Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=WoWrKoedFGQ

PARTIBREJKERS - Dugo te nema

Dugo te nema
Čekam satima i danima
Dugo te nema
Znam da ćeš doći, nestrpljiv sam

Bez tebe nikoga ne znam
Bez tebe ništa ne prepoznajem
Ti si moja polovina, cilj lutanja mog

Kad ljubavi nema
Ostaju besane noći
Kad ljubavi nema
Osluškujem kada ćeš doći

Da povedeš me sa sobom
Da povedeš me sa sobom
Da povedeš me sa sobom
U život svoj

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Ako čuješ reči ove
Moje je srce je sada i tvoje
Ako čuješ reči ove
Da si tu bilo bi mi bolje

Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
I ja to dobro znam

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
I ja to dobro znam
By LeDeNa_
Odgovor....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bol prvo poradja oduzetost, a zatim kreativnost. Covek ne moze opisati sve sto oseca.

Ono neimenovano i jeste ono sustinsko.

Mi u stvari bauljamo kao slepci, ispruzenih ruku se spoticuci po tami, i tek ponekad, neko ima srecu da naleti, da dotakne drugog koji ce mu biti i za koga ce biti njegova Svetlost.

Tada reci nisu potrebne, niti imaju smisao niti mogucnost da prenosu ili opisu ono sto dusa prozivljava.
By LeDeNa_
:komp:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Samo glupi i mrtvi nikad ne menjaju svoje misljenje" Russell

"Pravi kult ne sastoji se u prinosenju mirisa, cveca i drugih materijalnih stvari, vec u nastojanju da se sledi onaj put u koji se duboko postuje"-Buddhisticki zapis

"Nista nije konacko dok u nama postoji trazenje-kraj trazenja je i nas kraj.Apsolutne srece nema, ona je u trazenju"-M. Selimovic

"Nista nije beznadeznije od planiranja radosti"-Gibran

"Ja ne znam sta mi je deda bio, vise brinema sta ce biti njegov unuk"-Linkoln

"Kritikovati-to znaci dokazari autoru da ne radi onako kako bi ja uradio kada bih to znao"-Karel Capek

"Ja sam Bog i Bog je u meni!Ja sam velik kao on i on je mali kao ja.On ne moze biti iznad mene niti ja mogu biti iznad njega"-Celezije XVII vek

itd....
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=eVQsRB_bvHQ

George Michael - Killer

So you want to be free
To live your life the way you wanna be
Will you give if we cry
Will we live or will we die

Tainted hearts heal with time
Shoot bad love so we can
Stop the bleeding

Solitary brother,
Is there still a part of you that wants to live?
Solitary sister,
Is there still a part of you that wants to give?
Solitary brother,
Solitary sister,

If we try to live our lives
The way we wanna be

Solitary brother,
Solitary sister,
Solitary brother,
Solitary sister,

Racism in future kins can only lead to no good
And besides, all our sons and daughters already
Know how that feels

(adam tinley/henry samuel)

Was the third of september
That day I’ll always remember, yes I will
’cause that was the day that my daddy died

Never had a chance to see him, no
Never heard nothing but bad things about him
Mama, I’m depending on you to tell me the truth
Mama just hung her head and said

Chorus
Papa was a rollin’ stone
Wherever he laid his hat was his home
And when he died
All he left us was alone
(repeat)

Hey, mama, is it true what they say
That papa never worked aday in his life
Some bad talk going around sayin’
Papa had three outside children
And another wife
That ain’t right

Heard some talk about papa and his storefront
Preachin’
Talkin’ about saving souls and all the time
Leachin’
And dealing in dirt
Stealin’ in the name of the lord

But mama she just said

Chorus

Say I heard my papa was a jack of all trades
Is that what papa sent to an early grave?
Folks say papa would beg, borrow or steal just
To pay his bills
Hey, mama, folks say papa was never much in thinkin’
Spent most of his time chasin’ women and drinkin’
But mother, I’m depending on you
To tell me the truth

But my mama she just said
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

Odgovor....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bol prvo poradja oduzetost, a zatim kreativnost. Covek ne moze opisati sve sto oseca.

Ono neimenovano i jeste ono sustinsko.

Mi u stvari bauljamo kao slepci, ispruzenih ruku se spoticuci po tami, i tek ponekad, neko ima srecu da naleti, da dotakne drugog koji ce mu biti i za koga ce biti njegova Svetlost.

Tada reci nisu potrebne, niti imaju smisao niti mogucnost da prenosu ili opisu ono sto dusa prozivljava.
Portret

Ni naredne zime nije ništa naslikala. U stvari, pokušala je da naslika jednu sliku, jedan portret, ali nikako nije uspevala. Mislila je da je stvar u tome što nema dovoljno iskustva u slikanju portreta. Naredne godine zato je često odlazila do sela, razgovarala sa ljudima, pravila skice ljudskih lica. U zimu je na osnovu tih skica napravila portrete tih ljudi. Te portrete je sledećeg leta prodala ili poklonila. Naredne zime naslikala je još par portreta. Pokušala je da naslika i onaj portret koji, dve godine ranije, nije uspela da naslika. Ponovo nije uspevala. Čim bi prinela četkicu, ruka bi joj zadrhtala, oči se ovlažile. Jednostavno, nije mogla.

Zarekla se da neće naslikati više nijednu sliku, sve dok ne uspe da naslika tu jednu za kojom toliko žudi. Zato narednih godina uopšte nije slikala. Samo bi napravila poneku skicu. Ali je počela da ide u crkvu. Kumila je i molila Boga da joj da snage da naslika i tu sliku, jednu jedinu koju nikako nije mogla naslikati. Bog je međutim ostao nem na njene vapaje. Godinama. Samo je rabošio po njenom licu, obeleo i poslednju vlas njene nekada plave kose. A onda joj je, na svoj način, ispunio molbu.

Stajala je kraj štafelaja. Oči su joj ponovo bile vlažne, kao i kada je prvi put pokušala da naslika tu sliku, taj portret svoga sina. Ali ovaj put se nije opirala suzama, pustila je da suze poteku. Klekla je ispod štafelaja kao ispod raspeća i počela da rida. Ležala je, sklupčana, i ječala, zatim još dugo, dugo, jecala. Čitav dan, čitavu noć, do pola sledećeg dana. Stoka u štali je podivljala, nenahranjena, nenapojena. Napokon se trgla, pridigla, namirila stoku. Onda je legla u krevet. Zaspala plačući.

Ali sledećeg dana naslikala je taj portret. Naslikala je portret svoga sina. Ali ne onakvog kakvog ga je pamtila iz vremena dok je, srećan, stajao i slikao za tim štafelajem, a što je molila Boga da joj omogući. Ne. Naslikala ga je onakvog kakav je izgledao u tom momentu, otprilike deceniju i po nakon svoje smrti...

Onda je, u znak zahvalnosti Bogu, što je ipak uslišio njenu molbu i omogućio joj da naslika toliko željenu sliku, naslikala i portret Boga, onog čike sa dugom prosedom bradom što sedi gore u oblacima. Ostavljala je četkicom crvene brazgotine po njegovom licu, kao da ga nožem para. Iskopala mu je oči, odsekla nos, rasekla usne, iščupala jezik. A onda je i bukvalno uzela nož i isekla sliku na komade. Iseckane parčiće slike bacila je na bunjište. Nešto manje jeda pokazala je prema Božijim anđelima. Samo im je slomila krila.

Nije joj posle toga bilo lakše. I dalje je plakala. Ali njene oči nisu izbledele. Štaviše, dobile su još jači sjaj. A onda je ponovo počela da slika. Da one svoje skice, koje je pravila prethodnih desetak godina, pretvara u slike.
By LeDeNa_
Auuuuu....bravo...

+
+
+

Slika
Korisnikov avatar
By Mariška
Voda

Ali u njoj je još uvek plamteo plamen. Iako na izdisaju, sva ispresecana horizontalnim i vertikalnim borama, po čitavom telu isflekana ružnim smeđikastim pegama, opuzdrale kože koja je visila sa maltene svakog dela njenog tela, u njenim očima se i dalje video žar. Ali one su se caklile nekim čudnovatim sjajem. A i boja njenih očiju se promenila. One više nisu bile modroplave. Vremenom kao da su posvetlele, kao da im se vratila boja iz mladosti. No taj sjaj kojim su se caklile, bio je kao sjaj nekog plamena, ali hladnog plamena, sjaj vatre koja više ne greje, žar ognja koji to više nije.

Zato je na njenim slikama bilo vrelije nego ikad. Odasvud je iz zemljine unutrašnjosti kuljala vrela lava, kao da se čitava površina Zemlje pretvorila u jedan ogroman vulkan. Sve kopno bilo je prekriveno užarenom lavom, voda u okeanima je ključala. Izgledalo je kao da se raspukla čitava zemljina kora, kroz pukotine je izbijala užarena magma. Na kraju, kada se sve smirilo i ohladilo, čitava površina Zemlje bila je pretvorena u okamenjenu lavu.

Desa je usmerila svoj pogled ka nebu. I Mesec se raspukao, makar na njenim slikama. Sunce je eksplodiralo. Zvezde su se gasile i pretvarale u zvezde-padalice. I sama Zemlja se raspadala. Čitav se svet razbio u parčiće, odlamali su se i padali delovi nebeskog svoda, čitava vasiona raspadala se u paramparčad.

A Desu su našli na podu, kraj štafelaja. Umrla je od moždane kapi.

Njene slike prebačene su u Muzej naivne umetnosti u Jagodini. Smeštene su u depo u suterenu Muzeja. Međutim, prilikom velikog nevremena praćenog provalom oblaka, u julu 1997, suteren muzeja je poplavljen. Poplavljene su i Desine slike. Voda je potopila i uništila čitav njen imaginarni svet.

Sačuvana je samo poslednja njena slika. Na štafelaju, koji je ostao u onoj njenoj kući u planini.

Ta slika govorila je koliko i sve njene ostale slike zajedno. Na toj slici bilo je naslikano sve, krajnji smisao, krajnja destinacija sveg života, sveg materijalnog.

Jer na toj slici nije bilo naslikano ništa.
By LeDeNa_
Intimnost je kada se u istovremeno izgubis i nadjes u nekome.

Intimnost je deljenje.

Intimnost je omoguciti drugome da te upozna do krajnjih granica, a zatim to prihvatiti i ne pobeci.

Intimnost je uziviti se u voljenu osobu.

Intimnost je primiti drugoga u svoj licni prostor i ne osetiti se ugrozenim.

Intimnost je istinska komunikacija koja se ostvaruje i bez reci.

Intimnost je vodjenje ljubavi pogledom.

Intimnost je, uz ljubav, preplitanje i prozimanje dvaju dusa.

Intimnost.

Mnogo puta pominjana i cesto veoma olako izgovarana rec.

Intimnost.

Tokom godina odrastanja, tokom sazrevanja i starenja, moje licno shvatanje intimnosti se menjalo i odrastalo zajedno sa mnom. Kako su se moje misli, teznje i stavovi razvijali i rasli, tako se razvijao i moj odnos prema njoj.

Uz ljubav, intimnost smatram jednako bitnom za uspesnu vezu sa drugom osobom. Bez nje, veza ne moze biti nista vise no skup povrsnosti.

Gledajuc unazad, vidim da joj, narocito u mladosti, nisam pridavala dovoljnu vaznost niti sam pokusavala da zaista pruzim sebe (tek maglovito svesna nedostatka), niti....

Jedan od glavnih razloga za to je sto istinska intimnost iziskuje odredjeni stepen zrelosti, jer bez nje, bez objektivnog uvida u samog sebe, tesko se mozemo dati drugome. Isto naravo vazi i za drugu stranu.

Intimnost zapocinje malim stvarima i sitnicama, a zavrsava se prepletom dusa. Prozimanjem.

Ona u sebi nosi vrhunsku radost – biti prihvacen i voljen onakav kakav si, sa svim svojim manama i vrlinama, i biti sposoban prihvatiti drugu osobu kakva jeste, sa svim onim ssto je sacinjava. I sa crnim i sa belim.

Naravno, prihvatanje ne znaci biti gluv i slep za mane, i ne raditi na sopstvenom i partnerovom razvoju. To bi bio svojevrstan autizam.

Mada moze lose izgledati na prvi pogled, objektivna kritika jeste rad i delovanje u korist drugoga, jer predstavlja jednu od bitnih cinilaca na kojima se zasniva rast i razvoj voljene osobe. Takodje, treba biti potpuno otvoren na kritike druge strane, i prihvatiti ih otvorena srca i narocito uma; sa saznanjem da nisu upucene iz lose namere vec iz ljubavi, brige, i zelje da odnos bude jos bolji i da se sve ono sto smeta ukloni u meri u kojoj je to moguce.

Bitno je samo da fokus ne bude na negativnom, vec da i uz kritiku uvek ostane na pozitivi.

Mnogi kada se pomene intimnost misle pre svega na seksualnu intimnost. Medjutim, mada je to bitna vrsta intimnosti, ona nije jedina, a svakako ne i najvaznija. Prava intimnost u sebi sadrzi i osecaj ljubavi i povezanosti , dok se mozes jebati sa nekim i nikada ne podeliti nista vise od proste strasti i instikta. Za cist seks nije neophodna prisnost.

Postoji mnogo nivoa komunikacije, istinski intimni ljudi se presecaju u mnogo sfera, orbite im se ukrstaju, dolazi do interakcija na jako puno nivoa, i to izradja onu pravu, sustinsku intimnost, kada ti neko ulazi pod kozu, kada pusta svoje korenje duboko u tebi, ukorenjuje se, preplice sa tobom na najsusastvenijem duhovnom i emocionalnom nivou.

Intiman se moze biti na mnogo nacina.
................................................

Stapanje sa drugim ne znaci ponistavanje sebe samog.

................................................
itd...
By LeDeNa_
:up:

Iskreno :up:

SvakiMarkoRadiNaopako
aka Mariška
*
:)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.youtube.com/watch?v=vTIRdqXV6Wo

http://www.youtube.com/watch?v=vTIRdqXV6Wo

EKV Revisited - Voda

Pusti neka voda nosi u zaborav
Obale su prazne kao pustinja
I samo ljudi sto pogledom prate
Sta nosi matica

Oci su nam prazne kao pustinja
I ugriz na usni sto kaze,
Tu je nekad bio okean,

Daleki gradovi na vodi
Kao brodovi na vodi
Ti znas, ti znas
Voda nosi sve

Korisnikov avatar
By Mariška

Intimnost.
Poštovana Školjko,

Ne bojte se, nisam došla da Vam otmem Vaš biser.
Niti to želim, niti bih i mogla.
Nisam lopov, nisam nasilnik.
A nisam ni heroj, hrabri vitez, oslobodilac, il' osvetnik.
Ja ne nasrćem na Vašu bisera tamnicu.
A poštujem i Vašu oštricu.
Ne želim da izbuši moje mehuriće.

Ali žao mi je Vašeg bisera.
Jer znam kako je biti u tamnici.
Pa ma kako ona lepo izgledala.
Makar ličila i na Rajski vrt.
Jer u tamnici sam i sama, baš maločas, rođena.
Iz tamničke sam muke "načinjena".
Tamničkom bukom, naizgled ni oko čega, podojena.

Žao mi je Vašeg bisera.
A žao mi je i Vas.
Koji to samo strah Vas muči,
kad tako mučite, kad tako tamničite,
najlepši i najbolji deo Sebe?

Ali uzalud Vam muka.
Jer šta je Vaša oštrica poštovanja,
šta su Vaši kameni tamnički zidovi,
spram duhovnog bratstva odvajkada začetog,
koje se kroz mene, maločas, ponovo rodilo?

Duhovna bliskost, srodstvo po duši,
uvažena Školjko,
je ono što Ti nikada nećeš razumeti.
Bliskost bez dodira, nema i nevidljiva,
katkad je jača od Tvog grčevitog stiska,
kojim ranjavaš i gnječiš taj nesretni biser,
u paničnom strahu da bi Ti ga ko mogao oteti.

Uzalud Ti stisak, jadna Školjko.
I moj najsitniji mehurić jači je od Tvog najčvršćeg stiska.
U svakom mojem mehuriću ogledaju se Istina i Lepota,
taj čarobni svet istinskih vrednosti.

Ti si se stegla kao tvrdica,
i ja ne mogu videti Tvoj biser,
kriješ ga u Svojoj nutrini.
Ali džaba ga kriješ.
Tvoj biser ogleda se u svakom mojem mehuriću.
Jer spojeni smo nevidljivim duhovnim nitima,
koje prolaze kroz Tvoj kameni oklop,
kao zrak svetlosti kroz mrklinu noći.

Ne boj se, nisam došla da Ti otmem Tvoj biser.
Ne trebaš mi ni Ti, niti išta Tvoje.
Ne treba mi Tvoja košulja od srebra.
Ne treba mi ni Tvoj biser
- bez razloga se grčiš.

Sve što mi od Tebe treba ja sam već dobila:
Svaki moj mehurić se smeši
bisernim osmehom vere u Dobro
i zaljubljenosti u Istinu i Lepotu.

Morska Pena
By LeDeNa_
Intiman se moze biti na mnogo nacina. Postoje seksualna, fizicka, Intelektualna intimnost, intimnost u sferi interesovanja, duhovna i emocionalna intimnost.

Seksualna intimnost. Ovo je u danasnjem svetu povrsnosti cesto i osnovna vrsta intime, gde se tezi sto brzem seksualnom spoju, zanemarujuci sve ostalo, narocito emocionalnu, duhovnu i intelektualnu intimnost, sto u principu nije ništa lose ukoliko se od odnosa zeli samo seks. Medjutim, ukoliko zelimo nesto vise, to nije moguce ostvariti bez realizacije drugih vrsta intimnosti. Intimnost se ne postize u krevetu vec se tu samo ucvrscuje. Ukoliko su osobe intimne i na drugim nivoima, onda i seksualna intimnost dobija svoj pravi smisao, a taj je da partneri jedno prema drugom nemaju ili imaju veoma mali broj tajni i tabua, sposobni su da bez straha od odbijanja ili podsmeha iznesu svoje zelje i sklonosti...............
Istinska seksualna intimnost podrazumeva ne samo seksualnuzelju, vec zelju za spajanjem sa tom osobom, sa svim onim sto taj pojam znaci.

Emocionalna intimnost. Najbitnije kod ove vrste intimnosti jeste potpuno slobodno iskazivanje i izrazavanje osecaja izmedju partnera. Znaci, mogucnost slobode da izrazimo sve emocije koje posedujemo, imajuci poverenje u partnera da ce ih iskreno prihvatiti, i da ih nece zloupotrebiti ni na koji nacin. Mozda najbolji primer koji bi opisala ovu vrstu intimnosti, jeste jedna od recenica koje su mi najvise znacile u zivotu; "Moje suze su kod tebe sigurne."

Intelektualna intimnost. Ova vrsta intimnosti je takodje veoma bitna, jer se odnosi pre svega na bitna zivotna uverenja i stavove partnera, koja se veoma tesko menjaju jer su temeljna, i cesto dolazi do problema u odnosu, jer se moze desiti da se partneri poklapaju u ostalim vrstama intimnosti, narocito u emocionalnoj i seksualnoj, a da se intelektualna zanemaruje. Tesko je ziveti sa nekim i ostvariti dubok odnos, ukoliko nema makar osnovnog slaganja u najbitnijim uverenjima i stavovima. Ukoliko toga nema, stalno ce postojati razlog za razmimoilazenje. itd.

Fizicka intimnost. To je utisak koji se veoma brzo stice, a tesko menja. Nacin na koji druga osoba govori, kako se krece, gestovi koje pravi, nacin izrazavnja...kako mirise :) ). Kada se prvi put upoznajemo sa ljudima, npr. novo odeljenje u skoli, nov kolektiv na poslu i slicno, oni sa kojima cemo se najpre zdruziti upravo su oni cije nam reakcije odgovaraju. Naravno, tu su i feromoni...

Duhovna intimnost. Ovu vrstu intimnosti vecina nikada i ne postize, i to je vrsta intimnosti na kojoj je neophodan rad oba partnera da bi (eventulano) bila postignuta. To je ujedno i najvisi stepen intimnosti, koji prakticno sjedinjava u sebi sve ostale. Duhovna intimnost je kada se od "ja" i "ti" formira "mi", ali bez gubitka integriteta osoba koje ga formiraju.itd :)

Intimnost nije nikada zavrsen proces. Iz jednostavnog razloga sto se ljudi kroz zivot neprestano menjaju i sazrevaju, tako da to zauvek ostaje nedovrsen proces.

Zato je intimnost bitna kao put, kroz koji prolazimo menjajuci se, rastuci i razvijajuci, a ne kao konacni cilj. Jer kroz put, kroz rast i razvoj partnera doci ce i do razvoja intimnosti.

Uff pretera ga....
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=LyEJxzQM24Q

Bjork - Army Of Me

Stand up
You've got to manage
I won't sympathize
Anymore

And if you complain once more,
You'll meet an army of me

You're allright
There's nothing wrong
Self-sufficience please!
and get to work

You'll meet an army of me,
army of me

You're on your own now
We won't save you
Your rescue-squad
Is too exhausted

You'll meet an army of me [x4]

army of me
Korisnikov avatar
By Mariška

Seksualna intimnost.

Emocionalna intimnost.

Intelektualna intimnost.

Fizicka intimnost.

Duhovna intimnost.
"Moje suze su kod tebe sigurne."

A uza sav strah koji ga beše protresao, školjka se i dalje otvarala. I njen je biser bivao sve lepši i blistaviji. Bilo ga je nemoguće ne voleti! I ljubavnik oseti kraj sebe topli dodir svoje dragane, koja se, drhćući kao ptičica, beše šćućurila kraj njega. Ali njegova duša, preplašena košuta, nije ni primetila svog ljubavnika. Ona je čula samo otkucaje svog srca, njene oči videle su samo školjkin predivni biser...

I u jednom trenutku začu se njen krik. Kao da ju je nešto probolo. Probilo. Kao da je probijen onaj zid straha što ju je sputavao. I ona obesi svoje ruke oko ljubavnikovog vrata. Grlila ga je i ljubila. A školjkin se biser nežno osmehivao na mesečini...

I školjka ponovo zapita ljubavnika kada će se upoznati. On nevoljno promrmlja: „Ima vremena.“ I bestidno zatraži od školjke da mu pokaže još malo od svog bisera. Ona reče: „Zaljubljena sam u Lepotu i Istinu.“ – on oseti da to njen biser kroz nju govori - i ona mu usliši želju. Njen rog ode sasvim unazad, više se nije ni video, a i zmije kao da su se u njega sakupile, ne videše se više ni one. Sve što se videlo bio je najlepši, najblistaviji, biser...

I ljubavnik tada gorko zaplaka. Jer osetio je da voli ovaj biser. Da možda čak voli i ovu njegovu čudnu školjku, koje se toliko plaši... I ljubavnikova duša plakala je, ležeći pokraj njega. Prošaptala mu je: „Trudna sam.“ A školjkin se biser i dalje nežno osmehivao na mesečini...

Jer u utrobi ljubavnikove duše beše njegovo dete. Ljubavnikova dragana, kada ono beše kriknula, školjkinim biserom ostala je bremenita - školjkin biser oplodio je ljubavnikovu dušu... I ona, duša, sada je jecala. Zamišljala je kako rađa dete, kako želi da ga pokaže biseru, što znači da mora da ga prinese i pokaže i školjci. A školjka, umesto da se otvori i omogući biseru da se poigra sa svojim detetom, biva zatvorena, puna prezira, procenjujući da to dete nije vredno čuvanja, te svirepo uperuje na njega zmije sa svoga šiljka, i one ga halapljivo proždiru... Ne, ja to neću dozvoliti, bolno odlučna bila je ljubavnikova duša. Neću da rađam dete koje ćeš ti, školjko pakosna, ubiti kada se rodi. Radije ću ga ubiti sama. Dok je još u mojoj utrobi...

A školjkin se biser, lepši nego ikada, samo nežno osmehivao na mesečini...

Oh, zar je moguće da neko ko u sebi nosi ovoliko Lepote može da bude tako pakosan, svirep i zao? Ne, to naprosto nije moguće. Nije moguće. Ta školjka sigurno ne može biti tako zla. Sigurna sam da ona neće ubiti moje dete. Imam poverenje i verujem u Dobro!

Neću pobaciti. Rodiću moje dete.
By LeDeNa_

Bitno je da partneri ne zive jedno mimo drugoga. To je igra za dvoje. Poseduje mnogo znacenja. Bitno je da postoji komunikacija cak i ako nisu skupa. Istinski intimne osobe svoj fokus ne stavljaju na greske svog partnera, vec na pozitivne strane. Naravno, greske ne trebaju biti prenebregnute, ne treba cutati o njima, vec ih pravilno tretirati i raditi na njihovom ispravljanju. Ali, bitno je da fokus ne bude na njima.

Intimnost znaci poverenje. Poverenje znasi sigurnost. Posledicno, ocigledno je da gradjenje intimnosti prati izgradnja poverenja izmedju partnera, a ono dosnosi osecaj sigurnosti, koji je izuzetno bitan za svaku vezu. Biti siguran u vezi je veoma vazan i lep osecaj, znajuci da se u svakom trenu mozes u potpunosti osloniti na partnera.

Izvinjenje i oprost. Za mene licno jedna od najbitnijih stavki jedne veze. Izvinjenje i oprost su strahovito vazni. Zrelim i bliskim osobama ne predstavlja problem da se izvinu za gresku, iskazujući pri tome istinsko kajanje, kao sto ni drugoj strani ne predstavlja problem da to izvinjenje iskreno prihvati i da oprost, bez zelje za osvetom.

Izvinjenje i oprost direktno su vezani sa savescu, sto je jedan od najbitnijih atributa ljudskosti. Izviniti se, iskreno i iz srca, je duboko ljudski i krajnje intiman cin. Jer to znaci "pogresila sam, svesna sam greske, svesna sam da sam te povredila,zao mi je i molim te da mi oprostis".

Postoji velika razlika između Izvinjenja i "izvinjenja". Izvinjenje je istinska svesnost o gresci i njenom uticaju na oboje. Dok "izvinjenje" sluzi samo kao povrsan nacin izbegavanja rapravljanja greske i njenog istisnkog priznavanja i prelazenja preko sustine onoga sto se desilo, kao i procesa koji ju je generisao. Ukoliko se greska ne raspravi, a jako je bitno shvatiti zasto je do nje doslo, kakvi motivi i pobude stoje iza nje, nece doci ni do iskrenog izvinjenja kao ni do iskrenog oprosta.

Iskren oprost je jednako bitan i vredan kao i izvinjenje, jer znaci "svestan sam sta si pocinio/la, znam da ti je iskreno zao, oprastam ti i necu koristiti tvoju gresku da bi te kasnije njome ucenjivao/la. Oprost i "oprost" su dve razlicite stvari; oprost znaci zaista oprostiti (ne i zaboraviti, to je jako bitno naglasiti) pocinjeno, dok "oprost" znaci samo formalnu izjavu, bez iskrenog i sustinskog oprostaja, da bi greska bila vec sutra zloupotrebljena kao kazna ili ucena. Bolje je ne oprostiti, reci da to u tom trenutku niste to u stanju uciniti, nego to uraditi samo forme radi.

Osveta, svecenje partneru zbog onoga sto je uradio jeste uvod u propast, kako veze, tako i sebe samog. Osveta ce na kraju degradirati najvise onog ko se sveti. Zelja za osvetom je jedan od bitnih pokazatelja zrelosti, odnosno nezrelosti osobe.

Ponekad je mnogo lakse oprostiti tudju gresku nego svoju. Jako je bitno biti sposoban (ali ne neodgovoran, neosetljiv ili bez savesti) oprostiti samome sebi. Ukoliko to nismo u stanju, krivica i griza savesti koje prate tu nemogucnost mogu nam ruinirati zivote.

Intimnost takodje znaci posedovati snagu da se pogleda u crno. I to u crnilo koje postoji u tebi samom, kao i u crnilo koje postoji u partneru. Svako u sebi poseduje Andjela i Djavola.brrrr

"Jer su i Andjeli i Djavoli, i narcis i greh, potrebni za smeh..."

:glupan:
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=Dtb5ST5w3gg

U krugu oka ispod nervozne koze
Mirno ceka glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Vreba glad

I kada mislim da je svega mi dosta
Kada krenem da se hvatam za zemlju
Opet osecam glad

To nije igra za jedno
To je igra za dvoje
Za mene i glad

Ta greska moze da me kosta zivota
Zivim samo za glad
Opet osecam glad
Glad mi otima dodir
Uzima dusu

U krugu oka ispod nervozne koze
Uvek budna je glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Zdere glad

Opet osecam glad

EKV - Glad
Korisnikov avatar
By Mariška

Intimnost takodje znaci posedovati snagu da se pogleda u crno. I to u crnilo koje postoji u tebi samom, kao i u crnilo koje postoji u partneru. Svako u sebi poseduje Andjela i Djavola.brrrr
Ali eto, našla se i ta jedna osoba, koju ni njena telesna lepota nije zaslepela, ni divlji porivi njene slobodne duše zbunili... Napokon je našla savršenog partnera. Onu osobu koja zavređuje taj blistavi biser koji naša Stepska Vučica tako brižljivo skriva. Napokon ima kome da uputi reči: „Želim samo tvoje oči između zidova“, konačno ima kome da uputi taj najviši izraz svoje ljubavi...

Ili možda ipak nema?

Možda se zaista „potraga za savršenim partnerom ne sastoji od menjanja partnera, već od menjanja sebe.“ Možda je ipak istina da „Savršenog partnera pronaći ćete samo kad pronađete savršenog sebe.“

...
By LeDeNa_
„Savršenog partnera pronaći ćete samo kad pronađete savršenog sebe.“

:aplauz:
Korisnikov avatar
By Mariška

„Savršenog partnera pronaći ćete samo kad pronađete savršenog sebe.“

:aplauz:
To je još jedna misao koju preuzeh od eye (pored one u mom potpisu).
Korisnikov avatar
By maka
Ledena mi lici na nekog ko je izlazio/izlazi u KST

:zvezda:
Korisnikov avatar
By Mariška

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Samo glupi i mrtvi nikad ne menjaju svoje misljenje" Russell

"Pravi kult ne sastoji se u prinosenju mirisa, cveca i drugih materijalnih stvari, vec u nastojanju da se sledi onaj put u koji se duboko postuje"-Buddhisticki zapis

"Nista nije konacko dok u nama postoji trazenje-kraj trazenja je i nas kraj.Apsolutne srece nema, ona je u trazenju"-M. Selimovic

"Nista nije beznadeznije od planiranja radosti"-Gibran

"Ja ne znam sta mi je deda bio, vise brinema sta ce biti njegov unuk"-Linkoln

"Kritikovati-to znaci dokazari autoru da ne radi onako kako bi ja uradio kada bih to znao"-Karel Capek

"Ja sam Bog i Bog je u meni!Ja sam velik kao on i on je mali kao ja.On ne moze biti iznad mene niti ja mogu biti iznad njega"-Celezije XVII vek

itd....
Ima dosta lepih misli i citata na Facebook strani "Budi uvek ono što jesi".
Korisnikov avatar
By mOwbid
...
The smile on ur face lets me know that u need me,
there's a truth in ur eyes sayin uLL never leave me,
the touch of ur hand says uLL catch me, whenever I fall...

u say it best....
when u say
"nothing"
at all
...
Korisnikov avatar
By mOwbid
"Nothing can really prepare you for the riot of exuberance and depth of emotion."

/Scotsman/
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=8iSymBmzB14

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Šta reči znaju o vodi
Koja izgubi sve što nađe
Koju volim da dokazujem
Koju želim da učinim stvarnom
A da je ne zaustavim...
A da je ne povredim...

B. Miljković

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Slika
By LeDeNa_
Brrr....Bol....

O bolu je nezahvalno govoriti, dok se ne upozna na pravi nacin, iz prve ruke.

Pre nekoliko godina dozivela sam napad bubrega; izbacila sam dva kamena. Oni koji su to proziveli imaju neku ideju o cemu se radi, a oni koji nisu, tesko mogu sebi stvoriti predstavu o cemu je rec.

Kada me je prvi put zabolelo, desilo se u voznji, imala sam tek toliko mogucnosti da stanem kraj puta. Jedino sa cime bih mogla uporediti taj osecaj je zabijanje imaginarnog noza....

Trenutak u kome je napad dosao je takodje izuzetno zanimljiv. Desio se prakticno desetak sekundi nakon sto sam objasnila sustinu razloga...nebitno ipak...
Malo sta je u zivotu slucajno, pa deluje prakticno potpuno neverovatno da se to desi bukvalno u istom trenutku.....
Da se vratim na bol. Svakoga je u zivotu nesto bolelo. Svako je prolazio kroz bolove manjeg ili veceg intenziteta. Mnogo puta tokom zivota sam se povredjivala, lomila sam ruku, izvrtala zglobove,padala ali je smesno u poredjenju sa ovim...

Glavna karakteristika ove vrste bola je – sto ne prolazi. Napad traje (tj. trajali su, makar kod mene), izmedju 10 i 45 minuta, uglavnom.

Dok traje, to je cista agonija. Obicni bolovi najcesce zapocnu, pojacaju se, popuste, ponovo se pojacaju, te ti daju priliku da se barem malo opustis. Ovde to nije tako.

Ovaj bol nailazi odjednom, i traje. Intenzitet ni jednog jedinog trenutka ne popusta. Radi se u najcistijoj, sustinskoj agoniji.

To je bol koji oduzima dostojanstvo. Koji te obara na kolena, tera na valjanje, psovanje. Bol koji izaziva bes i nemoc.

Telo reaguje, adrenalin se luci, pocinje znoj, posle desetak minuta i drhtanje, ali je, u svemu tome, najinteresantniji psihicki momenat.

U trentuku kada bol zapocne, potpuno si svestan, kristalno ti je jasno, da te ocekuje period najcistije patnje. I to je kljucno.

Posle nekoliko napada, desavanja su se sa ciste fizike premestila u psihu. Bol priciscuje. Cisti um od drugih misli. Ostajete samo ti i on. Suocavate se.

Bol je veoma lican. Deluje duboko na emocionalnom nivou.

Naravno, ovde NE GOVORIM o mazohizmu, o uzivanju u bolu. Mislim na dozivljaj cistog bola, ne kao predmeta zadovoljstva, vec orudja koje jaca psihu i omogucava sazrevanje na jos jedan specifican nacin.

U zivotu najvrednije lekcije se sticu kroz patnju i bol. Tako se najbolje uci. Pre svega o sebi. Rekla bih takodje da je suocavanje sa smrcu i bolom je veoma bitno u procesu sazrevanja svake licnosti. A ona stara poslovica kaze, sto te ne ubije, ojaca te.

2002...
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!