usavršiti njemački jer mi je zakon jezik.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Meni se recimo nemachki i madjarski ne svidjaju. Nekako su mi suvishe... grubi? Voleo bih da nauchim kineski, iz prostog razloga shto mi je nekako skroz egzotichan. :D
Korisnikov avatar
By Stripi
njemački u principu i jest grub ali je i puno bogatiji od našeg jezika. Mađaraski...ah well, milsim da bih sa tim jezikom morao jako brzo pričati :D
Umjesto kineskog radije bih japanski, ako baš moram.
By жњ
italijanski i francuski... volim te svalerske jezike :love:
Korisnikov avatar
By coka
italijanski bih volela da usavrsim jer ga ucim na fakultetu al nesto nisam bas bila redovna :)

francuski :love: nadam se da cu krenuti od leta...

engleski sa britanskim akcentom :sigh:

za nemacki sam imala predrasude dok nisam cula uzivo kako zvuci tako da naravno moze i on...

ma moze sve :)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Imam ja britanski akcenat. :giggle:

A shto japanski pre kineskog Stripisha?
Korisnikov avatar
By maka
jao ja bih volela da znam SVE SVE SVE jezike :/

cak i nemushti :smeh:

al aj za pocetak 1.francuski 2.nemacki (koji sam imala u skoli,al ga tad eto nisam podnosila) 3. italijanski

i kineski me jako privlaci..al to kad bas budem imala viska nekih 5 godina zivota :)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Kineski takoreci nema gramatiku, tako da i nije preterano teshko nauchiti isti, pod uslovom da imash dovoljno zivaca da uchish sve te karaktere. :lood:
Korisnikov avatar
By unaaa
Originally posted by emo_haos_
koje strane jezike biste zeleli da znate?

ili biste voleli da usavrsite znanje nekog drugog... sta god...

npr. ja bih zelela da znam neki od skandinavskih jezika. holandski mi se uzasno svidja :hyper:
...super ti ide i nemacki...
ja vise da usavrsim ovo sto znam...malo ruskog i engleski:B
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja bih voleo da usavršim nemački koji govorim 'nako, i francuski gde imam osrednji fond reči, ali redovno ratujem sa gramatikom. Treba mi malo vežbe, ali nekako nikako da stignem.

A voleo bih da naučim japanski. Taj jezik mi jako lepo zvuči :D A i mnogo je čudan.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Mr.Ja
Kineski takoreci nema gramatiku, tako da i nije preterano teshko nauchiti isti, pod uslovom da imash dovoljno zivaca da uchish sve te karaktere. :lood:

Da, da. A šta radiš kada ima jedna reč izgovorena u jednoj oktavi jedno značenje, ali izgovorena u višoj ili nižoj sasvim drugo?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!