Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Emotivno Ucenjivanje

1) U vezi sam sa emotivnim ucenjivachem ali mi to iskreno ne smeta. Vodim svoju politiku a on/ona neka ucenjuje do sutra ako hoce, mene ne zanima.
3
17%
2) Bio/la sam u ovakvoj vezi. Trajalo neko vreme ali puklo. Nisam mogao/la da dishem od napasti...
7
39%
3) Nit' sam bio/la, niti bih ikada sa takvim psihopatom. To je cista nesigurnost u sebe i zelja za kontrolom partnera. Sto dalje od mene...
8
44%
Korisnikov avatar
By stefan19
Ako mi ne priznas gde si bio/la, ja cu da radim sta hocu...
Sve radim samo zbog tebe, a ti?...
Tvoja je odluka da li ce biti ko sto je nekada bilo, moras samo ...

Najcesca strategija emocionalnog (ili emotivnog) ucenjivaca, pocevsi od svakodnevnih sitnica:

- Da nas na nase obaveze podsecaju
- Da nas podsecaju da se zbog nas zrtvuju
- Da nam daju do znanja da se vise angaziraju
- Da nam neke grehove od pre xy godinama, jos uvek prebacuju
- Kroz nonverbalnu tugu, patnju, signaliziraju uvredjenost. Osoba je tvrdoglava, ne prica, pacenicki pogled, stenje, ne javlja se ...

- Stavljaju nas pod psihicki pritisak kako bi ispunili svoje licne zelje, zahteve...

Pitanje za forumashe:

Koliko je emotivno ucenjivanje opasno po vezu i kako se braniti od partnera koji je emotivni ucenjivac?
Koji su najcesci motivi emotivnog ucenjivanja i da li ste bili u ovakvim vezama?
Korisnikov avatar
By mish_beli
Mozak - klik - offline mode...
Nazalost, svakodnevno sam u kontaktu sa emotivnim ucenjivacem.
Ne moze da se promeni. Sve sam pokusala. Cak, i sa emotivnom ucenom! :elektro:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Emotivni ucjenjivaci udaraju na "najmekse" tacke onoga kime manipulisu, i to ih po mom misljenju cini najgorim tipom manipulanta.
Klasicno vracanje losim za dobro.

Na svu srecu, umijem da ih prepoznam vrlo brzo, i istim tempom posaljem u tri lijepe.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
to me uzasno nervira i koliko god nekog volim ako mi tako nesto radi svaka ljubav nestane tako da me ne zanima sta ce on onda da uradi jer mi nista ne moze.

edit: generalno mrzim ucene i ako sam u stanju da odbijem ucenu to i uradim. naravno, u stilu blonduse :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
do sada nikome nije upalilo. ljude takve ostavljam i ne okrecem se.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Meni je samo pitanje na koga to uopšte pali.

Ono, smeta ti, nisi zadovoljan? Ko tebe TERA da budeš sa mnom?
Korisnikov avatar
By *deni*
Ćut`, bolje emotivno, nego finansijsko ucenjivanje.. To verovatno tek ume da bude nezgodno..
:trol:
By ~ Le Saint X ~
Nisam imao takve situacije
i ne verujem da bih bio blagonaklon prema tako necemu...

Nadam se da si ok
Izdrzi do avgusta!
:mazi:
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by ~ Le Saint X ~

Nisam imao takve situacije
i ne verujem da bih bio blagonaklon prema tako necemu...

Nadam se da si ok
Izdrzi do avgusta!
:mazi:
Ah mico, tema je cisto hipoteticka. Nisam u takvoj situaciji (knock on wood)... A u avgustu - zna se... Provod do daske :D
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by CokoladnaBananica

Emotivni ucjenjivaci udaraju na "najmekse" tacke onoga kime manipulisu, i to ih po mom misljenju cini najgorim tipom manipulanta.
Klasicno vracanje losim za dobro.

Na svu srecu, umijem da ih prepoznam vrlo brzo, i istim tempom posaljem u tri lijepe.
Good for you!

Medjutim cesto se osoba pretvara prvih par meseci, a kad veza vec postane ozbiljna - pokaze pravo lice. Sta uraditi u takvoj situaciji? Kako ga/je kazniti? :spank:
Raskidom? Prevarom? Ignorisanjem?
Korisnikov avatar
By Srklet
Emotivno Ucenjivanje?

a great way to get things done. :)
Korisnikov avatar
By tebra
Ne bih nikad bio sa takvom osobom. Osobe koje emotivno ucenjuju su iskompleksirane i imaju nedostatak samopouzdanja.
Korisnikov avatar
By Srklet
ah, da je to bar istina. vrhunski strucnjaci u emotivnom ucjenjivanju su antisocijalne osobe i sociopati. basically, potrebno je imati manjak empatije i visak inteligencije i sposobnosti "citanja" ljudi.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Popeye

ah, da je to bar istina. vrhunski strucnjaci u emotivnom ucjenjivanju su antisocijalne osobe i sociopati. basically, potrebno je imati manjak empatije i visak inteligencije i sposobnosti "citanja" ljudi.
Zanimljiv post, i slazem se sa tobom... No zbog cega mislis da ucenjivaci ne pate necessarily od low self-esteema? Ja bih bash rekao da su ljudi sa niskim samopostovanjem najveci ucenjivachi. Uz to su veoma inteligentni...
Korisnikov avatar
By Srklet
@stefan19: inteligencija lijeci low self-esteem. :)
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Popeye

@stefan19: inteligencija lijeci low self-esteem. :)
Sigurno, ali inteligencija moze biti upotrebljena u konstruktivnije svrhe od mrcvarenja "voljene" osobe... Nice song btw :)
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by manjane

Ne bih nikad bio sa takvom osobom. Osobe koje emotivno ucenjuju su iskompleksirane i imaju nedostatak samopouzdanja.
:up: I nedostatak ljubavi prema partneru, dodao bih...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Sačuvaj me Tito manipulativnih kretena, pasivno-agresivnih skotova, iskompleksiranih sadista i svega sličnog.

-.-
Korisnikov avatar
By Tungi
Drzite do stava otvorene veze onda,pre nego sto se upustate u nesto ozbiljno.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Tungi
Originally posted by stefan19
Originally posted by manjane

:up: I nedostatak ljubavi prema partneru, dodao bih...
Sta smatras pod ljubavlju?Sta je za tebe ljubav u vezi i van nje?
Hmm... Rekao bih zelja da provodim vreme sa voljenom osobom, uzajamno poshtovanje, uzajamno poverenje... Sve ovo u sklopu chini ljubav... U ili van veze
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!