Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Inspired by 'razlika u godinama' topic we bring youuuuuuuu
(bubnjevi)
(neizvesnost)

DA LI JE LJUBAV UVEK DOVOLJNA?

(trube)

Elem, na zalost, ili na srecu, ne mozemo bash izabrati da li cemo se zaljubili ili ne, zavoleti ili ne.
Ukoliko ste vec zaljubljeni ili zavoljeni a idilu kvare neke sushtinske razlike [npr razlika u godinama i samim tim i u iskustvima; finansijskom statusu; mestu obitavanja; ...], problemi itd - da li je ljubav dovoljna da se ta veza odrzhi, da li pustiti sve to niz rijeku ili se truditi?

Write your thoughts here: ______________________________________
Korisnikov avatar
By svejedno
P ane mogu napisem nista gore ,)

..

Lm..hm..ma pojma ja nemam...mozda jeste.

..

Evo 'vako - ako je ljubav obostrana, ja nekako verujem da to moze da se odrzi.

I da su trudOVI tu ..hm...sitnice.

..

Hm...da..zapravo to mislim.

Romantik sam, sta cu ,)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne.
Apsolutno ne.
Necu ni da nagadjam sta sve moze da se stvori kao prepreka, ali ziveti u ubedjenju da je ljubav iznad svega i da sve moze prevazici - ne moze i ne treba.
Korisnikov avatar
By Sunce
Dovoljna je. Ljubav nije materijalna stvar da bi opopljivo opstajala. Mozes nekoga voleti, iako nisi sa njim.

Pare su ti na 2. mestu, ahhahaha. Divno. Kez. :lol:
Moja kugla vidi svasta.
By Kragi
naravno da nije, medjutim mislim da si pomenuo neke, bar meni, ne toliko bitne faktore da bi jedna veza uspela.
vredi se boriti uvek ako se javi emocija (obostrana), posto mislim da se ista ne javlja tako cesto :) nije mala stvar zaljubiti se ili voleti (to se meni desava jako retko) pa svakako mislim da je 'borba' za opstanak veze nekako neminovna. nikako ne razumem one koji samo cekaju princa na belom konju koji ce im u svakom segmentu zivota biti kompatibilan, kao ni one koji ocekuju da budu voljeni a da ni jednog momenta ne mrdnu guzom i utrose bar jedan deo sebe :)
jos samo da se vratim na temu pa da kazem da je pored ljubavi neophodan i neki zajednicki cilj i nazovi plan ka kojem ce taj odnos teziti (posto vec rekoh da ljubav nije dovoljna ), a sve ostalo ce doci na svoje mesto ako zaljubljeni VERUJU i ZELE :)
By Ulix
I jeste dovoljna i nije, zavisi za šta, je li. :)

Za vezu sam ubeđen da nije dovoljna. Uostalom, većina veza počne pre nego što se partneri zaista zavole (nadam se da pravimo razliku između zaljubljenosti i ljubavi). Makar je to tako sa mnom, zaljubljenost je jedno (a i to mi se reko dešava) i iz nje može, ali i ne mora, da se razvije ljubav.

Ako budeš tražio vezu u kojoj neće biti nikakvih razlika i problema, onda good luck to you. Problema, manjih ili većih, će uvek biti. I vredi se truditi, naravno.

(S tim da finansije i godine ja ne smatram nikakvim problemom. Smatram problemom smatranje toga problemom.)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Wilhelmina
Ne.
Apsolutno ne.
Necu ni da nagadjam sta sve moze da se stvori kao prepreka, ali ziveti u ubedjenju da je ljubav iznad svega i da sve moze prevazici - ne moze i ne treba.
hm..evo, Sunce naveo da mu materijalne stvari nisu nesto bitne..

I kada se to uzme u obzir - mozes ti da volis nekoga a da te nervira jer je debil.

I da ne budes s tom osobom zbog toga, al je volis. I jebo ljubav tu, ne moze to da se predje.

..

Ono sto zelim reci je - bitnije prepreke od bilo kakvih materijalno/statusno/godisnih sranja su uvek licne razlike.

Personalne, s'o bi relki.

..

Ono - irreconcilable differences divorce i to.

To mu uvek dodje na nekom licnom nivou.

..

Jebo ko ima gajbu/posao/fax/nasledstvo.

..

Zavisi kakva si osoba, doduse.
By Kragi
Originally posted by Ulix
I jeste dovoljna i nije, zavisi za šta, je li. :)

Za vezu sam ubeđen da nije dovoljna. Uostalom, većina veza počne pre nego što se partneri zaista zavole (nadam se da pravimo razliku između zaljubljenosti i ljubavi). Makar je to tako sa mnom, zaljubljenost je jedno (a i to mi se reko dešava) i iz nje može, ali i ne mora, da se razvije ljubav.

Ako budeš tražio vezu u kojoj neće biti nikakvih razlika i problema, onda good luck to you. Problema, manjih ili većih, će uvek biti. I vredi se truditi, naravno.

(S tim da finansije i godine ja ne smatram nikakvih problemom. Smatram problemom smatranje toga problemom.)
upravo ... :nokti:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ljubav bez volje, kao kafa bez rakije (cigarete). nekompletna.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne, volja, ne. Volja je pokretacka snaga fasizma. Oni su verovali u snagu volje. Ne ljubav sa voljom, vec ljubav u bazi.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ma dobro, ne citaj moje gluposti. Sta mozes od mene i da ocekujes. Bilo bi iznenadjenje da nesto ok napisem. :)

Oprosti.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Uh, ovo je TEK individualno. Nekima ljubav nije dovoljna ni za pocetak veze! (Na konto toga da ljudi ulaze u vezu i pre nego sto se zavole. :P )

Mislim da LJUBAV jeste i treba da bude dovoljna. Sve drugo je do karaktera, koliko je ko voljan da prihvati, da se menja, da da, da primi... Pa ili ces da se cimas ili neces. Jer, nije svako za vezu i to je ok. Ali ako se dvoje (troje...) jako vole, sve je ok. Uvek. Inace neko nije iskren. ;)
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Ne, LJUBAV NIJE UVEK DOVOLJNA!

Biti srećan sa nekim, podrazumeva da se zajednicki odnos/život gradi. Dakle, ljubav nije dovoljna. Ljubav je ono sto čini sav napor vredan truda!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Naravno da NIJE !

Ljubav je pokretac i pocetak svega, ali ne moze se cela veza zasnivati i postojati samo zbog ljubavi, potreban je ogroman trud, rad, postovanje, razumevanje i gradnja odnosa i veze...
Korisnikov avatar
By lorna
ZELJA, napor, volja, sreca, zasebni i zajednichki ciljevi, usmerenost... svashta tja
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljubav je prožimajuća sila, dovoljno snažna da i bogove onako savršene učini grešnicima.

Uvek se setim mita o Ištar, koja da bi spasila svoju ljubav, u svoj svojoj moći odlazi u pakao.
Gde da bi nastavila u dublje delove pakla mora da se odrekne nakita i odeće, na kraju završava u blatu, bez svojih božanskih moći i u tami, ali ga pronalazi. I tada je njena mojka ponovo uzdiže na božanski presto zajedno s njenim ljubavnikom.

Na početku mita imamo nju, besnu zbog sudbine njene ljubavi. Gde preti "pusti me da prođem, ako me zaustaviš zazvaću mrtve, i mrtvih će biti više nego živih, i mrtvi će se gostiti živima." Na kraju imamo nju kojoj ništa nije ostalo, ni moći, besmrtnosti, lepote, bogatstva jer je i sama svesna da sve te stvari nisu vredni koliko je vredna istinska ljubav.

Jedna obzervacija na neke gornje postove:
Sve dok kalkulišete, razmišljate, niste spoznali ljubav. Kada od ljubavi postanete gluvi i slepi, te stvari vam uopšte neće biti bitne jer će te tada istinski voleti.

Ona ljubav koja čini da se budite u bolovima ako voljeni nije pored vas, da ga ištete kao vazduh i vodu. Da vam je draži od sebe, da se izgubite u tom osećaju, a još ako je i obostrana, onda je vredna žrtvi, a ja bih postupio kao Ištar.
Korisnikov avatar
By maka
Ne.

sta kao volis nekog i to je to. Rad,rad,rad na odnosu. Komunikacija.
Korisnikov avatar
By Dzi
e, ali zato Cecka kaze :

'' :dance:
By Orion
Ljubav nikad nije ''dovoljna'' bez obzira na to da li postoji razlika u godinama, životnom iskustvu, finansijskom statusu etc.

Potrebno je mnogo više.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Dobro, i sta sad? Svi znamo da pricamo price o uzajamnom postovanju, o izgradnji odnosa i medjusobnoj podrsci.

Ljubav je sasvim dovoljna, ako je ljubav. Ljubav anulira zapitanost, ljubav nenametljivo pokrece citav mehanizam gore navedenih stvari.
Ako je ljubav. A ljubav je da se cuva.
By ...Sitnicava...
Originally posted by V I V I S E C T

Jedna obzervacija na neke gornje postove:
Sve dok kalkulišete, razmišljate, niste spoznali ljubav. Kada od ljubavi postanete gluvi i slepi, te stvari vam uopšte neće biti bitne jer će te tada istinski voleti.

Ona ljubav koja čini da se budite u bolovima ako voljeni nije pored vas, da ga ištete kao vazduh i vodu. Da vam je draži od sebe, da se izgubite u tom osećaju, a još ako je i obostrana, onda je vredna žrtvi, a ja bih postupio kao Ištar.
Ovo meni više vuče na zaljubljenost nego na ljubav.
...
Naravno da ljubav nije dovoljna. Partnerska, je l'.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
(S tim da finansije i godine ja ne smatram nikakvim problemom. Smatram problemom smatranje toga problemom.)
u teoriji se slazem. u praksi, da li mislis da se zaista moze ocekivati od ljudi da prihvate kao tvog "decka" nekog ko je 30-40 godina stariji od tebe? (ne mislim na razlike do 10 godina, to je manje-vise ista generacija). znam za slucajeve gde sve ispadne ok ali ipak mislim da to moze da bude praktican problem u vezi uprkos ljubavi.

inace mislim da i za ljubav postoje hemija, predispozicije i okolnosti. znaci sa nekim ne mozete da budete nikad i nikako. sa drugima zavisno da li ste u fazi kada to obojica/obe zelite i spremni/e ste za to, a sa trecima ako je u odredjenim okolnostima, zavisno od zivotnih prilika, najcesci primer kad neko izadje iz loseg raskida pa se "utesi" nekim ko mu inace ne odgovara (tj. iskoristi ga/je) itd.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja nisam osetio ljubav pa ne mogu da kazem je li dovoljna... Chini mi se da jeste jer pretpostavljam da ume da bude jak motivator za sve ostalo...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!