Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Interesantno. Ali moglo je to i malo detaljnije. :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
hej, hvala za ovo. bas sad trazim cime da se zabavim :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
zar ne bese da si ti pljuvao hokinga pre nedelju, dve?
Хахаха, знао сам да ће и то кад-тад да наиђе.
Ја нисам оспоравао човекову генијалност већ поједине његове теорије што не значи да не желим да чујем шта има да каже. Ја прво саслушам па онда судим. :srbin:

Ајнштајнов фотоелектрични ефекат је, нпр, рад генија. За њега је добио и Нобела али релативитет има пуно места доради... :D
Korisnikov avatar
By Blady
Evo, stavila sam da se skida :)
Hocu da pogledam na miru..
Korisnikov avatar
By Laerem
Dosadan dokumentarac koji tretira gledatelje kao neinformirane retarde. Takodjer, Hawking je ok kao populizator znanosti, ali kao filozof je vulgaran i cini istu gresku kao i mnogi prije njega - misli da je s njim vise-manje zavrsila povijest. Taj bahati stav o tome kako sada "znamo" sve o pocetku svemira, pa eto, we might as well give up on God, je prosto smijesan. Bolje bi mu bilo da se drzi skromnom opisivanju procesa u prirodi, bez izvodjenja gotovo-teoloskih zakljucka o znacenju tih procesa.

I super mi je kako Hawking, Dawkins i slicni vulgarni materijalisti uvijek na kraju svojih dokumentaraca moraju ubaciti nesto o tome kako su privatno fascinirani velicanstvom svemira, zahvalni sto su rodjeni da svjedoce tom spektaklu, itd. Upravo je tu lokacija njihove teologije, u toj potrebi za estetizacijom prirode, a to je zaista jedan bijedan, zakrzljao vjerski sentiment. Trebali bi biti doslijedni i ne nuditi nikakvo olaksanje za njihov kruti deterministicki worldview.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Iako sam ateista i smatram da je teorija o velikom prasku OK, iako nisam upucen previse u nju - informacije u dokumentarcu su izlagane nekako dogmatski, bez nekog uvida u dokaze i sta ja znam. Ne znam, nekako mi je antipatican dokumentarac.

Ali ipak je to Stephen Hawking, sve mu je oprosteno :love:
Па, добро, Laerem, ово је ипак документарац за све. Значи и за децу и за неупућене. Зашто би се морало очекивати да сви знају чак и шта је велики прасак? Они су научно-популаришућа телевизија и, углавном, причају лаицима.
Е, ако некога занима и више од овога отићи ће у библиотеку и узети неку Хокингову књигу. Можда баш ову нову.
Laerem napisao:
speedygonsales napisao:Зашто би се морало очекивати да сви знају чак и шта је велики прасак?
Zato sto smo ljudi, a ne stoka.
Какав умесан коментар! -.-
Ово не спада у домен опште културе и сасвим је нормално да, кога не занима, то и не зна.
А, опет помињем, ту су и деца која би да науче нешто...
Филм је направљен феноменално и са коректном мером! Ко жели даље знање има библиотеку па и стручније филмиће.
Korisnikov avatar
By svejedno
sa teme 'Faster than the speed of light!':
svejedno napisao:
sto se tice hokinga - ja sam procitao nekoliko njegovih knjiga, i po meni on bespotrebno filozofira, ulazi u kojekakve tvrdnje o stvoritelju etc, sto mu ceo genijalni rad u teoretskoj fizici dovodi u ozbiljno pitanje - ispada da njega skoro ni ne interesuje kako je sve ovo nastalo no da li je to neko pokrenuo.

mislim da bi fizicar hokingovog kalibra trebalo da izbegne sulude teoloske zajebancije, prvo jer ne deluje cak ni da ih razume.

bas skoro bila na diskaveriju i neka njegova emisija, u kojoj je, sazvakano za idiote, ponovo nepotrebno, celu pricu postanka univerzuma sveo na dokaz/protivdokaz da li 'ima potrebe' za stvoriteljem.

nepotrebno.

............

i trece, najbitnije, nek se ostavi covek stvoritelja, ta cela njegova borba sa bogom ga cini mnogo neozbiljnim. em ne deluje ko da zna mnogo o teologiji, em se koncentrise iskljucivo na hriscanstvo.

potpuno nepotrebna, cela ta prica oko boga. nek se drzi fizike, tada deluje ko da zna o cemu prica.

............

poenta sa hokingom je da zastranjuje sa fizike na boga.
i jos pazi naslov emisije: 'did god create the universe'.

..

zastranjuje, brate, mnogo.
Па, као и сваки научник, има право да исказује своја запажања. Постоје они који се слажу са њим и који се не слажу али није он без везе водеће лице физике данашњице. Његова интерпретација теорије о три кварка је феноменално логична и смислена...
Елем, одлутах. Он нуди могућа решења на теолошка питања. Нуди их захваљујући сопственим опсервацијама и има ту, ипак, нечега...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!