Originally posted by bern
Mislim da svako od nas, uz mnogo truda, može da bude biseksualan i spava sa oba pola.
ne slažem se
Originally posted by Dina
Inspiracija za ovu temu mi je razgovor sa Bananom na "uzrocima homoseksualnosti"... A cesto se i na drugim topicima kaze da je biseksualna osoba i gay i strejt.... Da li i vi posmatrate tako ili smatrate da je biseksualnost poseban kvalitet i ne moze se tako podeliti? To su ovi krugovi iz naslova - pa u jednom slucaju je osoba prikazana sa dva kruga a u drugom jednim. Da li mislite da je za biseksualne osobe cesce pogodniji oblik slobodnija veza ili poliamorija? Da li mislite da biseksualna osoba moze uopste biti srecna i zadovoljna sa jednom osobom do kraja zivota bilo istog ili suprotnog pola? Znaci ne mislim na period od godinu dana ili dve nego na naredni period od 40, 50 god u kome ce biseksualna osoba ziveti gay ili strejt zivotom? Dobro tu je ljubav i sve to ali sta je sa sopstvenom prirodom? Sta se dogodilo sa jednom polovinom kruga ili sa jednim krugom vec kako ste zamislili osobu?
nisam siguran kako doživljavam biseksualnost, to sa krugovima.. ali mislim da slobodnija veza i poliamorija važi i za ostale seksualnosti, tako da to nije to. a što se ostalih pitanja tiče mislim da sve zavisi od te osobe i kako ona doživljava sebe i svoju seksualnost, da li će tim vezivanjem za samo jednu osobu uskratiti sebi neke prilike što je malo bzvz i nije isključivo vezano za biseksualne osobe, ali opet, ne znam kako je biti bi.
Originally posted by Dina
Ja sam na pomenutom topicu zaboravila da biseksualna osoba uopste moze ziveti u monogamnoj vezi pa se iz te zaboravnosti moze naslutiti sta mislim
Tek posle sam se setila da i to moze... A onda sam pocela da se pitam ovo sto sam pitala gore, da li je moguce da su takve osobe zaista zadovoljne. Svi mi ne zivimo celu svoju prirodu, sve sto bismo pozeleli ali jedno je zrtvovati pet odsto svojih zelja a drugo je ne ziveti polovinu svoje prirode. Ja prvo mislim da je biseksualna osoba najcesce ako ne i uvek jedan celovit krug i da se gay i strejt ne mogu razdvojiti. Tako znam slucajeve da kada se zrtvuje jedna strana, npr odnosi sa sopstvenim polom, krenu i oni sa suprotnim na dolei sve gore. Ili idu obe strane ili ne ide nijedna. Sa druge strane znam osobe u otvorenijim vezama/brakovima gde mi se cini da ljubav cveta i prema partneru/partnerki i prema drugim ljudima, sto je osoba slobodnija to vise ljubavi ima. S te strane mislim da su otvorenije veze saglasnije sa biseksualnom prirodom. Mozda to zavisi i od procenta, npr ako je osoba sa osobom suprotnog pola a ima neku sklonost i za sopstveni ali nije to tako izrazeno onda se moze zamisliti zadovoljstvo sa tom jednom osobom do kraja zivota. Ali ako je privlacnost prema zenama/muskarcima 50:50 onda mi je malo teze da zamislim zadovoljstvo samo sa zenom ili samo sa muskarcem u narednih 50 god i vise...
ali nešto se ''žrtvuje'' samo i isključivo zbog sebe, ili bi tako trebalo da bude, right?

kao i to vezivanje na 50 godina. to valjda nije nešto što se planira 'e sad ću sa njom-njim ostati 34 godine' nego traje dok funkcioniše i ima emocija, right? ti procenti su baš onako precizna stvar a sumnjam da iko može to da kaže i bude siguran da je baš 30% into men a 70% women. ne znam, opet sve mi to bzvz.
Originally posted by Loni
Biseksualac je samo osoba, koja može da voli (u smislu LOVE, a ne LIKE) osobe oba pola i sa oba pola da uživa u seksu.

ali može i samo jedno ili samo drugo. i guess.
i ne znam što sam odgovorio na temu