Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
''
''

Ni aždaje nisu što su bile nekad! :awesome:
Korisnikov avatar
By jukie
Što se tiče Đorđetove životinjke, gledao sam emisiju na Diskaveriju gde su pokazali sliku kako je zamišljaju ljudi koji žive na originalnom lokalitetu gde se priča o Đorđetu dešava. Ona je mešavina (himera) najvećih vodenih životinja koje tamo žive: ima noge nilskog konja, telo varana, vrat pitona, glavu krokodila, a ono na leđima što nama liči na krila ustvari je peraje nilskog grgeča (posle su pokazali grgeča, koga je taj tip i išao da lovi, i stvarno ima isto takvo čudo na leđima). Tako da mislim da Đorđetova životinja predstavlja mešavinu svega najjačega što priroda u tom kraju može da pruži.
Korisnikov avatar
By smaug
Ne mogu da odgovorim na ovu temu (samo da mi je znati ko je i postavio ovakvu...) jednom recenicom iliti jer mi se misljenje svako malo menja. A missljenje mi zavisi od toga na koju zivotinju u svojim pustolovinama i ekspoticijama naletim. Zavisi od toga da li su dobrocudne, lepe, neustrasive ili mi nisu ni mile n i drage.
Elem, trenutno mi se dopada posavsko-tamnavski orolav.
Korisnikov avatar
By smaug
Ja bih da sam dunavski vodeni duh. Ili dunavski demon.
Oni su mnogo smesni ali su jaako opasni. Imaju brade i nose razna oglavlja.
Korisnikov avatar
By smaug
Mislim da da. Samo pazi - Drak (drac) je koliko znam na rumunskom i katalonskom demon,neman,zmaj i djavo. Ako se odnosi na demona, a odnosi se, onda je i dunavski.

Sto pitas? Pricaj gde si i sta nasla.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Čini mi se da je taj Drak jedno od obličja vodenog duha, ako nisam pobrkala nešto. On, valjda, ima nekoliko inkarnacija - te patuljak, te neko derište... uglavnom, neko zlo. I valjda spopada žene. A Muma Paduri muške... valjda... :nerd:

A ne sećam se baš kad sam i gde to pročitala.
Korisnikov avatar
By smaug
Jeste. Spopada zene. I ima razlicita oblicja. A tek da vidis kakve sve kape nose. Kad se domognem kompjutera stavicu slikice da se cerekas.
Muma Paduri je neopisivo ruzna matora zena koja zivi u sumi. Napada muskarce ali i decu.
Dunavski demoni ne napadaju decu al ne zato sto su fiiiini nego sto su i sami patuljci.
E da. I ponekad imaju konjske noge ili samo kopita.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja mislim da Muma Paduri može biti i lepa, tj. da generalno može menjati izgled. Aj, pročeprkaću to.

Ili već nekako zavodi ljude, a da to nema veze sa izgledom.

Kači tu sliku. Ja ih stalno zamišljam kao baštenske patuljke, a to mi je već toliko jezivo, da bi kopita bila jedan sasvim ugodan detalj.
Korisnikov avatar
By smaug
bb :blush:
Dzej R - ceprkaj. Kacim cim stignem. Idi kupi "Ale i bauci" tamo su dunavski demoni ilustrovani na osnivu opisa ocevidaca. Prezivelih, that is.
Korisnikov avatar
By 2kune
jebeš taku alu i bauka kad imade preživjelih svjedoka... :nokti:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Preživeli svedoci su tu da bismo mi znali i verovali da ale i bauci postoje. :smug:

@smaug

Hvala. Poznat mi taj naslov. Ček', da ga nisam baš na ovoj temi primetila? :nerd:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by 2kune

jebeš taku alu i bauka kad imade preživjelih svjedoka... :nokti:
Nemas ti pojma. Prezveli su jer su ale i bauci tj dunavski demoni odlucili da prezive a ne zato sto su ovi uspeli da umaknu. Pffff.... Nista bre ne znas.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by smaug

Nemas ti pojma. Prezveli su jer su ale i bauci tj dunavski demoni odlucili da prezive a ne zato sto su ovi uspeli da umaknu. Pffff.... Nista bre ne znas.
:odbij: svašta od tebe... ti svjedoci su mahom zalutali ribiči koji su pali u ruke starim hijenama i podunavskim tetkama što noću love po tim obalama... :maljkovic:
Korisnikov avatar
By smaug
Aha. Samo sto dunavki demoni love "ribe" a ne alase. Ja ne znam da medju ribicima ima zenske celjadi. Sta vise. Znam da zena na brodu i u camcu koji ribari donosi zlu srecu.

I jos nesto da ne bude zabune: ale su vegeterijanci, azdaje to sigurno nisu, a zmajevi su omnivore. Da ne bude pogresnih zakljucaka.
Korisnikov avatar
By 2kune
ti znaš šta demoni love... :odbij: uostalom, nisu samo žene feminizirane... :njanjanja:
ale ne samo da su vegani nego su i komunisti, aždaje jedu čokolino a zmajevi su pogrešno shvaćene svinje... :smug:
Korisnikov avatar
By smaug
^hahahaha. E to sve vec jeste tako.
Korisnikov avatar
By 2kune
ja sam iz ove teme uspio izdvojiti samo jedan pouzdani podatak koji nitko ne dovodi u sumnju: zmajevi i aždaje su nesumnjivo lezbijke... :mucka:
Korisnikov avatar
By smaug
Hahahaha. E to je jedna od najnepouzdanijih pouzdanih cinjenica o aspidama.
Korisnikov avatar
By 2kune
ti da ćutiš! ti si krunski dokaz za dio teze o zmajevima :nunchake:
Korisnikov avatar
By nsc
iz detinjstva se secam nekog komsije, cija je tasta bila jedna neprijatna babuskera, a kucna slava Sveti Djordje, da je to jedina ikona na kojoj su zet i tasta zajedno prikazani, tome sam se uvek smejao kad bih u prolazu pored Ateljea video da im je na repertoaru "Sveti Georgije ubiva azdahu"
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!