- 05 Sep 2009, 12:05
jesam. isla sam u pancevo zbog sexa, i u zagreb, i u novi sad jer sam bila zaljubljena. i bila sam na mtv stejdzu umesto da cujem neki bend na fjuznu, jedne godine na exitu. i sad manje putujem, jer mi glupo da putujem bez zene. i jednom nisam izasla na ispit jer sam savatala neku koku vece pred, pa zabola kod nje. i sminkala sam se i depilirala noge kad je bilo vaznijih stvari da se rade. i odrekla sam se plejade sisa i zena i tako toga da bih bila u vezi. malo li je?
i eto vagam da li da odem u inostranstvo na praxu i/ili postdiplomske ili da ostanem tu sa devokom, jer mi je prvi put do te mere stalo do nekog. a i nisam bas sigurna da mi postiplomske terbaju u ovom momentu zivota (ne pikiram akademsku karijeru). zapravo to je nesto sto svakako moram da odlucim sama sa sobom (hoce dr ili nece dr i treba li dr), zena je jedna od stavki za ostati (jedna, ali ima poprilicnu tezinu).
dakle:
Da li ste se ikada zapitali da li ste ucinili nesto protiv svoje volje (slaganje sa ljudima, cak iako nisu u pravu iz straha) samo da biste ostali sa osobom koju volite?
Ne bas, ali sam provodila vreme sa poprilicnom plejadom kojekakvih likova s kojima su se te zene druzile, s kojim ne bih nikad provodila vreme da im nisu bili ortaci. Niti bih se cimala tek tako do npr NS svaki drugi vikend da nisam bila zaluljena u nekog tamo. Ako se slozim sa nekim koji nije u pravu, pre ce biti zato sto je taj neko budala i meni nije stalo da se raspravljam do prekosutra.
Da li ste ikada dopustili da drugi umesto vas donose vazne odluke , ili,pak, imali poteskoce oko preuzimanja inicijative?
Ne, ali sam uzimala u obzir interese ili volju partnera pri donosenju nekih odluka. I donoslila neke odluke koje bi bile druacije da sam bila solo. Nikad bas na svoju stetu, vise kompromis. Ne moze neko drugi da odlucuje umesto tee, opet je tvoja odluka da li ces to da dozvolis.
Koliko ste daleko otisli samo da biste izbegli samocu, privukli paznju,ucinili nesto da ne bi doslo do okoncanja emotivne veze?
Ne smeta mi samoca, paznju mogu da dobijem od bilo koga, raskide sam podnosila manje vise junacki. Ako nekom sa mnom nije dobro, ima prvo da ode.
Da li ste lako povredljivi, ukoliko ste naisli na neodobravanje ili kritiku od strane vaseg partnera?
Zavisi o cemu se radi. U principu osetljiva jesam, ali nisam toliko da budem na kraj srca jer se nekom nesto na meni ne svidja (moze ili da zivi s tim, ili da nadje nekog druog).
Osecate li se potpuno opustoseno i bespomocno kada ste ostavljeni?
Bude mi teshko, osecam se jadno, ali nikad opustoseno i bespomocno. Tako bih se mozda osecala da mi neko, ne daj boze, umre.
jbg, ja sam u principu dosta svojeglava, individualac i nije mi nikkav problem da budem solo. nisam co-dependent, tako da ne pravim trule kompromise samo da ne bih solirala.