Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Govorili smo o raznim vidovima diskriminacije, ali postoji i jedan vid prirodne (pre bi se moglo reći eliminacije) diskriminacije. Ako uzmemo kao nasumični podatak da je 90% stanovništva strejt, 10% LGBT, onda se nameće kao posledica tog procentualnog odnosa sužen izbor polja u kome se može delovati. I ja to doživljavam kao neku vrstu nepravde. Meni kada se svidi neka devojka usledi milion misli, da li je m-o-ž-d-a l/b, homofobična, autohomofobična i niz pitanja... Ako bih ja izvesnoj hipotetičkoj osobi prišla onda ne rizikujem samo da budem odbijena, već i niz konsekvenci, pogotovo ako pričam o nekoj personi koji je rođena početkom poslednje decenije 20. veka.
Sa druge strane, isti dan kada razmatram ove nepravde, u GSP-ovom vozilu pomalo napadno, ali ne i nepristojno jedan muškarac zapodene razgovor, sve na vi, od toga odakle sam, čime se bavim, imam li dečka i niz sličnih pitanja. Morala sam da ga slažem da sam pred udajom i da neplanirano siđem nekoliko stanica pre. I nije to prvi put da mi se takvo što dešava od strane muških persona.
Suština je da kada bih ja kao lezbejka startovala neku devojku bilo bi višestepeno posledično, dok je u strejt odnosima jedina posledica odbijanje.

Da li ste vi nekada razmišljali o o ovome? Da li doživljavate kao nepravdu i koči li vaše namere i korake ka potencijalnim dopadljivim licima? Da li ste naštelovali sebe da vam taj procentualni odnos inhibira emocije? Plašite li se?
Korisnikov avatar
By maka
Navikla sam na to. Devojku samo mozes da startujes u gej klubu/kaficu. I onda se nerviramo sto su svi dosli u gej klub/kafic da se muvaju.

Meni je bas krivo sto eto na ulici ili na bilo kom javnom mestu ne mogu da startujem devojku najnormalnije,kao sto to rade strejt muskarci. Nije da bih ja radila tako nesto,al eto bilo bi lepo samo da znam da MOGU :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Galateja
Da li ste vi nekada razmišljali o o ovome?
Da. Ne opterećujem se previše, ali se slažem da je bitan hendikep u odnosu na str8 udvaranja.
Da li doživljavate kao nepravdu i koči li vaše namere i korake ka potencijalnim dopadljivim licima?
I da i ne. Ja nisam nešto posebno napadan ni kada su proverene gay persone osobe u pitanju ... tako da jeste nepravda, ali ne nepremostiva. Šaljem signale ... nekad upali, nekad ne.
Da li ste naštelovali sebe da vam taj procentualni odnos inhibira emocije? Plašite li se?
Podsvesno da (odgovor na oba pitanja). Nemam običaj da prilazim nepoznatim ljudima i muvam ih .. O poznatima već znam dovoljno informacija da bih mogao da načinim prvi korak. Izuzetno privlačne, a nepoznate gledam kao eksponate. Možda podsvesno inhibiram svoje želje, ali realno ni nemam želju da im priđem ... Ne umem da objasnim.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
jedna od nepravdi sa kojima sam naucio da zivim, jebi ga.
Ali te shvatam u potpunosti, i jako mi to smeta. Bas sam juce na faksu vidio toliko divnih mladih ljudi - prisao bih bar desetorici od njih. Jedan je cak i bio jaaako frendli, iako se ne znamo - ali nisam se usudio ni da ga pozovem na pice.
strasna nepravda.
Korisnikov avatar
By 2kune
nije vam to nepravda već slobodno tržište sa balkanskim monopolom... :lopta:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by maka

Meni je bas krivo sto eto na ulici ili na bilo kom javnom mestu ne mogu da startujem devojku najnormalnije,kao sto to rade strejt muskarci. Nije da bih ja radila tako nesto,al eto bilo bi lepo samo da znam da MOGU :)
Kooooooooliko bi to bilo doooobro. :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
promena stanja stvari bi mogla da usledi tek nakon procesa prihvatanja prisustva nehetero ljudi kao varijeteta
Korisnikov avatar
By unic0rn
Tako sam razmisljao do pre par godina kada sam totalno bio izolovan od str8 sveta. Onda se vratis u realnost i malo posmatras i osluskujes i svhatis da su oni podjednako prokleti, ni manje ni vise. Osluskuj malo drugarice i drugove, njihova razmisljanja o zivotu i presiju koju imaju.

Oni imaju utvrdjen put - veza-veridba-brak-deca-rintanje za decom ceo zivot. Ti imas sa druge strane pregrst kombinacija i samo ti odredjujes kako ce ti zivot izgledati.

Sto se tice skupa ljudi mislim da ni tu nisu u prednosti jer ni u strejt svetu ne vazi da 'sve sto leti to se jede'.
Imas ti na ulici tonu devojaka a ja momaka koje bi rado poterali da provezbamo u horizontali ali jebiga, ni oni nemaju svakog na koga pokazu.

Brojnost stoji ali mislim da to nista ne mora da znaci. Nisu im te osobe dostupne po drugim kriterijumima.

A i mi bi imali vise izbora u idealnom svetu u kome su svi outovani, to stoji. No sve ima svoje.
Korisnikov avatar
By Srklet
slažem se s unicornom, ormaruše su krive za sve. :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne razmišljam.
Svima je izbor sužen, mnogim činiocima.
Na pijaci mesa uvek dovoljno kite...
Korisnikov avatar
By Galateja

Upravo! Dakle, nije stvar da bih ja delala, već mi je potrebna ta svest da mogu ako hoću.

Navikla sam na to. Devojku samo mozes da startujes u gej klubu/kaficu. I onda se nerviramo sto su svi dosli u gej klub/kafic da se muvaju.
Malo mi je bezveze da moramo da se ograničimo samo na gej klubove i da se kreće u iste naoružan(a) hormonima. Gde je tu spontanost ako odem u klub sa mišlju odoh ja nekog (a ni sama ne znam ko je to) muvati.

Jesam li ja naivna ako polazim od toga da je potrebno prvo da se javi privlačnost, a zatim delanje, a ne obratno?! :shrug:
Korisnikov avatar
By maka

Malo mi je bezveze da moramo da se ograničimo samo na gej klubove i da se kreće u iste naoružan(a) hormonima. Gde je tu spontanost ako odem u klub sa mišlju odoh ja nekog (a ni sama ne znam ko je to) muvati.

Jesam li ja naivna ako polazim od toga da je potrebno prvo da se javi privlačnost, a zatim delanje, a ne obratno?! :shrug:
Naravno!

Ali izgleda da vecina gej ljudi u Srbiji kad ide na str8 mesta ne ocekuje da ce startovati/biti startovan , dok kada izlaze na gej mesta sto ti kazes ''naoruzaju se hormonima'' i nadaju se da ce upoznati nekog... U Srbiji ,jer u Srbiji je takva situacija. Da zivimo u San Francisku ili Stokholmu ne verujem da bi tako razmisljali i tako se osecali..
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by unic0rn

Sto se tice skupa ljudi mislim da ni tu nisu u prednosti jer ni u strejt svetu ne vazi da 'sve sto leti to se jede'.
Imas ti na ulici tonu devojaka a ja momaka koje bi rado poterali da provezbamo u horizontali ali jebiga, ni oni nemaju svakog na koga pokazu.
Slažem se, samo što kod homoseksualaca postoje hipotetička nepoklapanja u okviru 10%, dok kod strejtera u 90%. Jasno je meni i da u okviru gej relacija ima n barijera kao i u strejt relacijama, ali brojnost je ipak nešto što obezbeđuje izbor.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jeste neprevda... slazem se u potpunosti...

kada sa str8 drustvom pocnem da pricam o upoznavanjima i slicno, meni su u 95% sutuacija "izvori" klub i net, dok je medju njima to "jadno"

(ne kaze mi to direktno drustvo, ali cujem po njihovim reakcijama.. npr jednom drugu se svidela riba sa fb-a i oni svi komentarisu kako je mukica, ne moze nista konkretno da nadje, nego gleda na netu) :sigh:

i ja bih volela da sa nekom devojkom pocnem spiku u busu, kaficu, na salteru faxa ili gde vec... ali... sta ces.. nepravda je bas prava rec za to.
Korisnikov avatar
By IriS
ja ne mislim da je LGBT populacija nešto preterano više uskraćena od str8 populacije po ovom pitanju.

sve je stvar lakoće komunikacije. oni ljudi koji lako stupaju sa drugima u komunikaciju, lako dolaze (po potrebi) i do flerta. a neće svaki flert voditi do sexa ili do veze.

a sam flert ne mora da bude napadan ili toliko očigledan da prelazi neku "granicu" pa dolazi do nabacivanja... očitavaš energiju koju ti šalje druga osoba, pa onda vidiš gde si. ili te blokira ili nastavite da se igrate... a ta igra, ako se nastavi, zavisi podjednako od obe strane dokle će ih odvesti. flert je veština.

i ne, ne osećam se uskraćeno. čak naprotiv, skoro svaki dan na poslu flertujem sa jednom koleginicom, a da taj flert meni ne znači ništa više do dobre zabave (bez ikakvih daljih pretenzija prema njoj, a njoj verujem još manje prema meni)... i super mi je. čak mi je i žena ljubomorna :smeh:
Korisnikov avatar
By hlaefdige

jel? ja bas retko imam utisak da su zene u gej klubu/kaficu tu da bi se muvale...uvek mi se cini da im je to "ispod nivoa" i da su tu samo da bi se ispricale sa drugaricama.....sreca pa se ne obazirem mnogo na tu "pocetnu poziciju" kada odlucim nekome da pridjem...

on: cesto razmisljam o tome kako meni svaki pijani kreten ima pravo da oduzme po pola sata moje subote u gradu na objasnjavanje da me ne zanima.....
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by hlaefdige

jel? ja bas retko imam utisak da su zene u gej klubu/kaficu tu da bi se muvale...uvek mi se cini da im je to "ispod nivoa" i da su tu samo da bi se ispricale sa drugaricama.....sreca pa se ne obazirem mnogo na tu "pocetnu poziciju" kada odlucim nekome da pridjem...

Drago mi je da nije da jedina to primecujem, ja zaista ne razumem o cemu se tu radi.
A iz mog iskustva, situacija u nekim stranim zemljama je potpuno drugacija.

Hocu reci, normalna.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
editovacu se... i mali offtopic u startu

sa jednom devojkom bile zajedno jos pre u red roomu i sve vreme zajedno, sve do jaja, a ja nisam imala hrabrosti da je startujem, iako su uslovi bili idealni...zapricale se o tome, i ja kazem kako mi se tad svidela i sve to... i ona me pita pre neki dan na msn-u " a zasto se mi tad nismo poljubile, kad nam je extra bilo?"

:lol: dakle, ja sam za muvanje najmutavija osoba, pa i kad bih mogla da startujem ceo svet, ja bih opet cekala da neko ucini prvi korak -.-
By J...
Originally posted by IriS

ja ne mislim da je LGBT populacija nešto preterano više uskraćena od str8 populacije po ovom pitanju.

sve je stvar lakoće komunikacije. oni ljudi koji lako stupaju sa drugima u komunikaciju, lako dolaze (po potrebi) i do flerta. a neće svaki flert voditi do sexa ili do veze.

a sam flert ne mora da bude napadan ili toliko očigledan da prelazi neku "granicu" pa dolazi do nabacivanja... očitavaš energiju koju ti šalje druga osoba, pa onda vidiš gde si. ili te blokira ili nastavite da se igrate... a ta igra, ako se nastavi, zavisi podjednako od obe strane dokle će ih odvesti. flert je veština.

:up: Bas tako. Na poslu, na fakultetu, bilo gde niko ti ne brani da pridjes sa zeljom da se upoznas s nekim, pronadjes temu za razgovor, pozoves na kafu itd.
Korisnikov avatar
By Galateja

i ne, ne osećam se uskraćeno. čak naprotiv, skoro svaki dan na poslu flertujem sa jednom koleginicom, a da taj flert meni ne znači ništa više do dobre zabave (bez ikakvih daljih pretenzija prema njoj, a njoj verujem još manje prema meni)... i super mi je. čak mi je i žena ljubomorna :smeh:
Da, Iris, ali ti pišeš iz pozicije udobnosti vlastite postelje. ;) I koliko sam razumela tebi odgovara igra i flert. Kada se izigraš sačeka te supa i postelja gde eventualno možeš da iživiš sve fascinacije ili ti je dovoljno samo po sebi, nebitno.
Ja govorim o poziciji kada biće želi konkretizaciju odnosa, gde igra i flert nisu dovoljni. I o uskraćenosti da priđeš ciljanoj osobi sa iskrenom namerom besposledično.
Zamisli samo momka od 27 godina koji prilazi jedva punoletnoj devojci i devojku od isto toliko godina koja prilazi hipotetičkoj klinki. Ako dobro pristupi on će ispasti frajer i dobiti ono što želi, dok će u drugom slučaju biti itekako poslednično od prezira do izjednačavanja homoseksualnosti i pedofilije, sa minimalnom šansom da se dođe do željenog cilja.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
isto tako taj lik iz primera moze da popije korpu, a ti izadjes sa novom drugaricom na kafu :yes:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by 4NY K3Y

isto tako taj lik iz primera moze da popije korpu, a ti izadjes sa novom drugaricom na kafu :yes:
Da, samo što on ako civilizovano/kulturno/sa stilom priđe može biti odbijen i kraj. Dok ona ako sve to isto urade posle odbijanja može da dobije prezir, etiketu pedofilke (pošto sam hipotetičkoj ciljanoj osobi dala da je jedva punoletna), zatim klinka može da se žali roditeljima ili prijateljima i eto nevolje.
:drama:
Korisnikov avatar
By IriS

Da, Iris, ali ti pišeš iz pozicije udobnosti vlastite postelje. ;) I koliko sam razumela tebi odgovara igra i flert. Kada se izigraš sačeka te supa i postelja gde eventualno možeš da iživiš sve fascinacije ili ti je dovoljno samo po sebi, nebitno.
Ja govorim o poziciji kada biće želi konkretizaciju odnosa, gde igra i flert nisu dovoljni. I o uskraćenosti da priđeš ciljanoj osobi sa iskrenom namerom besposledično.
Zamisli samo momka od 27 godina koji prilazi jedva punoletnoj devojci i devojku od isto toliko godina koja prilazi hipotetičkoj klinki. Ako dobro pristupi on će ispasti frajer i dobiti ono što želi, dok će u drugom slučaju biti itekako poslednično od prezira do izjednačavanja homoseksualnosti i pedofilije, sa minimalnom šansom da se dođe do željenog cilja.
ja sam se potpuno isto ponašala i kad sam bila single.
flert bi trebalo da bude početak, a gde će i na čemu taj flert završiti zavisi od osoba koje u istom učestvuju. no da se ne ponavljam.

sad isključi analizu moje "postelje" i dešavanja u istoj i pročitaj ponovo šta sam napisala.

mislim da previše analiziraš. opusti se i pusti život da se dešava... flertuj i šta bude biće. ako pustiš strahove da upravljaju flertom iliti nečim što apsolutno treba da bude spontano, ništa od flerta.
By J...

Da, samo što on ako civilizovano/kulturno/sa stilom priđe može biti odbijen i kraj. Dok ona ako sve to isto urade posle odbijanja može da dobije prezir, etiketu pedofilke (pošto sam hipotetičkoj ciljanoj osobi dala da je jedva punoletna), zatim klinka može da se žali roditeljima ili prijateljima i eto nevolje.

I to sve samo zato sto bi ti s njom izasla na kafu i pricala o nekim opstim temama? Ne bi je valjda odmah pitala jel hoce da se kresnete?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zwezdica

Kooooooooliko bi to bilo doooobro. :)
Zvuci lepo... ali ja sam svakako picka po tom pitanju, s toga ne bih startovala...
Ali bil bi zanimljivo da mozes tek tako nekome da das do znanja da ti se svidja, bez nekog loseg tripa
Korisnikov avatar
By Galateja

mislim da previše analiziraš. opusti se i pusti život da se dešava... flertuj i šta bude biće. ako pustiš strahove da upravljaju flertom iliti nečim što apsolutno treba da bude spontano, ništa od flerta.
Ali ja ne umem drugačije i ne znam da flertujem! Jednostavno, ne umem. :shrug:
By Kragi
Originally posted by J...

:up: Bas tako. Na poslu, na fakultetu, bilo gde niko ti ne brani da pridjes sa zeljom da se upoznas s nekim, pronadjes temu za razgovor, pozoves na kafu itd.
Da se ne lažemo, za ovako nešto neophodno je da osoba bude konstantno prisutna u tvom životu, kao što je j... rekla na poslu, faxu i sl.
silazim niz pokretne stepenice u merkatoru i primetim da se gledam sa devojkom koja se sa drugaricom penje istim u traci do mene. nikakav problem ne bih imao da se vratim i tražim joj broj telefona, šta više mislim da bi bilo jako simpatično :D e jedino nisam siguran da li bih imao neki problem da to isto uradim i da je muškarac u pitanju. :)
By J...
Originally posted by Kragi

silazim niz pokretne stepenice u merkatoru i primetim da se gledam sa devojkom koja se sa drugaricom penje istim u traci do mene. nikakav problem ne bih imao da se vratim i tražim joj broj telefona, šta više mislim da bi bilo jako simpatično :D e jedino nisam siguran da li bih imao neki problem da to isto uradim i da je muškarac u pitanju. :)
Mozda bi bilo simpaticno ali nesto sumnjam da se takva muvanja na ulici zavrsavaju uspesno u bilo kojoj kombinaciji.
Korisnikov avatar
By IriS

Ali ja ne umem drugačije i ne znam da flertujem! Jednostavno, ne umem. :shrug:
oh yes you do :mazi:

ako tako dobro pišeš, nemoguće je da ne možeš tako dobro i da govoriš. možda ti se približio trenutak da pustiš tu novu Galateju iz sebe. i nemoj da je se plašiš, ona je deo tebe. :kiss:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by J...

I to sve samo zato sto bi ti s njom izasla na kafu i pricala o nekim opstim temama? Ne bi je valjda odmah pitala jel hoce da se kresnete?
A da li je pošteno da ja sa njom (hipotetičkom osobom) dok ispijamo kafice pričam o poseti Hilari Klinton Srbiji, vremenskoj prognozi i da tako glagoljam o opštim stvarima a u glavi mi konkretne misli? :pervert:

Ne, ne bih nikad nikog (i da sam muško, strejt, Madona) pitala da spavamo, ali mi fali to da mogu da nastupim pod pravim kišobranom, bez zamene teza.

Jer, hipotetički mladić sve da je direktan i konkretan, ako je kulturan, može biti, kao što sam pomenula, odbijen, dok je u muško-muškim i žensko-ženskim odnosima stepen posledičnosti mnogo veći. Naročito kod gejeva sa lošim gejdarom koji rizikuju batine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!