Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

-10/ -12/ .... -15......

privlačnost
20
21%
sex
12
12%
nedostatak odgovarajućeg partnera
5
5%
dosada
2
2%
ekonomska korist - sponzorstvo
10
10%
ljubav
26
27%
potreba za mentorom/potreba za manipulacijom
9
9%
nešto sasavim deseto
13
13%
Korisnikov avatar
By Winter
I tako, gledam, vidim, primećujem.....i zapitam se....koliko je moralno ili šta već....da neko od recimo nekih 32 godine, bude sa nekim od 19...ili neko od 45 sa nekim od 30.........i kakav je čiji poriv.....tj. iz kog razloga svaka od te dve osobe stupa u jedan takav odnos (ne govorim striktno o gej populaciji)???
Kakva su iskustva pojedinaca, koliko jedna takva veza (ako je veza) može da traje, koliko koji od partnera može da profitira (napreduje ili nazaduje, ma na koji način)? Da li se radi o jednostavnom nedostatku zadovoljavajućeg potencijalnog partnera u svojo nekoj uzrasnoj dobi (do plus-minus 4-5), ili potrebi da se pošto-poto bude sa nekim ? Da li biste i sami bili u takvom jednom odnosu ?? Šta biste ili šta ste očekivali od takvog odnosa?....i tako još nekih pitanja na ovu temu....pa molim lepo...izvolte...

p.s. ako je bilo sličnih tema, a verujem da jeste...ovo ili spojite ili pišite nanovo....mada mene zanima konkretno koliko je moralno tj da li starija osoba ispada neka vrsta licemera prema mladjoj, i šta mlađa osoba u takvoj jednoj situaciji u stvari očekuje od te starije?
By Çâðê_DUP
7-zato shto po mom mishljenju neko ko ne mozhe da se izbori sa osobom svojih godina, trazhi nekog mladjeg od sebe sa kim mozhe,gde su svi odnosi mnogo jednostavniji. Sestra se udala za lika starijeg 12 godina za vreme rata zato shto joj je tada obecavao raznorazne stvari koje je mislila da nikad nece imati, na kraju jedva je zhivu glavu izvukla,jer je chovek totalni psihopata. Podrzhavam razliku 5 godina, sve preko mi je nekako nerazumljivo-mislim da retki sluchajevi mogu da opstanu.
By Ulix
Mislim da nema pravila i klonio bih se unošenja moralnosti u sve to. Prosto ne vidim čemu razmišljanje u terminima moralno/nemoralno, ukoliko nije cilj da se neko osudi zato što voli starije/mlađe muškarce/žene. Velika razlika u godinama je nešto što se nekom dopada, nekom ne. Kao što neko voli plave, neko riđe, nego crne, neko ćelave. Stvar ukusa.

Takve veze mogu da traju kratko, mogu da traju dugo. Mogu da budu kvalitetne, ali i ne moraju. Vrlo prosto. Kao i sve druge veze.

:bye:
By RuznaGlupaZla
Otkud ja znam zasto neko nesto radi, ionako ne postoji jedinstveno pravilo, svako ima svoje razloge valjda... kao da je bitno uostalom
Korisnikov avatar
By Hys.
Zaista zavisi od osobe do osobe, verujem.

Priznajem, kada vidim deku od 70 i plavusu od 18 silikonskih atributa, pomislim da je u pitanju lova. Ali sta i da jeste? To sto ja nesto bih ili ne bih, veze nema-live and let live, ei :)

I sama sam u vezi gde je 18 godina razlike :sunce:

e sad videh Ulixov post:
Originally posted by Ulix
Mislim da nema pravila i klonio bih se unošenja moralnosti u sve to. Prosto ne vidim čemu razmišljanje u terminima moralno/nemoralno, ukoliko nije cilj da se neko osudi zato što voli starije/mlađe muškarce/žene. Velika razlika u godinama je nešto što se nekom dopada, nekom ne. Kao što neko voli plave, neko riđe, nego crne, neko ćelave. Stvar ukusa.

Takve veze mogu da traju kratko, mogu da traju dugo. Mogu da budu kvalitetne, ali i ne moraju. Vrlo prosto. Kao i sve druge veze.

:up:

Mene privlace starije zene :hvala:
Korisnikov avatar
By Delete
Mene privlace starije osobe, ne zbog nedostatka "odgovarajuceg partnera", nego prosto sto smatram da je meni odgovarajuc partner neminovno osoba starija od mene.
A pitanje sta bih ocekivala od takvog odnosa je vec pitanje sta ocekujem od veze...a ocekujem mnogo, tj. onoliko koliko sam i sama spremna da ponudim, a to je, valjda, mnogo.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by RuznaGlupaZla...
Otkud ja znam zasto neko nesto radi, ionako ne postoji jedinstveno pravilo, svako ima svoje razloge valjda...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moral je subjektivna koliko i objektivna kategorija.
Po mom misljenju je svaka veza moralna, ukoliko su oba partnera dobrovoljno i svesno u istoj.

Iz licnog iskustva primecujem da mi prijaju stariji muskarci, i to 10+ god.
Prija mi stabilnost, zrelost, muzevnost, ostvarenost, smirenost takvih partnera.

Iz godine u godinu mi sve manje prijaju mladji muskarci (cak ni za kres...), i ljudi uopste.
Nekako ne pronalazim nikakav zajednicki jezik...

P.S. Glasao sam za sve opcije sem -Nedostatak odg. partnera i -Dosada.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ne vidim problem, zaista. Veza k'o veza.

Ukoliko ciljas na razlike izmedju razlicitih starosnih grupa, i smatras ih za prepreku pri stvaranju zdrave veze - ne bih se slozila sa tobom. Krstenica nije merilo zrelosti, i razlika u godinama ne znaci da doticne dve osobe ne bi imale o cemu da pricaju, ili da sama veza ne bi funkcionisala sa tom razlikom kao glavnim uzrokom problema. Secam se da si na nekoj od tema imala slican stav, pa stoga i spominjem ovo.

Ja licno ne bih mogla, pocevsi od toga mi nisu privlacne osobe dosta starije od mene, kako fizicki, tako i psihicki. S druge strane, to sam ja, a neko drugi ce vec pokazivati drugacije afinitete. Ukoliko se neke kockice sloze, proradi hemija, i ostvari kvalitetna komunikacija (uprkos tome sto smatras da je to nemoguce, iz nekog razloga) bas kao i u bilo kojoj drugoj vezi, ne vidim zasto bi godine tu bile problem. I kao sto Ulix rece... :

By Kragi
Mislim da nema pravila i klonio bih se unošenja moralnosti u sve to.

Licno volim zrele osobe, ali ni to ne vezujem za godine ....
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Što se partnera tiče, izbegavam starije i mlađe, moj idealan partner bi bio moje godište. Nije da nisam imao mlađe i starije od sebe ali mentalno čak i stariji od mene imaju problema da me isprate u celosti, telesno mlađi likovi nemaju izdržljivost koja je za mene bitan adut.

Nisam od onih koji osuđuju ogromne razlike u godinama između partnera. Mada se između njih nikakva duhovna veza nije u stanju izroditi. Tako da svaka čast onima koji mogu da funkcionišu u takvoj seksualnoj simbiozi, meni je ipak potrebno mnogo više.
Korisnikov avatar
By Winter
Originally posted by jovanabeograd

Ukoliko ciljas na razlike izmedju razlicitih starosnih grupa, i smatras ih za prepreku pri stvaranju zdrave veze..

. Secam se da si na nekoj od tema imala slican stav, pa stoga i spominjem ovo.

Ukoliko se neke kockice sloze, proradi hemija, i ostvari kvalitetna komunikacija (uprkos tome sto smatras da je to nemoguce, iz nekog razloga) bas kao i u bilo kojoj drugoj vezi, ne vidim zasto bi godine tu bile problem.

Jovana, nisam na to ciljala,tema nije o meni...kad bude, naslovicu je sa 'Ja Winter..' ili tako nešto.....ovde ma zanima mišljenje drugih po pitanju razlike u godinama...šta ih privlači, šta odbija...i tome slično (bilo je par konkretnih odgovora na temu...jerbo su ljudi shvatili pitanje ....a i ti si, jer si rekla kako tebe starije osobe ne privlace...no se pravis blesava ,pa moraš pomenuti te neke moje stare teme i komentare koji nemaju veze sa ovim :nono: )...

A vezano za temu.....ja sama nisam nikad bila sa nekim starijim od sebe (vremenom to postaje sve manje moguće :deda: .... :lol: ), nisu me te osobe jednostavno zanimale, niti privlačile....s druge strane, uvek bih nekako, na ovaj ili onaj način uspevala da završim sa nekim 4-5 godina mlađim....o nekom ko je nekih 10-ak godina mlađi....fizički se moglo/može desiti da me privuče, jerbo lepota ne zna za godine....ali za nešto drugo, ozbiljnije, konkretnije...nije mi padalo na pamet, a sam dragi Bog zna da ja baš o svemu razmišljam :misli:
Korisnikov avatar
By Neve
Dunno. Prva cura koja mi se svidjela bila je 12 godina starija od mene. :D Onak, bila mi je super pametna, obrazovana.. la la la.. ali ono najvažnije.. razgovori s njom su bili dinamični. Biće da je to bilo ono nešto što me privuklo :nesiguran: I sada smo tek puki poznanici, ali uvijek je dobar sagovornik.
Sve one s kojima sam bila u tim nekim nazovi vezama, ili što je to već bilo.. bile su mlađe od mene(-1 / -4). E sad, cura svoje generacije baš i ne poznajem mnogo.. a teško je naći jaje u kom ja dlaku neću naći. :shrug:
Elem sad to što su bile mlađe, mogle su bit i starije, mogle smo biti vršnjakinje.. svejedno.. ono što ih je vezivalo je to da sam se s njima osjećala ugodno i opušteno.. i da, nisu me nervirale. :D

Al opet, veze i ja.. ko pile i grudnjaci..
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Originally posted by V I V I S E C T
Mada se između njih nikakva duhovna veza nije u stanju izroditi.
:qqlele: :qqlele: :qqlele:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Winter

Ukoliko ciljas na razlike izmedju razlicitih starosnih grupa, i smatras ih za prepreku pri stvaranju zdrave veze..

. Secam se da si na nekoj od tema imala slican stav, pa stoga i spominjem ovo.

Ukoliko se neke kockice sloze, proradi hemija, i ostvari kvalitetna komunikacija (uprkos tome sto smatras da je to nemoguce, iz nekog razloga) bas kao i u bilo kojoj drugoj vezi, ne vidim zasto bi godine tu bile problem.

Jovana, nisam na to ciljala,tema nije o meni...kad bude, naslovicu je sa 'Ja Winter..' ili tako nešto.....ovde ma zanima mišljenje drugih po pitanju razlike u godinama...šta ih privlači, šta odbija...i tome slično (bilo je par konkretnih odgovora na temu...jerbo su ljudi shvatili pitanje ....a i ti si, jer si rekla kako tebe starije osobe ne privlace...no se pravis blesava ,pa moraš pomenuti te neke moje stare teme i komentare koji nemaju veze sa ovim :nono: )...

Ja sam odgovorila na temu, i usput se nadovezala na celu pricu. Znaci, komentar IMA veze sa onim o cemu pricamo. Nebitno, ja problem ne vidim. :goran:

:peace:
By alexandermagic
I tako, gledam, vidim, primećujem.....i zapitam se....koliko je moralno ili šta već....da neko od recimo nekih 32 godine, bude sa nekim od 19...ili neko od 45 sa nekim od 30.........i kakav je čiji poriv.....tj. iz kog razloga svaka od te dve osobe stupa u jedan takav odnos (ne govorim striktno o gej populaciji)???
Kakva su iskustva pojedinaca...
Ne vidim kakve sve to veze ima sa moralom.

Osobno sam uvijek preferirao starije muškarce (do +14 godina otprilike), a moja najduža i najkvalitetnija veza je sadašnja i opet sa osobom koja je starija, dvanaest godina i par mjeseci. Nikad nisam bio sa nekim ko je mlađi od mene niti su me takvi privlačili, u "najgorem" slučaju to je bio vršnjak (uključujući i četiri djevojke sa kojima sam bio).
Zbog toga se nikad nisam osjetio uskraćenim na bilo koji način.

Prija mi njihovo iskustvo, stabilnost i realiziranost. :)

Posmatraču sa strane se to vjerovatno čini kao odnos sponzor-sponzorirani, no tuđe (netačne) pretpostavke nisu moj problem.
Korisnikov avatar
By Blady

Ne vidim problem, zaista. Veza k'o veza.

Ukoliko ciljas na razlike izmedju razlicitih starosnih grupa, i smatras ih za prepreku pri stvaranju zdrave veze - ne bih se slozila sa tobom. Krstenica nije merilo zrelosti, i razlika u godinama ne znaci da doticne dve osobe ne bi imale o cemu da pricaju, ili da sama veza ne bi funkcionisala sa tom razlikom kao glavnim uzrokom problema. Secam se da si na nekoj od tema imala slican stav, pa stoga i spominjem ovo.

Bile su vec takve teme, sve su doticni pre mene rekli...
Korisnikov avatar
By scout_finch
ne mogu da zamislim sebe sa nekim ko je puno stariji od mene,osecam se ko derishte i inace,samo mi jos starija zena fali.+- par godina,fino je ako smo rodjene bar u istoj deceniji.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Lično ne gledam na razliku u godinama, jer džabe nekom zrele godine, ako ima razmišljanje kao 13-ogodišnjak, a nisam ni za suviše mlađe od sebe. Uglavnom su to bili stariji godinu, dve, tri od mene, a trenutno sam u vezi sa 10 godina starijom personom :beba:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Mislim da godine nemaju veze. Ako mi se neko dopada fizicki i intelektualno,
kakve veze ima da li je ima 25 ili 35. Moj prvi decko (kad sam imao 16) imao
je 32god i bili smo zajedno dve godine. Pri tom, stvarno smo se voleli i divno
slagali. Ja sam bio malo zreliji za svoje godine, on malo nezreliji za svoje :lol:
i bilo nam je super. Nekog cisto sexualno pale stariji/mladji, neko se sasvim
slucajno zatekne sa starijim/mladjim, prosto nije bitno ako ti se neko svidja.

Dok mu se dize, moze da prodje :salimsesamo:
By stonecoldcrazy
Ako imaju 14 godinica + 1 dan, zakon kaze SAMO NAVALI! Sto se tice starijih moze dokle god su estetski prihvatljive. I to naravno ako nisu keve. Jer zena koja ima dete/decu mi nije sexy cak i ako je u dvadesetim.
By polarlicht4.1
Originally posted by Dirrty
Bojim se da je ova rečenica besmislena. :maca:
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Dirrty
Bojim se da je ova rečenica besmislena. :maca:
:smeh:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Ljuuuuubbbbbbbbaaaaaaaavvvvvvvvvvv:love:
Korisnikov avatar
By m..
Kakva su iskustva pojedinaca, koliko jedna takva veza (ako je veza) može da traje, koliko koji od partnera može da profitira (napreduje ili nazaduje, ma na koji način)? Da li se radi o jednostavnom nedostatku zadovoljavajućeg potencijalnog partnera u svojo nekoj uzrasnoj dobi (do plus-minus 4-5), ili potrebi da se pošto-poto bude sa nekim ? Da li biste i sami bili u takvom jednom odnosu ?? Šta biste ili šta ste očekivali od takvog odnosa?....i tako još nekih pitanja na ovu temu....pa molim lepo...izvolte...

p.s. ako je bilo sličnih tema, a verujem da jeste...ovo ili spojite ili pišite nanovo....mada mene zanima konkretno koliko je moralno tj da li starija osoba ispada neka vrsta licemera prema mladjoj, i šta mlađa osoba u takvoj jednoj situaciji u stvari očekuje od te starije?
Nikad nisam bila u odnosu gde je razlika u godinama veca od 6 (ona starija), doduse jesam imala sex sa 8 godina starijom neko vreme, tako da ne znam sta se desava kad je neko 15 godina stariji od tebe (to bi vec bile debele 40. a to je vec meni heavy na psiholoskoj razini jer ga kontam kao 20 godina razlike, i ja bih imala neku psiholosku prepreku).

6-8 godina ne mora da cini neku primetnu razliku, narocito kad prevalis 25. posto si tad manje-vise formirana licnost, karijerno opredeljen (doduse i sa 50 mozes da promenis poziv), moguce i stambeno zbrinut, zaposlen...(zavisi od slucaja do slucaja), pa cak ni 10-12 godina razlike ne mora da znaci da partneri nisu kompatibilni i ravnopravni u odnosu.

U mom konkretnom slucaju, jednom je trajalo 2 meseca, uprkos tome sto je ona (za razliku od mene) imala kola, stan, posao i zivela u drugom gradu, a onda se prosto raspalo. Pocelo je iz zaljubljenosti, ja nisam neko ko hoce posto poto da bude u vezi (zapravo dugo sam izbegavala da budem u vezi i to je bio prvi put da sam zapravo pokusala da imam nesto sto bi trajalo). U svakom slucaju bilo mi je veoma lepo i to je nesto sto mi je u dragom secanju, i cudo je da je i toliko trajalo s obzirom na razliku u stilu zivota (ja zivela kod svojih, na dzeparcu) i fizickoj razdvojenosti (sama razlika u godinama nije bila problem).

Ne znam, devojke sa kojima sam bila, spavala, izlazila su u proseku bivale oko 4 godine starije od mene, tako da slabo mogu da govorim iz sopstvenog iskustva o nekim ozbiljnijim razlikama u godinama. Medjutim moje prijateljice su zajedno vec godinu dana, razlika u godinama je 12. Ne mislim da je tu iko imao neki motiv osim zaljubljenosti, prosto lepo im je zajedno, kompatibilne su, to fino funkcionise, od odnosa profitira svaka na svoj nacin. Srecne su i zaljubljene. Starija malo gura mladju da se osamostali, ali to je sasvim normalno (u datom slucaju).

Ne znam, ne bih govorila o tim stvarima sa tacke [blink]morala[/blink], jer ako je paru lepo, ako su obe izabrale da budu u takvom odnosu onda tu nema niceg nemoralnog. Nemoralan bi eventualno bio ugovoren brak izmedju mladozenje od 25 i devojcice od 10 godina (sa mog stanovista, a kotam da se neko u Indiji ili Pakistanu ne bi bunio).

Ne vidim generalno razliku u godinama kao prepreku samu po sebi, ali stvari koje proizilaze iz te razlike mogu da budu prepreka u slucaju kad je neko zaposlen, a drugi izdrazavan od strane roditelja, jedan radi, drugi sei na rukama, jedan je zreo, a drugi dete. Ali te stvari variraju od slucaja do slucaja,tako da se ne da generalizovati.

I ako je negde razlika u godinama 30, a to lepo i skladno funkcionise, to je sasvim u redu sa mnom.

PS ako neko nazaduje u nekom odnosu, to nije zbog odnosa, nego zato sto je ta osoba [blink]papuca[/blink].

PS2 navukla me dzelajza na treperavi kod.
Korisnikov avatar
By m..
Btw, glasala sam za ljubav (mada ni privlacnost ni sex nisu kategorije za bacanje :pervert: )
By alexandermagic
Originally posted by m..
...

PS ako neko nazaduje u nekom odnosu, to nije zbog odnosa, nego zato sto je ta osoba [blink]papuca[/blink].
...
Lijepo rečeno. :fancyklap:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by stonecoldcrazy
Ako imaju 14 godinica + 1 dan, zakon kaze SAMO NAVALI! Sto se tice starijih moze dokle god su estetski prihvatljive. I to naravno ako nisu keve. Jer zena koja ima dete/decu mi nije sexy cak i ako je u dvadesetim.
Tako sam ja jednom ugledala kevu svoje devojke i rekla sebi da sam izmedju njoh 2 definitivno izabrala pogresnu. Zena je bila stjuardesa i potpuni MILF.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!