Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Znam da u Beogradu i dalje nema dovoljno zelenila, a ne znam otkuda im to da ima viska sumskog fonda.
Korisnikov avatar
By Mars
Valjda treba da niču novi kiosci i mini tržni centri...

Jednom sam čuo statistiku....broj stabala po glavi stanovnika...uporedne analize, sa drugim evropskim gradovima.

Ne sećam se brojki, ali je neka tuga vezana za Bg.
By Simor
Originally posted by Sunce

Znam da u Beogradu i dalje nema dovoljno zelenila, a ne znam otkuda im to da ima viska sumskog fonda.
Ako postoji prepreka slobodnom protoku Svetog kapitala, višak su i ljudi a ne samo biljni i životinjski svet. Da se maknemo sa mikro nivoa, šta misliš zašto su finansijski moćnici toliko bili protiv uspostavljanja sporazuma u Kopenhagenu?
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Rei

Odvratna uvreda za nekoga ko je stvarno umro. Jebesh drvece.
:(
Hteo sam da kazhem da je odvratno shto se ovako promovishe ... plastichno drvece ili shta god. Degutantno je i nisko. Neka drzhava malo kontrolishe odakle stizhe to drvece, neka se zabrani prodaja jelki bez busena, neka inspekcija malo to kontrolishe, i neka se aktivisti bore za to, a ne da lepe uvredljive plakate i krivicu svaljuju na ljude, od kojih mnogi i koriste plastichne jelke.

Ja imam plastichnu jelku ali je ove godine nisam ni kitio. Svake godine mi ispadne sve ruzhnija. :(
Korisnikov avatar
By jukie

Pored Dunava saditi vrbe i topole. A ako cemo jelu, onda idimo u pojas bukovo-jelovih suma.

Sa jedne strane su parkovi - tu mozes da sadis sve i svasta. I ginko, japanske tresnje, smrce, omorike itd. Pored gradskih ulica takodje - treba razmisliti sta se i gde sadi, a u obzir se uzima tolerantnost na aerozagadjenje itd.

Sa druge strane su prirodna stanista (pored Dunava, npr.). Tu se sade vrste koje odgovaraju tom klimazonalnom tipu. Gradska vlada je organizovala suprotno - kao da su sadili vrbe i topole na vrhu Zlatibora.
Na Kalemegdanu ima nešto borova i to je jedino mesto u Beogradu gde sam ikada video žutaricu, koja je inače po poreklu ptica toplih borovih četinarskih šuma
Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Rei

Neka drzhava malo kontrolishe odakle stizhe to drvece, neka se zabrani prodaja jelki bez busena, neka inspekcija malo to kontrolishe, i neka se aktivisti bore za to, a ne da lepe uvredljive plakate i krivicu svaljuju na ljude, od kojih mnogi i koriste plastichne jelke.
A ti ko u ŠveCkoj da živiš?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Simor
Sunce, a jel' znaš šta se dešava sa zaštitom Zvezdarske šume? Znam da su se građani organizovali jer je nekakvim regulacionim planom trebao da bude smanjen šumski fond.
Izgleda da su uspeli da ubede bolnicu da ne seče šumu i da objekte gradi na svojoj već postojećoj zemlji.
Bio sam tamo i to je dobra šuma. Ima pravih vrsta drveća u sredini, a po ivici malo egzotike da privuče turiste
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Mars
Originally posted by Rei

Neka drzhava malo kontrolishe odakle stizhe to drvece, neka se zabrani prodaja jelki bez busena, neka inspekcija malo to kontrolishe, i neka se aktivisti bore za to, a ne da lepe uvredljive plakate i krivicu svaljuju na ljude, od kojih mnogi i koriste plastichne jelke.
A ti ko u ŠveCkoj da živiš?
Pa ne ali bi tako trebalo, ne? Mrzim kad se od mene pravi zlochinac, te zbog toga shto jedem meso, te zbog toga shto se mazhem kremom koja je testirana na mishevima (ne mazhem se, mrzim kremice, ali dajem primer) te zbog novogodishnjih jelki... Dosta mi je, ja nisam kriv ni za shta, i neka odgovornost preuzmu mehanizmi koji su meni omogucili da radim to shto radim, iako ne radim nishta loshe.
Korisnikov avatar
By jukie

A Peti parkić??
Sa petim parkom ne znam šta je bilo, ali dve poslednje stvari koje sam čuo su da se situacija opet komplikovala, i da je park bio zarastao u drvca jer niko nije mogao da uđe da održava park, pa su sami Parčani morali da seku drveće (to se zove prirodna sukcesija ekosistema... na mestu Petog parka bi prirodno rasla šuma... kao što Obedsku baru treba stalno čistiti od mulja da se ne pretvori u ritsku šumu)
Korisnikov avatar
By jukie
Jednom sam čuo statistiku....broj stabala po glavi stanovnika...uporedne analize, sa drugim evropskim gradovima.

Ne sećam se brojki, ali je neka tuga vezana za Bg.
Verujem da većina tih stabala u stvari predstavlja kiselo drvo, što nije dobro... to je kao da kažu da je očuvana priroda jer ima puno ptica, a ono sve gradski golubovi

Slika

There's a tree that grows in Brooklyn. Some people call it the Tree of Heaven. No matter where its seed falls, it makes a tree which struggles to reach the sky. It grows in boarded up lots and out of neglected rubbish heaps. It grows up out of cellar gratings. It is the only tree that grows out of cement. It grows lushly...survives without sun, water, and seemingly earth. It would be considered beautiful except that there are too many of it.
—A Tree Grows in Brooklyn , Introduction
Korisnikov avatar
By Mars
Valjda postoji i neki ginko ma Menhetnu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
kad bi me neko pitao koji je glavni problem u procesu podizanja svesti o ličnoj odgovornosti za društvo/okruženje u kom živiš, ja bih rekla ovo:

Originally posted by Rei

Dosta mi je, ja nisam kriv ni za shta, i neka odgovornost preuzmu mehanizmi koji su meni omogucili da radim to shto radim, iako ne radim nishta loshe.

:hypno:
Korisnikov avatar
By jukie
Valjda postoji i neki ginko ma Menhetnu.
Na Menhetnu naravno.
On je pored omorike druga golosemenica koja uspeva u zagađenim gradskim uslovima (ali nije četinar)

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Ja pio neke kapsule i kapljice, za memoriju...ukusno je bilo, na šećeru al ništa mi nije pomoglo...
Korisnikov avatar
By Tungi
Kapsule cega?Znam da je ginco (caj)dobar za memoriju:)
Korisnikov avatar
By Mars
Pa njega. Ginkgo biloba. A pošto sam hteo agresivno da mu ga dam po poboljšanju svoje memorije, pio sam i kapsule i ekstrat. Međutim, ništa se spektakularno nije desilo. Možda pomaže u očuvanju tih nekih funkcija u poodmaklim godinama...

Slika
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Lepa Krepa

kad bi me neko pitao koji je glavni problem u procesu podizanja svesti o ličnoj odgovornosti za društvo/okruženje u kom živiš, ja bih rekla ovo:

Originally posted by Rei

Dosta mi je, ja nisam kriv ni za shta, i neka odgovornost preuzmu mehanizmi koji su meni omogucili da radim to shto radim, iako ne radim nishta loshe.

:hypno:
Reci mi, shta sam loshe uradio? Hocu da budem dobar, ali avaj, i am a monster :cut:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!