Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By beodecko
Tokom sedam meseci bio je citav moj svet. Svaki moj plan, svaka moja misao, svaki moj dan i moja odluka, imali su direktnu vezu sa njim. Postoi ona tanka, intimna, ali dobro cuvana granica u nama koju retko dajemo nekome da predje i zaviri unutra. Ono sto cuvamo samo za sebe. Ja sam mu dao. I uzivao sma u tome. Imao me je u potpunosti, onako kako moze da te ima samo neko ko se sasvim spaja sa tobom, ko je tvoj deo koji nedostaje, savrsena polovina... I zaista je delovalo kao da je obostrano. I mislim da je i bilo. Rizikovao je zbog mene puno. Prvi sam mu i prva sam osoba sa kojom je on, "str8 muskarcina" i "glavni baja" u svom kraju, dozvolio sebi suze, iskrenost, ljubav, potpunu otvorenost. Do jednog momenta. A onda se osetila lagana, jedva primetna promena. Pocela su pitanja "A sta to tebe briga", "To je moja privatna stvar", "Znas mi nismo u braku"... A ja sam se tako ocajnicki trudio da ne vidim. Faza. Proci ce. I prolazilo je, zaista jeste. Neretko bi bilo sve po starom - ja i on, i citav svet je nas. Celu srbiju smo obisli zajedno, nema hotela koji ne mirise na nase poljupce, nema klupe koja ne pamti nase razgovore i nema mesta, predmeta, stvari koja me ne podseca na njega.

Bio je na poslovnom putu 18 dana i vracao se u Beograd, da se vidimo 3 dana pre nego krene dalje. Sve moje obaveze, porodicne, prijateljske i poslovne, nisu bile bitne - on dolazi i ja sam napravio planove za savrsen, romanticni vikend. Soba u hotelu, on i ja. Vecere i ruckovi u najboljim restoranima, dani provedeni na neobicnim i lepim mestima koja ce nam pruziti vreme samo za nas. Koja ce nam vratiti ono staro nase, upaliti vatru koja je zahvaljujuci njegovim cestim odsustvima pocela pomalo da bledi.

I onda dobijam sms na pola puta do beograda. "Mislim da je za obojicu najbolje da ne dolazis na stanicu po mene. Necu se zadrzavati, vracam se odmah kuci." Uspevam da ga nagovorim da dodje, sa jos jednom sednemo i razgovaramo, da ne zavrsimo smsom sedam meseci koji su se vrteli samo oko nas, koji su bili citav moj zivot u malom...

Kada je dosao, kez od uveta do uveta. Njemu je spao kamen sa srca zato sto je imao snage da to pokrene, ocigledno. Jedva nekako se dizem sa stolice na kojoj sedim dok ga cekam u kaficu i krecemo. U pocetku samo cutimo, a onda krecu objasnjenja. Ne znam vise sta oseca. Umorilo ga je jurcanje tamo-vamo. Mnoge stvari nevezano za mene mu smetaju u Beogradu, a to sada rezultuje time da i prema meni vise nije siguran sta oseca i da li zeli da nastavimo. Mozda u septembru, kada dobije stalni posao u Beogradu i prestane sa putovanjima. Mozda nikada. Ne zna. Ali necemo preseci kontakt. Ja sam promenio njeg zivot na nacin na koji jos niko nije do sada. Ja sam jedina osoba pred kojom je plakao. Vol...eo me je... Ja ostajem u shoku. Tesko izgovaram reci. Pocinjem da placem i ne prestajm, vec treci dan.

Rastali smo se nakon dva sata, vratio se vozom u svoj grad. Ispratio sam ga. Ispratio sam poslednji voz. Rastali smo se kao prijatelji. Pokusavam o njemu da mislim tako. Pokusam da dam neki smisao svom zivotu nakon sto je 7 meseci bio savrsen. A nema smisla. I ne znam sta da radim sa sobom. Sve svoje planove, nadanja, sve, sve, sve sma pravio tako da on bude ukljucen u to... Sve slike jeseni i zime koje nailaze imaju njega ukljucenog. Tu je, na naslovnoj strani. Gleda u mene svojim prelpim plavim ocima i smeje se. I onda mi je muka, i place mi se i povraca, a vise nema sta da isplacem i ispovracam. Boli me kako me nikad niko nije boleo. Svaki santimetar tela se trese kada pomislim na njega.

Bio sam u stanju da se posvadajm sa prijateljima, da odlazem porodicne obaveze, da trazim premestaj radnog mesta, apsolutno sve samo da budemo zajedno. Sada je to sve palu u vodu. Ostaje mi da idem dalje uiz grizu savesti sto ne cekam septembar, ili da cekam septembar i nadam se da je mislio ozbiljno kada je rekao da mozda postoje sanse ali da nece da obecava, a onda se opet jos gore razocaram...

A nemam volje za bilo cim. Pre njega, zivot mozda nije imao previse smisla, ali sam ja uspevao da mu ga dam. Sada, posle njega, sve deluje jos gore i praznije.

Doneo sam odluku da se selim u oktobru od mojih, da promenim radno mesto i odem na drugo za duplo vecu platu i bolje uslove, da budem bolji covek za sebe i njega... I sada vise nemam volje za bilo cim. Volim da citam, a ne mogu, koncetracija mi je nula Treba da diplomiram u oktobru a ne znam kako cu. Od muzike mi se place jer smno sve te pesme slusali zajedno. Kada otvorim graderober unutra je ili ono sto mi je on kupovao ili ono sto sam uz njegovu pomoc birao. Sat, naocari, privesci za kljuceve, fascikle, ukrasi... Slika na radnom stolu u mojoj kancelariji. Slika u novcaniku. Pun jebeni mobilni telefon slika. Umrecu, svega mi...

Ne znam kako cu ovo da prevazidjem. Sedem meseci raja i vecnost pakla... I da stvar bude gora, budala se nije naucila... Ja bih sve, opet, ponovo, bez razmisljanja, samo kada bi mogao...

Treci dan tece, a ja se osecam kao da nismo zajedno vec citavu vecnost. I dani su sivi, bez boja, bez osecanja, samo bol i otupelost i zelja da sto pre popijem jos jednu tabletu i odem u krevet, dok ne zazvoni alarm i podseti me da jos jedan dan iz pakla pocinje....

I ne znam zasto sam sve ovo otkucao... Ali morao sam sa nekim da podelim... Prijatelje sam vec i udavio... Bili su divni prema meni ova 3 dana, ali preterujem, gusim i znam to. Ali ima tako puno toga sto bih zeleo da kazem, da mu kazem, a znam da vise ne mogu... Jer on vise nije moj... I ubi me to...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ufff.... :(

Pokusaj da se skontrises samo na ono sto je bilo lepo izmedju vas....razmisljaj u smer:sta bi bilo da se niste ni upoznali i da niste proveli ni tih 7 lepih meseci zajedno.

Prvih nekoliko dana nakon raskida su najgori...kasnije bude sve lakse.

Pokusaj da racionalizujes sve to nekako, da pokusas da shvatis, neko posle tu drugu osobu zamrzi iako nema razloga jer mu tako bude lakse...mada je to po meni glupo, ja licno volim da ostanem u kontaktu da se cujemo povremeno, mozda i vidimo nekad i popijemo pice jer kad vidim i znam da je njemu dobro budem i ja sretan.

Nastavi dalje sa svojim zivotom, ostanite u kontaktu i ne zatvaraj mu svoja vrata zauvek...to je moj savet...

It will all get better in time :)
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Zat oja kazem zasto unistiti zivot sa ljubavlju
Mnogo je sve jednostavnije kada si sam, brate fokusiran si sam na sebe onda tu nema nikakvih problema. Ukoliko dozvolis da ti ljubav upliva u zivot potonuo si, kapitulirao si. Ovo zivotno iskustvo moze da te nauci da se ne zaljubljujes, odnosno da razmisljas glavom a ne srcem
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by vracar.beograd
Zat oja kazem zasto unistiti zivot sa ljubavlju
Mnogo je sve jednostavnije kada si sam, brate fokusiran si sam na sebe onda tu nema nikakvih problema. Ukoliko dozvolis da ti ljubav upliva u zivot potonuo si, kapitulirao si. Ovo zivotno iskustvo moze da te nauci da se ne zaljubljujes, odnosno da razmisljas glavom a ne srcem
I da prolazis kroz zivot i zivis ga kao robot bez emocija, bojeci se da dozvolis nekome da ti se priblizi jer ne znas kako ce se to zavrsiti na kraju?....neka hvala.

Meni je vise zao ljudi koji tako razmisljaju i koji nikada ne osete nista prema nikome...nego sto mi je zao ljudi kojima bude tesko nakon raskida.
Slomljeno srce se vremenom zaleci, apatija,samoca i prazno srce je vecno prokletsvo :discofever:
Korisnikov avatar
By Delete
:rida:

Idi bre dovraga, rasplakao si me!

Koliko god ti tesko bilo, nastavi dalje, posveti se napredovanju na poslovnom planu i potrudi se da sve sto je deo vaseg zajednickog bitisanja postane deo tvog zivota.
Ne dozvoli da te fotografije, predmeti, predeli, mirisi rastuze, suocavaj se sa njima i prihvati da zivot tece dalje i da postoji jos mnogo ljudi, poslova i stvari koji ce ti biti podjednako zanimljivi i dragi, a ni upola bolni kao ovo sad.

Izdrzi i bori se za sebe! :hug:
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Kada sebi zacrtas da ti je posao i karijera na prvom mestu, za emocije i ljubav tu nema mesta. Vremenom se naucis da ljubav nije za tebe. U poslu sam spreman na sve i jako puno reskiram, a ljubavi nikada ni pod kojim uslovima, i ona je za mene naucna fantastika, i ne zelim da budem povredjen od iste.
By Pending-For-A-Bending
Kada sebi zacrtas da ti je posao i karijera na prvom mestu, za emocije i ljubav tu nema mesta. Vremenom se naucis da ljubav nije za tebe. U poslu sam spreman na sve i jako puno reskiram, a ljubavi nikada ni pod kojim uslovima, i ona je za mene naucna fantastika, i ne zelim da budem povredjen od iste.
Ajde idi radi KEPU knjigu

Ontopic:
Koliko god da ti bilo tesko sad, znaj da ce biti bolje pre ili kasnije. Mozda ces ga preboleti za mesec dana ili 6 godina. Ali cim on odustaje zbog daljine gledaj na to da vi mozda i niste bili jedan za drugog. Prava ljubav ce istrajati bez obzira na bilo sta.

Nemoj ga cekati do septembra. Nastavi da zivis normalno svoj zivot. Pa sta bude-bice. Mozda budete zajedno, a mozda i ne. Ali znaj da tamo negde postoji prava osoba za tebe, bio to ovaj decko ili ne
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Bas sam znao da ces imati na komentar na moj citat.
KEPU knjiga je resena, a od danas sam na godisnjem odmoru.
Ko uspe da me ubedi da je zivot lepsi kada moras da patis svaka mu cast.
Korisnikov avatar
By *deni*
Bez svakoga se može i posle svakog raskida uvek dođe neko nov,
drugačiji i još interesantniji od onog prethodnog.
Jedan se otegao, drugi se protegao, što bi rekli naši stari.
Gledaj na to ovako - Jagode su fine i slatke, ali zamisli da moraš da ih jedeš svaki dan godinama.
Zgadile bi ti se, ma kako bile fine. Pre ili kasnije poželiš neko drugo voće, to je normalno i ljudski.
:potapsava:
Korisnikov avatar
By blenta
@beodecko :mazi:

za kratko vreme si se otvorio mnogo
ali nije to sad bitno, proci ce
bice bolje

zovi neke drugare da budu s tobom
da ne budes sam, makar da sedite i cutite
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by blenta
za kratko vreme si se otvorio mnogo
?????
Kratko vreme i MNOGO OTVARANJA????

O cemu ti to?
Ja predpostavljam da bi svi trebali da budu OTVORENI i to, ne mnogo, nego POTPUNO! od pocetka!!!!
Samo tako mozes da budes siguran u sebe i u drugu osobu i da planiras

Bilo kakve igre i laganja od pocetka mogu samo da prave probleme

Elem...Verujem d ati je ekstremno tesko, bas mi je zao...
Ali, moras da citas (posto to volis) vise se druzi sa ljudima koje znas, setaj, nadji ili posveti se nekom hobiju...Moras da skrenes misli sa njega
i
potrudi se da se zainteresujes za nesto
ili
jos bolje za nekoga

Klin se klinom izbija
ma koliko brutalno zvucalo!

:mazi:

All the best
Korisnikov avatar
By blenta
pokushatju da objasnim

naravno da treba biti iskren

nego sam mislio da se za relativno kratko mnogo vezao za nekog

koga pre toga nije mnogo dobro poznavao

i smatram da pederi koji se upoznaju na romeu, chetu ili kako god i posle nekog vremena sporazumno odluche da su u vezi jednostavno lakshe bivaju povredjeni jer osobu s kojom su u vezi ne poznaju dovoljno dugo nit duboko bez obzira koliko se to njima ne chinilo
Korisnikov avatar
By blenta
a da
i mislim da je klin klinom izuzetno loshe strategija
nfer prema sebi samom
da ne pominjemo da se stavljash u poziciju da drugom nekom ko je neduzhan
uradish isto shto se tebi desilo
Korisnikov avatar
By Burak
Zvuči teško, ali najbolje je da ga zaboraviš! Za početak izbriši sve njegove slike i poruke iz tvog telefona. Zatim sve njegove fotografije kojih imaš mnogo spali a ostale stvari privjeske i slično pobacaj.
E, kad to uradiš imaćeš manje stvari koje će te potsjećati na njega zbog čega će ti biti lakše a i prije ćeš ga zaboraviti.
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Sta ako on se predomisli u medjuvremenu
Nikad ne reci nikad. Imam drugare koji raskidali nekoliko puta i mirili se jos vise puta, i sada planiraju vencanje
By pipinveliki
strpi se i ja nesto tripujem da to nije gotovo

u svakom slucaju, strpi se...
Korisnikov avatar
By Delete
Sta ako on se predomisli u medjuvremenu
Ako se predomisli, morace da ima razumevanja za sve sto je druga strana radila, jer ipak je to posledica njegovog hira da raskine.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by burak-BL
Zvuči teško, ali najbolje je da ga zaboraviš! Za početak izbriši sve njegove slike i poruke iz tvog telefona. Zatim sve njegove fotografije kojih imaš mnogo spali a ostale stvari privjeske i slično pobacaj.
E, kad to uradiš imaćeš manje stvari koje će te potsjećati na njega zbog čega će ti biti lakše a i prije ćeš ga zaboraviti.

ne mora da znaci da ce ga pre zaboraviti ako obavi ovaj tvoj "ritual"...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bez uvrede, ali ne mislis li makar malo, da si ispao budala?

Zelis li biti budala koja stavlja druge ispred sebe samog, pogotovu osobe koje ne da ne poznajes dovoljno, nego ne poznajes uopste?

Ako zelis, ne zali se na ovo sto ti se dogodilo... i ponovice se jos mnogo puta.

P.S. Potpisujem blentinu izjavu, pogotovu prvi post.
Korisnikov avatar
By Witch Princess
Originally posted by Azdaja

Bezveze da baca sve to, mozda ce se pomiriti. Bolje da slike, poklone i predmete koji imaju veze s bivsim odlozi u jednu lepu kutiju kako ga ne bi konstantno podsecale na njega i nanosile bol :nokti:
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Originally posted by Witch Princess

Bezveze da baca sve to, mozda ce se pomiriti. Bolje da slike, poklone i predmete koji imaju veze s bivsim odlozi u jednu lepu kutiju kako ga ne bi konstantno podsecale na njega i nanosile bol :nokti:
TO JE PRAVO RAZMISLJANJE
NIKAD NEMOJ RECI NIKAD VISE:jbg:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Witch Princess

i da se ne pomire, zasto baciti predmete koji imaju veze sa bivsim, kad ljubav prodje (ako prodje hehe) bice mu drago sto je ostavio, ako nista vise izmamice koju suzu ili poneki osmeh...:)
Korisnikov avatar
By Winter
Ja mislim da bu bilo najboljše da skočiš sa Brankovog, jerbo ako te voda ondese njemu, ondak vam je suđeno biti skupa....a ako te Sava zajebe, pa ne isplivaš uopšte,onda....a šta da ti kažem..nisi trebo ni da skačeš ..... :lol: :lol:

:drama:

:mag:mag:
By жњ

i da se ne pomire, zasto baciti predmete koji imaju veze sa bivsim, kad ljubav prodje (ako prodje hehe) bice mu drago sto je ostavio, ako nista vise izmamice koju suzu ili poneki osmeh... :)

:up:
Korisnikov avatar
By horus.
@beodecko: bas bzvz... :( :mazi:

elem, boli, mora da boli... ali vremenom ces prevazici celu pricu i nastaviti dalje... :yes:
Korisnikov avatar
By Witch Princess
i da se ne pomire, zasto baciti predmete koji imaju veze sa bivsim, kad ljubav prodje (ako prodje hehe) bice mu drago sto je ostavio, ako nista vise izmamice koju suzu ili poneki osmeh... :)
Apsolutno :yes:
Korisnikov avatar
By Dzi
jao :placko:

:hug:

cekaj septembar!
Korisnikov avatar
By Witch Princess
Originally posted by Azdaja2
jao :placko:

:hug:

cekaj septembar!
Ali nemoj preterano da se nadas, ocekujes pomirenje... Mozda ce se desiti, ali ne razmisljaj o tome. Moze da te povredi ako se ne desi... Misli na sebe, uzivaj u zivotu, na kraju mozda neces ni zeleti da se pomirite kada on to bude hteo.
Kazes bio si jedno s njim, izgubio si sebe, to je tako pogresno.....
Iskoristi to sto si solo da se posvetis sebi, da uzivas u citanju, druzenju sa prijateljima, izlascima, razmasi sebe i ponovo ce sve biti ok.
Korisnikov avatar
By umetnik
Druze, bio sam u slicnoj situaciji. Moja veza je trajala godinu i po dana... Boli, nije da ne boli. Kao sto rekose, vreme leci sve... On i ja smo sada ostali prijatelji (u pravom smislu te reci), ali zaista je trebalo vremena preboleti sve to. Nije lako, ali zivot ide dalje. Znam da ti je, verovatno, sada jako tesko da izbrises i njegov najobicniji SMS, jer imas utisak da time brises i deo sebe... Barem je u mom slucaju tako bilo... Ali, ONO STO TE NE UBIJE OJACA TE! Glavu gore i samo hrabro!:friends:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!