Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ako tema postoji, nisam je nasla, a nisam je ni trazila.
Ovo bi se mozda moglo nadovezati na temu o prijateljstvu (ili nazovi prijateljstvu) nakon ljubavi tj. veze.
Da li se desilo da vam bivsi partner/ka, bez obzira sto ste se potrudili da ostanete u korektnim odnosima, stalno potencira vase mane i greske nacinjene u vezi? I sta onda? Skrenuti paznju da niko nije idealan i da je i raskid, kao i sama veza, zajednicka akcija i odluka? Prekinuti kontakt sa doticnim? I sta bi moglo da izaziva potrebu da se dojucerasnja bolja, lepsa, snaznija, kako god polovina ponizava i kritikuje? Ili to ima veze sa ljubomorom, mozda strahom da bi se, sa pojavom drugih osoba, i to skrpljeno prijateljstvo moglo prekinuti?
Korisnikov avatar
By Combo
Ja sam u jednom finom, lepom kontaktu sa mojim bivšim. Na daljinu.
I tako, svaki put mi priča, gde je bio, šta je radio, koga je sreo, šta mu se desilo...i kad su to pozitivne stvari u pitanju, lepe stvari, ja normalno kažem "E, baš lepo", na šta on trenutno i naglašeno reaguje sa:

"Eto, ja se zadovoljavam malim stvarima."

I to je to prebacivanje o kome pričaš. I to se ponavalja stalno i stalno i to je njegov način da meni kaže neke stvari (nema nikakve veze sa seksom, da vas izbor reči ne navede na takav zaključak)...A ja se samo nasmešim i kažem mu "Jeste, tako je..." i nastavimo nešto drugo da pričamo.

Mada to sve nema veze sa mojim samopouzdanjem, taj deo mi nije jasan...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Sa bivsim sam u dobrim odnosima - preko telefona. Ali lik ne prestaje da prica kako mu je divno u aktuelnoj vezi. Smor.
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Wilhelmina
Da li se desilo da vam bivsi partner/ka, bez obzira sto ste se potrudili da ostanete u korektnim odnosima, stalno potencira vase mane i greske nacinjene u vezi?
Nije, ona je prava dobrica :meda:

I sta onda? Skrenuti paznju da niko nije idealan i da je i raskid, kao i sama veza, zajednicka akcija i odluka?
Pa trebalo bi tako nešto u slučaju ponašanja kakvo si opisala.

Prekinuti kontakt sa doticnim?
Ako neće da popusti.
I sta bi moglo da izaziva potrebu da se dojucerasnja bolja, lepsa, snaznija, kako god polovina ponizava i kritikuje? Ili to ima veze sa ljubomorom, mozda strahom da bi se, sa pojavom drugih osoba, i to skrpljeno prijateljstvo moglo prekinuti?
Pojma nemam, ne da mi se analizirati, ako se neko ponaša kako mi ne prija i pored skretanja pažnje na to, ja to svakako neću trpiti, briga me za razloge.
Korisnikov avatar
By Combo
Na kolko li će tek Vel da ga raščlani kad si ti ovoliko...
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Ako tema postoji, nisam je nasla, a nisam je ni trazila.
Ovo bi se mozda moglo nadovezati na temu o prijateljstvu (ili nazovi prijateljstvu) nakon ljubavi tj. veze.
Da li se desilo da vam bivsi partner/ka, bez obzira sto ste se potrudili da ostanete u korektnim odnosima, stalno potencira vase mane i greske nacinjene u vezi? I sta onda? Skrenuti paznju da niko nije idealan i da je i raskid, kao i sama veza, zajednicka akcija i odluka? Prekinuti kontakt sa doticnim? I sta bi moglo da izaziva potrebu da se dojucerasnja bolja, lepsa, snaznija, kako god polovina ponizava i kritikuje? Ili to ima veze sa ljubomorom, mozda strahom da bi se, sa pojavom drugih osoba, i to skrpljeno prijateljstvo moglo prekinuti?
Desavalo se u pocetku. Samo ako zelis ostati sa nekim u korektnim odnosima treba pricati o svemu i razjasniti neke stvari. Ali ne mislim zasto smo raskinuli i bla, bla... Da je valjalo trajalo bi, nema tu sta da se polemise.

Ali ipak mislim da imam pravo da toj osobi ukazem na neke greske, ipak je poznajem bolje od ostalih. Npr. kada se moj bivsi decko smuvao sa sadasnjim deckom pricali smo telefonom. Pricao kako mu je lepo, kako je zaljubljen i sve je super, samo je on jos uvek "klinac". Na sta sam mu ja odgovorio pa i ja sam bio klinac kada smo se smuvali pa smo bili zajedno, bilo nam je lepo itd. Ukazao na moguce greske i eto jos uvek su zajedno, sada vec vise od 2god. :)
Korisnikov avatar
By .L O S T
misljenja sam da posle veze je najbolje ostati prijatelj po principu Zdravo, drago mi je sto sam te video.... i tako nema udara na samopouzdanje.... tesko to moze biti pravo prijateljstvo jer uvek postoji ono lebdece sta je bilo......
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by antibiotic
Sa bivsim sam u dobrim odnosima - preko telefona. Ali lik ne prestaje da prica kako mu je divno u aktuelnoj vezi. Smor.
Stvarno ne kapiram takve osobe kojima je smor da cuju kako je bivsem decku lepo sa nekim. :zacepi:

Ostati sa bivsim u kontaktu moras biti svestan da ces cuti takve stvari pre ili kasnije. I ako si vec ostao prijatelj sa njim treba da ti bude drago to sto je srecan.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by LordOfSex
Stvarno ne kapiram takve osobe kojima je smor da cuju kako je bivsem decku lepo sa nekim. :zacepi:

Ostati sa bivsim u kontaktu moras biti svestan da ces cuti takve stvari pre ili kasnije. I ako si vec ostao prijatelj sa njim treba da ti bude drago to sto je srecan.
Naravno da mi je drago za njega, ali u ovom slucaju se to pretvara u nabijanje na nos kako im je veza savrsena... do te mere da moram da pomislim kako mi ustvari prebacuje i bocka me, jer nasa veza nije bila tako sjajna, a bilo je ljubavi. Kapiras? On zeli da sam ja ljubomoran.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Naravno da mi je drago za njega, ali u ovom slucaju se to pretvara u nabijanje na nos kako im je veza savrsena... do te mere da moram da pomislim kako mi ustvari prebacuje i bocka me, jer nasa veza nije bila tako sjajna, a bilo je ljubavi. Kapiras? On zeli da sam ja ljubomoran.
:nope: kapiram.

Ono sto ste vi imali je proslost, ono sto on sada ima sa nekim je sadasnjost, praviti paralelu izmedju ta dva nema smisla.

Ako je tebi drago za njega nema tu mesta ljubomori.
Korisnikov avatar
By Blady
Uh uh.... da, ta neka zelja za nadjacavanjem.... pa ovako, tesko da mi bilo ko moze sjebati samopouzdanje... bas tesko.. imam ga sasvim dovoljno, i oblikovano meni, da ni u jednom momentu ne pomislim, sta onaj trabunja... ali mislim da je to zato sto sam svesna svojih gresaka, i ne moze me pogoditi to sto taj neko potencira.. po tome se vidi da je je toj osobi krivo, da ima manjak samopouzdanja, i da jos uvek oseca nesto... izmedju ostalog ljubomoru... zelju da bude takav, u nekim slucajevima (naglasavam) ... Licno nemam taj problem, bas iz tog razloga sto imam dovoljno samopouzdanja, procenjena takva, kakva jesam.. skladno meni, moje samopouzdanje.. niti me pogadja, niti me dotice :D
Btw, kada krenu previse da smaraju, odstraniti po volji i zelji...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Black Lady
....
Naravno da je samopouzdanje nesto na sta prvenstveno mi sami uticemo, ali mi je nekako bilo lakse da taj pokusaj da se neciji kvaliteti podcene, unize ili poreknu lakse definisem kao udarac na samopouzdanje, jer mislim da to jeste.
Metodi su naravno razliciti, ali ne kapiram ni sta izaziva poriv za takvim obracunom sa bivsim/bivsom, niti sta ima za cilj.
Ljudski odnosi su strashno komplikovani. :nokti:
Korisnikov avatar
By HARP
Ne ulazim u vezu sa nekim ukoliko ne mogu da uspostavim prijateljski odnos, kada osetim da je među nama ostala samo ta osobina predložim da ostanemo prijatelji :)

Većina se složi. Ko je protiv toga jer ne može samo tako da me gleda, dam mu vremena. Vreme najbolje leči :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam, ne druzim se sa ex...
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Azdaja
Pa i :fuck: je vid druzenja. :lol: :opetsistaromodna: :smeh:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by LordOfSex
Originally posted by Azdaja
Pa i :fuck: je vid druzenja. :lol: :opetsistaromodna: :smeh:

:smeh: i to sto kazes... :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By m..
Mhm, nisam imala tu vrstu iskustva, i kontam da bih prestala da se druzim.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Black Lady
....
Naravno da je samopouzdanje nesto na sta prvenstveno mi sami uticemo, ali mi je nekako bilo lakse da taj pokusaj da se neciji kvaliteti podcene, unize ili poreknu lakse definisem kao udarac na samopouzdanje, jer mislim da to jeste.
Metodi su naravno razliciti, ali ne kapiram ni sta izaziva poriv za takvim obracunom sa bivsim/bivsom, niti sta ima za cilj.
Ljudski odnosi su strashno komplikovani. :nokti:
Stavila si par tacaka na moj post.... upravo sam ti navela primere... ljubomora, zavisnost, slabost.. manjak samopouzdanja...
Korisnikov avatar
By 2kune
Hm... Pa sad, ovisi jel to udaranje na samopouzdanje jednostavno način te osobe ili ona može i drugačije... Ako može drugačije, onda je ostalo nešto neraščišćeno i mora se rasčistiti (sad sexom ili razgovorom druga je stvar) ili prekinuti odnos. Ako ne može drugačije onda osobu pomilovati i očeličiti svoje samopouzdanje.
Inače, na samopouzdanje mi najviše udara zubobolja.... :zvezdice:
Podsjeća me na gdina Boga, Usud i dijagnoze koje obično imaju takve osobe... :uplasen:
By Kragi
Slicnih tema ima, ali hajde ... :D

Uvek se trudim da ostanem u korektnom ali ne bas bliskom odnosu, samim tim eliminisaces iz odnosa mnoge stvari koje si postavila kao pitanje/a :D
Ne verujem u prijateljstva posle veze a narocito ne ako se potencira na tome sta je bilo, pa svakako mislim da je bolje prekinuti kontakt nego produzavati agoniju :)
I btw nije meni tu sve cisto ako se neko stalno vraca na staro, tu "ozbiljnijih" emocija verovatno josh uvek ima ....
Korisnikov avatar
By Combo
Često toga ima u našem čarobnom gay universumu, da. Nisam primetio toliko prijateljstava, pravih i navodnih, kod hetero parova posle raskida (ne računam glupe TV serije).

Nije tu sve čisto kao što kažeš...

A ja evo uzimam slobodu da zamenim Denija u III forumaškoj smeni i pustim jednu prikladnu muzičku numeru...

''
Korisnikov avatar
By AbD
ne trudim se ostati u korektnim odnosima (hoću reći, nije mi imperativ), a ako ostanem onda to znači da smo se ljudski i civilizirano razišli. to mi funkcionira samo sa zaista okay ljudima, a zaista okay ljudi se ne ponašaju kao debili (vidi prvi post).

što se tiče mene u toj ulozi, drugima rijetko spominjem svoje bivše a kad to radim onda je to tipično u dokumentarističkom kontekstu kad prepričavam neke simpatične ili smiješne prošle situacije i ne nastojim ocrniti nikoga pritom. ako netko baš inzistira na mišljenju o nekoj konkretnoj ljudskoj osobini dotične osobe, ja ga kažem i to bude isto ono što sam govorio i bivšem... ali još dodam disclaimer da se samo možda nismo dovoljno dobro upoznali (političkikorektan BS).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!