Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by DanteEh, da, jesam li i ja pomalo kao Mala sirena...
“Onda i ja moram umreti i plutati kao pena na talasima, da više ne čujem muziku valova, ne vidim divno cveće i crveno sunce! Zar ne postoji ništa što mogu da učinim da steknem besmrtnu dušu?"
"Ne, " baka joj je odgovorila, "osim ako te ljudsko biće ne zavoli toliko da mu značiš više od oca i majke. Ako je svaka njegova misao i njegovo celo srce posvećeno tebi tako da dozvoli svešteniku da vam spoji ruke, da ti obeća vernost odavde do večnosti. Onda će deo njegove duše preći u tebe, a ti ćeš deliti sreću ljudi. Daće ti dušu, a zadržaće svoju”
Hans Christian Andersen
Originally posted by LeDeNa_To mi deluje kao razumna želja. Ali meni su baš tvoje analize, tvoja preispitivanja, nešto najlepše! Nešto izuzetno vredno!
Zelim ne analizirati sve do u najmanju sitnicu.
Originally posted by LeDeNa_Meni je ovo nešto najvrednije... Ta tvoja obazrivost, brižnost, ta potreba da analiziraš sve do u najmanju sitnicu... Savršeno!
Zina... Zina je divna devojcica. Ne samo lepa, ne samo slatka, nego istinski divna. Nevina, nedotaknuta, prirodna. Da, mozda je to najbolja rec koja je opisuje. Prirodna. Njene ogromne tamne oci bunari su nezajazljive radoznalosti prema zivotu. Papiri za usvajanje su gotovo legalizovani. Naravno da u ovom ludilu to sporo ide, a i ceka se da prodje zakonski rok u kome se jos moze javiti neki njen zivi rodjak, mada su za to sanse minimalne (koliko god me bolela pomisao da bih je mogla izgubiti, toliko bih bila srecna da je negde ceka toplina njene krvi, njenog mesa). Naucila sam je da cita i pise, sada ucimo dalje, mada znam da je to samo moja bahatost i da joj time otvaram vrata koja, mozda, ne bi trebala da joj otvaram (jos uvek nije sto posto sigurno da se neko njen nece pojaviti). Ali, kada je ona u pitanju, padaju sve moje moralne barijere prema „ispravnom“, i budi se sva moja netrpeljivost prema nepravdi. Zasto je potrebno da ona ostane neobrazovana da bi se mogla uklopiti? Zasto je potrebno da se ona, bistra, pametna, brza u svojim zakljuccima uklapa u nesto sto bi, zapravo, trebalo da raste prema njoj, da se menja prema njoj, da se, povuceno njenim napretkom, uklapa u nju i prema njoj? Mrzim sebe zbog toga sto.........
pristajem na taj kompromis, sto drzim nase lekcije u tajnosti, sto je ucim da ih taji pred svima i misli o njima kao o necem zabranjenom.
Razmisljala sam o tome kuda da je odvedem, da je odvedem odavde, i ne znam vise sta o tome da mislim, sta je ispravno, i sta je za nju bolje. Zamisljam je u nekom gradu, stegnutu odecom, stegnutu drugacijim normama ponasanja, drugacijim pravilima, drugacijim okovima koji su jednako teski, jednako sputavajuci, jednako slamajuci kao oni koje ovde ima, osim sto su nepoznati i na njih bi morala da se privikava. Sa ovima je rodjena, nametnuti su joj jos u trenutku zaceca, i ranije, davno, davno, davno ranije. Zelim, zapravo, da je odvedem negde gde ce moci da bude ono sto jeste. Smesno, zar ne? To zelim za nju ja, koja i dalje lutam svetom u potrazi za necim sto ne postoji. Bojim se da je to ipak samo moje ludilo i da je zarazno, i da cu je zaraziti njime kao nekom smrtonosnom bolescu kojoj njen organizam nece moci da se odupre. I jednako je smrtonosna poput virusa koje smo im prenosili vekovima, samo sto ubija duze i bolnije i na drugaciji nacin prozdire „domacina“.
Bojim se te potrebe da joj zivot ucinim boljim. Ko sam ja i sta ja znam o tome sta je za nju dobro? Projektujem svoje zelje, misli, potrebe, svoj mentalni sklop na jedno zivo bice, nesposobna za prekopotrebnu objektivnost. Da, svi smo mi skloni da se busamo u grudi kako imamo perspektivu i kako umemo da sacuvamo objektivnost. Istina je u stvari da samo projektujemo sebe same na sve cega se dotaknemo i svojim okvirima merimo svet oko nas. Nekad su ti okviri siri, nekada uzi, ali su ipak okviri, ma kako im se ne nazirale granice, one su ipak tu.
A kako je pustiti da se ne razvije sa mogucnoscu vise ponudjenih izbora? Kako joj uskratiti cinjenicu da izbori postoje i da sto ih vise ispred sebe imas, imas vise mogucnosti da nacinis onaj pravi? I kako od deteta od osam godina saznati sta je, u stvari, ono sto zapravo zeli, kako i gde zeli u zivotu da ide? Kako sebi uzeti za pravo da joj usmeravas grane, da je teses i upravljas je u pravcu u kome, mozda, jednog dana, naidje na nepremostiv zid ispred koga ce stati i poceti da se vrti u krug? Vise od svega zelim da je zastitim, omogucim joj da se dobro oseca u svojoj kozi, da je naucim da iza svakog izbora ima jos mnogo drugih, i da je svaki njen i sa svakim ce morati da nauci da zivi. Ne zivotari. Zivi!
Mozda sam ja, zapravo, nesto najgore sto joj se moglo dogoditi u zivotu...
Ovde... razmisljam o stvarima na nacin na koji nikada ranije nisam. Toliko toga namece se kao mogucnost, toliko toga namece se kao prepreka, toliko toga ne znam i nemam vremena da saznam. I ne samo vremena. Ima stvari koje je uputno ne saznati, jednostavno jer covek nije sposoban da se sa njima nosi, nije mu data ta sposobnost da ih razume i zivi normalan sa tim razumevanjem.
Strasno je kada osecas odgovornost prema zivom bicu koje nisi ti. Ono sto bih oprostila kao nepravdu nacinjenu meni, kod nje ne oprastam. Nemam razumevanja za ikoga ko bi je mogao na bilo koji nacin povrediti, uciniti da ijedan osmeh sa njenog lica zameni zbunjeni izraz lica. Ne mogu podneti da se njene tople oci pune razocarenjem prema icemu sto je okruzuje. Njen osmeh je potvrda da cinim stvari koje cinim sa nekim razlogom, sa nekim smislom, da sve to iskace iz okvira bezlicnog, sebicnog altruizma i poprima licni pecat. Njen pecat. Njena radost, njena sreca, osnova njenog buduceg zivota su najpotpunija misija koja daje konacni smisao mome postojanju. Moje zelje, moj zivot podredjeni su toj misiji. I iz toga proizilazi strah kakav nikada ranije nisam dozivela. Tihi, sveprisutni strah da cu uciniti nesto pogresno, da cu nekim svojim postupkom izvuci ma ijedno zrno peska iz temelja njenog zivota. Kako, zaista, ziveti sa tim saznanjem? Kako nastaviti disati sa saznanjem da je moja sebicnost, moje stavljanje bilo cega mojeg ispred bilo cega njenog dovelo do toga? To se ne moze. Ja to ne mogu. Ne mogu...
Originally posted by LeDeNa_Ne radi više taj link, evo drugog:
http://www.youtube.com/watch?v=3BB05NHXKho
Ovaj koncert Madonne koju ja obozavam iz drugih razloga (ne pevanja), mislim da treba pogledati....(dobro pogledati nju i sve oko nje)...Nema greske nijedne to je sto posto...
Ovaj link, scenski nastup sa Isakom je nesto sto je meni dalo dosta toga...Spojeno je sve...Gluma, igra, ONA, pozadina, publika koja je doprinela da ova pesma dobije jos veci plus, devojka u kavezu....Madonin izged, garderoba koja je jednostavna ali sjajna a to je bilo 2006 tako da je meni nasa moda prosto smesna...Sto nositi sad cizme kad.....Nebitno to...Pogledajte ako zelite...Isaka naravno koji peva toliko lako da je to neverovatno...
Inace ne slusam ovu vrstu muzike ali nju treba pratiti prosto...
Originally posted by LeDeNa_Ali ja više ne suzim kada ga pročitam.
Ja sam zena. To je vidljivo spolja. Ali ja sam zena iznutra, duboko u sebi, sustinski i iskonski, duboko u meni dise jezgro koje me cini zenom. I srecna sam zbog toga. Ponosna na to. Svesna sam svojih slabosti, svojih nedostataka, svesna sam da mi je potrebna zastita, i paznja, i zalivanje cvetova koji rastu u meni. Potrebna mi je neznost, potrebna mi je svest o tome da neko prepoznaje tu zenu u meni, da ume sa njom, da ume da joj da sve ono sto joj je potrebno da bi mogla da se pokaze u svoj svojoj raskosi. Ja ne zelim da budem jednaka. Ja ne umem da budem jednaka. Ja ne zelim da ispadam smesna trudeci se da budem jednaka, jer je to protiv moje prirode. Postoje zene drugacije prirode. Moja nije takva. Moja priroda je "cudna" (ne mogu da nadjem sad rec). U meni dise potreba da pripadnem, da se kroz pripadanje iskazem, da kroz pripadanje zivim svoju prirodu, svoju sustinu. I da volim. Da volim celim svojim bicem onoga ko ume i moze da u meni prepozna moju prirodu....
Originally posted by LeDeNa_I tu je sve rečeno, sve je sagledano, ti imaš potpuno jasnu predstavu šta tražiš, koga možeš voleti... Divim ti se!
meni je zena NEOPHODNA (meni, ne govorim u ime bilo koga drugog) da bih se osecala ispunjenom i ostvarenom kao zena. Jednako tako potrebna mi je zena kome sam ja potrebna da bi se ona osecala ispunjenom i ostvarena kao ZENA. I onda je potpuno. Jedno. Celina. Iz toga proizilazi sve drugo, zivot, novi zivot, zivot... Sve manje od toga mi je cisti besmisao sveta koji me okruzuje.
I vec vidjeno...
Originally posted by LeDeNa_To je primetio i Veliki inkvizitor iz istoimene poeme Ivana Karamazova:
Meni je dovoljno tesko da nadjem jednu jedinu osobu koju mogu voleti,naci 2... Vise sanse imam igrajuci loto.
Originally posted by Mariška
Da, sjajni su i madona i jason, ali ovo dvoje su meni ipak neprevaziđeni:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EIEZCivm ... re=related[/youtube]
Originally posted by LeDeNa_Onda ovako...
- Dobar dan.
- Dobar dan. Izvolite.
- Pa, ja bih da mi tapacirate dve fotelje.
- Nema problema. Kakve?
- Ma samo sediste. Bez naslona.
- Dobro. Imate li materijal?
- Imam ovo, vidite....
- Ne treba nam. Sundjer uvek mi dajemo. Tkaninu vi birate!
- Ali sundjer mora biti.... Ja imam ovakvu, i pokazala je udaljenost izmedju palca i kaziprsta jedva ih rasirivsi.
- A!Zelite da bude bas jako mekano...
- Pa da, odgovorila je zacudjeno.
- Dobro, a kakvog su oblika fotelje?
- Nepravilne, jedna je ovakva, zaokruzila je ruke, a druga malo manja. Razlicite su.
Ah te neprecizne zene, kao da sam je pitao koliko joj auto trosi ili kolika mu je snaga.
- Bice najbolje da nam ih donesete, savetovao je.
- Ali ja ne mogu, jos ih ni nemam.
E sad mu nista nije bilo jasno. Pa onda kupite gotove, nece ih trebati tapacirati! Mi tapaciramo samo stare stvari!
- Ne razumete, ove ce sigurno trebati.
- Pa o cemu je rec?
- Hocete li ici sa mnom odabrati? Upitala je snuzdeno, da je covek ne moze odbiti. Meni su ionako preteske.
- Gde?
- Tu blizu, rusili su komsijinu kamenu kucu i ima par lepih velikih komada kamena. Mislila sam .....
Originally posted by di_luna
Luda mala - pomisli, ali ipak odluči da devojci objasni čemu šta služi - Vidite, kamen se ne može umekšati. To je jednostavno tako. Od njega ne možete praviti ništa što podseća na udobnost, na fotelje ili na krevete. Kamen ne donosi snove.
- Ovaj bi mogao, osećam to! Mislim da bih uz njega jedino i mogla snevati...
- Ne, grešite. Moj vam je savet da odete u neki lep salon i kupite pristojnu fotelju za razgledanje i pokazivanje. Da li sanjate i šta, to ćete i onako zadržati za sebe.
- Ali, ja hoću taj kamen! - inatila se poput devojčice.
- Pa onda ga uzmite.
- A šta da radim sa njim, ako već ne mogu da sanjam?
- Kamen služi za građenje. Pravite od njega prazne kamene kuće za sva buduća rušenja...
( nadovezah semožda nije najsrećniji izbor, ali je jedan od načina da se završi. Ili... )
Originally posted by LeDeNa_HVALA TI.
Jesam li ti dala dovoljno? Ne znam. Dala sam ti onoliko koliko si trazila. A nisi trazila mnogo. Samo da budem bas ono sto jesam bila tada. Sjebana. Teska. Beznadezna... Samo da prihvatim pruzenu ruku, ali ne ruku koja ce me privuci i oteti, ne ruku koja trazi i uzima ono sto je tebi potrebno, nego ruku koja nudi pomoc, onda kada je pomoc potrebna. Jer je bila potrebna. Jer su uzaludni vapaji za njom postajali sve tisi i tisi, gubeci se u svojoj uzaludnosti i besmislu odasiljanja. Jer su postali necujni. Jer su se utopili u neodazivanju. Jer su se besno okrenuli da uniste i satru izvor iz koga su potekli... Ti si ih cula. I odazvala se...
Ogledam se u tvojim ocima, i dopada mi se ono sto vidim. Dopada mi se tvoja strast sa kojom si me uzela i vratila, neokrnjenu. Svest o svemu sto si ostavila nedotaknuto. Svesno nedotaknuto. Vidjeno i nedotaknuto. Prizori zaceljenih, zaraslih rana. Probudjenih boja. Ponovo nanetih. Zastitnih. Prizori bezramnih slika koje vise slobodne i skrivene.
Bilo je tako lepo pripadati ti ovo vreme. Ne pozajmljeno, ne otkinuto, ne zbrzano, predodredjeno. Nase. Mozda kratko mereno satovima, kalendarima ali dovoljno dugo mereno nama. Onim postignutim. Onim prezivljenim...
Hvala ti.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!