Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mariška
Hvala, LeDeNa_!

Ali ako je iko iskren, i otvoren, to si ti!

I to je nešto što od tebe učim, na ovoj Crtici!

HVALA TI!

:kiss:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Dante

“Onda i ja moram umreti i plutati kao pena na talasima, da više ne čujem muziku valova, ne vidim divno cveće i crveno sunce! Zar ne postoji ništa što mogu da učinim da steknem besmrtnu dušu?"

"Ne, " baka joj je odgovorila, "osim ako te ljudsko biće ne zavoli toliko da mu značiš više od oca i majke. Ako je svaka njegova misao i njegovo celo srce posvećeno tebi tako da dozvoli svešteniku da vam spoji ruke, da ti obeća vernost odavde do večnosti. Onda će deo njegove duše preći u tebe, a ti ćeš deliti sreću ljudi. Daće ti dušu, a zadržaće svoju”

Hans Christian Andersen
Eh, da, jesam li i ja pomalo kao Mala sirena...

"Mala sirena nije princu dala šansu da je voli onakvu kakva zaista jeste. Mogla je da dopliva do palate i zavede ga svojim prirodnim čarima - svojom lepotom, poznavanjem okeanografije, svojom zlaćanom kosom, koja je lelujala poput morske trave. Ali, ona nije dovoljno poštovala princa da bi verovala da on može da vidi dalje od njenog repa, do suštine njenog bića, niti je imala dovoljno poverenja u sopstvenu snagu, da bi pokušala da to uradi.
(...)
Mala sirena se odrekla svog divnog glasa - jedne od njenih najjačih prednosti i suštinskog elementa njenog identiteta - zbog muškarca.
Ujedno se time odrekla i govora, verujući da seksi noge, a ne emotivna i duhovna povezanost, čine osnovu jake veze.
Mala sirena je prihvatila vezu koja se zasnivala na tome da se ona sama promeni kako bi jednom "osvojila" muškarca.
(...)
Naučite da posmatrate nečije zanimanje za Vas kao njegovu veoma atraktivnu karakteristiku. Kako možete da zaista cenite nekoga, ko ne razume koliko ste sjajni?"

(Vendi Paris: "... i živeli su srećno do kraja života")

Dante, izgleda da svako lice ima i svoje naličje... :jbg:

Ništa nije baš skroz idealno - baš kao što to i tvoj potpis pokazuje... :bouncy:

Ali svejedno - baš mi se sviđa ovaj tvoj citat! :up:

:kiss:
By LeDeNa_
''

Sretna u sebi. Sretna spolja. Sretna sa njom. Sretna sa sobom. Sretna zbog nje. Sretna zbog sebe.

Sretna...

p.s.nadam se i dalje :)
Korisnikov avatar
By Mariška
^

Srećan je ko ume da voli...

A ti umeš, LeDeNa_!

:zen:
Korisnikov avatar
By Mariška
Htela bih prokomentarisati jednu od tvojih rođendanskih želja:
Originally posted by LeDeNa_

Zelim ne analizirati sve do u najmanju sitnicu.
To mi deluje kao razumna želja. Ali meni su baš tvoje analize, tvoja preispitivanja, nešto najlepše! Nešto izuzetno vredno!

Na primer, predivna, opčinjavajuća, izuzetno vredna, su mi ova tvoja razmišljanja:

Zina... Zina je divna devojcica. Ne samo lepa, ne samo slatka, nego istinski divna. Nevina, nedotaknuta, prirodna. Da, mozda je to najbolja rec koja je opisuje. Prirodna. Njene ogromne tamne oci bunari su nezajazljive radoznalosti prema zivotu. Papiri za usvajanje su gotovo legalizovani. Naravno da u ovom ludilu to sporo ide, a i ceka se da prodje zakonski rok u kome se jos moze javiti neki njen zivi rodjak, mada su za to sanse minimalne (koliko god me bolela pomisao da bih je mogla izgubiti, toliko bih bila srecna da je negde ceka toplina njene krvi, njenog mesa). Naucila sam je da cita i pise, sada ucimo dalje, mada znam da je to samo moja bahatost i da joj time otvaram vrata koja, mozda, ne bi trebala da joj otvaram (jos uvek nije sto posto sigurno da se neko njen nece pojaviti). Ali, kada je ona u pitanju, padaju sve moje moralne barijere prema „ispravnom“, i budi se sva moja netrpeljivost prema nepravdi. Zasto je potrebno da ona ostane neobrazovana da bi se mogla uklopiti? Zasto je potrebno da se ona, bistra, pametna, brza u svojim zakljuccima uklapa u nesto sto bi, zapravo, trebalo da raste prema njoj, da se menja prema njoj, da se, povuceno njenim napretkom, uklapa u nju i prema njoj? Mrzim sebe zbog toga sto.........

pristajem na taj kompromis, sto drzim nase lekcije u tajnosti, sto je ucim da ih taji pred svima i misli o njima kao o necem zabranjenom.
Razmisljala sam o tome kuda da je odvedem, da je odvedem odavde, i ne znam vise sta o tome da mislim, sta je ispravno, i sta je za nju bolje. Zamisljam je u nekom gradu, stegnutu odecom, stegnutu drugacijim normama ponasanja, drugacijim pravilima, drugacijim okovima koji su jednako teski, jednako sputavajuci, jednako slamajuci kao oni koje ovde ima, osim sto su nepoznati i na njih bi morala da se privikava. Sa ovima je rodjena, nametnuti su joj jos u trenutku zaceca, i ranije, davno, davno, davno ranije. Zelim, zapravo, da je odvedem negde gde ce moci da bude ono sto jeste. Smesno, zar ne? To zelim za nju ja, koja i dalje lutam svetom u potrazi za necim sto ne postoji. Bojim se da je to ipak samo moje ludilo i da je zarazno, i da cu je zaraziti njime kao nekom smrtonosnom bolescu kojoj njen organizam nece moci da se odupre. I jednako je smrtonosna poput virusa koje smo im prenosili vekovima, samo sto ubija duze i bolnije i na drugaciji nacin prozdire „domacina“.
Bojim se te potrebe da joj zivot ucinim boljim. Ko sam ja i sta ja znam o tome sta je za nju dobro? Projektujem svoje zelje, misli, potrebe, svoj mentalni sklop na jedno zivo bice, nesposobna za prekopotrebnu objektivnost. Da, svi smo mi skloni da se busamo u grudi kako imamo perspektivu i kako umemo da sacuvamo objektivnost. Istina je u stvari da samo projektujemo sebe same na sve cega se dotaknemo i svojim okvirima merimo svet oko nas. Nekad su ti okviri siri, nekada uzi, ali su ipak okviri, ma kako im se ne nazirale granice, one su ipak tu.
A kako je pustiti da se ne razvije sa mogucnoscu vise ponudjenih izbora? Kako joj uskratiti cinjenicu da izbori postoje i da sto ih vise ispred sebe imas, imas vise mogucnosti da nacinis onaj pravi? I kako od deteta od osam godina saznati sta je, u stvari, ono sto zapravo zeli, kako i gde zeli u zivotu da ide? Kako sebi uzeti za pravo da joj usmeravas grane, da je teses i upravljas je u pravcu u kome, mozda, jednog dana, naidje na nepremostiv zid ispred koga ce stati i poceti da se vrti u krug? Vise od svega zelim da je zastitim, omogucim joj da se dobro oseca u svojoj kozi, da je naucim da iza svakog izbora ima jos mnogo drugih, i da je svaki njen i sa svakim ce morati da nauci da zivi. Ne zivotari. Zivi!
Mozda sam ja, zapravo, nesto najgore sto joj se moglo dogoditi u zivotu...
Ovde... razmisljam o stvarima na nacin na koji nikada ranije nisam. Toliko toga namece se kao mogucnost, toliko toga namece se kao prepreka, toliko toga ne znam i nemam vremena da saznam. I ne samo vremena. Ima stvari koje je uputno ne saznati, jednostavno jer covek nije sposoban da se sa njima nosi, nije mu data ta sposobnost da ih razume i zivi normalan sa tim razumevanjem.
Strasno je kada osecas odgovornost prema zivom bicu koje nisi ti. Ono sto bih oprostila kao nepravdu nacinjenu meni, kod nje ne oprastam. Nemam razumevanja za ikoga ko bi je mogao na bilo koji nacin povrediti, uciniti da ijedan osmeh sa njenog lica zameni zbunjeni izraz lica. Ne mogu podneti da se njene tople oci pune razocarenjem prema icemu sto je okruzuje. Njen osmeh je potvrda da cinim stvari koje cinim sa nekim razlogom, sa nekim smislom, da sve to iskace iz okvira bezlicnog, sebicnog altruizma i poprima licni pecat. Njen pecat. Njena radost, njena sreca, osnova njenog buduceg zivota su najpotpunija misija koja daje konacni smisao mome postojanju. Moje zelje, moj zivot podredjeni su toj misiji. I iz toga proizilazi strah kakav nikada ranije nisam dozivela. Tihi, sveprisutni strah da cu uciniti nesto pogresno, da cu nekim svojim postupkom izvuci ma ijedno zrno peska iz temelja njenog zivota. Kako, zaista, ziveti sa tim saznanjem? Kako nastaviti disati sa saznanjem da je moja sebicnost, moje stavljanje bilo cega mojeg ispred bilo cega njenog dovelo do toga? To se ne moze. Ja to ne mogu. Ne mogu...
Meni je ovo nešto najvrednije... Ta tvoja obazrivost, brižnost, ta potreba da analiziraš sve do u najmanju sitnicu... Savršeno!

I zebnja mi je da se želiš toga odreći. Da se želiš odreći svoje analitičnosti, tog svojeg bisera, jednog od, apsolutno sam sigurna u to, najvažnijih sastojaka tvoje magije!

Možda grešim, ali deluje mi kao da ne ceniš dovoljno tu svoju sposobnost (samo)analize, kao da si se i ti povela za lepim, ali zavodljivim rečima Rabindranata Tagore, koje si, videh, citirala u onoj temi "Vaši omiljeni citati!". Mislim na ove njegove reči:
"Muškarci znaju samo da misle. A žene imaju svoj način da razumiju, a ne misle."

Sumnjičava sam prema istinitosti ovih reči. Ne verujem da se išta može razumeti bez razmišljanja. Jako sam nepoverljiva prema bilo čemu "samorazumljivom"... Osim toga, možda sam preosetljiva, ali bilo kakvo spominjanje nekakve sposobnosti žena da razumeju bez razmišljanja meni izgleda kao sugerisanje da žene ne treba mnogo da razmišljaju, da to nije za žene, u svakom slučaju nije za "pravu ženu", da je to samo za "muškarače" itd. Podseća me to na Skerlićevu negativnu kritiku Isidore Sekulić:

"Ne samo među ženama koje su pisale i koje pišu u srpskoj književnosti no i među ljudima, Isidora Sekulić predstavlja određen intelektualni tip. Ona je čista intelektualka. To je njena snaga kao ličnosti i slabost kao pisca. Sve se na ovome svetu plaća, pa i superiornost duha."
E tu se već Skerlić i nehotice odao, otkrio je ono što ga u stvari muči. Sve ono što je posle došlo, zamerke zbog nerazumljivosti nekih njenih tekstova, zbog izveštačenosti njene psihologizacije, a pogotovu, kao poslednji i završni udarac, asocijalnost i amoralnost u odnosu na društveni kontekst vremena - sve su to muške racionalizacije ili, da upotrebim Skerlićev termin sa dodatkom pravog značenja, racionalizacije pisca-muškarca pred jednom fascinantnom ne samo književnom nego INTELEKTUALNOM pojavom pisca-žene, kojoj je nehotice priznao superiornost duha. Ali ne samo u odnosu na gotovo sve one pisce o kojima je dosad pisao nego i u odnosu na samog sebe!
(Zoran Gluščević: "Skerlić o Isidori")

Želim da kažem da je ta tvoja sposobnost, ta tvoja potreba za analiziranjem svega do u najmanju sitnicu, nešto što ja veoma cenim kod tebe. Nešto čemu se divim!

Možda ti osećaš da ta tvoja sposobnost tebi smeta, da te ometa, itd. Ne znam, verovatno si u pravu, ti ipak sama sebe najbolje poznaješ. Ali bih te, eto, zamolila da ipak još jednom razmisliš da li će ti zaista biti bolje i lakše ako počneš da zatomljuješ tu svoju sposobnost?

Jasno mi je da ni taj sastojak tvoje magije, baš kao ni magiju samu, u svojoj celosti, ne vredi upotrebljavati baš u svakoj prilici. Ne vredi bisere davati svinjama, ali da li je bolje taj svoj biser baciti na bunjište?

Ili je možda bolje još više, dublje, detaljnije analizirati, u potpunosti izbrusiti taj svoj biser, kako bi baš analiziranjem i razmišljanjem stekla istinski vrednu "žensku" sposobnost - sposobnost da odmah, "intuitivno", razumeš, proanaliziraš stvari, bez svesne upotrebe misli, ili pak da odmah proceniš gde vredi uložiti napor analiziranja, a gde bi to bilo obično "margaritas ante porcos"...

Mislim da ne postoje prečice, i da se ne bi trebalo lišiti intelekta, u očekivanju nekakve misteriozne sposobnosti razumevanja, bez misli. Ta naizgled misteriozna sposobnost verujem da postoji - ali do nje se dolazi dugotrajnom upotrebom, svojevrsnim brušenjem, sposobnosti mišljenja, a ne njenim zatomljavanjem.

:misli:
Korisnikov avatar
By Mariška

http://www.youtube.com/watch?v=3BB05NHXKho

Ovaj koncert Madonne koju ja obozavam iz drugih razloga (ne pevanja), mislim da treba pogledati....(dobro pogledati nju i sve oko nje)...Nema greske nijedne to je sto posto...

Ovaj link, scenski nastup sa Isakom je nesto sto je meni dalo dosta toga...Spojeno je sve...Gluma, igra, ONA, pozadina, publika koja je doprinela da ova pesma dobije jos veci plus, devojka u kavezu....Madonin izged, garderoba koja je jednostavna ali sjajna a to je bilo 2006 tako da je meni nasa moda prosto smesna...Sto nositi sad cizme kad.....Nebitno to...Pogledajte ako zelite...Isaka naravno koji peva toliko lako da je to neverovatno...

Inace ne slusam ovu vrstu muzike ali nju treba pratiti prosto...
Ne radi više taj link, evo drugog:

''

Im ninalu (if they were locked)
Daltey Nadivim (doors of the generous)
Daltey Nadivim
Daltey Marom (doors on high)

Im ninalu x8

Staring up into the heavens
In this hell that binds your hands
Will you sacrifice your comfort?
Make your way in a foreign land?

Wrestle with your darkness
Angels call your name
Can you hear what they are saying?
Will you ever be the same?

Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu
Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu

Remember remember and never forget
All of your life has all been a test
You will find the gate that's open
Even though your spirit's broken

Open up my heart
And cause my lips to speak
Bring the heaven and the stars
Down to earth for me

Im ninalu
Daltey Nadivim

Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu
Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu

Mmmmmm
Im ninalu im ninalu
Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu

El- Hay (god is alive)
El- Hay Marumam Al Keruvim (god is alive, elevated upon cherubs)
Kulam Be-Ruho Ya'alu (everybody in his spirit will rise)

Wrestle with your darkness
Angels call your name
Can you hear what they are saying?
Will you ever be the same?

Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu
Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu

Mmmmmm
Im ninalu im ninalu
Mmmmmm
Im ninalu Im ninalu

El- Hay (god is alive)
El- Hay Marumam Al Keruvim (god is alive, elevated upon cherubs)

Spektakl je savršen. Madonna ume da napravi spektakl. Pomalo mi i smeta što je sve tako savršeno... Nebitno.

Tri su stvari koje su na mene ostavile najveći utisak:
1. igra one devojke ... kao ptica u kavezu
2. projekcija ptice u pozadini, na zidu iza kaveza ... ptica u pustinji
3. poslednja scena, poslednjih desetak sekundi snimka, kada Madonna kao da pušta pticu iz šake, da odleti

Ona devojka, dok je u kavezu, asocira me na pticu zarobljenu u kavezu. Kad izađe iz kaveza, trebalo bi da me asocira na slobodnu pticu. Ali ne. I u kavezu, i van kaveza, asocira me na ograničenost čoveka, na njegovu zarobljenost... Koliko god se uspinjao, čovek ne može da poleti... Uvek je kao ptica u kavezu - razlika je samo u veličini kaveza... Madonna to na kraju priznaje, odustaje od težnje da bude kao ptica na slobodi i pušta pticu da odleti... A sama ptica je inače slobodna - ali u pustinji... Sama. Okolo praznina, pustinja. Jer sloboda nužno znači pustinjaštvo. Većina ljudi plaši se slobode...

Roršah. Svako te mrlje vidi na svoj način. Tako sam ja ovu pesmu videla ovako, na svoj način. Onaj detalj kad se devojka i Madonna onako kao nešto merkaju, devojka uzdiše itd., mi je samo još jedna varijacija te opšte teme o ograničenosti...

A Isaac me asocira na onog Momka "koji je gledao bez ociju i slusao bez usiju, onog koji je gledao dusom svojom", iz one tvoje priče. ("Ako ocima vidis neprijatelja svoga, pogledaj srcem, mozda je to zapravo samo nesretna dusa koja prijatelja trazi. Ako cujes reci sto u propast te vode, zacepi usi i osluhni dusom, cuces vapaj usamljene duse kojoj pomoci treba.")

:leviathan:
By LeDeNa_
''

hehe...sjajna, sjajna...a ovaj lik, jason mislim da se zove me odusevio kako igra na celom koncertu...

***mariska
Korisnikov avatar
By Mariška
Srećan je ko ume da voli...

I ja sam srećna. Ti si me učinila srećnom. Jer si me potakla da počnem voleti samu sebe...

Divan mi je ovaj tvoj post:

Ja sam zena. To je vidljivo spolja. Ali ja sam zena iznutra, duboko u sebi, sustinski i iskonski, duboko u meni dise jezgro koje me cini zenom. I srecna sam zbog toga. Ponosna na to. Svesna sam svojih slabosti, svojih nedostataka, svesna sam da mi je potrebna zastita, i paznja, i zalivanje cvetova koji rastu u meni. Potrebna mi je neznost, potrebna mi je svest o tome da neko prepoznaje tu zenu u meni, da ume sa njom, da ume da joj da sve ono sto joj je potrebno da bi mogla da se pokaze u svoj svojoj raskosi. Ja ne zelim da budem jednaka. Ja ne umem da budem jednaka. Ja ne zelim da ispadam smesna trudeci se da budem jednaka, jer je to protiv moje prirode. Postoje zene drugacije prirode. Moja nije takva. Moja priroda je "cudna" (ne mogu da nadjem sad rec). U meni dise potreba da pripadnem, da se kroz pripadanje iskazem, da kroz pripadanje zivim svoju prirodu, svoju sustinu. I da volim. Da volim celim svojim bicem onoga ko ume i moze da u meni prepozna moju prirodu....
Ali ja više ne suzim kada ga pročitam.

Jer ti si me potakla da i ja prepoznam tu ženu, duboko u sebi. Da je prihvatim. Da je volim. Da se makar ja sama ne stidim svojih slabosti i svojih nedostataka, da se pomirim sa time da nisam jaka, i da nije moja dužnost da budem jaka. Tvoja blagost dala mi je snage, i hrabrosti, da u svojoj svesti prigrlim i tu bogohulnu misao da niko, apsolutno niko, pa čak ni priroda, nema prava da mi određuje šta su moje obaveze. Dala si mi hrabrosti da budem neposlušna i nelojalna - makar samo u sebi, makar samo prema onim besmislenim rodnim šablonima, kojima nas kljukaju od rođenja, pa ih na kraju prihvatimo misleći da je to naša sopstvena priroda. Dala si mi hrabrosti da budem kukavica, a da se ne stidim toga. Dala si mi hrabrosti da se ne stidim od same sebe.

HVALA TI!

Ali da se vratimo na tvoj predivni post.

Ti na kraju tog posta kažeš: "U meni dise potreba da pripadnem, da se kroz pripadanje iskazem, da kroz pripadanje zivim svoju prirodu, svoju sustinu. I da volim. Da volim celim svojim bicem onoga ko ume i moze da u meni prepozna moju prirodu...." Na kraju jednog drugog posta ti to dalje objašnjavaš:

meni je zena NEOPHODNA (meni, ne govorim u ime bilo koga drugog) da bih se osecala ispunjenom i ostvarenom kao zena. Jednako tako potrebna mi je zena kome sam ja potrebna da bi se ona osecala ispunjenom i ostvarena kao ZENA. I onda je potpuno. Jedno. Celina. Iz toga proizilazi sve drugo, zivot, novi zivot, zivot... Sve manje od toga mi je cisti besmisao sveta koji me okruzuje.

I vec vidjeno...
I tu je sve rečeno, sve je sagledano, ti imaš potpuno jasnu predstavu šta tražiš, koga možeš voleti... Divim ti se!

Ali šta je rezultat:

Meni je dovoljno tesko da nadjem jednu jedinu osobu koju mogu voleti,naci 2... Vise sanse imam igrajuci loto.
To je primetio i Veliki inkvizitor iz istoimene poeme Ivana Karamazova:
"Ti si im obećao hleb nebeski, ali, ponavljam, može li se on uporediti sa hlebom zemaljskim u očima slabog, večno poročnog i večno nezahvalnog ljudskog plemena? I ako u ime hleba nebeskog pođu za tobom hiljade i desetine hiljada, šta će onda biti sa milionima i desetinama miliona bića koja neće biti u stanju da potcene hleb zemaljski radi hleba nebeskog? Zar su tebi drage samo desetine hiljada velikih i snažnih, a ostali milioni slabih koji te, međutim, vole, mnogobrojni kao pesak morski, treba da posluže samo kao materijal velikim i snažnim? A ne, nama su dragi i slabi."
(F. M. Dostojevski: "Braća Karamazovi")

S druge strane, na Eyinom profilu naišla sam na ove predivne misli:
"Potraga za savršenim partnerom ne sastoji se od menjanja partnera, već od menjanja sebe. Savršenog partnera pronaći ćete samo kad pronađete savršenog sebe.“

LeDeNa_, ti si jaka, jača od većine ljudi, od većine muškaraca, od većine žena. Ti umeš da voliš. Ti si bezmalo pa savršena. A šta je to malo što ti fali pa da budeš baš savršena, da pronađeš savršenu sebe? Fali ti jedna dozvola. Dozvola koju možeš dati samo ti sama sebi. A to je dozvola da voliš. Da voliš i one nesavršene, one slabe, da imaš prema njima razumevanja. I ljubavi. Znam da je to jako teško. Znam da ja to ne umem. Ali sasvim pouzdano znam da ti umeš. Da ti umeš da voliš. Samo treba to sebi da dozvoliš. Da dozvoliš sebi da budeš srećna.

Ja to tako vidim. I znam da nije dobro što ti ovo sve govorim, znam da sam licemer, znam šta je Isus rekao o onima, poput mene, koji vide trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osećaju.

Jeste, ja imam brvno u oku mojemu, ja ne umem da volim. Ja tek sad polako učim da volim samu sebe. Da volim još nekog drugog osim sebe? Jako teško, jako nespretno, kao slon u staklarskoj radnji...

Ali ipak vidim da ti umeš voleti. Pokazala si mi to. Osetila sam. Hvala ti!

Da se nisam uverila da umeš da voliš ne bih napisala ovaj post. Ali znam da ti umeš voleti, znam da ti možeš biti srećna. A da je jedino što je potrebno da bi bila srećna - da to sebi dozvoliš. Da dozvoliš sebi da voliš.

:love:

:zen:

P.S. Neću više. Bar neko vreme.
By LeDeNa_
Sad sam citala Galatejinu temu...Domina ili sub pa sam napisala roman o tome ali sam odustala....Pisala sam uopste o ljubavi veze dom i sub....Mnogi to smatraju bolesnim itd i misle svasta....Ali dobro...napisala sam vec ovo mislim ali zelim ostaviti ponovo jer sam mislila o ovome....

Ja se izvinjavam ako je nekima nejasno...

Dominacija i submisivnost....

Svetlo i tama.
Vatra i led.
Veliko i malo.
Pozitivno i negativno.

Sve su to razliciti polovi istoga.

Dominacija i submisivnost....Nikad necu nauciti da boldujem :D

Razliciti su polovi istoga. Citav svet je zasnovan na dualnosti. Mi se samo nalazimo, sticajem okolnosti i onoga sto jesmo, kakvim nas je zivot stvorio, na razlicitim polovima iste prave. I to nam omogucava da budemo celina, a ne razdvojenost.

Ljubav je saznanje da je voljena osoba vaznija od tebe samog.
Ljubav je tvrdo saznanje, da si spreman za nju uciniti vise no za sebe.
Ljubav je iskrenost.
Ljubav je posvecenost.
Ljubav je spoznaja da shvatas cenu dara predaje.
Ljubav je da das vise od toga.
Ljubav je da nikada ne odustajes.
Ljubav je postovanje.
Ljubav je da budes jak.
Ljubav je da budes slab.

I da...

Ljubav je...ljubav.

:love:

p.s.krivo mi je sto neke teme ne idu dublje itd ali dobro...
By LeDeNa_
Spavam malo... premalo... ali kad je noc tako lepa mirna, pa pastelna svitanja, pa dani puni zbrke, buke i smeha, sareni sutoni...

Sad, sa druge strane, zaspim lako (neki ce reci prelako), spavam cvrsto i... i u detinjstvu me dotaknula neka... vila. Mora da joj se svideo moj osmeh i podarila mi prelepe snove, za tri zivota dovoljne.

Sanjam puno, sanjam lepo, sanjam u boji, sa slikama, s glasovima... letim puno, cesto sam gola (i ne smeta mi to), puno se ljubim, puno vode u snovima imam.

E sad, svako toliko udjem u doba intenzivnih snova. Vrlo cesto je to doba negde sredinom nekih godisnjih odmora ili neko doba godine lagodno za zivot... kada znam i popodne odspavati sat, dva vremena... i tada sanjam strasno puno, prelepe snove i secam se mnogih. Je li to blagoslov?

Nego, ovo gore je bio uvod...

Juce popodne ledena je odspavala svoj slatki san... i sanjala... preokret na prvo lice... sanjala sam da se ljljuskam u mrezi, noc je, cujem more i osecam mirise koji idu uz more i... paz´te sad... Rade Serbedzija sedi za stolom do mreze, na nekoj rasklimanoj stolici, prebire prstima po gitari i pevusi... ali paz´te sad sta pevai:D

Drzavu moraju voditi kraljevi ili zene...voziti svoje kocije bele
Smejati se leprsavo i lako u haljinama i zlatu...

I dalje ne pamtim
Serbedziju nisam slusala mesecima i on nema take stihove. :D
Aristotela nisam citala... iskreno... nikad vise no sto se mora :D
Otkud mi to?HuhHuhHuhu...he

Ali drzave bi zaista mogli voditi kraljevi ili zene...

:wow:
By LeDeNa_
- Dobar dan.
- Dobar dan. Izvolite.
- Pa, ja bih da mi tapacirate dve fotelje.
- Nema problema. Kakve?
- Ma samo sediste. Bez naslona.
- Dobro. Imate li materijal?
- Imam ovo, vidite....
- Ne treba nam. Sundjer uvek mi dajemo. Tkaninu vi birate!
- Ali sundjer mora biti.... Ja imam ovakvu, i pokazala je udaljenost izmedju palca i kaziprsta jedva ih rasirivsi.
- A!Zelite da bude bas jako mekano...
- Pa da, odgovorila je zacudjeno.
- Dobro, a kakvog su oblika fotelje?
- Nepravilne, jedna je ovakva, zaokruzila je ruke, a druga malo manja. Razlicite su.
Ah te neprecizne zene, kao da sam je pitao koliko joj auto trosi ili kolika mu je snaga.
- Bice najbolje da nam ih donesete, savetovao je.
- Ali ja ne mogu, jos ih ni nemam.
E sad mu nista nije bilo jasno. Pa onda kupite gotove, nece ih trebati tapacirati! Mi tapaciramo samo stare stvari!
- Ne razumete, ove ce sigurno trebati.
- Pa o cemu je rec?
- Hocete li ici sa mnom odabrati? Upitala je snuzdeno, da je covek ne moze odbiti. Meni su ionako preteske.
- Gde?
- Tu blizu, rusili su komsijinu kamenu kucu i ima par lepih velikih komada kamena. Mislila sam .....

uf ne ide mi...neka ostane...moze ovao da se zavrsi ali...

:)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Luda mala - pomisli, ali ipak odluči da devojci objasni čemu šta služi - Vidite, kamen se ne može umekšati. To je jednostavno tako. Od njega ne možete praviti ništa što podseća na udobnost, na fotelje ili na krevete. Kamen ne donosi snove.
- Ovaj bi mogao, osećam to! Mislim da bih uz njega jedino i mogla snevati...
- Ne, grešite. Moj vam je savet da odete u neki lep salon i kupite pristojnu fotelju za razgledanje i pokazivanje. Da li sanjate i šta, to ćete i onako zadržati za sebe.
- Ali, ja hoću taj kamen! - inatila se poput devojčice.
- Pa onda ga uzmite.
- A šta da radim sa njim, ako već ne mogu da sanjam?
- Kamen služi za građenje. Pravite od njega prazne kamene kuće za sva buduća rušenja...

( nadovezah se :) možda nije najsrećniji izbor, ali je jedan od načina da se završi. Ili... )
By LeDeNa_

- Dobar dan.
- Dobar dan. Izvolite.
- Pa, ja bih da mi tapacirate dve fotelje.
- Nema problema. Kakve?
- Ma samo sediste. Bez naslona.
- Dobro. Imate li materijal?
- Imam ovo, vidite....
- Ne treba nam. Sundjer uvek mi dajemo. Tkaninu vi birate!
- Ali sundjer mora biti.... Ja imam ovakvu, i pokazala je udaljenost izmedju palca i kaziprsta jedva ih rasirivsi.
- A!Zelite da bude bas jako mekano...
- Pa da, odgovorila je zacudjeno.
- Dobro, a kakvog su oblika fotelje?
- Nepravilne, jedna je ovakva, zaokruzila je ruke, a druga malo manja. Razlicite su.
Ah te neprecizne zene, kao da sam je pitao koliko joj auto trosi ili kolika mu je snaga.
- Bice najbolje da nam ih donesete, savetovao je.
- Ali ja ne mogu, jos ih ni nemam.
E sad mu nista nije bilo jasno. Pa onda kupite gotove, nece ih trebati tapacirati! Mi tapaciramo samo stare stvari!
- Ne razumete, ove ce sigurno trebati.
- Pa o cemu je rec?
- Hocete li ici sa mnom odabrati? Upitala je snuzdeno, da je covek ne moze odbiti. Meni su ionako preteske.
- Gde?
- Tu blizu, rusili su komsijinu kamenu kucu i ima par lepih velikih komada kamena. Mislila sam .....
Originally posted by di_luna

Luda mala - pomisli, ali ipak odluči da devojci objasni čemu šta služi - Vidite, kamen se ne može umekšati. To je jednostavno tako. Od njega ne možete praviti ništa što podseća na udobnost, na fotelje ili na krevete. Kamen ne donosi snove.
- Ovaj bi mogao, osećam to! Mislim da bih uz njega jedino i mogla snevati...
- Ne, grešite. Moj vam je savet da odete u neki lep salon i kupite pristojnu fotelju za razgledanje i pokazivanje. Da li sanjate i šta, to ćete i onako zadržati za sebe.
- Ali, ja hoću taj kamen! - inatila se poput devojčice.
- Pa onda ga uzmite.
- A šta da radim sa njim, ako već ne mogu da sanjam?
- Kamen služi za građenje. Pravite od njega prazne kamene kuće za sva buduća rušenja...

( nadovezah se :) možda nije najsrećniji izbor, ali je jedan od načina da se završi. Ili... )
Onda ovako...

dopada mi se i hvala... :)

Iznenadila si me...

By LeDeNa_
Otkud ti ovde, upitala je iznenadivsi se.
- Pa svaki dan prolazim ovim putem, iznenadila se sada Ona. Otkud ti?
- Ma ne, smejala se, imas pravo. Ali nekako te nisam ocekivala.
- Znaci mislila si o meni? Mislila si o mestima na kojima bih se mogla pojaviti ili ne bih?, veselo je izazivala.
- Pa ne, samo si mi nespojiva sa ovim delom grada.
- Ipak dakle. Znas cak i kojem delu grada bolje funkcionisem Uuuu, pa to su vrlo intimne misli.
- Ma daj, oporavila se brzo, ne zafrkavaj me. Idemo radije na kafu!
- Ne idemo, u ovom kraju grada nema kafica, samo poslovne zgrade.
- Onda idemo u moj kvart. Naravno, ako imas vremena.
- A gde si sada skitnice?.
- U Istocnorajskom kvartu.
- Ma daj, to nije mesto za tebe. Ne odgovaras tamo. Bolje bi ti bilo Juznoutesni.
- Oooo, likovala je uzdizuci sake prema gore izrazom koji dodaje bod vlastitoj pobedi, pa ti razmisljas o meni!

Hm, kako se lako uvucem sama..., priznala je. I neka likuje, zasluzila sam.
A onda je povukla za rukav u kvart koji nije bio ni njen...ni poslovni. Samo ona je imala kljuc.

By LeDeNa_
''

Dugo te nema
Cekam satima i danima
Dugo te nema
Znam da ceš doci, nestrpljiv sam

Bez tebe nikoga ne znam
Bez tebe ništa ne prepoznajem
Ti si moja polovina, cilj lutanja mog

Kad ljubavi nema
Ostaju besane noci
Kad ljubavi nema
Osluškujem kada ceš doci

Da povedeš me sa sobom
Da povedeš me sa sobom
Da povedeš me sa sobom
U život svoj

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Ako cuješ reci ove
Moje je srce je sada i tvoje
Ako cuješ reci ove
Da si tu bilo bi mi bolje

Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
I ja to dobro znam

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Vadi me odavde
Ozari ljubavi svojom
Ja da živim sam
Nisam sposoban

Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
Bez tebe sam na svetu
I ja to dobro znam
Korisnikov avatar
By Mariška

Jesam li ti dala dovoljno? Ne znam. Dala sam ti onoliko koliko si trazila. A nisi trazila mnogo. Samo da budem bas ono sto jesam bila tada. Sjebana. Teska. Beznadezna... Samo da prihvatim pruzenu ruku, ali ne ruku koja ce me privuci i oteti, ne ruku koja trazi i uzima ono sto je tebi potrebno, nego ruku koja nudi pomoc, onda kada je pomoc potrebna. Jer je bila potrebna. Jer su uzaludni vapaji za njom postajali sve tisi i tisi, gubeci se u svojoj uzaludnosti i besmislu odasiljanja. Jer su postali necujni. Jer su se utopili u neodazivanju. Jer su se besno okrenuli da uniste i satru izvor iz koga su potekli... Ti si ih cula. I odazvala se...

Ogledam se u tvojim ocima, i dopada mi se ono sto vidim. Dopada mi se tvoja strast sa kojom si me uzela i vratila, neokrnjenu. Svest o svemu sto si ostavila nedotaknuto. Svesno nedotaknuto. Vidjeno i nedotaknuto. Prizori zaceljenih, zaraslih rana. Probudjenih boja. Ponovo nanetih. Zastitnih. Prizori bezramnih slika koje vise slobodne i skrivene.

Bilo je tako lepo pripadati ti ovo vreme. Ne pozajmljeno, ne otkinuto, ne zbrzano, predodredjeno. Nase. Mozda kratko mereno satovima, kalendarima ali dovoljno dugo mereno nama. Onim postignutim. Onim prezivljenim...

Hvala ti.
HVALA TI.
By LeDeNa_
Mislim da imam sve.
- I sta sad, sad mozes nestati?
- Ne, tek sada pocinjem ziveti.
- Kakav ce to biti zivot bez zelja?Dosadice ti?
- Nije li najveca zelja biti srecna?
- Pa... zapravo da.
- I ... ako sada znam da sam srecna, znaci nestajem?
- Ne, ali onda zelis nesto drugo.
- Npr?
- Pa zdravlje, bogatstvo, prijatelje...
- A kako sreca moze biti bez toga? Sreca je povezana sa svime.
- Dobro onda slobodu. Ljubav?
- Bas si budalica. Je li bi ti mogla biti sretna da ne volis? I da nisi slobodna.
- Ne bih. I sta sad, upitala je sa strahom da ne nestane.
- Sada mogu davati.
By LeDeNa_
Otvorila je ormar u staroj decjoj sobi u roditeljskoj kuci. Trazila je nesto za svoju vec prilicno odraslu cerku.
Nagurane i davno zaboravljene stvari popadale su po njoj i srusile je na cupavi tepih. Dok je razgrtala mekane komade odece osetila je tvrdocu gipsa prvih baletnih papucica. Bile su vise sive nego ruzicaste... Jos je na prstima bila ugurana vata da previse ne boli male kosti dok budu morale nositi tezinu balerine.

....Zivela je u strogim uslovima...
Bilo je tesko slediti toliku disciplinu, ali nesto u njoj teralo je da slusa i radi. Da svakodnevno pokusava ispocetka, ma koliko joj bilo receno da nije talent, da previse voli zemlju da bi lepo skocila, da jedino sto moze je lepo zaokruziti ruke.

Necu biti savrsena balerina, znala je, ali zelim plesati pod svetlima reflektora. Zelim grliti, zelim pratiti muziku, zelim im pokazati ruke. Gledala se u sumrak u izdajnickim ogledalima dok je usavrsavala pokrete.
Bile su dve bolje od nje. Tek treca rezerva za Trnoruzicu. Ipak, znala je sve korake i usrdno dolazila na probe znajuci da su sanse nikakve. Zamisljala je publiku kako prati njenu pricu, kako ostaje bez daha dok sece vazduh, kako prati piruete koje radi svojim rukama... Da, odlucila je, skrenucu im paznju sa loseg skoka na moje ruke. Zacaracu ih prstima. Sav svoj talenat usmerila je u to. Grlila je zrak njima, opisivala srca, prstima ih mamila i slala im svu svoju energiju. Tako ce biti kada budem plesala. Svi ce zapamtiti caroliju mojih ruku.

Prva se razbolela, druga je bila na putu. Na zalost dosta njih pruzena joj je prilika. Ako je srce uopste kucalo ostavila ga je pri prvom taktu.. Satkana od treme, nepravilnog disanja, uzbudjenja i lose zavezanih papucica saplela se vec pri prvom skoku. Ni ruke nisu pomogle iako su nastavile plesati kao da se nista nije dogodilo.

Prepala se vlastitog smeha. U mracnoj sobi svog detinjstva dok je stiskala ruzicaste papucice na svojim grudima. Koliko srama, koliko jada usled prigusenog smeha publike.
I zaborav sna balerine onog trena kad je probudio njen poljubac.
I ona je bio zamena. Ko zna koja. Najlosija plesacica koja je drzala oko struka ikada. Neuskladjena. Ali je znala ljubiti. Toliko da, ako vec nisu plesu, zapljeskali su poljupcu.

Slika
Korisnikov avatar
By Mariška

Poljupci!

Ali volim i jogu, ples storukog boga Šive...
By LeDeNa_
jogu sam zapocela ali odustala posle dva casa :(

nisam imala vremena a i tesko je...Vezbali smo disanje :)

mozda nekad...tnx mariska...*
By LeDeNa_
[quote]Originally posted by simarrgL*

dira me u srce, bas
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=aBXeXBpT ... r_embedded[/yt]

Belle
C`est un mot qu`on dirait inventé pour elle
Quand elle danse et qu`elle met son corps à jour
Tel un oiseau qui étend ses ailes pour s`envoler
Alors je sens l`enfer s`ouvrir sous mes pieds

J`ai posé mes yeux sous sa robe de gitane
A quoi me sert encore de prier Notre-Dame
Quel est celui qui lui jettera la première pierre
Celui-là ne mérite pas d`être sur terre

Ô Lucifer !
Laisse-moi rien qu`une fois
Glisser mes doigts dans les cheveux d`Esmeralda

Belle
Est-ce le diable qui s`est incarné en elle
Pour détourner mes yeux du Dieu éternel
Qui a mis dans mon être ce désir charnel
Pour m`empêcher de regarder vers le Ciel

Elle porte en elle le péché originel
La désirer fait-il de moi un criminel
Celle qu`on prenait pour une fille de joie une fille de rien
Semble soudain porter la croix du genre humain

Ô Notre-Dame !
Laisse-moi rien qu`une fois
Pousser la porte du jardin d`Esmeralda

Belle
Malgré ses grands yeux noirs qui vous ensorcellent
La demoiselle serait-elle encore pucelle
Quand ses mouvements me font voir monts et merveilles
Sous son jupon aux couleurs de l`arc-en-ciel

Ma dulcinée laissez-moi vous être infidèle
Avant de vous avoir menée jusqu`à l`autel
Quel est l`homme qui détournerait son regard d`elle
Sous peine d`être changé en statue de sel

Ô Fleur-de-Lys !
Je ne suis pas homme de foi
J`irai cueillir la fleur d`amour d`Esmeralda

J`ai posé mes yeux sous sa robe de gitane
À quoi me sert encore de prier Notre-Dame
Quel est celui qui lui jettera la première pierre
Celui-là ne mérite pas d`être sur terre

O Lucifer !
Oh ! laisse moi rien qu`une fois
Glisser mes doigts dans les cheveux d`Esmeralda

Esmeralda

extra

morala sam i ovde da stavim :)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ne pamtim kad mi je neka pesma pobudila ovakva osecanja :vruce:
By LeDeNa_

Rukama grli jastuk, brada joj pociva na njoj. Oci joj nemirno traze jednu tacku, mesto mira, platno na kome ce se prikazati njene misli, fokusirane, izostrene, preciscene...

Iz zvucnika dopire Annie’s song. Jeziva pesma. Ocigledan dokaz dubokog mazohizma koji nosi u sebi. Repeat: track... Ponovo. I ponovo. I ponovo...

Nada se da ce reci izgubiti znacenje, da ce postati besmislene usled neprestanog ponavljanja, da ce se izleciti od toga sto cuje, sto je reze iznutra sa svakim slovom, svakom recju, smislom koje nose u sebi...

Previse jednostavna. Previse komplikovana. Previse razumna. Previse nerazumna. Previse realna. Previse nerealna. Previse...

Da. Previse.

Lagani podsmeh izvija joj usne. Podsmeh upucen njoj samoj.

"Jebi se!"

Ustaje. Gasi muziku. Proteze se.

"Pesma nije zivot," govori sebi "to je samo izgovor za prazninu."

Vraca se u krevet. Gasi svetlo. Sklapa oci.

"Come, let me love you, let me give my life to you..." vrti joj se u mislima, cuje to u usima, stvarno je.

"E, u ..." pomisli. "Ponovo cu sanjati isto..."

p.s.zeza me engleski..nadam se da je pravilno napisano

:)
Korisnikov avatar
By mOwbid
Stabljike

Pre nekoliko dana moj zivot je presao u jedno ogromno pitanje: moje kratko penjanje je jedan dug nagib pratio. Toliko, da na kraju nisam videla znak pitanja, vec znak beskrajnosti: punkt-punkt-punkt.

Ali sigurno nisam ja jedina na ovom svetu, ko tako naglo pada, a laze sebe da gore od ovog ne moze biti; ili da?!

Ali istina je to, da ovo nije slobodni pad, vec pruga uzbrdo i nizbrdo, i samo zato osecam da sam sve nize i nize, jer od jama ne vidim delove koje bih mogla lako da prodjem.

Trebala bih naci jedan trenutak, kad mi aplitude, koje stvaraju tu moju neprekidanu bolest u dusi, postaju dosadne, i pocnem da trazim apsolutno nepoznatu, cesto u drugo i drugo telo obucenu...stvar, za cega mogu da se uhvatim.

Sve sto mi se znoji u sakama je neprocenjiv gratis mogucnosti za izlazak...O lomljiva stabljiko, sa svojom glupom i beskonacnom predanoscu rizikujem tvoje zdravlje. Ali kad to ne bih radila...ako se ne bih drzala, predala bih se padanju, umesto da preskocim jame.

Slika
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!