Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li ste se ikada zapitali da li ste ucinili nesto protiv svoje volje (slaganje sa ljudima, cak iako nisu u pravu iz straha) samo da biste ostali sa osobom koju volite?
Da li ste ikada dopustili da drugi umesto vas donose vazne odluke , ili,pak, imali poteskoce oko preuzimanja inicijative?
Koliko ste daleko otisli samo da biste izbegli samocu, privukli paznju,ucinili nesto da ne bi doslo do okoncanja emotivne veze?
Da li ste lako povredljivi, ukoliko ste naisli na neodobravanje ili kritiku od strane vaseg partnera?
Osecate li se potpuno opustoseno i bespomocno kada ste ostavljeni?
:cut: :drama: :(

Slika
Korisnikov avatar
By SabotagE
U mojoj prvoj lez vezi dosta toga sam sebi uskracivala,prilagodjavala se stvarima koje mi nisu odgovarale,odricala se cak i nekih ljudi i sve zarad osobe sa kojom sam bila.
Kasnije sam shvatila da mogu voleti i biti voljena bez svega toga.
Korisnikov avatar
By coka
Desavalo mi se ranije da precutim neke stvari...
Kako je vreme prolazilo pocela sam zaista da upoznajem sebe i imam svoje ja...
Emotivna i povredljiva jesam ali ne u smeru kritike sa partnerove strane, tu zaista volim da mi se kaze ono sto se misli jer mrzim veze tipa sve je savrseno ma ti si savrsena blah :astral2:
Korisnikov avatar
By decko
Te tripove sam imao samo u prvoj vezi.
Secam se da sam tad onako, klinacki, slepo isao napred i valjda zbog te zaljubljenosti i zelje da ista sto duze traje sam pravio suvise nekih ustupaka i gazio gomilu svojih stavova posto sam verovao da je lakse ako se ja promenim i prilagodim nego da se u odredjenim momentima pobudnim ili mozda nateram tu osobu na kompromis. Jbg. Mladost - ludost :)
To su bile neke pocetnicke greske i nesigurnosti jer je sve bilo novo i nepoznato, mada kad bih sve isao ponovo radio bih isto jer je vise koristilo nego stetilo...i naravno, sad je vec neka druga prica.
Korisnikov avatar
By someone
Naravno,pravila sam mnogo ustupaka,radila neke stvari protiv svoje volje sve uz reci "bitno da je njoj dobro i da je srecna pa cu i ja biti srecna".To se deshavalo najvishe u prvoj vezi,bila sam dete,15-16 godina... :) Vremenom,nauchish kako da se postavish,da nadjesh kompromis,da stvari reshavash razgovorom,dogovorm... do dushe i tada sam to pokushavala ali sam bila mnogo spremnija da popustim i uradim kako njoj odgovara.Ljubav je takva,i sve je to normalno.Kako odrastamo i kako postajemo iskusniji pochinjemo vishe da cenimo sebe,svoje interese i stavove,pogled na svet se menja,ljubav je drugachija... A mozda sam ovo samo ja,ko ce ga znati :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Bolje biti mrtav lav nego živ pas.
Spreman sam da potpuno prekinem vezu onog momenta kada osetim da su moji principi ugroženi, tj. onog trenutka kada se lomim da li je vredno da žrtvujem nešto svoje... Ali uvek se setim da sam se rodio sam i da ću umreti sam, i da nije stvoren mladić koji mene može ispratiti (takav mi je horoskop) tako da nema smisla da žrtvujem nešto za nekoga ko će pre ili kasnije pobaciti.

Inače volim zdravu kritiku i zanimljivo mi je kada me drugi pokušavaju analizirati. Nikada se nisam osetio opustošenim kada je veza otišla do kurca, da je bolelo jeste...ali ono što ja jesam je nešto što je postojano dok ono što ja jesam dok sam s drugim je jedna velika promenjiva.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Na sva navedenja pitanja odgovor je NE.

Kompromise u odnosu sa ljudima do sada nisam pravio, zaista... i ne planiram, ukoliko nije od vitalnog znacaja, sto veza/ljubav nikako nije, za mene.
Korisnikov avatar
By Blady
Previse pitanja... mozak mi na offu
Korisnikov avatar
By Li
Bilo je kompromisa... pokusavala sam da se uklopim u drustvo moje ex i svi su me brzo zgotivili ali ja njih nikada nisam... SABANI!!! :hand:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by RuznaGlupaZla...
Stojim.
Tako nekako.

Da ne bih objasnjavao previse, reci cu samo da sam neko vreme vukao kompleks nize vrednosti i da sam prolazio od faze potpunog bezkicmenjaka, krpe i otiraca za noge do mega kucke opasane sa tri kineska zida oko sebe, dok nisam malo izboksovao sa samim sobom.

Spreman sam na kompromis, precutacu kad smatram da je to OK, ali imam i jasno definisane pragove tolerancije i napokon znam nakon kojih momenata pocinjem da gubim sebe, sto nikada vise necu dozvoliti.
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by someone
Kako odrastamo i kako postajemo iskusniji pochinjemo vishe da cenimo sebe,svoje interese i stavove,pogled na svet se menja, ljubav je drugachija...
Pravila sam kompromise, ne velike, ali dovoljno spontane da sam i ja, a i taj neko pored mene, shvatali da gradimo nešto zajedno.

Jer, sarađivati, to je sve. Verujem da se ljudi uvek mogu dogovoriti, pričati. Nema onoga ja tebi ti meni...

Najviše sam sebe rastezala u prijateljstvu, to mi je bitno.

Ne osećam se bespomoćno posle prekida, osećam samo treperenje crvene lampice i natpisa low battery, ali se u isto vreme osećam lako, oslobođeno. Naravno, to ne znači da ne boli, boli, ali gledam da racionalizujem prekid, zato pravim ogromne pauze između veza :uplasen:
Korisnikov avatar
By m..
jesam. isla sam u pancevo zbog sexa, i u zagreb, i u novi sad jer sam bila zaljubljena. i bila sam na mtv stejdzu umesto da cujem neki bend na fjuznu, jedne godine na exitu. i sad manje putujem, jer mi glupo da putujem bez zene. i jednom nisam izasla na ispit jer sam savatala neku koku vece pred, pa zabola kod nje. i sminkala sam se i depilirala noge kad je bilo vaznijih stvari da se rade. i odrekla sam se plejade sisa i zena i tako toga da bih bila u vezi. malo li je?

i eto vagam da li da odem u inostranstvo na praxu i/ili postdiplomske ili da ostanem tu sa devokom, jer mi je prvi put do te mere stalo do nekog. a i nisam bas sigurna da mi postiplomske terbaju u ovom momentu zivota (ne pikiram akademsku karijeru). zapravo to je nesto sto svakako moram da odlucim sama sa sobom (hoce dr ili nece dr i treba li dr), zena je jedna od stavki za ostati (jedna, ali ima poprilicnu tezinu).

dakle:

Da li ste se ikada zapitali da li ste ucinili nesto protiv svoje volje (slaganje sa ljudima, cak iako nisu u pravu iz straha) samo da biste ostali sa osobom koju volite?

Ne bas, ali sam provodila vreme sa poprilicnom plejadom kojekakvih likova s kojima su se te zene druzile, s kojim ne bih nikad provodila vreme da im nisu bili ortaci. Niti bih se cimala tek tako do npr NS svaki drugi vikend da nisam bila zaluljena u nekog tamo. Ako se slozim sa nekim koji nije u pravu, pre ce biti zato sto je taj neko budala i meni nije stalo da se raspravljam do prekosutra.

Da li ste ikada dopustili da drugi umesto vas donose vazne odluke , ili,pak, imali poteskoce oko preuzimanja inicijative?

Ne, ali sam uzimala u obzir interese ili volju partnera pri donosenju nekih odluka. I donoslila neke odluke koje bi bile druacije da sam bila solo. Nikad bas na svoju stetu, vise kompromis. Ne moze neko drugi da odlucuje umesto tee, opet je tvoja odluka da li ces to da dozvolis.

Koliko ste daleko otisli samo da biste izbegli samocu, privukli paznju,ucinili nesto da ne bi doslo do okoncanja emotivne veze?

Ne smeta mi samoca, paznju mogu da dobijem od bilo koga, raskide sam podnosila manje vise junacki. Ako nekom sa mnom nije dobro, ima prvo da ode.

Da li ste lako povredljivi, ukoliko ste naisli na neodobravanje ili kritiku od strane vaseg partnera?

Zavisi o cemu se radi. U principu osetljiva jesam, ali nisam toliko da budem na kraj srca jer se nekom nesto na meni ne svidja (moze ili da zivi s tim, ili da nadje nekog druog).

Bude mi teshko, osecam se jadno, ali nikad opustoseno i bespomocno. Tako bih se mozda osecala da mi neko, ne daj boze, umre.

jbg, ja sam u principu dosta svojeglava, individualac i nije mi nikkav problem da budem solo. nisam co-dependent, tako da ne pravim trule kompromise samo da ne bih solirala.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Koliko daleko mozes da ides?

Ha! Prva pomisao mi je bila da je tema o :
koje sve perverzije smes sebi da dopustis :lol:
Korisnikov avatar
By Sutekh
mogao sam dosta daleko da idem. po cenu menjanja navika i ugrozhavanja identiteta.

ali sve u zhivotu ima mere i granice. u fazi sam gde mi je stepen tolerancije jako mali, nemam zhelje da slusham tudje gluposti i zato sam solo vecj ohoho.

i tako cje probabli i ostati.

:djavo:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by ok_decko

Da ne bih objasnjavao previse, reci cu samo da sam neko vreme vukao kompleks nize vrednosti i da sam prolazio od faze potpunog bezkicmenjaka, krpe i otiraca za noge do mega kucke opasane sa tri kineska zida oko sebe, dok nisam malo izboksovao sa samim sobom.

Ovo mi je otvorilo oci - ja sam mega kucka :smeh:

Pre toga mi tema nije bila jasna bas - ja sam spremna daleko da idem, preterano daleko. Ali ne sto ne mogu da budem sama, mogu, meni to cak super. Nego to se desava onda kad se zaljubim, kada mi je stalo, pa hocu da budem sa nekom odredjenom osobom. A opet ja se nekih principa ne odricem, niti sam se ikad odricala. Pogotovo u prvim vezama, suprotno prethodnim odgovorima, meni tada nije padalo na pamet da pravim kompromise. Racunala sam da sam mlada, ceo zivot je preda mnom i hocu maksimalno a ne da zivim u kompromisima... Ako ide ide, ako ne ide, kraj pa sta sa tim, doci ce neko drugi. Sada pravim kompromise, prilicno, ali sam zadovoljna sto sam nekad tako razmisljala, Mislim ne bi mi se svidelo da sam provela ceo zivot u kompromisima. Ali opet pravim kompromise samo u stvarima u kojima mogu da napravim i sada. Ne bih bila u odnosu koji nije pravedan, tj ista prava i za jednu i za drugu stranu, ne bih bila sa osobom koja ne postuje dogovor, kakav god da je dogovor, niti sa nekim ko misli da moze da me poseduje... Ima tako stvari od kojih ne odstupam, ali ima i onih od kojih sad mogu da odstupim a nekad ne bih... U svakom slucaju nikad nisam smatrala da treba da budem neciji otirac, niti da se ja tako odnosim prema nekome, a i sto bi to bilo... meni je komunikacija i razumevanje najvaznije da neku osobu oznacim kao bitnu, a ako toga ima onda je valjda tu i postovanje. Tako da sve mogu da kazem, a drugo je jedna kolicina igre i taktike, u smislu kad je pametno sta reci, eventualno mogu da odlozim ili nadjem trenutak da nesto iskazem ili da odredim nacin kako da to ucinim.
Korisnikov avatar
By Sunce
Van veze se osecam sjajno. Sve uradim da do okoncanja dodje. :giggle: Sada mi je lepse da budem sam.

Salim se, mada ima istine.

A istina je da volim svoju slobodu i da se kritika kaze na pocetku. Ako mi nesto nije jasno, onda pitam, pokusavam da razumem partnera.
U jednoj vezi sam prelazio gotovo preko svih stvari verujuci da je to davanje. To se gomilalo, pa sam na kraju pukao. Lepo se kaze: moras voleti sebe da bi mogao da volis druge. Tu lekciju sam ucio.

U drugoj vezi sam se promenio. Bio sam nemilosrdan u potrazi za dobrom komunikacijom koja bi pomogla resavanju nesuglasica.

Lepo mi je rekao jedan prijatelj: "Ti ides vise empatijom nego osecajem." To sam malo promenio.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by antibiotic

Ha, ha, ispod antibiotika se krije naivna francuska sobarica. :shok:
Korisnikov avatar
By horus.
sve radim po osecaju... ako osecam da je nesto vredno zrtve, idem glavom kroz zid, a ako ne, onda previse racionalizujem (sto bas i nije romanticno)...

vremenom sam shvatio da je se u svim mojim vezama uvek radio samo o meni, jer sam isuvise opterecen samim sobom... kad sam voleo, toliko sam voleo da mi apsolutno nije bilo bitno da li sam voljen... a kada su me neuzvraceno voleli, onda sam ljubav prema meni delio sa tom osobom...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Sunce

ha! pa sad ... nije daleko od istine :blush: :bic:
Korisnikov avatar
By Sunce

Pa koje smes da dozvolis, sto ne odgovoris? :lol:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Morgan Le Faye
ali ono što ja jesam je nešto što je postojano dok ono što ja jesam dok sam s drugim je jedna velika promenjiva.
svidja mi se ovo...

da, pravila sam neke kompromise, ponekad cak i dosta velike i neuobicajene za mene, ali i tada samo s idejom 'hajde jos malo da sacekam da vidim sta ce ispasti iz svega toga'.... ali to obicno nije moglo dugo da traje, jer sam ja ipak ono sto jesam i nakon izvesnog vremena ne mogu protiv toga, odn. znam da ta veza nije i ne moze biti vredna gubitka nekih vaznih delova moje licnosti...u tom momentu, umem sve da prekinem, bez neke tuge ili zaljenja...
nikada mi nije bilo najvaznije da budem u vezi, odn. veza po svaku cenu - NE, hvala... single status me nikad nije plasio, cak sam i uzivala u njemu... kad je u pitanju aseksualna faza, onda tek nemam nikakvu zelju da se zblizim sa nekim na taj nacin ...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by *_Eskarina Gejl_*

Biti ostavljen(a) u vezi, kao partner(ka) nije isto što i biti ostavljena kao biće.
Jako mi je važna podrška određenih osoba i bolje je i ne biti u vezi a imati kvalitetan prijateljski odnos, nego biti u vezi uz stalne trzavice i nezadovoljstva.
Kada sam to shvatila život mi se učinio smislenijim. :sunce:

P.S. - Kad kažem prijateljstvo mislim na pravo prijateljstvo, a ne na neveštu klišeiziranu ispriku 'hajde da ostanemo prijatelji'.
Korisnikov avatar
By antibiotic

Pa koje smes da dozvolis, sto ne odgovoris? :lol:
Pa necu sad da offtopicujem :blush:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Mislim da sam trpeljiv, poprilichno... Chesto upadao u "kompromise" na svoju shtetu i cutao stoichki. Retko kada je bilo u pitanju neshto od presudnog znachaja za vezu, vishe moja nesposobnost da nekom kazhem "ne" i potreba da se ta osoba uz mene oseca sigurno i prihvaceno po svaku cenu.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Vespertine

Mislim da sam trpeljiv, poprilichno... Chesto upadao u "kompromise" na svoju shtetu i cutao stoichki. Retko kada je bilo u pitanju neshto od presudnog znachaja za vezu, vishe moja nesposobnost da nekom kazhem "ne" i potreba da se ta osoba uz mene oseca sigurno i prihvaceno po svaku cenu.
samo da ovo potvrdim, a mene mrzi da odgovaram :)
Vespi :jumphug:
Korisnikov avatar
By Mage
Nije mi problem da pravim kompromise pošto sam dosta tolerantan prema ličnim preferencama ljudi. Međutim, ne podnosim nepravdu i kompromise u tom smislu ne pravim.

Po mom mišljenju, ukoliko veza zahteva neke ekstremne kompromise, verovatno neće potrajati. Lepo je i kad su partneri drugačiji pa mogu da uče jedno od drugog i razvijaju se, ali ukoliko nema nekih osnovnih dodirnih tačaka... nema vajde od toga.
By Kragi
^ Lepo receno.
u principu neke stvari idu sa godinama a iskustvo u velikoj meri cini svoje. osim sto neki od nas nikako ne uce na greskama. :hvala: ovde je mnogo lako reci i napisati bilo sta, a kada se vratim u neke segmente svoje proslosti kontam da sam umeo da budem velika picka :D kada je doslednost u pitanju. nisam jedan od onih momaka koji za mesec i po uspeju da se smuvaju i raskinu sa trojicom, i stignu da svu trojicu vole :smeh:
valjda zato umem da izgubim sebe u odnosu sa nekim ko ume da me pokrene. no sve ima svoju graniu, koju ne bih umeo jasno da definisem, osim na nacin na koji je mage to rekao: preosetljiv sam na nepravdu, laganje i licemerje :sudija:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *_Eskarina Gejl_*

Protivno volji ne, ali jesam nalazila kompromise kada sam smatrala da treba. Generalno govoreci, u stanju sam da uradim jako puno i da ulozim puno truda, vremena i zelje da veza uspe, pa i da modifikujem neke stvoje stavove.
Nisu odluke od zivotne vaznosti. Ako se to 'drugi' odnosi na partnere/ke.
Daleko u normalnim granicama. Nisam nikada pribegavala obmanama i lazima, niti pretnjama ili nedajsotono nasilju. Mada, ja nisam zavisnik o emocijama drugih ljudi i ne plasi me samoca, tako da me raskidi ne pogadjaju preterano. Uvek to gledam iz neke pozitivne perspektive.

Opet, generalno govoreci, kritika, ukoliko za nju ima mesta i osnova, me ne pogadja. Stavise, gledam da greske ne ponavljam i prihvatam je sasvim ok. Medjutim, ako se ispostavi da je kritika neosnovana, budem jako nezgodna. Jako.
:cut: :drama: :(
Imala sam tih momenata. Ali opet, bolje je osecati se kao ameba mesec, dva, tri nego pristajati na odnose koji nisu normalni i odgovarajuci za obe strane. Bar ja tako to vidim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!