Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Пре извесног времена имао сам прилику да чујем "интересантан" инсајт од стране особе која не практикује везе већ само секс. Он, наиме, мрзи осећај припадности у вези. Не подноси да га неко доживљава као "својег"; просто не воли да буде поседован, како се он изразио.
Ја, рецимо, сматрам да је то један од дивних аспеката везе. Осећај припадности проистиче из апсолутне слободе коју доживљавате када сте са неким и даје осећај сигурности из два угла. Са једне стране осећате да имате некога кога волите и ко ће бити ту када вам затреба а са друге стране и ви сте неком потребни. Неко вас довољно воли да вас ослови "својим".
Наравно, изузимам из овога S&M робове и господаре. :)

Шта ви мислите о овоме? Волите ли да вас неко "поседује" или вам је дража ваша "самосталност"?
Korisnikov avatar
By Blady
Volim da sam samostalna u vezi.
Ne moze niko da me poseduje i .
Korisnikov avatar
By Tungi
Nekada mi je bila bitnija samostalnost. Pripisujem je nezrelosti i dečurliji. Prošli su teenage dani davno.

Sada mi je draži osećaj pripadnosti, odnosno da me neko "poseduje" ;)
Korisnikov avatar
By De Vil
Slažem se sa tobom Speedy,predivan je osećaj kada znaš da na nekoga u svemu možeš da računaš i da je neko tu za tebe uvek,kada nekome značiš i kada znaš da ista osećanja deli i tvoj partner.Još lepše je kada dobiješ počasno mesto u životu partnera i kada partneru daš to isto počasno mesto u svom životu.Jednostavno se osećaš sigurnije i snažnije za svaki novi dan,a kada dođu neki problemi znaš da imaš podršku osobe kojoj značiš mnogo i koja takođe mnogo znači tebi. :)
By Kragi
... ali povlaci odredjenu odgovornost, koja je svakako stvar dogovora.
I sam termin 'moj decko' je prisvajanje, mada pripadnost zvuci malo grubo kada pricamo o medjuljudskim odnosima.
Umereno sam posesivan.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Blady napisao:Volim da sam samostalna u vezi.
:up:

to sto smo u vezi i sto ja tu osobu volim, ne znaci da sam njeno vlasnistvo
By Ulix
speedygonsales napisao:Пре извесног времена имао сам прилику да чујем "интересантан" инсајт од стране особе која не практикује везе већ само секс. Он, наиме, мрзи осећај припадности у вези. Не подноси да га неко доживљава као "својег"; просто не воли да буде поседован, како се он изразио.
Ја, рецимо, сматрам да је то један од дивних аспеката везе. Осећај припадности проистиче из апсолутне слободе коју доживљавате када сте са неким и даје осећај сигурности из два угла. Са једне стране осећате да имате некога кога волите и ко ће бити ту када вам затреба а са друге стране и ви сте неком потребни. Неко вас довољно воли да вас ослови "својим".
Наравно, изузимам из овога S&M робове и господаре. :)

Шта ви мислите о овоме? Волите ли да вас неко "поседује" или вам је дража ваша "самосталност"?
Osećaj pripadnosti za mene znači da sa nekim imam mnogo toga zajedničkog, a ne da me neko poseduje. Nisam mobilni telefon, pa da me neko poseduje. Osećaj koji imam u vezi jeste osećaj pripadnosti, ali i nešto više od toga. U ovom trenutku ne mogu da smislim neki dobar način da definišem to nešto dodatno, ali "posedovanje" svakako nije prava reč.

Samostalnost mi je važnija od osećaja pripadnosti, ali ne osećam da mi moja veza na bilo koji način ugrožava samostalnost.
Korisnikov avatar
By Josh Alone
Najezio sam se kad sam od jednog cuo 'ne volim da neko dira nesto sto je moje', misleci na mene. Ne tolerisem posesivnost, a to nema veze sa podrskom i nekim prisnim odnosom sa partnerom...
By black cat
Volim da me neko "svojata",da osecam pripadnost prema nekom ali po svojoj slobodnoj volji, ne volim da me guse, koliko god da volim slobodu da budem svoja ne zelim da izgubim.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
black cat napisao:Volim da me neko "svojata",da osecam pripadnost prema nekom ali po svojoj slobodnoj volji, ne volim da me guse, koliko god da volim slobodu da budem svoja ne zelim da izgubim.
Дивно речено.

Поседовање је зато стављено под наводнике. Зато што то није поседовање у правом смислу те речи већ више показатељ колико је некоме стало до вас када вас зове својим и ничијим више. :)

Добро, волим што има пуно различитих мишљења... :grin:
Korisnikov avatar
By Burak
Obožavam što imam nekog sa kim dijelim život, objašnjavam mu svoje poteze, pa čak i da se pravdam zašto sam nešto uradio ili nisam uradio. Volim osjećaj međusobne pripadnosti.. Čovjek nije šumska zvjerka da bi bio dovoljan sam sebi - osjećaj pripadnosti, zajedništva i dijeljenja je nešto najnormalnije.
Ulix napisao:
Osećaj pripadnosti za mene znači da sa nekim imam mnogo toga zajedničkog, a ne da me neko poseduje. Nisam mobilni telefon, pa da me neko poseduje. Osećaj koji imam u vezi jeste osećaj pripadnosti, ali i nešto više od toga. U ovom trenutku ne mogu da smislim neki dobar način da definišem to nešto dodatno, ali "posedovanje" svakako nije prava reč.

Samostalnost mi je važnija od osećaja pripadnosti, ali ne osećam da mi moja veza na bilo koji način ugrožava samostalnost.

ovako.

mislim da i dalje najvise pripadam koloradu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja posedovanje prvenstveno vezujem za sex... a potpuno posedovanje smatram nemogućim.
Korisnikov avatar
By m..
niti iko mene moze da poseduje, niti ikoga ja posedujem, to je iluzija.

mogu da postoje dve osobe koje zele da budu jedna sa drugom, ali te dve osobe mogu biti samo svoje. pa nek je neciji zagrljaj mesto gde se osecam najsigurnijom na svetu, pa neka necije zelje i potrebe stavila u istu ravan sa svojim, pa makar neko mogao da racuna na mene uvek i stalno, pa makar nekome htela da poklonim ceo svet - ja sam i dalje samo i iskljucivo svoja.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sanja Steppenwolfin napisao:

Korisnikov avatar
By constantine
Anhedonie napisao:
Sanja Steppenwolfin napisao:

niko ne moze da bude nicije vlasnistvo... pripadanje nekome u ovom smislu ima drugo znacenje
Korisnikov avatar
By Galateja
m.. napisao:niti iko mene moze da poseduje, niti ikoga ja posedujem, to je iluzija.

mogu da postoje dve osobe koje zele da budu jedna sa drugom, ali te dve osobe mogu biti samo svoje. pa nek je neciji zagrljaj mesto gde se osecam najsigurnijom na svetu, pa neka necije zelje i potrebe stavila u istu ravan sa svojim, pa makar neko mogao da racuna na mene uvek i stalno, pa makar nekome htela da poklonim ceo svet - ja sam i dalje samo i iskljucivo svoja.
Kosovo je neotuđivi deo Srbije. :awesome:

Izvini, ništa lično, samo me ovaj tvoj post podsetio na deklarativno svojatanje južne srpske pokrajine. :P
Korisnikov avatar
By Hys.
Da zanemarim (samo)analizu i filozofiju na trenutak:

Mnogo volim kad je cujem da kaze "moja devojka....."
<3
Korisnikov avatar
By Srklet
prije nekih desetak godina sam strasno zelio stvari koje su suprotne mom karakteru. sada vise to ne cinim. nije da sam nesto previse odusevljen svojim karakterom, ali sam svjestan da ga mijenjati necu. niti cu se truditi aranzirati s drugim osobama, pa ni zbog romanticne ljubavi.
od onih nekoliko stvari koje jos svim srcem zelim, pripadanje nekome i sve varijante toga nisu ni priblizno u igri. ostavljam mogucnost da ce se pojaviti netko i razuvjeriti me. :saint:
Korisnikov avatar
By Blady
constantine napisao:
niko ne moze da bude nicije vlasnistvo... pripadanje nekome u ovom smislu ima drugo znacenje
Bas to pripadanje ima znacenje, na koje sam kratko odgovorila.
Ne zelim da ti pripadam, pripadam sebi, a sa tobom sam u vezi.
Korisnikov avatar
By Blady
Mada, Ulix je napisao super post :up:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Hys. napisao:Da zanemarim (samo)analizu i filozofiju na trenutak:

Mnogo volim kad je cujem da kaze "moja devojka....."
<3
То је то! То је суштина теме! :love: :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!