Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
Toliko se ovih dana govorilo o latentnoj homoseksualnosti u huligana, desnichara pa i sasvim "obichnih" str8era, te da svojim huliganstvom negiraju tu svoju stranu i dokazuju svoju mushkost. I tu je svima vec sve jasno. Meni je narochito interesantan argument za to onaj koji se tiche jezika kojim se takve grupe gradjana sluze. Sve im je "extra" i sve im je "vrh" itd...
Medjutim, najcheshce korishcena rec prilikom obracanja drugoj osobi je ona koja ih mozda najvishe potvrdjuje kao heteroseksualce - "brate"...
Naime, nazivajuci svoga ortaka "bratom" vi cete iskljuciti bilo kakvu mogucnost za sexualnu konotaciju u komunikaciji izmedju dvojice i potpuno se (nesvesno) odaljiti od homosexualnih impulsa koji su, znamo, skoro svaku heteroseksualnu osobu u nekom periodu zivota pogodili.
Meni ovo govori da chak i jezik (tj. zargon) ove nashe nacije potvrdjuje duboko usadjenu homofobiju...

Shta vi o ovome mislite i da li mozete da se setite josh neke jezichke pojave koja bi mogla imati slichan karakter?...
Korisnikov avatar
By pthalo
da li to znači da je bolje ako ne koristim izraze kao "vrh"? jer ih koristim jer vidim da ih ostali koriste i kada učiš jezik teško je primetiti nijanse, samo ponavljaš ono što čuješ (sve dok te neko ne uputuje). na primer, reč "seljančura" je često upotrebna u Mračionici, a ja sam sve to vreme mislila da je to neki ljubazan izraz, jer u tom smislu ga koristimo u Mračionici. ali posle toga, neko mi je rekao da je uvredljiv. :lol:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by BellyButton

Medjutim, najcheshce korishcena rec prilikom obracanja drugoj osobi je ona koja ih mozda najvishe potvrdjuje kao heteroseksualce - "brate"...
meni je devojka jednom u razgovoru rekla to "brate", i to onako kao da se obraca meni. prekinuh je recima: "how sweet, she calls me "brate"!". od tad se stalno sprdamo sa tim. :lol:

lm, "brate", "vrh" i "extra" su cini mi se toliko deo novog beogradskog slenga, da nemaju veze sa seksualnom orijentacijom.

ono sto mene ekstremno nervira je kad tamo neki doktor (pa jos PSIHIJATAR), u TV emisiji koristi izraz homoseksualIZAM. i onda mi keva jos kaze "cekaj, nemoj da menjas, hocu da vidim sta covek ima da kaze.". jaooooo!! :avalon:
Korisnikov avatar
By KiWi
Reče jedna gospodična pre neki dan da je pseudohomoseksualnost sastavni deo odrastanja ... ali je naše društvo toliko dogmatizovalo homoseksualnost, da je i heteroseksualne osobe potiskuju u sebi ... a posebno u drugima.
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm, zanimljivo opazanje...
secam se da je to ''brate'' uslo u narod preko popularnog Bakija iz BB show-a, koji je to stalno ponavljao. iskreno, nisam cuo da se u slengu to ''brate'' pre BB showa toliko koristilo. dakle, najveci raspirivac jezicke homofobije je boris bizetic, osvedoceni drag queen. koji paradoks.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Boris je u svojoj emisiji ismevao takve pojave a postigao je potpuno suprotan efekat i to u neverovatnim razmerama...
Korisnikov avatar
By Mars
Za mene je jezik u službi homofobije:

1. Ubij pedera
2. Smrt pederima
3. Krv će liti - gay parade neće biti
4. cela epizoda sa raspomamljivanjem
5. "Ja nemam ništa protiv, ALI..."

...i slično. Pojedine reči, oslovljavanje...ne.

Na priču o latentnoj homoseksualnosti medju huliganima stišam ton, dok po pokretu tela i usana ne vidim da su završili o tome.
Korisnikov avatar
By scout_finch
meni je uvek cudno kad neki strejter toliko razmislja i obraca paznju na homoseksualce. recimo, ja imam puno drugova, i skoro nijedan nije homofobican, gotovo da ni ne razmisljaju o toj temi. sto bi bilo koga od njih bolelo uvo da toliko paznje posvecuju stvarima koje ih se nimalo ne ticu. zato mislim da su svi ovi retardi sigurno latentno homoseksualni. jer ako je samo do religije i boga ili sta vec, onda ni oni ne bi trebalo da imaju seks pre braka, koriste kontracepciju, neumereno jedu ili sta god je vec smrtni greh.
Korisnikov avatar
By scout_finch
dobro, ne bas svi:D al ima tu nesto, mene bre boli uvo ko se s kim jebe i kako, ne razumem sto bi se oni opterecivali time. osim ako im to nije nesto jako zanimljivo.
Korisnikov avatar
By svejedno
A sta kada ja svojoj ortakinji kazem 'maa brateee'?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by scout_finch
dobro, ne bas svi:D al ima tu nesto, mene bre boli uvo ko se s kim jebe i kako, ne razumem sto bi se oni opterecivali time. osim ako im to nije nesto jako zanimljivo.
Vidiš mi pederi nismo takvi.

Mi recimo ovde otvorimo posebnu temu, u prvom postu je slika, i onda na sledećih dvadesetak strana debatujemo da li taj JESTE ili NIJE peder
(što ti se svodi na to isto - s kim se jebe).
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Birthday_girl
ono sto mene ekstremno nervira je kad tamo neki doktor (pa jos PSIHIJATAR), u TV emisiji koristi izraz homoseksualIZAM.
E pa ja se tako osećam svaki put kada čujem "ekologija" a tema je reciklaža đubreta, i onda kreće priča o ekološkoj svesti i kako je treba širiti, i kako se ministar zalaže da deca uče ekologiju od vrtića pa nadalje, i stvarno pokazaše sasvim malu decu kako bacaju ambalažu od užine u neki poseban kontejner

Homoseksualizam bar zvuči slično kao homoseksualnost. A "zaštita i unapređenje životne sredine i održivo korišćenje resursa" uopšte ne zvuče kao reč "ekologija" (što rekao mlinar u Sirotom malom Hansu: "te dve reči se različito i pišu, a imaju i sasvim različito značenje") i uopšte mi nije jasno zašto u srpskom jeziku/rečniku reč "ekologija" znači:
1.zaštita i unapređenje životne sredine i održivo korišćenje resursa
2.(značenje kao u svim ostalim svetskim jezicima)
Korisnikov avatar
By Mars
pa zato i kazem da su i oni pederi:lol:
I to ne LATENTNI vidiš...!

:D
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Birthday_girl
ono sto mene ekstremno nervira je kad tamo neki doktor (pa jos PSIHIJATAR), u TV emisiji koristi izraz homoseksualIZAM.
Mene to ne nervira (neki ovde prisutni će da se sete da je i vama trebalo vreme i vreme da me kultivišete da pravim razliku...pa pošto mi je bilo teško da shvatim, smislio sam alkoholizam NE, znači ni homoseksualizam).

Al mislim da se ne radi o tome da oni na mala vrata i indirektno to povezuju sa bolešću. Pa i ovih dana smo mogli da vidimo mnogo ljudi koji se najpozitivnije izražavaju o nama, i koriste reč - homoseksualizam. Nisu lekari, slažem se, ali...zovi me i krčag, samo nemoj da me slomiš. Zanimljivo poređenje...

Englezi, u svojoj ograničenosti, imaju samo jednu reč: homosexuality. Do neke tamo godine je to bila bolest, od neke godine nije, i - gotova diskusija.

A mi sve moramo da iskomplikujemo, ovako prokleto suptilni kakvi jesmo...

:D
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by svejedno
A sta kada ja svojoj ortakinji kazem 'maa brateee'?
Pa, uvek postoji faktor imitacije zbog zelje za integracijom u odredjenu sredinu ili ti neshto, prosto, postane uzrechica, ali ja sam govorio o nekakvoj psiholoshkoj podlozi koja lezi iza ucestalosti korishcenja ovog izraza. Obrati samo paznju na to koji profil lichnosti najcesce koristi ovu rech...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja npr. koristim vrlo cesto, a pojma nemam koji sam sad ja profil licnosti... poludeli umJetnik, recimo ,)

..a nikad nisam imao neku preteranu zelju za 'integracijom' (bar ne toliko da koristim reci koje ne zelim) a ni problem sa istom.

Pre bih ja to povezao sa godistem, slengom i to...

..

Kao reci 'vops' umesto 'pivo' npr.

Mislim, i moja baba kad se iznervira kaze 'brate mili' i sl.

..

Ja bih to povezao samo sa godistem, kazem.

Bar sto se tice tog 'brate'.

Meni ovo govori da chak i jezik (tj. zargon) ove nashe nacije potvrdjuje duboko usadjenu homofobiju...

A cesto se koristi i 'bro', u engleskom slengu, a i kod mnogih mojih drugara, u zayebanciji.....ta nasa nacija.. mislim, brate.

,)
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, ne, ne. Izadji već jednom iz te faze poricanja i priznaj sebi: baba mi je latentni homoseksualac.
Korisnikov avatar
By scout_finch
a bre vec smo utvrdili da su svi oni pederi:D
Citat:
pa zato i kazem da su i oni pederi:lol:

I to ne LATENTNI vidiš...!
:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mars
Ne, ne, ne. Izadji već jednom iz te faze poricanja i priznaj sebi: baba mi je latentni homoseksualac.

lol. A zivi u Belgiji sve te godine, covek bi pomislio da je izasla iz 'brate' faze i zelje za tom integracjom.

..

Ipak nije u ovoj nashoj zemlji, jel. A jos uvek koristi 'brate mili'.
Korisnikov avatar
By Mars
Fenotip je fenotip. Ali je genotip, ipak, genotip.

Blago njoj u Belgiji, sa svim onim pivima i čokoladom...
Korisnikov avatar
By smaug
Ja npr. koristim vrlo cesto, a pojma nemam koji sam sad ja profil licnosti... poludeli umJetnik, recimo ,)

..a nikad nisam imao neku preteranu zelju za 'integracijom' (bar ne toliko da koristim reci koje ne zelim) a ni problem sa istom.

Pre bih ja to povezao sa godistem, slengom i to...

..

Kao reci 'vops' umesto 'pivo' npr.

..

Ja bih to povezao samo sa godistem, kazem.

Bar sto se tice tog 'brate'.

A cesto se koristi i 'bro', u engleskom slengu, a i kod mnogih mojih drugara, u zayebanciji.....ta nasa nacija.. mislim, brate.

,)
:smokin:
Respec' bro!
Ja brate koristim brate od onomad kad mi se komsija u Beogradu obratio sa - gospodzo brate.
Od tad se ova moja i ja iskljucivo tako oslovljavamo.
A kad su siroke narodne mase u pitanju ne mislim da su 'vrh', 'brate' i sl homofobija. Mislim da su samo deo sire price o jeziku i o tome kako nam je svima vokabular sokantno nikakav.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Mars
Za mene je jezik u službi homofobije:

1. Ubij pedera
2. Smrt pederima
3. Krv će liti - gay parade neće biti
4. cela epizoda sa raspomamljivanjem
5. "Ja nemam ništa protiv, ALI..."

...i slično. Pojedine reči, oslovljavanje...ne.
Pa da. Ovo sam i ja ocekivao da vidim na temi. Malo ste promasili sa ovim "brate". Nidje veze.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by smaug

:smokin:
Respec' bro!

...

A kad su siroke narodne mase u pitanju ne mislim da su 'vrh', 'brate' i sl homofobija. Mislim da su samo deo sire price o jeziku i o tome kako nam je svima vokabular sokantno nikakav.
U said it, sistah ,)

..

Na srpskom: brate sestro, cale si, keve mi. lol.

..

Zelim reci, slazem se, u principu. I nikada nece prestati da me izludjuje 'extra'.
Korisnikov avatar
By smaug

Extra ti je ova a fora.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by smaug

Extra ti je ova a fora.
lol

..

dada, bio sam na exu i tr'i kad sam je smisljao ,)
Korisnikov avatar
By agent-fisher
ja zovem ortake brate. a kresnuo bih vecinu njih. YOUR ARGUMENT IS INVALID.
Korisnikov avatar
By Mars
Brate, nemoj da si sisa, brate....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!