Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Inspiracija za ovu temu mi je razgovor sa Bananom na "uzrocima homoseksualnosti"... A cesto se i na drugim topicima kaze da je biseksualna osoba i gay i strejt.... Da li i vi posmatrate tako ili smatrate da je biseksualnost poseban kvalitet i ne moze se tako podeliti? To su ovi krugovi iz naslova - pa u jednom slucaju je osoba prikazana sa dva kruga a u drugom jednim. Da li mislite da je za biseksualne osobe cesce pogodniji oblik slobodnija veza ili poliamorija? Da li mislite da biseksualna osoba moze uopste biti srecna i zadovoljna sa jednom osobom do kraja zivota bilo istog ili suprotnog pola? Znaci ne mislim na period od godinu dana ili dve nego na naredni period od 40, 50 god u kome ce biseksualna osoba ziveti gay ili strejt zivotom? Dobro tu je ljubav i sve to ali sta je sa sopstvenom prirodom? Sta se dogodilo sa jednom polovinom kruga ili sa jednim krugom vec kako ste zamislili osobu?
Korisnikov avatar
By tintily
Mislim da osobe sa kojima zelimo da provedemo zivot ne biramo na osnovu sexualne privlacnosti , ili . kod biseksualnih osoba, na osnovu pola. Da mislim da biseksualna osoba moze da bude do kraja zivota srecna u vezi sa jednom osobom bilo kog pola ukoliko u toj osobi pronadje nerkoga uz koga ce se buditi srecna svakog jutra.
Korisnikov avatar
By Srklet
uvijek su mi bile bizarno zabavne teze u kojima se biseksualnost, jednu od oubicajenih varijacija ljudske seksualnosti, tretira kao nesto neopisivo egzoticno, zbunjujuce i a-kako-onda-i-sta-ce-biti?
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam na pomenutom topicu zaboravila da biseksualna osoba uopste moze ziveti u monogamnoj vezi pa se iz te zaboravnosti moze naslutiti sta mislim :lol: Tek posle sam se setila da i to moze... A onda sam pocela da se pitam ovo sto sam pitala gore, da li je moguce da su takve osobe zaista zadovoljne. Svi mi ne zivimo celu svoju prirodu, sve sto bismo pozeleli ali jedno je zrtvovati pet odsto svojih zelja a drugo je ne ziveti polovinu svoje prirode. Ja prvo mislim da je biseksualna osoba najcesce ako ne i uvek jedan celovit krug i da se gay i strejt ne mogu razdvojiti. Tako znam slucajeve da kada se zrtvuje jedna strana, npr odnosi sa sopstvenim polom, krenu i oni sa suprotnim na dolei sve gore. Ili idu obe strane ili ne ide nijedna. Sa druge strane znam osobe u otvorenijim vezama/brakovima gde mi se cini da ljubav cveta i prema partneru/partnerki i prema drugim ljudima, sto je osoba slobodnija to vise ljubavi ima. S te strane mislim da su otvorenije veze saglasnije sa biseksualnom prirodom. Mozda to zavisi i od procenta, npr ako je osoba sa osobom suprotnog pola a ima neku sklonost i za sopstveni ali nije to tako izrazeno onda se moze zamisliti zadovoljstvo sa tom jednom osobom do kraja zivota. Ali ako je privlacnost prema zenama/muskarcima 50:50 onda mi je malo teze da zamislim zadovoljstvo samo sa zenom ili samo sa muskarcem u narednih 50 god i vise...
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by tintily

Mislim da osobe sa kojima zelimo da provedemo zivot ne biramo na osnovu sexualne privlacnosti , ili . kod biseksualnih osoba, na osnovu pola. Da mislim da biseksualna osoba moze da bude do kraja zivota srecna u vezi sa jednom osobom bilo kog pola ukoliko u toj osobi pronadje nerkoga uz koga ce se buditi srecna svakog jutra.
Slazem se, samo sto ne znam da li je i moguce naci partnera na duzi vremenski period, 30-tak god.
Korisnikov avatar
By Mage
Pa ne znam zaista, nisam bisex pa neću da lupam :)

Zašto se ne oglasi neka bisex osoba pa pojasni?
Korisnikov avatar
By Dina
Ne mora da znaci da ce sve biseksualne osobe imati isto razmisljanje, niti isti dozivljaj sebe/drugih, cak mislim da nece... Tako da... pricamo samo :)
Korisnikov avatar
By peligra
Evo ja kao biseksualna osoba da kazem:Da,moguce je provesti dug vremenski period sa osobom jednog pola.Sustina biseksualnosti je da moze da ti se svidi i decko i devojka.Nekada si u l/g vezi,nekada si u strejt vezi i tada nemas potrebu da budes sa jos jednom osobom suprotnog ili istog pola.Slobodne veze po mom misljenju su cesce kod bisex osoba,ali ne i poliamorija.
Da pojednostavim malo pricu-Biseksualci nemaju potrebu da budu istovremeno i sa muskom i sa zenskom osobom.Barem ja tako mislim.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Dina

Inspiracija za ovu temu mi je razgovor sa Bananom na "uzrocima homoseksualnosti"... A cesto se i na drugim topicima kaze da je biseksualna osoba i gay i bi....
Htela si reći i gej i strejt? :-)

Inače ja ne mislim da je biseksualac vezan za poliamoriju više od drugih.
Poliamorija je ljubav ka više osoba, a to mogu i strejt i gej ljudi.

Biseksualac je samo osoba, koja može da voli (u smislu LOVE, a ne LIKE) osobe oba pola i sa oba pola da uživa u seksu.

Međutim najčešće ne u isto vreme.
Mnogi biseksi koje je znam su u jednom momentu voleli samo ženu, a u drugom samo muškarca.
U isto vreme voleti je često teško i rastrzajuće. Međutim ako su jasna pravila i ako sve strane na to pristaju, što da ne.
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Loni, pogresila sam pa sam izmenila u pocetnom postu da i druge ljude ne zbunim...

Inace nisam mislila samo na poliamoriju vec i sve vrste slobodnijih veza. Moze i neka druga varijanta npr kad je jedna osoba glavna kao partner/partnerka a ima i povremenih/stalnih seksualnih vidjanja.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Neskromno misljenje iz sopstvenog iskustva:

Biseksualnost je prosto jedinstveno i istovremeno postojanje 2 kvaliteta: privlacnost ka muskom i ka zenskom polu. Opozit bi bi aseksualnost (odsustvo oba). Najbolje bih uporedio sa krvnom grupom: postoje 0, A, B i AB u zavisnosti od prisustva / odsustva odredjenog proteina (kod krvne grupe) ili seksualnog privlacenja (u nasoj temi). Jedinstveno je u tome sto je to i dalje jedna jedina osoba koja je privucena ovom ili onom polu - dakle samo jedan krug.

Biseksualna osoba moze da bude srecna u vezi sa samo jednom osobom, ali ne i seksualno zadovoljna. Ovde volim da pravim sledece poredjenje: moji hetero drugari svoje zene varaju sa drugim zenama, a ja sa tipovima. Sustina ostaje ista: nismo seksualno zadovoljni u dugim vezama (brakovima) i ono sto nedostaje nalazimo sa strane. U oba slucaja bi nase zene podivljale kada bi saznale jer je prevara ipak prevara.

Brak postaje navika + prijateljstvo + sex zato sto smo tu, pa zasto onda da ne. Pocetna zaljubljenost se transformise nekoliko puta tokom protoka godina dok ne dodje do ovog stadijuma. Osobe u vezi se menjaju na razlicite nacine i u razlicitim smerovima i to utice na dinamiku veze. Ukoliko osobe ostanu dovoljno bliske, to funkcionise, ukoliko se udalje, onda vide ne.

Bisex osoba ima samo drugaciju dinamiku svrljanja izvan "glavne" veze. Hipoteticki, da je moja glavna veza gej, sigurno bih decka / muza varao sa zenama.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by peligra
....

Nekada si u l/g vezi,nekada si u strejt vezi i tada nemas potrebu da budes sa jos jednom osobom suprotnog ili istog pola.
....

Da pojednostavim malo pricu-Biseksualci nemaju potrebu da budu istovremeno i sa muskom i sa zenskom osobom.Barem ja tako mislim.
-Uglavnom imam potrebu da budem sa osobama oba pola/roda. Mada sam se nesto zestoko prolezbejisala poslednjih dinu, dve.
Originally posted by tintily

Pa valjda nas prvo privuce seksualno pre nego sto je "izaberemo" za ceo zivot.

Budim se srecna pored partnera, i to svakog.

Mislim, partnera, ne svakog jutra. Nekad se probudim poprilicno grumpy, ali to nema obicno veze sa njima.

^^
Korisnikov avatar
By Tungi
Nemam tih problema...Biseksualnih:hik:
Korisnikov avatar
By Mage

Ne mora da znaci da ce sve biseksualne osobe imati isto razmisljanje, niti isti dozivljaj sebe/drugih, cak mislim da nece... Tako da... pricamo samo :)
Ok, onda bi moje mišljenje bilo da je to dosta individualna stvar. Neki verovatno mogu da budu seksualno i emotivno zadovoljni sa jednim partnerom, dok su drugima potrebna oba pola :)

U svakom slučaju slažem se sa tobom da generalno gledano biseksualci češće ulaze u slobodnije veze baš zbog prirode svoje seksualnosti. Međutim, smatram i da češće varaju svoje str8 partnere (koji u većini slučajeva ni ne znaju za njihovu biseksualnost), što je veliki minus kod mene... Baš zbog toga se ja npr. ne upuštam u ljubavne zavrzlame sa njima ;)
By Ulix
sopstvenom prirodom

celu svoju prirodu
svoje prirode
biseksualnom prirodom
Ovo mi je baš upalo u oči čitajući tvoje postove na ovoj temi, jer što više razmišljam o tome to manje razumem: šta bi to bila "priroda" biseksualne osobe?
Korisnikov avatar
By bern
Nekad sam tako želio da eto, ako već moram da osjećam privlačnost prema muškarcima, da je onda osjećam i prema ženama. Pa me je prošlo, jer oduzima previše energije.

Inače je za mene biseksualnist "SEKSUALNA (FIZIČKA) privlačnost prema oba pola".

Ali da ne budem isključiv, smatram da su biseksualnst nije tako uniformna i da postoje razni profili lijudi: oni koji se zaljubljuju i/ili misle da se zaljubljuju u muškarce i žene, oni koji osjećaju fizičku privlačnost, oni koji bježe od hetero/homo seksa/zbližavanja.

Mislim da svako od nas, uz mnogo truda, može da bude biseksualan i spava sa oba pola. Na kraju, sve je to fiziologija, nema tu mnogo filozofije.

Većina biseksualaca koje sam upoznao bili su klozetirani gejevi.

Nemam predrasude prema gejevima, i mogu sebe da zamislim kako sam fem muškarcem, tako i sa medom. Međutim, ne bih mogao biti sa nekim ko sebe naziva "biseksualac" jer me to užasava. Kako da znam da je taj neko iskren? Ako mu se sviđaju žene, šta će onda sa mnom? Ako mu se stvarno sviđaju muškarci, a ne želi to sebi da prizna, šta ja onda da očekujem?
Korisnikov avatar
By Srklet
well, istina je da autohomofobi i ormaruše sustavno rade na tome da diskreditiraju biseksualce, tako se identificirajuci jer im psihopatologija ne dozvoljava da se prihvate kao gay. ali to je vecinom tako na balkanu.

inace poznajem dovoljno, hajdemo to tako reci, pravih biseksualnih osoba i totalni mi je misterij sta je to tako misteriozno u vezi biseksualnosti, te zbog cega postoje ovakvi topici.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by bern

Mislim da svako od nas, uz mnogo truda, može da bude biseksualan i spava sa oba pola.
ne slažem se :nope:

Inspiracija za ovu temu mi je razgovor sa Bananom na "uzrocima homoseksualnosti"... A cesto se i na drugim topicima kaze da je biseksualna osoba i gay i strejt.... Da li i vi posmatrate tako ili smatrate da je biseksualnost poseban kvalitet i ne moze se tako podeliti? To su ovi krugovi iz naslova - pa u jednom slucaju je osoba prikazana sa dva kruga a u drugom jednim. Da li mislite da je za biseksualne osobe cesce pogodniji oblik slobodnija veza ili poliamorija? Da li mislite da biseksualna osoba moze uopste biti srecna i zadovoljna sa jednom osobom do kraja zivota bilo istog ili suprotnog pola? Znaci ne mislim na period od godinu dana ili dve nego na naredni period od 40, 50 god u kome ce biseksualna osoba ziveti gay ili strejt zivotom? Dobro tu je ljubav i sve to ali sta je sa sopstvenom prirodom? Sta se dogodilo sa jednom polovinom kruga ili sa jednim krugom vec kako ste zamislili osobu?
nisam siguran kako doživljavam biseksualnost, to sa krugovima.. ali mislim da slobodnija veza i poliamorija važi i za ostale seksualnosti, tako da to nije to. a što se ostalih pitanja tiče mislim da sve zavisi od te osobe i kako ona doživljava sebe i svoju seksualnost, da li će tim vezivanjem za samo jednu osobu uskratiti sebi neke prilike što je malo bzvz i nije isključivo vezano za biseksualne osobe, ali opet, ne znam kako je biti bi.

Ja sam na pomenutom topicu zaboravila da biseksualna osoba uopste moze ziveti u monogamnoj vezi pa se iz te zaboravnosti moze naslutiti sta mislim :lol: Tek posle sam se setila da i to moze... A onda sam pocela da se pitam ovo sto sam pitala gore, da li je moguce da su takve osobe zaista zadovoljne. Svi mi ne zivimo celu svoju prirodu, sve sto bismo pozeleli ali jedno je zrtvovati pet odsto svojih zelja a drugo je ne ziveti polovinu svoje prirode. Ja prvo mislim da je biseksualna osoba najcesce ako ne i uvek jedan celovit krug i da se gay i strejt ne mogu razdvojiti. Tako znam slucajeve da kada se zrtvuje jedna strana, npr odnosi sa sopstvenim polom, krenu i oni sa suprotnim na dolei sve gore. Ili idu obe strane ili ne ide nijedna. Sa druge strane znam osobe u otvorenijim vezama/brakovima gde mi se cini da ljubav cveta i prema partneru/partnerki i prema drugim ljudima, sto je osoba slobodnija to vise ljubavi ima. S te strane mislim da su otvorenije veze saglasnije sa biseksualnom prirodom. Mozda to zavisi i od procenta, npr ako je osoba sa osobom suprotnog pola a ima neku sklonost i za sopstveni ali nije to tako izrazeno onda se moze zamisliti zadovoljstvo sa tom jednom osobom do kraja zivota. Ali ako je privlacnost prema zenama/muskarcima 50:50 onda mi je malo teze da zamislim zadovoljstvo samo sa zenom ili samo sa muskarcem u narednih 50 god i vise...
ali nešto se ''žrtvuje'' samo i isključivo zbog sebe, ili bi tako trebalo da bude, right? :nerd: kao i to vezivanje na 50 godina. to valjda nije nešto što se planira 'e sad ću sa njom-njim ostati 34 godine' nego traje dok funkcioniše i ima emocija, right? ti procenti su baš onako precizna stvar a sumnjam da iko može to da kaže i bude siguran da je baš 30% into men a 70% women. ne znam, opet sve mi to bzvz.
Originally posted by Loni

Biseksualac je samo osoba, koja može da voli (u smislu LOVE, a ne LIKE) osobe oba pola i sa oba pola da uživa u seksu.

:up:ali može i samo jedno ili samo drugo. i guess.

i ne znam što sam odgovorio na temu :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ulix
sopstvenom prirodom

celu svoju prirodu
svoje prirode
biseksualnom prirodom
Ovo mi je baš upalo u oči čitajući tvoje postove na ovoj temi, jer što više razmišljam o tome to manje razumem: šta bi to bila "priroda" biseksualne osobe?
Pod tim sam mislila na to da biseksualnu osobu privlace osobe oba pola/roda. Seksualni i emotivni odnosi sa osobama oba pola/roda su mi onda ostvarenje te privlacnosti tj onda bi bilo da osoba zivi u skladu sa svojom prirodom ili orijentacijom. A ako je samo u hetero ili gay vezi do kraja zivota, onda mozda postoji neki nesklad ili ja vas/sebe pitam da li postoji nesklad izmedju toga sto je osoba biseksualna (to joj je ta priroda, znaci privlacnost prema oba pola/roda) i toga sto je u iskljucivo u hetero/gay vezi te moze li tako biti zadovoljna ili ne ili to zavisi od osobe do osobe...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
aha....mislim da je biseksualnost jedne osobe samo jedna od komponenti te osobe, pa cak i u smislu njenog odnosa prema vezi...kada govoris o tome da "biseksualnu osobu privlace osobe oba pola/roda" to ne mora nuzno da znaci i da je oba pola/roda aktivno privlace u svakom trenutku....

...hocureci, privlaci me nekakva osoba....u romanticno-seksualnom smislu....zelim dugu dugu dugu vezu, i sve to....da se ne lazemo, a sam ITEKAKO svesna pola i roda te osobe....ali vezu sa njom ne zapocinjem ZBOG pola/roda....

teorijski, mislim da je vise nego moguce da biseksualna, monogamna osoba bude u takvoj vezi...

...s druge strane, ja nisam sigurna da sam monogmna, tako da......ne bih znala......
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Popeye

well, istina je da autohomofobi i ormaruše sustavno rade na tome da diskreditiraju biseksualce, tako se identificirajuci jer im psihopatologija ne dozvoljava da se prihvate kao gay. ali to je vecinom tako na balkanu.

inace poznajem dovoljno, hajdemo to tako reci, pravih biseksualnih osoba i totalni mi je misterij sta je to tako misteriozno u vezi biseksualnosti, te zbog cega postoje ovakvi topici.
Ne znam za ostale topice ali ovaj postoji zato sto sam ja o tome razmisljala. Pa ne vidim zasto ne bih pricala sa drugim ljudima o svojim razmisljanjima, tema je o biseksualnosti a ovo je lgbt forum, pa mislim da je prikladna. Ako drugi ljudi razmisljaju o tome javice se a ako ne, zaobici ce temu. Inace sve se moze doziveti i kao misteriozno i kao jasno, sve zavisi ko i kako dozivljava svet.
Korisnikov avatar
By Srklet
meni se cini da u takvom propitivanju biseksualnosti, koje onda uvijek rezultira bifobnim postovima pojedinih sudionika rasprave, nema bas puno smisla.
Korisnikov avatar
By Dina
Pa meni to nije bila namera, ja mogu da budem samo pristrasna prema biseksualnosti :love: Ima lepih odgovora na temi... A ako je neko bifobican onda svaku temu o biseksualnosti moze lose da shvati.
By Guion Nerville
Originally posted by Popeye

pa možda ima ljudi koji i ne poznaju dovoljno biseksualnih ljudi
možda jer je interesantno čuti kako drugi ljudi doživljavaju svoju seksualnost
ako ima generalizacija, ili predrasuda da se razjasne itd.
Originally posted by Vetur úlfur
Originally posted by bern

Mislim da svako od nas, uz mnogo truda, može da bude biseksualan i spava sa oba pola.
Nije poenta u "moci" vec u "hteti"
ili ni toliko
u mom slucaju bi bila strejt verzija mloh nesa
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by peligra

Evo ja kao biseksualna osoba da kazem:Da,moguce je provesti dug vremenski period sa osobom jednog pola.Sustina biseksualnosti je da moze da ti se svidi i decko i devojka.Nekada si u l/g vezi,nekada si u strejt vezi i tada nemas potrebu da budes sa jos jednom osobom suprotnog ili istog pola.Slobodne veze po mom misljenju su cesce kod bisex osoba,ali ne i poliamorija.
I ja sam biseks(ako mi tolerantni gej krugovi dozvole da se ovako deklarisem),i zelim da kazem da se slazem sa iznetim misljenjem u ovom postu koji sam citirao.Imam ista razmisljanja.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Iskreno, ne razumem pitanje...

Naravno da je i biseksualcima izvodljivo da zive samo sa jednom osobom bilo kog pola duze vreme, valjda podjednako koliko i str8 i gay osobama. Ne mislim da time iskuljucuju delove svoje prirode, jer je po meni jedino prirodno biti u vezi sa osobama koje nam odgovaraju i prijaju. I nikada se nisam osecala uskraceno ni za sta, bila u vezi sa muskarcem ili zenom, tj. od svakog svog partnera ili partnerke sam dobijala ono sto mi je u datom trenutku trebalo i prijalo (i davala, naravno). Moj drustveni zivot se ne menja bitno u odnosu na pol partnera/ke.
Korisnikov avatar
By 2kune
tema se sastoji samo od jedne situacije: kršćanski moralni okvir je pukao pod pritiskom datosti božjeg stvaranja i onda se krpa time što se datost božjeg stvaranja proglasi čudnim svijetom za sebe. a to je glupo. tema nema smisla nikom osim nacrtanim likovima unutar okvira...
Korisnikov avatar
By Khons
meeni su isto ovakvi stereotipi smesni. a ko meni kao lezbejki garantuje da me devojka takodje lezbejka nece jednom ostaviti zbog tamo neke? i u tom slucaju ce nesto faliti, ne ona stvar ali svakako osecanja/strast/uzbudjenje i statijaznamsta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!