Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Speculum Columbae
Svakako mi se čini da je to problem koji muči i određeni broj ljudi koje poznajem (pa i moj).
Da li pokušavate da racionalizujete svoju vezu, emocije, i ostale kompleksne stvari vezane za vaš odnos sa partnerom/voljenom osobom?
Kažu da je ljubav (i romantika, uz sve to) nešto spontano, ali ja ipak pravim čuvene +/- liste sa onim osobina koje u partnera volim, odnosno ne baš.
Da li stihijski nastupate u ljubavi, ili kada treba da uđete u neku vezu, ili ste spontani, ili - racionalizujete ono što možda ne može da se racionalizuje? Da li vam se nekada dogodilo da vam je racionalizacija ubila vezu?
I najvažnije od svega - da li pravite +/- liste.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne mogu reci da ne postoji odredjeni nivo racionalizacije ali nikako toliko i tako kako si ti naveo. Reko bih da prosto nisi dovoljno zaljubljen i to je to.
By Speculum Columbae
A šta ako znam da jesam?
Ima nekih stvari koje su mi npr. - koje mogu da zanemarim (isto i za +).
Ali uvek ima nekih krupnih stvari i straha da će te krupne stvari sve da upropaste.*
Znam samo da me bez mojih lista hvata panika (posebno u vezi).

* - jer u prošlosti nisam mogao da ih zanemarim i prevaziđem. Ili partner nije mogao.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
samo razmisljanje je racionalizacija, a razmisljam s vremena na vreme o onome sto se dogodilo, o svadjama, lepim trenucima. Ne pravim liste ( nisam sklona listama ni u drugim sferama zivota ).
Korisnikov avatar
By nsBeckie
ne znam da li mi je racionalizacija ikad ubila vezu, ali mi je definitivno pomogla da shvatim kako npr. od te veze nista nece biti, a kad ja to shvatim - to je kraj.... pa sad.... ne znam da li je to ubijanje veze ili ne....

ne pravim +/- liste per se, ali svakako razmisljam i o + i o - stvarima prilikom, jel, racionalizacije :D

sto ce reci, racionalizujem i analiziram sve i svasta.... pa tako i vezu... naravno, ne mora ta racionalizacija odmah da dovede do raskida... uglavnom mi prosto sluzi da otkrijem koja su moja ocekivanja od te veze i slicno... raskid obicno usledi tek kasnije, kad vidim da niSH nema od toga :lol:
By Kragi
Uh, recimo ovako:
racionalan jesam pre bilo kakvog intimnijeg odnosa koji se eventualno desi. da ne budem pogrešno shvaćen mislim na bilo šta što bi podrazumevalo da smo se smuvali. :smeh:
težak sam i ako te bas zanimam moraš da uložis veliki napor. volim da pre nego se bilo šta desi dobro upoznam osobu :) u celoj toj priči ja mogu da budem zaljubljen i lud za nekim ali se kontrolišem. :D iskren sam ali nemam obavezu ;)
moja racionalnost prestaje onog momenta kada se prepustim, tada nema kalkulacija i sl stvari :) tad možeš i da se ugojis 30 kg ja ću i dalje biti slep :smeh: nema više +/- faze i možeš slobodno da koristiš sve ono što mogu da dam :D
Kako rekoh jednom svom bivšem dosta davno: 'ćuti i grabi sve, kad te već volim'. :smeh:

postoji samo jedan uslov, nemoj da me lažeš, mada ako se desi kraj preduzeću odgovornost za svoju neracionalnost :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Po mom mišljenju pogubnija je deracionalizacija, kada opažamo ljude kao da su filmski ili književni junaci... Rat plusića i minusića je uvek prisutan, ali problem nastaje kada nam se neke crtice učine ili ih, pak, previdimo. Hoću reći da problem nastaje onda kada zanemarimo činjenicu da su ljudi krvomesni i ranjivi.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Kragi

težak sam i ako te bas zanimam moraš da uložis veliki napor.
:lol:
i opet

heyrt á Bókhlöðunni: ,,Mér finnst betra að skrifa ritgerðir á ensku, ég á bara auðveldara með að orða hlutina á ensku sko". Elsku besta, skilningur á móðurmálinu er grundvöllur þess að geta orðað hugsanir sínar á nýju máli. Ef þú átt erfitt með að orða hlutina á íslensku, jah, þá legg ég ekki í að lesa enskuna þína... Iddjótískt. Dæmigert íslenskt eitthvað.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne radim to na taj nacin.

Uglavnom samo razmisljam u odrednicama "prija mi" i "ne prija mi"
By Kragi
Originally posted by ~ Le Saint X ~
Originally posted by Kragi

težak sam i ako te bas zanimam moraš da uložis veliki napor.
i opet

heyrt á Bókhlöðunni: ,,Mér finnst betra að skrifa ritgerðir á ensku, ég á bara auðveldara með að orða hlutina á ensku sko". Elsku besta, skilningur á móðurmálinu er grundvöllur þess að geta orðað hugsanir sínar á nýju máli. Ef þú átt erfitt með að orða hlutina á íslensku, jah, þá legg ég ekki í að lesa enskuna þína... Iddjótískt. Dæmigert íslenskt eitthvað.
Aha, Kontam da sam ljudima dosta naporan kada pričamo o nekim odnosima i da najcesće nemaju strpljenja za moju ,nazovi, neodlučnost.
poenta je zapravo biti racionalan u izboru jer kasnije nema racionalnosti ;)

Kontam i to da neki moraju malo ili malo više da porastu da bi to razumeli ;)
Korisnikov avatar
By Mage
Meni racionalizacija pomaže u vezi. Lepo uključim mozak, analiziram situaciju i nađem adekvatno rešenje koje je prihvatljivo i meni i dečku :)

Mislim da je ponekad važno biti i pragmatičan, a ne samo srljati glavom bez obzira ili reagovati burno i nepromišljeno na svaku glupost ili problem.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Uvek.
Verovatno sam i zbog toga potpuno nezainteresovan za bilo kakve dublje odnose od neobaveznog druženja/jebanja.

Složio bih se da ukoliko to previše radite, znači da niste zadovoljni nečim što vas tera na uzaludno analiziranje svega mogućeg.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ja bih rekla da se to pre tice artikulacije.
Tek od skora sam sposobna da osetim ali i ospoljim svoju poziciju u ondnosu na nekoga. ranije bih se raspamecivala nad tim kako neki ljudi mogu razlozno govoriti o svom odnosu, a sad sam i sama medju njima.
Artikulacija mi je sasvim dovoljna, a pretpostavljam da se do nje dolazi via Racionalizacija.
Hteo/ne hteo, htela/ne htela, naravno.
Korisnikov avatar
By Insorcer
..racionalizujem itekako.. svaki odnos. Jedino kada poznajem osobu, i sebe u odnosu na nju, mogu sigurno nastaviti komunikaciju ma kakve vrste bila.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ne pravim +/- liste,ali racionalizujem vise nego sto bi trebalo.
Nisam spontana kad ulazim u vezu,i to ni nekad jako smeta.
Nije mi se desilo da mi to ubije vezu,verovatno zato sto u startu puno razmisljam o tome da li treba uci u nju.

:nesiguran:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kada osetim da vibracije između njega i mene nisu savršene, onda dođem do zaključka da mi ipak nismo jedno za drugo. I da je najbolje da se raziđemo, po mogućstvu srećni. Na neki način kontam da li je to spoljni uticaj, koji se treba odbaciti, ili unutrašnja promena koja će nas razdvojiti.
Ali obično je to momenat u kojem postajem svestan da je kraj.
Korisnikov avatar
By Incubus
Racionalizujem sve oko sebe, tako i emocije, partnera etc.
Korisnikov avatar
By m..
pola pola.
ne pravim +/- liste, osim ako krenem da razmisljam o razilasku, sto biva retko.

meni nekako taj emocionalni deo prevagne. bitnije mi biva da se zbog necega osecam dobro nego koliko je to dobro za mene na racionalnom nivou. ionako se krajnje retko zaljubljujem, pa mi ne treba da to unistavam preteranom racionalizacijom.

jer kad bih bila racionalna bila bih solo all the time, uvek mogu da nadjem 1001 razlog da ne budem s nekim, iako se 800 od tih 1001 svodi na cist egoizam. dakle, bitnije mi je da mi je s nekim lepo nego da to bude dobro po mene.

uostalom jebes stvari u koje ne uletis svim srcem i glavom kroz zid.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!