Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By crni90
Nemačke zločine svi znamo, dok su komunistički zločini i danas tabu tema.
:marinac: Komunistički zločini su posebno interesantni nama Banaćanima, zbog najmasovnijeg etničkog čišćenja na tlu Panonije (svo nemačko stanovništvo je proterano), konfiskovanja imovine i rušenja spomenika kulture/npr. čuvenu pančevačku sinagogu su srušili komunisti. Komunisti nam duguju i odgovore vezane za sabirne centre (bolje reći logore) koje su u pančevačkim selima (čuveno Kačarevo) formirali za nemačke civile.

Samo da se zna, iz partizanske sam porodice. Imam još uvek žive neke rođake koji su svojim rukama učestvovali u otimačini nemačke imovine. Sramota me je!
Korisnikov avatar
By crni90
a licno ni najmanje ne sumnjam da u svakoj generaciji postoji ovakav psihopata.
---

od šešelja do mladena obradovića :)
By Glasnik
@crni90> Ovo je tema o Hitleru, ne o komunistima, tako da... :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by crni90

na jutjubu ima neki lik koji ga brani i predstavlja kao sveca

''
Ajd što je bio borac za ljudska, životinjska i ekološka prava, nego nije ni psovao. :drama:
Emocija? Osetim radost što nisan rođena šezdesetak godina ranije.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by KiWi
Originally posted by IriS

meni je i dan danas fascinantno, na neki weird način, kako je taj čovečuljak mogao na TAKAV način da zapali TOLIKU masu.

nadam se da se toliko zlo nikad više neće otelotvoriti u nekom čoveku.
S obzirom da se istorija ponavlja, nije nemoguće da se tako nešto ponovi.
@Iris - pa to je zato sto Adolf Hitler nije to uradio sam. Niti je sam dosao na vlast, niti je sam kako ti kazes zapalio masu, niti je sam bio na vlasti. Izuzetno je skeri ali istovremeno i zanimljivo kako je i koliko to sve bilo organizovano i sistematicno. Dakle, zapaljena masa to nije mogla tako da uradi. Tj mogla je , ali je trebalo mnogo vise od 'zapaljenosti'.
A odakle ti da je bio coveculjak?
I, na zalost, takva zla su se ponovila u nekoliko ljudi i posle Hitlera. Nekoliko od njih je imalo i podrsku 'sistema'. Nekoliko na srecu nije.

@KiWi - istorija se ne ponavlja.

@scout_finch - Staljin did it single-handedly

on topic - meni je Adolf Hitler izuzetno zanimljiva istorijska licnost.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Moja drugarica je imala belog zeca (RIP) kome je dala to ime...
Verovatno po pripitomljenom divljem kuniću o kome smo učili na času engleskog.

Tekst: "I named him Adolph"
Deca iz mog odeljenja: "HA! Adolph! Adolf Hitler! HA! Ha, ha!" :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by jukie

Verovatno po pripitomljenom divljem kuniću o kome smo učili na času engleskog.

Tekst: "I named him Adolph"
Deca iz mog odeljenja: "HA! Adolph! Adolf Hitler! HA! Ha, ha!" :sigh:
O časovima psihologiije se radi. O psihopati fiziologu koji je bolno nadraživao neko dete sve uz belu boju...sve dotle dok dete nije počelo da vrišti smao na boju (nešto ko Pavlovljev pas).

Dete se zvalo ADOLF, pa tako...od psihologije preko sažaljenja pa do belog zeca...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
neko bi me streljao da kazem ovde svoje iskreno misljenje o njemu, posto vidim da se od prethodnih komentara nijedan sa mojim ne bi poklopio.. tako da.. cutim :astral2:
Korisnikov avatar
By Dina
Nista posebno. Meni je jasno da postoji jedan procenat zlih ljudi (pa pod tim nasilni, bezosecajni, kompleksasi itd). I on mi tu spada. Ono sto me uplasi je kad neka vremena pokazu koliko tih zlih ljudi ima, koliko ima onih ljudi koji se ne saosecaju sa drugim ljudima, koji cak uzivaju u njihovoj nesreci, ili mozda samo koliko glupih ljudi ima. Skoro sam gledala film "Citac" i bas mi je ostavio jak utisak. Tu je rec o nekadasnjoj cuvarki iz logora koja je nepismena i koja da to ne bi rekla na sudu (nakon rata) dobija dozivotnu kaznu a inace je ta informacija mogla da je spasi pa da odsluzi samo nekoliko godina. Takvi su odlucivali o zivotima u tim vremenima, a oni iznad je trebalo da budu samo dovoljno inteligentni da ih nadju i postave na neka mesta. Sve u svemu ja mislim da nije problem samo u njemu nego sto su i okolni ljudi i mnogi ljudi bili manje vise Adolf.
Korisnikov avatar
By elektron84
Bas sam juce pricala sa drugaricom o njemu.
Ne osecam prema njemu nista. Jedino mi nije jasno zasto svi govore da je ruzan i odvratan. Covek zaista nije toliko ruzan. Samo zato sto se zna koliki je bio zlotvor, odjednom postaje i fizicki odvratan.

Kada bismo pokazali njegovu sliku nekim ljudima koji ne znaju o kome se radi mislim da odgovori i ne bi bili toliko negativni.
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

neko bi me streljao da kazem ovde svoje iskreno misljenje o njemu, posto vidim da se od prethodnih komentara nijedan sa mojim ne bi poklopio.. tako da.. cutim :astral2:
Hajde reci :)

Mene bas zanima. I necu te mrzeti, obecavam :D

A, zanimljivo mi je to da ga dosta ljudi sa germanistike "voli" :misli:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
paaaaaaaa ovako :lol:

nije to da ja njega volim.. volim je pogrena rec, ali ga izuzetno cenim.. znam! sad ce svi sa pricom kako je on kriv za smrt miliona i miliona :blabla:

fora je u tome sto je covek imao viziju i sledio je svoj put.. nema povlacenja, samo napred, ma po koju cenu..

nisam se toliko bavila njime, posto sam u Deutschland rodjena, a tamo kad se pomene ime Adolf Hitler, ljudi pognu glavu, oni se toga zaista i dan danas stide, naravno izuzev neonacista..
ali razmisljanjem o njemu sam pocela da se bavim pre par godina kada sam bila sa neonacistom ovde u Srbiji ( I know, big mistake)

covek je imao natprosecne oratorne sposobnosti, nije leteo ispred, vec sve u svoje vreme.. kao sto je vec neko rekao, on je izglasan, nista to nije bilo na silu..
privukao je masu svojom vizijom o savrsenoj drzavi, savrsenom covecanstvu, savrsenom zivotu..
njegova misija bi i uspela, cvrsto verujem u to, samo da se malo vise fokusirao na to korigovanje finansijske situacije zemlje, koja je pocela da tone.. bio je to jednostavno prevelik zalogaj u to vreme..

I mislim da se Nemci i dalje stide njegovih postupaka ne zato sto je to bilo bolesno, zbog masovnih ubistava i slicno, vec podsvesno, zato sto misija nije uspela, i zato sto zbog tog perioda obnavljanja Nemacke kao drzave, Amerika je uspela da dobije "plus bodove" na svetskoj sceni i preuzela monopol.
Korisnikov avatar
By Incubus

kao sto je vec neko rekao, on je izglasan, nista to nije bilo na silu..

''Najbolji argument protiv demokratije je petominutni razgovor sa prosječnim glasačem''

Ont: Adolf Hitler je samo jedan od bezbroj fanatika, on je došao u poziciju da odlučuje i vodi jedan narod i svi znamo kako se to završilo.

I by the way kažu da se pucao methom tako da je, htio ili ne, morao biti lud.
By J...

nije to da ja njega volim.. volim je pogrena rec, ali ga izuzetno cenim.. znam! sad ce svi sa pricom kako je on kriv za smrt miliona i miliona :blabla:

fora je u tome sto je covek imao viziju i sledio je svoj put.. nema povlacenja, samo napred, ma po koju cenu..

I ona devojka sto je bacala kucice u vodu je isto tako imala "viziju" da ce kucici da plivaju i "sledila je svoj put bez povlacenja" bacajuci jedno za drugim u vodu cak i kada su kucici cvileli, nije napustila svoju viziju.

Prema Hitleru ne osecam nista, cak mi je smesan, mozda zbog toga sto je cesto njegova pojava ismevana kroz filmove. Prema ludilu koje je pokrenuo i koje potencijalno postoji u svakoj masi ljudi osecam strah. Tu mislim na ljudsku osobinu da budu izmanipulisani, poslusni i nekriticni.
Korisnikov avatar
By svejedno
znam! sad ce svi sa pricom kako je on kriv za smrt miliona i miliona :blabla:
bas vala blabla.

koji milioni zovota...bla.

..

covek je imao viziju. u toj viziji je trecina planete mrtva, trecina porobljena, trecina vlada.... al se drzao vizije

!!

to je za rispekt.

I ja verujem da bi njegova misija uspela, samo da je pobio jos par miliona ljudi.

..

kad tako razumno postavis stvari, vim ja da je i Sloba bio covek za postovanje, nije odstupio od svoje vizije ni-za-sta.
Samo zagrizao preveliki zalogaj, ko Hitler.

..

privukao je masu svojom vizijom o savrsenoj drzavi, savrsenom covecanstvu, savrsenom zivotu..

interesje me, u ovoj prici o savrsenom drustvu....koja podrazumeva mrtve jevreje, porobljene slovene etc....

..jel znas kako bi se u tom savrsenom svetu ti savrseni ljudi odnosili prema homosexualcima?

...

savrseni svet.
Korisnikov avatar
By smaug

:lol:

Pa kud ces bolje teme od ove....

:lol:
Korisnikov avatar
By acid drop
kad sam bila mnogo mlađa, moj tata je čitao neku knjigu o njemu. ja sam gvirnula i tamo je pisalo da je hitler voleo golden shower. :giggle:
Korisnikov avatar
By Hys.

Samo me jedna stvar zanima:

Kako te nije sramota?
Korisnikov avatar
By 2kune
Ma prema njemu ništa posebno... Slikica iz povijesti... Doduše, volem pogledati njegove govore i to na maličak ubrzano pa pucam od smijeha...
On mi nije personifikacija nacizma, ma koliko to čudno izgledalo, pa prema njemu ne gajim iznimno negativne osjećaje... Takve osjećaje, uz ogroman strah, gajim prema onoj masi što je urlala njegovo ime... Protiv njih nemam nikakve obrane a još su živi i dio su mog svijeta... Hitler, Gering, Himler... itd. su odavno mrtvi i nestali... Ne mrzim Hitlera, mrzim nacizam.
By Speculum Columbae
Originally posted by 2kune

Ma prema njemu ništa posebno... Slikica iz povijesti... Doduše, volem pogledati njegove govore i to na maličak ubrzano pa pucam od smijeha...
On mi nije personifikacija nacizma, ma koliko to čudno izgledalo, pa prema njemu ne gajim iznimno negativne osjećaje... Takve osjećaje, uz ogroman strah, gajim prema onoj masi što je urlala njegovo ime... Protiv njih nemam nikakve obrane a još su živi i dio su mog svijeta... Hitler, Gering, Himler... itd. su odavno mrtvi i nestali... Ne mrzim Hitlera, mrzim nacizam.
Gospode...nerazvodnjeno, nemaglovito, jasno, koncizno i neprenakićeno!
Šta je ovo, naopak dan?

Slika
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Dante
Originally posted by 2kune

Gospode...nerazvodnjeno, nemaglovito, jasno, koncizno i neprenakićeno!
Šta je ovo, naopak dan?

Slika
3<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!