Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Winter
zašto si spakovao nacrtnu geometriju tu, kad se ona u srednjoj radi jako malo, i to uglavnom u gimanziji...i to ponavljam se , užasno malo...tek kasnije se radi na par fakulteta i to samo na prvoj godini u prvom semestru....i radi se o primeni...ne o računu....:spank:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Ulix

...analitičku geometriju...
mislim da nisam baš prava osoba za fan klub, jer sa matematikom nisam imala konkretnog dodira od srednje škole, ali kad sam pročitala citirane magične reči, morala sam da se javim i kažem da, kada sam bila treća godina srednje, radovala sam se časovima matematike zbog analitičke geometrije. :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam koga pitaš...

Ja sam bio matematičko-programerski smer u gimnaziji, i radili smo nacrtnu geometriju u II godini. Koliko je to užasno malo, ne mogu da procenim, ali za dva kontrolna, dve ocene sigurno.

Imali smo od kartona napravljene modele koordinatnog sistema, provlačili sutražnice, obarali im projekcije...tad mi se činilo da jako puno vremena posvećujemo tome, ne užasno malo.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by IriS
kada sam bila treća godina srednje, radovala sam se časovima matematike zbog analitičke geometrije. :love:
Mnogo lepa oblast.

:love:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja poznajem Venea. To mu dodje sve sto ja poznajem a da ima veze sa matematikom ,)

..

Doduse, volim numerologiju, ali tu je uglavnom prosto racunjanje, ko u prodavnici za kusur.
Korisnikov avatar
By Winter
prirodno-matematički smer gimnazije i radili smo jako malo......znam jer sam na faxu morala sve ispočetka....na grafičkim sve lepe devetke i desetke, a na ispitu zasrem...samo sedam :placko: ....

elem, matematika....integrali, diferencijali...kako Mars reče na prethodnoj strani, tek se kasnije sve uklopilo.....a tek kako se kod mene uklopilo kad se ispostavilo da se svi predmeti manje-više baziraju na matematici....sreći nikad kraja :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Verovatno su i moji koji su otišli na tu stranu morali da rade sve iz početka.

Profesorku je razumeo samo jedan učenik koji je i pre i posle toga imao dvojke i trojke, ali je pokazao zavidan talenat za nacrtnu.

A ona sama bila do te mere organizovana da su joj se preseci dve prave nalazili negde u hodniku ili na sredini školskog dvorišta ...pa bi nam rekla da zamislimo to (ako bi samo šarala zid pored table to se smatralo uspelim časom, uspešnim zadatkom)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Winter

zašto si spakovao nacrtnu geometriju tu, kad se ona u srednjoj radi jako malo, i to uglavnom u gimanziji...i to ponavljam se , užasno malo...tek kasnije se radi na par fakulteta i to samo na prvoj godini u prvom semestru....i radi se o primeni...ne o računu.... :spank:
Mi smo je imali na drugoj godini prirodnog smera cele godine (recimo dva dana u nedelji nacrtnu a dva dana neku drugu matematiku) i više od pola odeljenja smo imali između 1 i 2 na kraju i odgovarali smo za 2...

Počeo sam kako treba i onda odjednom više ništa nije bilo kako treba i dobijao sam jedinice na svoje crteže a da nisam ni znao zašto (pratio sam sva uputstva)

Te godine me je izvuklo ono računanje površine i zapremine raznih kombinovanih tela (krenu neki kvadrati i trouglovi da rotiraju pa ti računaš površinu i zapreminu tela koje se dobije rotacijom, oduzimaš kupu od piramide itd.) koje se računalo kao isti predmet "matematika" tako da sam na to izvukao zaključnu dvojku.

Posle sam na onom prijemnom za vojsku rasturio test geometrije, koji je bio baš na tu temu, i žena je rekla da nikad niko na našoj opštini nije imao toliko poena (e pa kad sam išao u drugu opštinu u srednju školu)
Korisnikov avatar
By Mars
Kakav prijemni za vojsku?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Kakav prijemni za vojsku?
Pa na regrutaciji sam radio nekoliko testova, a jedan od njih je bio test sa raznim geometrijskim telima, npr. daju ti šemu otvorene kocke sa šarama i crtež tri kocke pa da određuješ koja je ona prava (tj. kada se ta šema sklopi, koju od tri kocke dobiješ), i isto tako šeme nekih tela u obliku 3D slova L pa ti treba da odrediš kojem telu pripada koja šema.
Korisnikov avatar
By Mars
Ok, tako može.

Bilo je toga ali tu je bitno da znaš pojmove levo, desno, gore i dole, ne matematiku.

Inače sam kasnije u životu morao da gledam neke od tih testova....ljudi ladno stave "Trava je ZELENA, nebo je ________" pa upišu VISOKO.

A možda ih je neko pogrešno savetovao da će takvim stvarima da izbegnu vojsku, ne znam...
Korisnikov avatar
By Delete
Drugo, sve sam to nekako "po sluhu radio", na osećaj....nije bilo šanse da objasnim kako sam rešio...sedimo tako zajedno nas nekoliko, radimo....oni kažu "I kako si znao da treba tako?!?" a ja veze nemam da im odgovorim...
I ja isto...uvek su me optuzivali da prepisujem. Jednom sam samo ja odradila sve zadatke pa su me optuzili da sam prepisala od 2 druga, koji su sedeli u poslednjim redovima dok sam ja sedela u sredini, napred (kao, da ne bih prepisivala)... :luda:
Korisnikov avatar
By Mars
:smeh:

E, jel ste imali vi radio šaputanje u školi? :D

Mi samo par puta, generalno je celo odeljenje bolela ona stvar za ocene....al recimo jedno od susednih...to je bilo MASOVNO puštanje kosa za tu priliku, ozvučavanje pred čas...znalo se ko sedi u zadnjoj klupi i šapuće :lol:

Jednom, hemija....odgovara neko...a profesorka kaže :smeh: :smeh: "Vidim da znaš, al to tebi kao iz NEKE DALJINE DA DOLAZI" :lol: :lol: A mi u nesvest :smeh:

Jel ste radili vi to?
Korisnikov avatar
By Delete
A ona sama bila do te mere organizovana da su joj se preseci dve prave nalazili negde u hodniku ili na sredini školskog dvorišta ...pa bi nam rekla da zamislimo to (ako bi samo šarala zid pored table to se smatralo uspelim časom, uspešnim zadatkom)
Moj profa biznis matematike je radio zadatak na dve table i mozete li zamisliti nase odusevljenje kad negde pri dnu druge ustini, usitni, usitni i lupi se po celu rukom belom od krede i pocne da brise sve do drugog reda prve table...jer je tamo pogresio...imali smo bar po 3 A4 sveske sa pogresno prepravljenim zadacima.
Ali to je svakako bio bolji scenario sa brisanjem celih redova zadataka od onih gde izbrise samo one delove u kojima je gresio...pa zbog nepaznje negde prepravi, a negde ostavi pogresno napisano, a mi nesposobni da sami prepoznamo gresku, pa se ubijamo da dodjemo do njegovog rezultata sa takvim postupkom...
Korisnikov avatar
By Mars
Razumem skroz, ne moram da zamišljam. Doduše nije bila matematika...

Dve table...pa ih podigne, ispod još dve. Piše, piše, piše...i samo u jednom trenutku vrisne "STANITE!" Ti odma znaš o čemu se radi: lizne prst i krene da se vraća unazad i ispravlja.
Korisnikov avatar
By Delete
E, jel ste imali vi radio šaputanje u školi?
Na faksu, sa tzv. bubicama. Jednom je riba koleginica diktirala sa klupe u hodniku, ispred amfiteatra u kojem smo radili kolokvijum.
I asistent izadje da obavi nesto i cuje ovu kako urla diktirajuci resenje zadatka, jer onaj sa druge strane nije dobro cuo. :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
:D

Sad sa setio....ona hemičarka ih je uhvatila jednom...i kao posumnjala da tu nisu čista posla i otišla do kolega u tehničku školu (susedna zgrada) da vidi o čemu se radi...a oni lafovi tamo pa je nesto izdriblali, kao "Ma nije to, taman posla...pa ne može to tako" :smeh: Tuga.

A ta tvoja je biserna...

Kod mene to nije smelo jer...ceo fakultet, svuda okolo radio prijemnici...uhvatili bi ih. Medjutim na oglasnoj tabli osvane oglas, kao "Iznajmljujem opremu za prepisivanje: predajnik, prijemnik..." i onda je bilo iscimavanje, zagleđivanje po ušima da li imaš ili ne...Pa onda ovi sa dugim kosama namerno raspuste, onda se asistent zaleti. Oni podignu - nema ništa, a mi se smejemo...mislim...Ubrzo digli ruke od toga...
Korisnikov avatar
By Mars
Matematička gay sekcija, za sada :D

krpica
Dirrty
Delete
RuznaGlupaZla...
Ulix
Tungi :)
pazzaz
...Sitnicava... (simpatizer) :lol:
hlaefdige
jukie
toni79
banana
Winter
iris
svejedno (zna da računa - dovoljno) :D
Mars
Korisnikov avatar
By BellyButton
Cetvrtu godinu gimnazije zavrsio sam sa svim peticama i dvojkom iz matematike... Stavise, moje odeljenje (drustveno-jezickog smera gimnazije) nije bilo u stanju da razume sta su integrali te smo na poslednjem pismenom dobili sisteme jednacina sa dve nepoznate samo da ne bismo obnavljali godinu zbog matematike... Generalno, bili smo vrlo talentovano i pametno ali lenjo i nedisciplinovano odeljenje a takvima matematika jako slabo ide...
Ipak, kasnije, kada sam nailazio na neke matematicke probleme (pomazuci, recimo, seki koja ide u osnovnu) osetio sam da mi je jako zao sto ovom predmetu nisam posvetio vise paznje u srednjoj skoli jer je zapravo i vise nego interesantna...
Korisnikov avatar
By Mars
Kod nas su jezičari imali neku posebnu matematiku, van obične...nešto valjda što je trebalo da spremi one koji odu na ekonomiju, administraciju...tako nešto. Neki kamatni računi, proporcije...jel ti poznato to?
Korisnikov avatar
By jukie

E, jel ste imali vi radio šaputanje u školi?
Da, moje odeljenje je to neprekidno koristilo. Nismo npr. nas 5-7 (od 40) koji smo ionako imali odličan uspeh, i jedan koji je bio ošišan na skoro pa ćelavo (pa nije imao gde da sakrije sluške)

Provalila je jednom jedna profesorka pa je smanjila ocene tim nekima koji su bili sumnjivi ili uhvaćeni, ali sledeće godine se ponašala kao da se to nikad nije desilo

Neki su bili konstantno ozvučeni po tri časa za redom, za svaki slučaj ako ih prozove. Jednom jedna darkerka hevimetalka krene da odgovara na tom srednjem času od ta tri, a pošto je učila taj predmet ona isključi opciju slušanja mikrofona. Međutim u sred odgovaranja uhvate joj se neki narodnjaci na radiju, a ona ne može to da isključi jer ne sme sada da se pipka da profesorka ne primeti da ona drži sluške u ušima. I ona jadna odgovara a u pozadini čuje narodnjake
By ...Sitnicava...

Matematička gay sekcija, za sada :D

krpica
Dirrty
Delete
RuznaGlupaZla...
Ulix
Tungi :)
pazzaz
...Sitnicava... (simpatizer) :lol:
hlaefdige
jukie
toni79
banana
Winter
iris
svejedno (zna da računa - dovoljno) :D
Mars
Vidi što je sebe stavio na poslednje mesto. :sweet:

Inače, mene sramota da budem u bilo kakvoj koliziji sa matematikom, pa i kao simpatizer. :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Upisujem se, zato sto je volim, nisam bila neki matematicar u srednjoj ali, kada redovno vezbam, ide mi i bolje nego sto mogu misliti... jednostavno je volim... :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Oh... kako sam propustila ovu temu! ccc.. crna ja...

Dakle volim matematiku, primenjujem je svakodnevno u svim prilakama...

Jednom sam dobila u srednjoj skoli 5 iz srpskog, za matematicku analizu
knjige "starac i more"... ne pitajte me kako.. nacrtala sam neke dijagrame,
funkcije... ona je bila odusevljenja.. i ja eto... 5 u dnevnik...

Volim tu primenjenu matematiku... a imala sam svojevremeno (opet u srednjoj)
7 raznih matematika (algebra, analiza, geometrija, trigonometrija, bla bla bla)

Dakle! Prijavljujem se!
By Ulix
Originally posted by Andjelika
Volim tu primenjenu matematiku...
Ja sam po tom pitanju drugačiji: uvek sam uživao u logici matematike, u tome kako stvari slede jedna iz druge, dopada mi se što me matematički zadaci motivišu da razmišljam. Volim je baš zato što je apstraktna. Onog trena kad treba da primenim matematiku na nešto realno i korisno, meni postane dosadna.
Korisnikov avatar
By spliff
numerichka analiza :hail2:

i da
mrzim verovatnotju
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Ulix
Originally posted by Andjelika
Volim tu primenjenu matematiku...
Ja sam po tom pitanju drugačiji: uvek sam uživao u logici matematike, u tome kako stvari slede jedna iz druge, dopada mi se što me matematički zadaci motivišu da razmišljam. Volim je baš zato što je apstraktna. Onog trena kad treba da primenim matematiku na nešto realno i korisno, meni postane dosadna.
Moram da se nadovezem... Te relacije izmedju apstraktnog i primenjivog su nekada
vrlo tanane... Kao sto vidis primenila sam matematiku na analizu literalnog dela,
sto je opet krajnje apstraktno, a i primenjivo.

Ja volim da opisem matematikom desavanja u prirodi, ali i van nje... to van nje i jeste ono apsraktno...

Na primer uzivam u matematickim funkcijama.. svih vrsta... a nekada su te
funkcije kranje bizarne i apstraktne...
Korisnikov avatar
By jukie
Ja na brojeve gledam nekako kao na polja u Excel tabeli, kao da su povezani nekim nevidljivim žicama i kako jedan raste tako i drugi (ili se smanjuje). Kao da stalno plešu i trepere.

Ali mi je zato istorija uvek išla teško zato što su tu brojevi rigidni
(dok verujem da npr. Loni baš voli istoriju zbog te tačnosti i preciznosti na kojima stalno insistira)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Učlanjujem se u klub ljubitelja matematike :)

Iako sam zalutao na medicinu, koristim svaku priliku da se malkice podsetim nečeg iz matematike, a ako ima prilike i da primenim. Bavim se jednom oblašću u kojoj ima dosta raznih merenja i sve to funkcioniše na komplikovanim matematičkim i fizičkim principima.

Omiljena mi je definitivno bila analiza, limesi, izvodi i diferencijali, pa integrali i diferencijalne jednačine... Čak sam za svoju dušu učio razne tipove višestrukih integrala i diferencijalnu geometriju :) I dan danas to pomalo radim iz hobija, ali zarđao sam, poprilično :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!