Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Hellas napisao: ''''''''''''''
Da li bih morala da platim taj porez za ovakvog psa samo zato sto pripada rasi Pitbull?
To što je pas miroljubiv prema mačetu koje je dio sredine na koju je navikao nije osiguranje da neće ispoljiti neadekvatnu agresiju u situaciji na koju nije navikao.
Zato:
west end napisao: Pravila za držanje opasnih pasa

* Opasne pse mogu da izvode samo punoletne osobe i tako da pas ima korpu na brnjici i da bude na povocu;
* Opasne pse vlasnici ne smeju ustupati drugima na čuvanje i privremeni smeštaj, osim u slučaju veterinarske nege.
* Opasni psi ne smeju da budu čuvani u zajedničkom dvorištu bez saglasnosti svih korisnika dvorišta, a objekat u kome se drže ovakvi psi mora biti pod ključem;
* Opasni psi moraju proći obuku i socijalizaciju u Kinološkom savezu Srbije;
* Na ulazu u prostor, odnosno objekat u kome se drži opasan pas mora da bude vidljivo istaknuto upozorenje: „OPASAN PAS”.
Neka ljudi vode računa o svojim psima, drže ih na povocu i sa korpom. Neću se ja udubljivati u spoznaju naravi svakog pojedinačnog psa i njegovog vlasnika koje sretnem na ulici.
Korisnikov avatar
By Hellas
Slazem se da pas treba da bude na povocu, da ima brnjicu (mada meni izgledaju opasnije sa brnjicom nego bez), da svi daju saglasnost... Ali taj porez mi nije jasan. Jer, sto kaze Azdaja
Azdaja napisao:problem bi bio i bakici dr ulica od mene sto ima terijera koji je super odnegovan - pola penzije ide na nju, a pola na njegovu ishranu...zivi sama, nema nikog, samo tog kucu...eeeeeeeeeeeeeeeeee
.
Mada mi nije bas jasno zasto "vodic" mora biti punoletan. Ok, ne moze neko dete od 12, pa i 15 godina da vodi velko kuce, ali smatram da starija mogu. Nije to voznja automobila. Pa i to sad daju sa 16, sto je po meni mnogo gore.

@Dante: Nesto na tu foru ima - kaucija? Svaka novcana kazna koju neko dobije od strane milicije (nekad i od pravosudja)? Zar ne?
By RuznaGlupaZla
Moguće da pokušavaju na taj način preusmjeriti uzgoj pasa sa opasnih na neke druge, jer će vjerovatno opasti potražnja za njima, te smanjenjem ukupnog broja opasnih pasa, pored ostalih mjera, uticati na smanjenje učestalosti napada.
Održan protest sa „opasnim psima”

Oko 150 vlasnika pasa okupilo se danas ispred Skupštine grada Beograda zajedno sa svojim ljubimcima, na protestu protiv najavljenog uvođenja godišnje takse od 30.000 dinara za držanje takozvanih opasnih rasa.

Predstavnik grupe građana Aleksandar Sekulić rekao je novinarima da je policija dozvolila taj skup, ali ne i planiranu protestnu povorku do Ulice kraljice Marije i Gradskog sekretarijata za komunalno-stambene poslove.

Sekulić je kazao da će gradskim vlastima biti predata peticija koju je potpisalo oko 2.500 ljudi i najavio da bi predstavnici vlasnika pasa trebalo u ponedeljak da se sastanu sa gradskim sekretarom za stambeno-komunalne poslove Predragom Petrovićem.

„Zalažemo se protiv diskriminacije i globalizacije cele rase, jer smatramo da ne može rasa biti opasna, nego samo pojedinac, odnosno vlasnik koji svog psa uči da bude opasan po druge ljude i životinje”, rekao je Sekulić.

On je kritikovao predlog uredbe o uvođenju takse, jer je taj propis nastao bez konsultacija sa odgajivačima, kinološkim sudijama i kinološkim savezom Srbije.

Prema njegovim rečima uvođenje visoke takse za držanje određenih rasa pasa dovešće do toga da mnogi vlasnici puste svoje ljubimce na ulicu, jer neće moći da plate taj namet.

„Već postoji zakon na republičkom nivou po kojem bi trebalo da se plaća taksa od 1.000 dinara godišnje, a to još nije počelo da se sprovodi”, rekao je Sekulić.

U zahtevu koji je grupa vlasnika pasa danas predala gradskim vlastima, zatražena je evidencija o ujedima pasa na teritoriji Beograda za ovu i prošlu godinu, kao i da se problem reši na stručan i analitičan način, a ne u atmosferi panike.

Učesnici protesta u zahtevu su zatražili uvođenje provere sposobnosti držanja pasa za sve vlasnike, kao i testove za ljubimce.

Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove predložio je usvajanje uredbe kojom se vlasnicima rase pit bul, staford terijer, bul i mini bul propisuje plaćanje godišnje takse od 30.000 dinara, kao i da te pse šetaju samo punoletne osobe isključivo na povocu i sa zaštitnom korpom.

Taj predlog trebalo bi da bude razmatran na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada, a po usvajanju predloženih dopuna Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca, vlasnici će morati da nose i posebne potvrde, takozvane pasoše za pse.
Korisnikov avatar
By Azdaja
jeste, bilo je shacica ljudi...koja ce sta promeniti?

ovo je moja tema interesa. da neko krivo ne shvati, ne pada mi na pamet pustiti nekog mog ljubimca u rupi, to se nikad nece desiti...ali, kao vlasnicu tipa bull me ovakve stvari definitivno zanimaju i malo vise bole, jer se osecam "oznacenom" iako nemam veze sa borbama pasa...

dokazi da se tvoji ne bore!
dokazano!

dokazi da ih ne saljes u evropu za borbe/stence
dokazano!

ucestvovah u raznim akcijama spasavanja pasa iz odgajivacnica kojima je bila zagarantovana smrt, nema dalje...molila sam za desetine pasa, dajte im jebenu sansu aaaaaaaa

jednom kucov borac, drugo ti je inJekcija ili lopata radnika kafilerije u so...

rasu sacuvati je tesko, a rasu sacuvati, parenje kucova i prodaju stenadi/svima...jos teze...svako moze da kupi stene za sitne pare

i za agresivnost bilo koje vrste nije kriva pasmina nego covek! ovo je rasa koju mozes nauciti ama bas sve...:/
Novi propisi o držanju životinja u Beogradu
Taksa za opasne pse 30.000 dinara!

Vlasnici opasnih pasa, poput pitbulova i staforda, ubuduće će svoje ljubimce morati da šetaju isključivo sa povocem i zaštitnom korpom. Za držanje ovih vrsta pasa propisano je da vlasnici plaćaju taksu koja na godišnjem nivou iznosi 30.000 dinara, zvanično je juče odlučila Skupština grada.

Psi mogu da budu pušteni s povoca samo na za to određenim mestimaGradske vlasti novi propis pravdaju namerom da se “uredi način izvođenja opasnih pasa na javne površine u gradu”. Prema istom propisu, opasne pse mogu da šetaju samo punoletne osobe, a prilikom izvođenja moraju da ponesu sa sobom i posebnu potvrdu, odnosno dozvolu Sekretarijata za komunalne poslove, a izdaje se u “Veterini Beograd” nakon pregleda i utvrđivanja da je sap zdrav, čipovan i vakcinisan.

Mogu ih puštati da se istrčavaju na za to predviđenim mestima, ali opasni psi i tada moraju imati zaštitnu korpu.

Vlasnici koji prekrše ovaj propis rizikuju mandatne kazne na licu mesta od 5.000 dinara ili kod sudije za prekšaje u iznosu od 2.500 do 75.000 dinara, shodno Zakonu o prekršajima.

Gradska skupština je pre dva dana usvojila je i set komunalnih taksi, među kojima je i taksa za držanje opasnih pasa od 30.000 dinara po psu godišnje nivou. Ona će se plaćati do 15. u mesecu za prethodni mesec.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330553#p2330553]Hellas napisao:[/url]Mali prda :lol:

''''''''''
Da li bih morala da platim taj porez za ovakvog psa samo zato sto pripada rasi Pitbull?
Awwwww... :sweet: Hocu i ja da ucinim ovakvom micom nekog pitbull-a. :grin: Samo cu da ga cipujem kao neku neopasnu rasu pa nek' mu komunalni cika policajac ospori identitet u psecem pasosu. :smilegrin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!