Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Machkodlak
Bele lazi su one lazi koje se izgovaraju u zelji da taj neko ko ce ih cuti bude spokojniji nego sto bi trebalo. Napr. Neki star covek oboli od neke neizlecive bolesti i porodica sazna to pre njega, pa mu precuti jer bi ga to dodatno dotuklo.

Smatram da bi u jednoj vezi mogle postojati takve lazi. Npr. Osoba 1 ima ljubomornog decka- osobu 2. E sad osoba 2 vidi na ulici kako osoba 1 prica sa nekom osobom 3 ( a osoba 3 je bivsi decko od osobe 1). Kada osoba 2 pita osobu 1 ko je osoba 3, osoba 1 ce odgovoriti da je to neki stari poznanik. Znaci da ne bi izazvala bilo kakav problem, crv sumnje ili raspravu, osoba 1 je izrekla belu laz. Ali ta laz je jedino bela ako je osoba 1 zaista sasvim slucajno srela osobu 3 i iz pristojnosti sa njom prozborila koju rec i na tome se zadrzalo.
Ima gomila takvih istih ili slicnih belih lazi koje lako mogu unistiti vezu. Kako?
Igrom slucaja osoba 2 preko nekoga sazna da je osoba 3 bivsi decko osobe 1. Onda ce situacija biti mnooogo gora nego da je osoba 1 odmah na pocetku rekla istinu.
Smatram da osoba 3 uopste ne bi bila ni truncicu ljubomorna da je osoba 1 startovala bez ijedne bele lazi kada su usli u vezu.

Da li smatrate da u jednoj vezi treba da postoje bele lazi ili ne? Zbog cega ako smatrate da treba? A zbog cega ako ne treba?

Sada cu pokusati to objasniti i figurativno.
Lakse mi je da stojim u govnima do kolena i da sam siguran da mi je tlo pod nogama cvrsto. Nego da stojim na nekoj tankoj dasci koja svakoga trena moze puci. Ako bi puklo verovatno bih ceo upao u govna i tesko se digao.
Znaci lakse mi je da duboko osecam mir i imam povrsne nemire sa vremena na vreme, nego da imam povrsnu bezbriznost i srecu koja pokusava da zaveje duboki unutrasnji nemir.
Ja sam svoje razloge objasnio (nadam se razumljivo :shmi: ).

Mozda mi neko pomogne da iskristalisem vidjenje o beloj lazi. A siguran sam da ce ovo koristiti nekim ljudima. :)
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Machkodlak

Znaci lakse mi je da duboko osecam mir i imam povrsne nemire sa vremena na vreme, nego da imam povrsnu bezbriznost i srecu koja pokusava da zaveje duboki unutrasnji nemir.
znam o cemu pricas, i slazem se sa tobom, pricali smo o tome :hug:

ovu recenicu sam quote-la jer bas to svi mi, pomislimo ponekad, ali nekako sa godinama kada nestaju neki koplexi i sve gledas drugim ocima, tada (sada) vise nemas potrebu od tih lazi.
bar je to kod mene tako.
nikada ne bih menjala ovu sigurnost (unutrasnju, sama sa sobom) za manje godina.
mozda ipak zivot pocinje u 30 toj :)
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by starsailor

znam o cemu pricas, i slazem se sa tobom, pricali smo o tome :hug:

ovu recenicu sam quote-la jer bas to svi mi, pomislimo ponekad, ali nekako sa godinama kada nestaju neki koplexi i sve gledas drugim ocima, tada (sada) vise nemas potrebu od tih lazi.
bar je to kod mene tako.
Kod tebe i manjine ljudi. :smeh:

Kada osetim da mi neko priredjuje bele lazi pocinjem i sam da se plasim i hvatam sebe kako skrivam poneki detalj.

Kod mene je to stabilno ako sam siguran da druga strana nema belih lazi. Ali ako nanjusim nesto (hvatam sebe kako radim isto ili slicno). I stvarno se trudim i stopiram sebe kada krenem sa precutkivanjem. Iz mnogih prica znam kako je kada se takve stvari otrgnu kontroli.
Korisnikov avatar
By starsailor
pa to mili :obraz: nemoj da ti se stvari otrgnu kontroli :D bar neke stvari ne ;)
Korisnikov avatar
By pthalo
slažem se. i beli laž je laž.
Korisnikov avatar
By Dina
Zavisi kakve su osobe, ne moze se reci ni da treba ni da ne treba da postoje bele ili ostale lazi..

Ja imam neku jaku potrebu za govorenjem istine, mislim mnogo izrazenije nego sto je uobicajeno. I to mi je vise smetalo u zivotu, tj vezama, nego koristilo. Sto se tice belih lazi, mislim da su one potrebne, cak i kod mene. Ali ne mislim na ovaj tip belih lazi koje si ti naveo... Nego vise na one da svasta pomislimo u nekom trenutku i da ne treba uvek izreci tu prvu misao jer pitanje je koliko je to i tacno kad se sve uzme u obzir. Npr. ja nekad ustanem na levu nogu i ne mogu ocima da gledam ni samu sebe a kamoli bilo koju drugu osobu. Ali to ne znaci da ikom sem sebi to treba da izgovorim. Jer druga osoba bi bila povredjena, uvredjena, a to samo zbog mog loseg raspolozenja a ne zbog toga sto ja to kad se sve uzme u obzir i mislim.
Korisnikov avatar
By Blady
White lies....
Da, koristim ih.... Npr Da li ja treba celom svetu da ispricam ko sam i sta sam, samo da ne bih lagala... ovo je bilo uopsteno, i naravno da cu se sluziti sa njima...
Sto se tice veze, ne volim zaista da lazem, ali je bilo slucajeva da sam to radila... i ipak na kraju sve priznam...
Bele lazi, nisu toliko bar sto se mene tice, pod upitnikom...
Mene vise zabrinjava kada neko laze i precutkuje brdo stvari, kao i kad govori da nesto nece uraditi, pa uradi i zbog svoje sebicnosti gazi druge, gazi svoju rec da bi dosao do necega...a i takva osoba se koristi belim lazima..
To je nesto sto mene licno vise zabrinjava...
Korisnikov avatar
By sleepingsun
nekad je korisno slagati osobi koja nije spremna u tom trenutku na istinu.Tako da da,i agree :tamoamo:
Korisnikov avatar
By m..
bela laz, bela rada, bele pcele, bela kafa, poludela sam.

Ja preferiram da mozdane sadrzaje prosipam okolo, bez prethodne termicke obrade i da govorim onako kako mi je na umu. e sad, stvarno, nekad (posto nisam sasvim racionalno stvorenje, te moji mozgovni sadrzaji i te kako zavise od raspolozenja i okolnosti, kao sto i moje emocije variraju), nekad nije pametno da ospem nesto sto mi se u nekom trenutku cini da je primereno, a znam da u nekom drugom nece biti. To je Dina vec rekla. Nekad moras malo da ga odvagas i dekorises, inace bi bilo okrutno na trenutke. S tim da je vise volim da nesto precutim, nego da nalupetam nesto sto ne stoji. A sto se tice toga belog laganja da bi se umirili ljubomorni ljubavnici - nemam ljubomorne ljubavnike, bas zato sto ne bih da mi tu neko vileni 24/7. A ljubomornom ni istina ne pomaze, ljubomornom pomaze samo noga u dupe, pa dok se ne nacui da to ne moze tako, ili dok ne nadje budalu koja ce da trpi.
By ...Sitnicava...
Kad ne morališem preterano, okej su mi bele laži
iako ne mislim da je tvoj primer adekvatan.
Bela laž je kad tražim mami pare za kredit, a kupim kondome.
:blush:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by ...Sitnicava...
Kad ne morališem preterano, okej su mi bele laži
iako ne mislim da je tvoj primer adekvatan.
Iju, posao da nadjes!
Korisnikov avatar
By sleepingsun
daj i meni jedan! :lol:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
souuuuuu wat?

ajd kad si stipsa,kupicu ti pakovanje kad kupim i sebi!!!:crta:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by sleepingsun
daj i meni jedan! :lol:

aj i meni, napunicemo ih vodom i onda cemo se gadjati... :isus:

bela laz ili bilo koja laz JE laz... (bele pcele, bela kafa..)

zasto jednostavno ne bi rekli istinu, uvek?! :blenta:

i bela laz se sazna, pa nastane problem...aha da, nisam "tolerantna"po tom pitanju :nono: :surovoiskrena:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Dina- Imao sam devojku kojoj je himna bila "sto na um to na drum". U kakvom god da je raspolozenju znala je da mi pljusne istinu u lice. Bila je vrlo precizna i tacna pa cak sa tom istinom covek je mogao da odredi njeno kompletno raspolozenje. Posto mi je ona uvek pricala istinu naucio sam kako da prihvatim ono sta mi kaze u datim situacijama. Tako sam je najbolje upoznao. I na tome sam joj zahvalan. Znao sam kada je zacinjena prekorom a kada ljubavlju a kada PMS-om. Pa samim tim kompletna istina mi je izrecena njenim recima i datim osecanjima u tom trenutku.
Imao sam decka koji je isto pricao samo istinu ali on je bio profesionalac i zbog toga mu se divim i postujem ga. :kiss:
Znao je tacno kada treba da precuti a kada da mi sve komplet kaze ali tako da u meni ne probudi neki nemir i agoniju. Radio je to sa nekim posebnim stilom. Kupio je moje poverenje vrlo brzo i nijednog dana nase veze ono se nije uzdrmalo.
Kada vam neko cesto servira bele lazi ne mozete precizno odrediti kakva je ta osoba u stvari i kako tacno razmislja, zar ne? Dolazi do toga da vise niste sigurni kada prica istinu a kada laz.

m..- ono sa ljubomornim deckom je bio samo primer. :) Ali pokusacu i njega da spasim.
Osoba 2 mozda nije sigurna kada osoba 1 prica istinu, a kada prica laz. Iz plodne nesigurnosti raste pupoljak ljubomore i razvija se koren posesivnosti. Osoba 2 je mozda u predhodnoj vezi bila izdana i prevarena pa sada nije sigurna kako treba da se postavi. Ili je mozda imala iskrenu vezu pa je znala kako ona fino funkcionise i kada je nanjusila bele lazi nije znala kako da igra uz tu pesmu. I na kraju krajeva ako se osobi 2 ne svidja prava istina- njen problem- noci ce da nadje nekog drugog jer je na vreme razumela sta osoba 1 zeli pa nije sebi dozvolila da se zaljubi.

Nadam se da sam uspeo da odbranim osobu 2 :shmi:

Black lady, sitnicava, sleepingsun- Temu i jesam otvorio u ovom podforumu da ne bi doslo do zabune. :shmi:
I ja lazem ceo svet zarad sopstvene bezbednosti i mira. I ja mamu lazem da idem kod cure.
Bas smo pre neki dan o tome pricali mama i ja. I sama je rekla da su bele lazi u redu. :shmi:

Ali kada se radi o osobi koju ste sami izabrali i sa kojom planirate da provedete odredjeni period ili neodredjeni, mislim da ne treba da postoji mnogo belih lazi. :shmi:
Mamu niste mogli da birate kao ni okruzenje u jednom periodu zivota.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sprechiti drugu osobu da lazhe nije moguce. Ali je sasvim moguce za mene da zavrshim s likom chim otkrijem da me je lagao. Iako je u pitanju neka mala sitnica. Jer se tako pochne, da se pokrije jedna lazh, potrebno je izreci vecu...itd.
Mir se dostizhe svesnoshcu i samorealizacijom, jedino tada dushevni mir je trajan.
Korisnikov avatar
By Blady
.
Ti si str8 :eureka:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Black Lady
.
kondomi ne idu samo na djoku.
Korisnikov avatar
By Blady

Black lady, sitnicava, sleepingsun- Temu i jesam otvorio u ovom podforumu da ne bi doslo do zabune. :shmi:
I ja lazem ceo svet zarad sopstvene bezbednosti i mira. I ja mamu lazem da idem kod cure.
Pa ja sam i rekla da ne volim da lazem, strasno sam iskrena osoba, ali ne mogu da kazem, da se nikad nije desilo... i to sve zato sto sam mislila da ce tako proci, bila pod pritiskom i na kraju shvatila da se sve dublje i dublje zakopavam...
Ali kao sto kaze moja devojka, ako su white lies toliko bezazlene, zbog cega ih uopste ljudi koriste..
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by m..
Originally posted by Black Lady
.
kondomi ne idu samo na djoku.
I ja sam mrtva ozbiljna,.,, :carica:
Korisnikov avatar
By Dina
Dina- Imao sam devojku kojoj je himna bila "sto na um to na drum". U kakvom god da je raspolozenju znala je da mi pljusne istinu u lice. Bila je vrlo precizna i tacna pa cak sa tom istinom covek je mogao da odredi njeno kompletno raspolozenje. Posto mi je ona uvek pricala istinu naucio sam kako da prihvatim ono sta mi kaze u datim situacijama. Tako sam je najbolje upoznao. I na tome sam joj zahvalan. Znao sam kada je zacinjena prekorom a kada ljubavlju a kada PMS-om. Pa samim tim kompletna istina mi je izrecena njenim recima i datim osecanjima u tom trenutku.
Imao sam decka koji je isto pricao samo istinu ali on je bio profesionalac i zbog toga mu se divim i postujem ga. :kiss:
Znao je tacno kada treba da precuti a kada da mi sve komplet kaze ali tako da u meni ne probudi neki nemir i agoniju. Radio je to sa nekim posebnim stilom. Kupio je moje poverenje vrlo brzo i nijednog dana nase veze ono se nije uzdrmalo.
Kada vam neko cesto servira bele lazi ne mozete precizno odrediti kakva je ta osoba u stvari i kako tacno razmislja, zar ne? Dolazi do toga da vise niste sigurni kada prica istinu a kada laz.

...
Mozda zavisi i od zivotne situacije. Ja sam u komplikovanoj bracnoj situaciji i imamo ozbiljne planove... Tako da mada je meni to na neki nacin zanimljivo "uvek reci svaku misao" mislim da to ne bi bilo dobro u nasoj situaciji. Mislim da bismo se mnogo trosili na neke nevazne stvari, umesto da se skoncentrisemo na planove i ono sto nam je u nekoj situaciji stvarno problem i treba da se razresi na neki zadovoljavajuc nacin. Sto ne znaci da smo i on i ja uvek tako promisljeni, desavalo se nekad da kazemo nesto u afektu ili pod nekim (ne)raspolozenjem i onda sate provedemo u nekim manje vise besmislenim raspravama. I slazem se sa tobom da se ljudi kroz to bolje upoznaju, ali opet je to rasipanje energije, i ok je ako se desi ponekad ali ne bih volela da se precesto desava...
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Lakse mi je da stojim u govnima do kolena i da sam siguran da mi je tlo pod nogama cvrsto. Nego da stojim na nekoj tankoj dasci koja svakoga trena moze puci. Ako bi puklo verovatno bih ceo upao u govna i tesko se digao.
Ja sam svoje razloge objasnio (nadam se razumljivo :shmi: ).
:)
Divno napisano.. :)

Slazem se..
Korisnikov avatar
By decko

Da li smatrate da u jednoj vezi treba da postoje bele lazi ili ne? Zbog cega ako smatrate da treba? A zbog cega ako ne treba?
Sve zavisi od toga kako ljudi posmatraju na tu 'laz' i sta je za koga 'bela laz'.
Za mene u tu grupu spadaju one najsitnije lazi koje se kazu ili iz neke vrste pristojnosti ili kako se osecanja doticne osobe ne bi povredila ali naravno tu spadaju samo stvari koje nemaju neku 'tezinu' i koje nakon sto se kazu vise nemaju ama bas nikakav znacaj za obe strane i u sekundi se zaborave.
Verujem da takve lazi 99% ljudi kaze bar jednom dnevno a verovatno pola od toga na to i ne gleda kao bilo koji oblik laganja vec kao nesto sto je na neki nacin normlano.
Opet, kao sto rekoh, zavisi od toga sta je tj. kakva je ta 'laz' i sta je za koga 'bela laz' posto nisu svi ljudi uvek objketivni kad prave tu podelu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Bela, nebela, laž mora da bude inteligentno sročena i plasirana, inače će nas brzo u njoj uhvatiti i raskrinkati, pa smo prdnuli u čabar.
Dakle, bitno je da smo u laži neuhvatljivi, ako smo već prinuđeni da lažemo.
By stonecoldcrazy
Kad ti neko glumi Ofeliju oteras ga u qrac i gotovo. Jer govorio ti istinu ili laz takva persona ce uvek imati poriv da te veze za stolicu, uperi lampu u lice i poliva vodom dok te ispituje. Ispiraci mozga.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
evo vam pa se malo zabavite.

''

"Why is it no-one ever believes me even when I'm telling the truth ? "
"Have you ever heard the story about the boy who cried wolf ? "
"No "
"It's a children's story about a young shepard boy who gets lonely while attending his flock, so he cries out to the villagers that a wolf is attacking the sheep. The people come running, but of course there's no wolf. He claims that it's run away and the people praise him for his vigilance. "
"Clever lad! Charming story."
"I'm not finished. The next day the boy does it again and the next two and on the fourth day a wolf really comes. The boy cries out to the top of his lungs, but the villagers ignore him and the boy and his flock are gobbled up. "
"That's a little graphic for children, wouldn't you say? "
"But the point is; if you lie all the time nobody's going to believe you, even when you're telling the truth "
"Are you sure that's the point, doctor? "
"Of course. What else could it be? "
"That you should never tell the same lie twice "
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!