Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Kragi
Joj kako mi je glup naziv teme :doh: al' nema veze :D
Koliko i u kojoj meri jedna veza podrazumeva nerazdvojnost?
Sta je ono sto se podrazumeva i koliko ocekujete? Mozete li, na osnovu nekih primera, odrediti neke 'granice' koje biste tolerisali, odnosno ne bi?
... najjednostavnije: koliko ste simbiozni i šta je za vas veza u tom smislu? :D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
NE PRETPOSTAVLJA.

Ne mozes ocekivati da ide sa tobom gde joj se prohte, ili obratno. Ne mozes ocekivati da mozes da podneses nerazdvojnost jer ce ti jednog dana doci glave. Ne mozes da ocekujes da ces nekoga prisajediniti sa svojim zivotom. Ne mozes ocekivati da ces imati svoje vreme ako si u nekoj ,,nerazdvojnoj" situaciji.

Nisam sigurna koliko u mojim vezama postoji ,,mi". Mozda postoji, ali samo kao slucajna komponenta nasih dvaju isprepletanih zivota.

A opet, ne mogu da zanislim da se sa svojom ljubavnicom ne cujem svaku noc pred spavanje. To je verovatno i jedina ,,podrazumevana" stvar koja nas je snasla.
By Kragi
Ne podrazumeva ni apsolutnu razdvojenost kao ni nerazdvojenost svakako.
nego čitam neke teme i slušam priču jednog forumasa pa rekoh da pitam do koje granice to ide kod vas :D
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja sam sa jednom devojkom bila nerazdvojna i koliko mi to smetalo, toliko mi je i prijalo, posto jesam posesivna...
sa par devojaka sam funkcionisala na daljinu, ali i to nije bilo ok, posto me mogu da istrajem u vezi u kojoj osobu koju volim vidjam samo jednom u par meseci..

tako da sad trazim neku sredinu :D
Korisnikov avatar
By gossip
pa ja sam u fazonu "go with the flow" ako dechko i ja zhelimo da se vidjamo svakog dana...onda cemo se vidjati...ako zhelimo da se gledamo jednom u nedelju dana...i to je ok....pritom i jedna i druga strana moraju da postuju i razumeju tudje zhelje...deshavalo mi se ranije da se svadjam sa deckom zato sto bi on hteo da se vidimo...a meni se taj dan uopste nije izlazilo i zheleo sam da ga provedem sam kod kuce...
Korisnikov avatar
By luciferin91
Citiracu ti Gvida Westervelle-a inace iz moja 2. omiljene nemacke partije:

Nije bitno koliko vremena provodite, vec da li ga provodite kvalitetno. :)

Gvido je vec 7 godina u vezi, skoro 2 meseca u braku i ocekuju dete. awww :hiphip:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Orlando the Lady

NE PRETPOSTAVLJA.
:up:

Mada ok je to ako zelja za tim postoji, i to funkcionise. Do neke mere.

Ako je vec u pitanju control-freak-low-self-esteem trip, onda bolje biti nerazdvojan s psihijatrom.
Korisnikov avatar
By huamua
retko doživljam takvi sinaglamezu da provodim sa nekim ono maltene 24/7 što se kaže... a i volim moje samožive i samačke momenta... ne znam, fexiblno... mislim ipak kad je već reč o VEZI onda bolje da smo vezaniji engo razvezaniji
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sve zavisi, volim svoju slobodu, i zato radim šta mi se radi, ako želim da budem zajedno s nekim danima bez prestanka, i lik mora da ima istu želju da bi se tako nešto ostvarilo.
Tu je i činjenica ma koliko mi bilo zabavno da budem s likom 24/7 da će me pre ili kasnije udariti bubice kada ću poželeti da budem sam, bar par sati. I retko koji lik će pokupiti taj moj vibe, tako da se počnu gomilati pitanja, i štura objašnjenja koje dajem...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da bi ljubav opstala treba odrzavati neku distancu od partnera,
staviti mu do znanja da si slobodan covek i da ne moras da mu odgovaras sa za svaki svoj postupak - gde si bio, s kim, sta si radio... znaci, treba da postoji poverenje.

Za partnera treba odvojiti samo posebne trenutke sve preko toga radja dosadu, prezasicenost, sitnicerenja, praznu naviku,pa onda posesivnost, ljubomoru, trosi se kredit za ljubav ma koliko ona bila nekondicionalna.

Cak i u slucaju kada partneri zive zajedno treba obeleziti svoj prostor za dobrobit obojice,
ali to je vec bracna situacija u koju se malo razumem.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne volim ponasanje nalik na sijamske blizance.
Niti bih mogla da funkcionisem u takvoj vezi.
Razumem da ljudi, dok im je veza jos sveza, imaju potrebu da budu sa svojom polovinom dosta vremena, ali mi nije drago kada mesecima ne mogu da izadjem samo sa drugaricama jer jedna od njih ima decka koji je prati u stopu.
Sa druge strane, ne podnosim ni stalnu razdvojenost i ljubav na daljinu.
Tako da, osluskivanje potreba... :lija:
Korisnikov avatar
By Insorcer
nisam simbiozan-mutualističan sam ...čak i protokooperativan.
Socijalno-emotivno-seksualni odnos je za mene vrsta saradnje koja mora zadovoljiti sve koji u njoj učestvuju...ili je takav-ili ga nema.
Korisnikov avatar
By Mage
Nisam posesivan i volim svom dečku da dam slobodu (naravno u nekim normalnim granicama). Osim toga, i sam imam potrebu da nekad budem sam. Imam poverenje u njega i znam da me voli i nemam potrebu da ga gušim posesivnošću i ljubomorom :)

Očigledno funkcioniše jer eto nas već više od 2,5 godine smo zajedno :mazi:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Kragi

Sta je ono sto se podrazumeva i koliko ocekujete? Mozete li, na osnovu nekih primera, odrediti neke 'granice' koje biste tolerisali, odnosno ne bi?
... najjednostavnije: koliko ste simbiozni i šta je za vas veza u tom smislu? :D
-koliko to osobe u vezi smatraju potrebnim
-ocekujem onoliko koliko zelim, plus minus manja odstupanja. To koliko zelim jako odstupa od odnosa do odnosa. Ne mogu da dam primer....svaki put je različito. Jbg svaki odnos je drugačiji, neki nisu geografski tako dostupni, neki traju godinama, neki mesecima...Stvarno ne znam.

Hm...recimo da bi mi malo smetalo da osoba sa kojom sam u vezi, kakvoj god, me ne okrene 3 dana. Tipa sms, mejl, sta god. Da me pita za zdravlje junacko.

Ne mogu ja stepen simbioze sa nekim da tako definisem...kroz vreme provedeno sa osobom u toku nedelje ili sta god...Nekad muza ne vidim maltene uopste celu nedelju zahvaljujuci radnom rasporedu sto nema veze sa tim kolko smo povezani....

A ako cemo banalno, sa sadasnjom devojkom provodim najvise vremena koje sam ikad provodila sa ijednom osobom sa kojom sam u vezi, nerazdvojne smo skroz, ali i tokom tog nerazdvajanja razdvojimo se i radimo sta zelimo zasebno...

Sta znam...bitno je da se ljudi poklapaju uglavnom sa kolicinom vremena koje zele da provode zajedno.
Korisnikov avatar
By Hys.
oh sada sam pogledala i vidim odgovore vezane za izlazenje i tako to-nikad, ali NIKAD nisam bila sa nekim ko je imao REC prigovora na odvojenon izlazenje, prijatelje, sta god. To je no-no!
Korisnikov avatar
By m..
kod mene to zavisi od toga koliko smo zagrejane jedna za drugu i koliko nam se aktivnosti i lifestyleovi preklapaju. nema tu nekog defaulta. ne bi valjalo da smo zajedno 24/7 dug vremena, a opet sto kaze HYS ne valja ako se ne cujes 100 godina. mislim da je to stvar potreba i dogovora.
By Kragi
Originally posted by Hys.

oh sada sam pogledala i vidim odgovore vezane za izlazenje i tako to-nikad, ali NIKAD nisam bila sa nekim ko je imao REC prigovora na odvojenon izlazenje, prijatelje, sta god. To je no-no!
E a samo me zanima sledece (posto sam citao neke teme pre otvaranja ove):
npr. nova godina je i ti odes sa drustvom bez devojke. ima li pravo na prigovor? dakle, ne svakodnevni izlazak i sl.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ali ja ne idem nigde na novu godinu vec godinama :lol:

Ali recimo da ona ide, a da me ne pozove, da, bilo bi mi krivo. Kao sto mi je bilo krivo sto nisam bila sa njom za novu godinu iako godinama ne idem na novu godinu. Ali objektivnom situacijom nije bilo izvodljivo da je provedemo zajedno.
Mada, sada bih se definitivno naljutila da se ponovi ista situacija.

:sweet:

Znaci, sve zavisi od datih okolnosti.

Ali da, zaista, ako nije svakodnevni izlazak, to je bezveze. I recimo, bila je neka tema o tome da je devojka pozvana na svadbu a njena devojka nije, iako je mlada znala za njih, jos je ova bila i kuma...I ti momenti su mi bezveze. To je kao da toj osobi dajes do znanja da njena veza nije bitna, i da se podrazumeva da ce devojoku (ili ti decka) ostaviti kod kuce dok ce ostali parovi strejt kategorije uredno doci sa svojim fakin supruznicima i deckicima.

E, kragi, ne znas sta si napravio sada :lol:

Ljuta sam sada na ceo svet :lol:

Lm, suma sumarum, ne, to ne vidim kao ok.
Sem ako imate potpuno drugacije vidove provoda i drustva, i oboje se slazete da zelite odvojeno da idete.

Ja ne zelim i nemam.

Ahem.

I totalni off-dosta mi je toga da me se tretira kao gradjanka drugog reda od strane drugih u necijem zivotu jer nisam u heteroseksualnom odnosu.
To je za drugu temu, ali to kad dodjem kuci.
By Kragi

Ali ja ne idem nigde na novu godinu vec godinama :lol:

Ali recimo da ona ide, a da me ne pozove, da, bilo bi mi krivo. Kao sto mi je bilo krivo sto nisam bila sa njom za novu godinu iako godinama ne idem na novu godinu. Ali objektivnom situacijom nije bilo izvodljivo da je provedemo zajedno.
Mada, sada bih se definitivno naljutila da se ponovi ista situacija.

:sweet:

Znaci, sve zavisi od datih okolnosti.

Ali da, zaista, ako nije svakodnevni izlazak, to je bezveze. I recimo, bila je neka tema o tome da je devojka pozvana na svadbu a njena devojka nije, iako je mlada znala za njih, jos je ova bila i kuma...I ti momenti su mi bezveze. To je kao da toj osobi dajes do znanja da njena veza nije bitna, i da se podrazumeva da ce devojoku (ili ti decka) ostaviti kod kuce dok ce ostali parovi strejt kategorije uredno doci sa svojim fakin supruznicima i deckicima.

E, kragi, ne znas sta si napravio sada :lol:

Ljuta sam sada na ceo svet :lol:

Lm, suma sumarum, ne, to ne vidim kao ok.
Sem ako imate potpuno drugacije vidove provoda i drustva, i oboje se slazete da zelite odvojeno da idete.

Ja ne zelim i nemam.

Ahem.

I totalni off-dosta mi je toga da me se tretira kao gradjanka drugog reda od strane drugih u necijem zivotu jer nisam u heteroseksualnom odnosu.
To je za drugu temu, ali to kad dodjem kuci.
to bi bio najkonkretniji odgovor na ono što sam želeo da pitam temom. i dok drugi misle kako ona ima veze sa opsesivnom posesivnosću, ja sam prvenstveno mislio na nerazdvojnost u nekim specifičnim momentima ili prilikama koje čine i nas život i našu vezu. zato sam i pitao za granice.
enivej, hvala :sesir:
Korisnikov avatar
By Galateja

Kragi, ne moraš u većini tema koje postavljaš da potcenjuješ sebe. ;) Ova tema je baš slatka.
Sad ću ja u stilu teta Dace, da ti Galateja kaže, iz vlastitog iskustva. :lol:
Bila u vezi gotovo 5 godina, čista simbioza, i to onaj najekstremniji fazon da smo jedno. Ja na wc šolji, ona se tušira. Tolika intimnost. Ljubav. Velike reči. Veliki planovi. I veliki krah.
Zato, ŠTO DALJE od simbioza, kalemljenja i ostalih nezdravih oblika vezivanja. Svako je jedinka za sebe, sve ostalo je iluzorno i koliko god bilo slatko na kraju postane gorko.
Korisnikov avatar
By Hys.
Sta je nezdrav oblik vezivanja? Iz tvog iskustva...mislim, i ja mogu da piskim dok mi se partner tusira.
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Galateja

Zato, ŠTO DALJE od simbioza
Zasto? Simbioza nije po defaultu ruzna stvar... Zavisi kako se "jedinis"...

ostalih nezdravih oblika vezivanja.
Rekoh gore vec.

Svako je jedinka za sebe, sve ostalo je iluzorno i koliko god bilo slatko na kraju postane gorko.
Pod pretpostavkom, naravno, da bude kraja, zar ne? Ne mora svaka veza da se zavrsi, niti mora gorko da se zavrsi...

On-topic: Mislim da duga veza i suzivot obavezno podrazumeva jedan vid simbioze i nerazdvojnosti... Otherwise, to ne bi bio suzivot, ne? Samom kohabitacijom stupamo u simbiozu, a time sto dugim nizom godina funkcionisemo fizicki blizu jedni drugima, nehotice poprimamo slicne karakteristike ili, shvatajuci da smo suvise razliciti za to, razilazimo se.
Korisnikov avatar
By Hys.
"On-topic: Mislim da duga veza i suzivot obavezno podrazumeva jedan vid simbioze i nerazdvojnosti... Otherwise, to ne bi bio suzivot, ne? Samom kohabitacijom stupamo u simbiozu, a time sto dugim nizom godina funkcionisemo fizicki blizu jedni drugima, nehotice poprimamo slicne karakteristike ili, shvatajuci da smo suvise razliciti za to, razilazimo se. "

Pa da :)
Korisnikov avatar
By Galateja

Sta je nezdrav oblik vezivanja? Iz tvog iskustva...mislim, i ja mogu da piskim dok mi se partner tusira.
Originally posted by Oziris
Originally posted by Galateja

Zato, ŠTO DALJE od simbioza
Zasto? Simbioza nije po defaultu ruzna stvar... Zavisi kako se "jedinis"...
Uh, izvinjavam se obema, ali ja jesam egzibicionisala i previše o svojoj ex vezi, afinitetitima i ostalim nebulozama, ali neke stvari bih ostavila za sebe. Nemojte se ljutiti.

Recimo, onako najkraće, nezdrava simbioza je kada daš oduška svojoj prirodi, a priroda ti je ekstremna. Možda je moja kafa toliko gorka, baš zbog tog kraja...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!