- 25 Mar 2010, 00:45
Inspiracija za ovu temu mi je emisija "Trenutak istine" koja je isla malocas gde je jedan covek rekao da je on preko 68 puta prevario zenu a da ne bi tolerisao nijednu njenu prevaru. Pobesnela sam iako ja nemam nikave veze sa tim parom. Ali me uzasava kad to vidim - nepravda prema drugoj osobi sa kojom je osoba u vezi mi je odvratna, hajde sto neko ima predrasude prema odredjenoj grupi ljudi, to su udaljeni ljudi... ali kad neko sebe po nekom nepostojecem osnovu izdize iznad partnera ili partnerke i sebi daje neka prava koja drugome istovremeno uskracuje mi je posebna vrsta bezobrazluka.
Kako vi gledate na to? Da li biste bili u nekom neravnopravnom odnosu u kome se vama dopusta vise ili manje? Kako gledate na takva ponasanja drugih ljudi? Da li mislite da ako je hetero odnos ta nepravednost ima vise opravdanja nego ako je gay/lezbejski odnos u pitanju? To mislim zato sto heteroseksualna osoba moze imati opravdanje u tradiciji gde su zene manje vrednovane od muskaraca, a gay ili lezbejka nemaju takvo opravdanje jer i ako se gleda tradicija dva muskarca ili dve zene su sa iste strane i u istom polozaju.
Kako vi gledate na to? Da li biste bili u nekom neravnopravnom odnosu u kome se vama dopusta vise ili manje? Kako gledate na takva ponasanja drugih ljudi? Da li mislite da ako je hetero odnos ta nepravednost ima vise opravdanja nego ako je gay/lezbejski odnos u pitanju? To mislim zato sto heteroseksualna osoba moze imati opravdanje u tradiciji gde su zene manje vrednovane od muskaraca, a gay ili lezbejka nemaju takvo opravdanje jer i ako se gleda tradicija dva muskarca ili dve zene su sa iste strane i u istom polozaju.