Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mars

svejedno (zna da računa - dovoljno) :D

Pre svega - poznaje Venea ,)

I to licno, nije mi cak ni predavao.

..

Super je on covek, btw.

..

Inace, kada mi je potrebno - umem ja da radim cudo od matematickih komplikacija koje me nisu interesovale u skoli...motivacija je cudo ,)

To bi se moglo svrstati pod 'primenjenu matematiku', recimo, lol.

..

Ma ja ispadnem zadivljujuci matematicar, takoreci ,)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma ne sumnjam...hahahahaha...

sta je sledece na redu? ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
xaaa...u know what..mada, to je prvo, uvek ,)

..

pS. Ne obracati paznju na digresiju.
Korisnikov avatar
By Mars
Matematička gay sekcija, za sada :D

krpica
Dirrty
Delete
RuznaGlupaZla...
Ulix
Tungi :)
pazzaz
...Sitnicava... (simpatizer) :lol:
hlaefdige
jukie
toni79
banana
Winter
iris
svejedno (punoravni i ravnopravni član) :D
BellyButton
Black Lady
Andjelika
spliff
Kiborg
Mars

Jako mi se sviDza društvo.

:)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Andjelika

Volim tu primenjenu matematiku... a imala sam svojevremeno (opet u srednjoj)
7 raznih matematika (algebra, analiza, geometrija, trigonometrija, bla bla bla)
Ja sam bio generacija posle, kada se sve zvalo matematika (osim numeričke u IV) i po programu nije bilo razlike, osiim što nam se za svaku nisu smenjivali drugi profesori (što je u mom slučaju dobro jer je bilo par idiota koji sa talentom da ti ogade život, ne samo matematiku...numeričku je i krenup da predaje jedan koji je krajem septembra otišao da bude direktor škole, a nama svanulo)

Nebitno....evo primera matematičke logike primenjene u praksi :D

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Ulix

Ja sam po tom pitanju drugačiji: uvek sam uživao u logici matematike, u tome kako stvari slede jedna iz druge, dopada mi se što me matematički zadaci motivišu da razmišljam. Volim je baš zato što je apstraktna. Onog trena kad treba da primenim matematiku na nešto realno i korisno, meni postane dosadna.
Ali to je u stvari to. Ja lično više ništa u matematici i ne doživljavam kao apstraktno, a jedini kriterijum može da bude lični, kako postaviš zadatak, i informacije i svest o tome - šta si u stvari dobio tim rešenjem. Sva logika, svo izvođenje jednog iz drugog ostaje.

Recimo kada kažeš "Rešiti integral" ... ako sam dobro razumeo, to bi bio primer apstraktnog...ali kada kažeš "Naći površinu koju opisuje funkcija", to je praktično, a u stvari se radi o istoj stvari...

Ja sam razrogačenih očiju gledao na tabli izvođenje formule za površinu kruga preko dvojnih integrala...posle dve pune table u to vreme za mene najtežih apstrakcija....dvojni integrali, Jakobijanova determinanta, prelazak iz pravouglog koordinatnog sistema u polarni, računanja...odjednom su se u zadnjem redu lepo pojavili: r ^ 2 Pi...Fascinacija!

I sad to krišom radim na dosadnim sastancima, onako, umesto da švrljam na papiru...Sve uslovno rečeno apstraktno a na kraju dobiješ najkonkretniju moguću stvar.

:B
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Kiborg

Iako sam zalutao na medicinu, koristim svaku priliku da se malkice podsetim nečeg iz matematike

Čak sam za svoju dušu učio razne tipove višestrukih integrala i diferencijalnu geometriju :) I dan danas to pomalo radim iz hobija, ali zarđao sam, poprilično :(
1. Tako sam i ja počeo nedavno....da vraćam u život neke delove mozga koje sam zapostavio poslednjih par godina. Uzeo sam Matematiskom 7, za prijemne. Tamo je onako sve izmešano, the best of, pa sa uživanjem radim malo kad imam vremena.

2. Super su one teoreme za prelazak krivolinijskih integrala na dvoje, i površinskih na trojne. Ostrogradskog-Gausa i Štoksova.

:D
Korisnikov avatar
By BellyButton

Kod nas su jezičari imali neku posebnu matematiku, van obične...nešto valjda što je trebalo da spremi one koji odu na ekonomiju, administraciju...tako nešto. Neki kamatni računi, proporcije...jel ti poznato to?
Ja stvarno ne znam sta je trebalo po programu da radimo. Secam se samo da je profesor digao ruke jos na pocetku cetvrte godine nakon prvog kontrolnog kada je od 45 djaka nas 35 dobilo jedinicu...
Korisnikov avatar
By Mars
Kažem ti, ovo je bilo kao naj naj najelementarniji oblik neke ekonomske matetike...to s čim su ih maltretirali.
Korisnikov avatar
By Mars
One sigme, oni redovi gore, kao da su me navele na to da se nadam da si među nama...

Matematička gay sekcija, za sada :D

krpica
Dirrty
Delete
RuznaGlupaZla...
Ulix
Tungi
pazzaz
...Sitnicava...
hlaefdige
jukie
toni79
banana
Winter
iris
svejedno
BellyButton
Black Lady
Andjelika
spliff
Kiborg
Leon Walras
Mars
Korisnikov avatar
By toni79
jbt svi s foruma. svi kul s foruma.... :evil:
Korisnikov avatar
By Mars
Fale neki, ali dobro je...

Korisnikov avatar
By toni79
ma znas ono, kad je dobra ekipa, lako mi njih ostale regrutiramo da se dodu s nama zezati
Korisnikov avatar
By Mars
Jasno :B

Ko ne voli da se druži sa matematičarima?!

:lol:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Jel mogu i ja? :eifranloo:

Inace nisam ljubitelj matematike ali ocu u klub.
Iritantno mi je bilo forsiranje iste kao i sama pomisao koliko smo ograniceni njom.
Zbog softvera sam prinudjen da stalno radim sa brojevima, sto mi samo povecava frustraciju.
Najsterilnija nauka. Brojevi ne grese, samo ljudi...

Jel koristi neko Wolfram?

pogledajte "Mathematica in Action":http://www.wolfram.com/broadcast/

Meni su licno zanimljive formule koje mi pomazu dok crtam...

npr:

http://mathworld.wolfram.com/PenroseTiles.html
http://mathworld.wolfram.com/Icosahedron.html
http://mathworld.wolfram.com/Four-Dimen ... metry.html

Drugi delovi Wolframa su meni bar korisniji ali mozete naci sta god vas zanima...

www.wolfram.com

stjudent frendli
Korisnikov avatar
By Tungi
Mi u cetvrtoj godini nista nismo radili,sem limesa...Izvukli se,jer smo drustveni smer.A i s tim limesima je bilo drz'-ne daj:drama:

Integrale,vektore,sve smo to zaobisli...U trecoj godini smo se zadzali samo na determinantama.

Trigonometrija mi je bila najzabavnija.:)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Eifranloo

Ja ću prvom prilikom to da pogledam kad budem uz komp, a ti dobrodošao u klub.

Sigurno svašta zanimljivo imaš da nam kažeš o tome.

Jesi li radio možda Open GL?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tungi

Mi u cetvrtoj godini nista nismo radili,sem limesa...Izvukli se,jer smo drustveni smer.A i s tim limesima je bilo drz'-ne daj:drama:

Integrale,vektore,sve smo to zaobisli...U trecoj godini smo se zadzali samo na determinantama.

Trigonometrija mi je bila najzabavnija. :)
Realno nam je sistem takav da neki budu vrlo nepotrebno iscimani matematikom...
By Guion Nerville
Iju, otkud i ja u klubu, pa ja se samo javio da kazem da zahteva rad, vezbanje? :puzzle:
Ipak, Mars, tvoj potez mi je simpatican. Svidja mi se tvoj entuzijazam i ljubav prema matematici koje pokazujes, te se rado pridruzujem, mada mi je krv pila.

Mali prilog, jednacina koja povezuje cetiri najbitnije konstante u matematici:

Slika

edit:

Ustvari, e na (pi*i) + 1=0 bese povezuje pet najbitnijih konstanti. (ne mogu da nadjem kod na netu trenutno)
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Banana

Ipak, Mars, tvoj potez mi je simpatican. Svidja mi se tvoj entuzijazam i ljubav prema matematici koje pokazujes, te se rado pridruzujem, mada mi je krv pila.

Krv pila svima,pa i meni,ali kad toliko ides na privatne casove,uz to imas strogog profesora,sve to nekako "udje" u prste i u glavu,udjes u shablon i onda postane zanimljivo.Litre kafe sam pio i probdeo noci,reshavajuci zadatke i nervirajuci se.:)
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe...

cos Pi + jsin Pi= -1 + j0 = -1 + 0 = -1 :D

Eksponencijalni i trigonometrijski oblik kompleksnog broja.

Za članstvo si kvalifikovan, nema cimanja i otimanja.

Al nema tu važnih, najvažnijih i manje važnih konstanti...
Korisnikov avatar
By Tungi
:)

Malo podsecanja i dovede se u red.Inace mene skoro klinac koga sam spremao za prijemni zove da mu priteknem u pomoc oko tautologije.

Sve sve,ali tautologija...Takva stupidarija.
By Guion Nerville

Al nema tu važnih, najvažnijih i manje važnih konstanti...
Otkud znam, tako nam je rekao profesor kada smo ucili Ojlerovu formulu u srednjoj. Valjda da bi ga dao po dramatici, da nam bolje udje u glavu. :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars

Dramatike je bilo samo kad nam je profesorka rekla koje pare dobija onaj ko pronađe formulu za proste brojeve ili trisekciju ugla ... jedino tata...pa smo onda nameračili da BAŠ MI uradimo to što hiljadu ljudi pre nas nije :D

Ono, trčimo kući, po grupama, da nas drugi u tome ne preteknu i maznu nam pare pred nosem :smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Evo kako Crvenkapica vežba matematiku :D

''
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by Eifranloo

Ja ću prvom prilikom to da pogledam kad budem uz komp, a ti dobrodošao u klub.

Sigurno svašta zanimljivo imaš da nam kažeš o tome.

Jesi li radio možda Open GL?
Hvala na dobrodoslici :)
Nazalost nisam radio u Open Gl-u. Nisam bas taj tip :)
Evo trenutno ispitujem neke proporcije. Znam, znam, svi su smorili sa zlatnim presekom, ali zaista (po mom skromnom misljenju) doprinosi harmoniji.

http://mathworld.wolfram.com/GoldenRatio.html

Primenu mozete videti kod mnogih umetnika. Recimo:

http://powerretouche.com/Divine_proportion_tutorial.htm

Jel volite Eschera?

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Neke slike od ovih sam već video....fali ona sa velikom površinom, kao terasom, u pozadini nebo...a nemaš osećaj da li se ljudi sa nje spuštaju ili se penju. Tako nekako. U stvari ne znaš da li je to TAVANICA ili ta TERASA, vrh.

I ono sa stepenicama, ovde kao gušteri po knjigama.

Inače je open GL jedno ZLO! Ja ga ne podnosim.

A morao da radim jedno vreme.
By Guion Nerville

Dramatike je bilo samo kad nam je profesorka rekla koje pare dobija onaj ko pronađe formulu za proste brojeve ili trisekciju ugla ... jedino tata...pa smo onda nameračili da BAŠ MI uradimo to što hiljadu ljudi pre nas nije :D

Ono, trčimo kući, po grupama, da nas drugi u tome ne preteknu i maznu nam pare pred nosem :smeh:
:puzzle:
Dokazano je valjda da je trisekcija ugla neresiv problem u opstem slucaju, evo kad sam ukucao u google:

http://en.wikipedia.org/wiki/Angle_trisection

http://mathworld.wolfram.com/AngleTrisection.html
Korisnikov avatar
By Mars
Jeste, jeste...još tada sam ja neke diplomske radove čitao o tome...puno načina postoji da se dokaže da je to nemoguće.

Al kad si napaljen i imaš 16, 17 godina....onda to teže ide :D Pa smo se tako nekoliko dana igrali šestarima i lenjirima....švljali bezveze, povlačili linije sve u nadi da ćemo slučajno nekako da dođemo do rešenja.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!