zelim da usavrsim svoj francuski,
jer mi je predivan.. predivan.. a mora se stalno koristiti ili obnavljati jer je jako tezak i brzo se zaboravlja pa sam dosta toga vec zaboravila, bar sto se govora tice

citanje i prevod mi i dalje idu dosta dobro s obzirom na vreme koje je proteklo od poslednje etape ucenja.
zelim da znam nemacki,
iako mi je grub i katkad ruzan, zelim da ga znam vise od svih 'popularnih' jezika. ne znam zasto imam tu pobudu kada mi se vec ne svidja kako zvuci, ima nesto u tom nemackom, perverzno..

uzela sam neku knjigu za ucenje i krenula sa radom, ide mi bas lako pa se valjda upisem na neki kurs i zbog sertifikata, hocu da imam.
zelim da naucim holandski, takodje..
spada u germanske jezike, da, ali mi zvuci mnogo mnogo lepse i prijatnije za uho od nemackog, pevljiv je nekako, a i zbog svoje zivotne zelje da se odselim i zivim u holandiji kapiram da ce mi trebati.
zelim da do perfekcije usavrsim makedonski
ako krenem da pricam zasto otici ce ovaj post u nedogled
jednostavno mi je najnajnajblizi srcu, iako je otrcana ova fraza i ne volim je, tako je.. i citiracu the1whowished:
3. makedonski, jezik ciste melodije.
apsolutno!
i jos ceski i slovacki,
jezici mog omiljenog dela Evrope, ukoliko izuzmem svoju omiljenu Holandiju.
ovog drugog sam pohvatala dosta, sticajem okolnosti, ali bih volela da oba znam bar na 'advanced' nivou.
eto, za sada. ide mi ucenje stranih jezika i generalno sam uuuuuuzasan ljubitelj istih pa bih ucila sve za sta mi se pruzi prilika, ali ove nabrojane cu svakako kad-tad da naucim ili usavrsim.