- 26 Dec 2010, 13:51
Svaka čast Orlando za temu. Slažem se sa onim što je napisao kuna, i delimično sa Dinom, posebno sa njenim drugim pasusom.
Meni lično nikada, ali nikada neće biti jasan onaj difolt po kome se velika većina vodi, a to je da ih kod nekoga najviše privlači neka misterioznost, neka tajnovitost, nepoznatost. To mnogi bukvalno i kažu sami, tim rečima.
Možda nemam dovoljno iskustva, ili sam naivan i previše otvoren, može biti. Ali meni je za izgrađivanje nekog dubljeg partnerskog odnosa potrebno da od samog starta imam neki opušteni, drugarski, otvoreni stav prema osobi koja mi se sviđa. Ja tako vidim poverenje, to startno poverenje. Kao nesputanu razmenu i komunikaciju, kao put ka otvaranju. Ako ja s tobom ne mogu da se smejem na svakodnevne gluposti, ispričam ti nešto što se dogodilo danas ili nekada ranije u mom životu, jer želim to da podelim sa tobom, ako ne mogu da te pitam nešto što me zanima, zamolim te za uslugu, ili ti mene, zato što će sve to previše da me "otkrije", ili tebe - meni to nema smisla.
Ovo sad više postaje priča o tom startnom poverenju, ali za koje ja mislim da mora da postoji ako se planira neka dublja veza, zato navedoh neke banalnije "primere" poverenja. Naravno da se poverenje zaslužuje, i kasnije gradi i produbljuje vremenom, ali čemu uopšte upuštanje i bilo kakav odnos dublji od šeme, kombinacije, dejtovanja, čegagod, ako ćemo svi da se igramo čelične lejdi i "zajedno smo, al ti ne verujem jer te još dobro ne poznajem"? Pa u kom momentu, i kako onda odlučiš da ćeš s nekim da stupiš u vezu, da produbiš odnos? Nakon godinu dana kežual vidjanja, kad ga upoznaš dovoljno?
Onda mi je poštenije da kažeš sebi da ne tražiš vezu niti neki odnos od poverenja, i to je ok.
Da ne bude zabune, ne obraćam se nikome konkretno, samo se prosto pitam u drugom licu.