Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Bi kao konstanta, bi kao faza

1. Ja sam gej/lez i imao/imala sam biseksualnu fazu
18
26%
2. Ja sam gej/lez i nisam imao/imala biseksualnu fazu
22
31%
3. Ja sam bi
27
39%
4. Ja sam hetero
3
4%
Korisnikov avatar
By Galateja
Interesuje me ovako u formi glasanja koliko ljudi je prošlo u svojoj seksualnoj samospoznajui kroz biseksualnu fazu. Nije mi cilj da bilo čiju seksualnu orijentaciju dovodim pod pitanje, niti želim niti mogu, samo sam znatiželjna.

Hleafdige, Kiwi, Bigirl, Wilhelmina i još mnogi se izjašnjavaju kao bi dosledno i ja to poštujem.

Sa druge strane puno je i onih kod kojih je biseksualnost prelazni oblik od heteroseksualnosti do homoseksualnosti. To bi bilio i neko moje iskustvo.

Kako je kod vas?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja moram da priznam da se nisam previse bavila etiketama i definicijama, niti nekom ozbiljnijom samospoznajom i razmisljanjem o deklarisanju.
Ako govorim uopsteno, zene su mi privlacnije, vise ih primecujem. Ali ako se radi o 'praksi', tj. medjuljudskim odnosima, reagujem u odnosu na samu 'hemiju' koja se stvara, redje na pol, visinu, tezinu i ostale parametre.
Imala sam i odrzavala veze sa oba pola - znaci, bi.
Ali sam u jednom trenutku u vezi sa samo jednom osobom, bilo kog pola. Znaci, monogamna.
Ja znam za dosta ljudi koji su prosli tu bi fazu izmedju hetero do homo, ali nisam jos upoznala osobu koja je imala bi fazu izmedju prelaska iz homo u hetero, ili hetero-bi-pa nazad hetero.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne znam da li je to prelazna faza niti me zanima, dok vozim ovako vozim, sh'a me briga :D
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
+Eskarina Gejl :)

Dakle, svoju biseksualnost objasnjavam tako sto nisam neko ko se zaljubljuje u pol vec u osobu!
(ne znam vise ni sama po koji put pisem ovu recenicu na forumu!! :sigh: )
To,da sam bi sam ukapirala onog trenutka, kada sam se prvi put poljubila sa devojkom, koja mi je bila jako bliska drugarica jos u osnovnoj skoli. (Sa 14 god.)
Svoju prvu vezu sa devojkom sam imala , sa 16 godina, iako je bila samo platonska,nismo imale seks, jer je ona tada jos bila nevina,a ja nisam bila sigurna da li ona zeli da ja budem ta,prva i plasila sam se da ce se kasnije pokajati, tako da od seksa nije bilo nista :sigh: mada sam uzivala sa njom u lepim petinzima, koje smo imale, i kada sam sa devojkom, nekako mi seks nije toliko primaran, jer zene su mi nekako suptilnije po tom pitanju, i zahtevaju vise neznosti, i psihicke satisfakcije, nego sam seks, kao sto je to slucaj sa muskarcima. Iako sa svakim tipom sa kojim sam bila, je bio na neki nacin femme :lol: (podsvesno "naginjem" ka muskarcima koji imaju to nesto zensko u sebi ).
If you know what I mean?
Tako da od kada sam stupila u seksualne odnose (15), znam da sam biseksualna, tako se izjasnjavam, i nisam imala nikakve "faze".Verujem da vecina ljudi to negde u nekom trenutku dozivi,ali to je samo trenutak, koji se verovatno manifestuje u jos ranom pubertetu.Onda, kada postajemo polako svesni svoje seksualnosti, i svog tela itd...
Mada sam sebi par puta rekla "od sada vise neces biti ni sa jednim muskarcem u zivotu!" jer sam bila povredjena, nisam ni kapirala koliko mi je slomila srce ta devojka sa kojom sam bila prvi put!!tako da tu nema nekog pravila.Biseksualnost uopste nije jednostavna, iako mozda deluje tako. Ljudima kada kazem da sam bi, oni odmah u glavi imaju sliku mene sa nekom devojkom, i to im je naizgled lepo, ali ne razumeju da to nije samo seks u pitanju, vec nesto mnogo vise od toga!!!
Ne kazem da ne bih mogla da budem u "kres-varijanti", sa devojkom,ako obe to zelimo, ali posto nisam nikada bila u takvoj situaciji sa zenskom osobom, ne mogu da se izjasnim.Sa muskarcima sam probala to nesto kao "kres -varijantu", i iskreno nije mi se svidelo uopste!!!
Tako, da eto..Ne znam sta bih jos mogla da dodam?? :nerd:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja sam sebi kupio jednosmernu kartu za homograd bez mogucnosti povracaja :lol:

Mislim da i kod "biskvita" isto uvek postoji jedan pol koji ih vise privlaci i kome vise naginju.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Lakiboy_ns
Mislim da i kod "biskvita" isto uvek postoji jedan pol koji ih vise privlaci i kome vise naginju.
ja ne.

mislim da sada prvim off...ali kao...da napomenem...glede one recenice o tome kako se zaljubljujemo "u osobe, a ne u pol"...

...nije to tako jednostavno...pa svi se zaljubljuju u osobe, a ne u pol...samo pol igra bitnu ulogu...jer je deo te osobe....

...ja se zaljubljujem istim intenzitetom, i sve po redu i osobe svih polova i rodova...ali nikako pod tim ne podrazumevam da nisam svesna tog pola/roda, niti da mi je on nebitan....meni je jako jasno - kada sam zaljubljena u "Peru", da je on musko i slicno...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Konstanta, ali stvarno nemam strpljenja kao Hleafdige i Mina da se upuštam u objašnjenja ili polemiku
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nem veze, mi cemo ;) nesto mi ne smeta u poslednje vreme da pisem o tome. valjda zato sto se konacno niko ne svadja.
Korisnikov avatar
By zozefin st
bila je faza, prelazni oblik od hetero. do homo.
a i tu fazu sam imala verovatno zbog konzervativnog okruzenja..
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Monofazna sam u poslednje vreme.

Da sad ne svraćam na onu temu o dizanju na suprotni pol.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
"morala" sam da probam sa muskarcem...
i bila sam u fazonu "sta ja to radim" dok je trajala,
a kad je proslo... sam zbrisala...

Postujem bi osobe, ali licno moj senzibilitet je okrenut ka zenama.
(miris, ukus, dodir, psiha... mnogo toga ima)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nadam se da cu doziveti taj - skoro pa biblijski momenat - kad ce ljudi prestati da se dele na gay, bi , hetero etc. kao da je seksualnost tako jednostavna stvar. Znam da je ovako laske kad sebe i druge strpavamo u neke fiokice, grupe i podgrupe, ali verujem da ce jednoga dana deklaracija sebe kao gay np. biti stvar istorije dustvenih odnosa s kraja 20og i pocetka 21 veka.

Ovakav trend se polako primecuje u svetu samo sto jos ima konzervativaca koji se drze ovakvih uproscenih podela, jer se ovim grupisanjem ljudi radi lakseg opstanka preuzima deo identiteta koji se velikim delom integrise u karater/personality i njegovom amputacijom bi doslo do krize.
:cyborg:
:fige:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by antibiotic
Nadam se da cu doziveti taj - skoro pa biblijski momenat - kad ce ljudi prestati da se dele na gay, bi , hetero etc. kao da je seksualnost tako jednostavna stvar. Znam da je ovako laske kad sebe i druge strpavamo u neke fiokice, grupe i podgrupe, ali verujem da ce jednoga dana deklaracija sebe kao gay np. biti stvar istorije dustvenih odnosa s kraja 20og i pocetka 21 veka.

Ovakav trend se polako primecuje u svetu samo sto jos ima konzervativaca koji se drze ovakvih uproscenih podela, jer se ovim grupisanjem ljudi radi lakseg opstanka preuzima deo identiteta koji se velikim delom integrise u karater/personality i njegovom amputacijom bi doslo do krize.
Ono što će uvek biti su 'proizvodi' tih podela. One nisu kreacija, već posledica stanja, hteli mi to priznati ili ne. Tačno je da postoji nijansiranost senzibiliteta, ali, takođe, preovlađuju četiri kategorije iza kojih stoji nešto. To nije nešto promenjivo, neodređeno i fleksibilno kao npr. podela na buč i fem, aktivne i pasivne, isfeminizirane i birove, dugokose i kratkokose... Jer, ili voliš žene, ili voliš muškarce, oba roda ili ne voliš ni jedan. I to je to. Sa manjim nijansama.
Korisnikov avatar
By Blady
U pitanju su grube podele... i to je to... dalje se necu, niti zelim definisati.... ne volim etiketiranje.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ne volim ni ja etiketiranje, ali nešto, šta god bilo to nešto, nevezano za seksualnu orijentaciju, jesi. Primera radi, možeš ti (ne ti kao ti, već uopšteno, hipotetički) ne znam koliko nevoleti grad u kome si rođena, ali ti si u njemu rođena i to je to. Ima mnoštvo primera. Ja imam vrlo visok glas i sad ja mogu to da volim ili ne volim, ali moj glas je sopran i to je fakt.
Tako da, nije pitanje ljubavi prema etiketama, već da li pripadaš nečemu/poseduješ svojstvo što nije u vezi sa izborom. :)
Korisnikov avatar
By maka
pod 1.

ceo zivot gledam zene i zelim jednu za sebe,ali eto,nisam smatrala da sam gej :smeh: mislila sam da sam jedina gej osoba u Srbiji (pored Darka Kostica) :smeh: pa sam pokusavala da budem privucena muskarcem,sto se bas i nije zavrsilo uspeno. Ne gadim se muskaraca i nemam problem da se ljubim sa njima il sta vec,ali na emotivnom nivou ne mogu da uporedim povezivanje sa zenom i povezivanje sa muskarcem,tacnije kod mene NE POSTOJI emotivno povezivanje sa muskarcem. Da prijateljske emocije,ali ljubav ne.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Galateja

Ono što će uvek biti su 'proizvodi' tih podela. One nisu kreacija, već posledica stanja, hteli mi to priznati ili ne. Tačno je da postoji nijansiranost senzibiliteta, ali, takođe, preovlađuju četiri kategorije iza kojih stoji nešto. To nije nešto promenjivo, neodređeno i fleksibilno kao npr. podela na buč i fem, aktivne i pasivne, isfeminizirane i birove, dugokose i kratkokose... Jer, ili voliš žene, ili voliš muškarce, oba roda ili ne voliš ni jedan. I to je to. Sa manjim nijansama.
Slazem se s tobom. Vise bi voleo da kazem da je sve stvar nekog trenutka ili perioda, samo sto su ljudi generalno manje fleksibilni da bi nekad dosli do tog stanja svesti kad je seks. orijetacija nesto sto moze biti promenjivo vremenom. Cini mi se da je ta podela na buch, femi... mnogo izrazenija i sve bitnija nego homo, hetero... Sto se takodje vremenom moze promeniti (nema li slucaja kad je neko totalno 'strejt' postao transeksualac?).

Evo priznajem da meni samom ne bi bilo jednostavno da np. odjednom shvatim kako me suprotni pol vise privlaci, jer mi je ta strana manje poznata i time bi izgubio nesto sto sam u ovoj odvojenoj drustvenoj grupi vec duze vremena izgradjivao - ne samo sa prijateljima, vec i u sebi.
Ono sto podrazumevam pod "biblijskim mometom" je kad je imati decka, devojku... isto kao sto je danas voleti crne ili plave u bilo kojoj 'seksualnoj grupi' interno, sa tendencijom da se uskusi menjaju, sto se svakako desava, ali bez opterecenja kako ce to neko prihvatiti i samim tim - kako cu ja to prihvatiti.

Evo, glasam za No.9. = ja sam muskarac i mozda cu imati fazu sa zenama.
Korisnikov avatar
By bas bleu
posto je taj jedan bio picka, naginjem ka tome da kliknem pod 2.
Korisnikov avatar
By Oziris
Hmmm... nekako mi je komplikovano da glasam... A i da objasnim... Ja se (uglavnom) definisem kao lez, cisto da ne bih morala da se upustam u objasnjavanja svaki put kad zaustim da kazem na koji nacin sam ja to BI... Ne mogu reci da sam imala BI kao fazu i da me je sad to proslo, a ne mogu reci ni da sam bas ono, prava BI... Poenta je u tome da se UVEK zaljubim u zenu, ali mi je seksualno podjednako uzbudljivo i lepo i sa zenom i muskarcem. I ne mogu iskljuciti tu BI mogucnost, jer ne mogu reci da me, u slucaju da ne budem vise u vezi, nece privuci muskarac i da necu imati sex sa njim. Sta vise, moj prethodni seksualni partner, pre moje zene, je bio muskog roda i pola. I ne samo tad, nego tokom citavog perioda moje seksualne zrelosti smenjivali su se muskarci i zene kao partneri, osim u slucaju emotivne vezanosti. I mogu slobodno reci da to nije bio nikakav paravan ili nesto slicno jer nisam ni pokusavala da "lazno" budem u vezi sa tipom. Dakle, dublji emotivni odnos je ono sto je meni problematicno sa muskarcima, jer ga nikako ne uspevam ostvariti, ali mi je seks diiiivaaaaaannn! :)

Eto, uspeh nekako da objasnim! :lol:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dzelajza Rouz
Monofazna sam u poslednje vreme.

Da sad ne svraćam na onu temu o dizanju na suprotni pol.
A glasala za? :smug:
Pitanje važi i za Oziris.
Korisnikov avatar
By Mage

Pa meni ne smeta da kažem da sam gay. :) Devojke me seksualno ne privlače... Ne razumem u čemu je problem da sebe svrstam u tu grupu kada tu i pripadam?

Isto tako bi mogao da govorim kako mi smeta što su ljudi podeljeni na muškarce i žene :) Ja sam muško, tako se osećam i ponašam i ne smeta mi da me neko tako naziva :) Nisu sve etikete loše...
Korisnikov avatar
By Oziris
Glasala za opciju BI... Muskarci su ipak vazan deo moje seksualnosti.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Iju, pa uopšte nisam glasala.
Zaboravila sam.

Hajde, neka bude pod 1, ali nije faza u smislu prelaznog perioda.

I ja to više volim da nazivam neartikulisanim biseksualnim ispadima.
Korisnikov avatar
By Loni
Ja mislim da je biseksualnost kod žena i muškaraca potpuno različita stvar.

Kod žena je češće viđam, pa evo i ovde. Kao da je ženska seksualnost fleksibilnija.

Kod muškaraca je viđam retko. Uglavnom su ili gejevi il nisu. Retko kad sam upoznao iskrenog biseksualca.
Priča se da postoje u većoj meri od 1% (dok je čistih gejeva oko 5 %), ali da oni u ovakvim sredinama kao što je Srbija ostaju u okviru strejtaštva s tek ponekim izletom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!