Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By baboonbaba
Ali ne u Romeo slengu. Dobijam ovo pitanje tamo 72 puta dnevno, pa si ne mogu pomoći, a da se ne zapitam :keribredšo:

U pravoj vezi sam do sada bio samo sa devojkama i uvek je to bio tipičan muško-ženski odnos u kome se osećam prirodno, odnosno dobro u svojoj koži.
Ja sam taj koji donosi sve bitne odluke i od mene se to i očekuje, možda ne napadno ili obavezno,ali ako ja kažem šta ćemo da radimo ili kada, ona se složi i srećna je sa tim, ja sam taj kome se sve podređuje (iako to nikada ne tražim), potencira poze koje ja volim u seksu, ja obavljam sve "prljave" poslove, ako putujemo, ja ugovaram sve, ako idemo negde- ja uvek vozim, iako ona ima vozačku itd.

Valjda je ključna reč zaštitnik i to u onom klasičnom muško-ženskom odnosu, iako smo intelektualno on the same page i veoma se dobro razumemo (ovo kažem, jer znam puno parova kod kojih je muškarac intelektualno superiorniji ili stariji pa on preuzima ulogu zaštitnika od samog početka).

E sad, zašto ova tema?

(Opet Romeo mudrost, al ima tamo svašta nešto zanimljivo)- Na jednom profilu piše da dečko traži dečka sa kojim će sve da deli :radosnice: I to je ono što ja tražim od gay veze. Partnera sa kojim ću sve da delim, pa i tu zaštitničku ulogu, iako sam dominantan po prirodi i osećam da treba da "vodim" ili možda bolje rečeno- "preuzmem kontrolu" češće nego on. Kraće rečeno- kad se sve sabere i oduzme, nekako smo jednaki i ne može da se kaže ko je tu ko. (glupo zvuči na srpskom) Iliti: tražim još jednog sebe s kojim ću da se jebem i sve delim - seksi najboljeg prijatelja sa kojim se savršeno razumem bez ikakve priče- jednim pogledom, kako god hoćete.
I kada se muvam sa muškarcem, čim osetim da od početka on ili želi da ja "vodim" ili da on "vodi" -gubim interesovanje.

Da bi se stvar zakomplikovala :ljovisna: desilo mi se i da odlepim za dečkom (starijim) koji se postavio kao "zaštitnik". Iako se od početka tako postavio, što me odbija, bio je toliko dobar prema meni i radio mnogo sitnica za mene- topli stariji brat (a nije morao, niti sam mu ja to tražio, onako bez pitanja, u toj situaciji u kojoj smo se sretali i tako i upoznali) da mislim da sam zbog toga i odlepio.

Tako da sam ja shvatio da ja ništa nisam shvatio. :wtf: odnosno, da još uvek ne znam šta želim i da sebe ne poznajem dovoljno...

PITANJA SU:

Šta vi tražite u gay vezi? ODNOSNO,

Da li znate tačno u kojoj "poziciji" se osećate prirodno?

I koliko vremena vam je trebalo da budete potpuno sigurni u to?

Hvala na konstruktivnim odgovorima

P.S. Predpostavljam da mnogi od vas kao gay osobe funcionišu različito sa različitim partnerima, ali pitanje se odnosi na situaciju da birate partnera za ceo život/idealnu vezu.

Znači ono, posle tridesete :giggle: < salim se.
Korisnikov avatar
By Mahoney
:kiss:

oh, prvo pa musko :)

mislim, prva poruka, pa pun pogodak, sa svim zapetama na mestu :)

dakle, dobrodosao :P

OT:
gore pitanje od "sta trazis" je za mene "sta volis u sexu".

ako kazes da trazis sex - onda si promiskuitetan, da ne kazem - drolja.
ako kazes ljubav / veza - onda si od onih koji zele romanticne setnje po gradu, sa zavodljivim pogledima i neznim dodirima.
ako kazes nista - pomislice sagovornik da si izgubljen u svemiru i da ne znas ni sam sta ti treba (ali ti treba).
ako kazes druga - ispada da si aseksualan i da bi o svemu - tek da pricas.

i ja ne znam sta da kazem na pitanje "sta trazis".
trazim sve, a ne nalazim nista. to bi bila konstatacija.

ustvari, zelim momka koji ce imati mnoge odlike i karakteristike i osobine i izgled (koji ce meni biti sexy)... ali kad je u pitanju podela o kojoj, dragi novajlija, govoris, ja, licno trazim nekoga ko bi se postavio kao ti u prvom delu svog posta, dakle neko ko donosi odluke, ko je, kako ti kazes zastitnik.

ako to druga strana u meni trazi, iako sam jak kao stena (licnost, jel'), necu se osecati lepo u tom odnosu.
isto tako, ako trazi neku vrstu ravnopravnosti u vezi, ni tada se necu osecati prijatno.

mozda je ta snaga koju sam naveo i razlog sto jos uvek trazim to "sto trazim".
jednom su me pitali kako mogu traziti dominantnog muskarca u odnosu na mene, kada sam i sam dominantan kao BOG.

:ledeni:
Korisnikov avatar
By ns.happy
sublimiracu moje razmisljanje u prosto pitanje. a/p? :roflmao:
salim se. zanimljiva tema. ali necu sad da odgovorim, odo' da spavam.
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Edit: @Mahoney: Počeo sam da čitam tvoj odgovor i pomislio da nisam dobro objasnio šta sam hteo da pitam (ne bi mi bio prvi put), ali sam do kraja tvog posta dobio, u stvari, vrlo lep odgovor. Hvala!

I hvala lepo na dobrodošlici :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by baboonbaba
Valjda je ključna reč zaštitnik i to u onom klasičnom muško-ženskom odnosu, iako smo intelektualno on the same page i veoma se dobro razumemo (ovo kažem, jer znam puno parova kod kojih je muškarac intelektualno superiorniji ili stariji pa on preuzima ulogu zaštitnika od samog početka).
Ovo je veoma lepo.
Tako da sam ja shvatio da ja ništa nisam shvatio. :wtf: odnosno, da još uvek ne znam šta želim i da sebe ne poznajem dovoljno...
Ovo na sredini posta?
Kada se to konstatuje, to se zapravo samo upotrebi/ iskoristi/modeluje.
Predpostavljam da mnogi od vas kao gay osobe funcionišu različito sa različitim partnerima, ...
Molim ljude da obrate paznju na ovu malu, blistavu eksplikaciju ponasanja roda.

Šta vi tražite u gay vezi? ODNOSNO,
Da li znate tačno u kojoj "poziciji" se osećate prirodno?
I koliko vremena vam je trebalo da budete potpuno sigurni u to?
U vezi trazim gomilu onih konvencionalnih reci, ali i, da kazem, saobrazaj.
Ne mogu da se odredim osim da se odredim u odnosu na nekoga.
Prija mi osecaj mira+slobode+uzleta+... . Osecaj da je sve u redu, da si na pravom mestu, da si sebi i drugome priveden.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
baboonbaba
Ja sam taj koji donosi sve bitne odluke i od mene se to i očekuje, možda ne napadno ili obavezno,ali ako ja kažem šta ćemo da radimo ili kada, ona se složi i srećna je sa tim, ja sam taj kome se sve podređuje (iako to nikada ne tražim), potencira poze koje ja volim u seksu, ja obavljam sve "prljave" poslove, ako putujemo, ja ugovaram sve, ako idemo negde- ja uvek vozim, iako ona ima vozačku itd.
baboonbaba
(Opet Romeo mudrost, al ima tamo svašta nešto zanimljivo)- Na jednom profilu piše da dečko traži dečka sa kojim će sve da deli :radosnice: I to je ono što ja tražim od gay veze. Partnera sa kojim ću sve da delim, pa i tu zaštitničku ulogu, iako sam dominantan po prirodi i osećam da treba da "vodim" ili možda bolje rečeno- "preuzmem kontrolu" češće nego on. Kraće rečeno- kad se sve sabere i oduzme, nekako smo jednaki i ne može da se kaže ko je tu ko. (glupo zvuči na srpskom) Iliti: tražim još jednog sebe s kojim ću da se jebem i sve delim - seksi najboljeg prijatelja sa kojim se savršeno razumem bez ikakve priče- jednim pogledom, kako god hoćete.
I kada se muvam sa muškarcem, čim osetim da od početka on ili želi da ja "vodim" ili da on "vodi" -gubim interesovanje.
Ja ne kapiram da neko moze da trazi 2 dijametralno suprotna tipa partnera, zavisno od toga koga je pola partner :puzzle: . Da li smatras da je devojkama potrebno to vodjenje i da bi im bilo neugodno u ulozi onoga koji odlucuje?

Ja u svakom slucaju ne volim partnera koji je OVCA i koga treba da vodim i usmeravam. To je po meni ponizavajuca pozicija za odraslu osobu. Vise volim partnera tipa 2, sa kojim sam ravnopravan, koji ume da kaze "ovo mi smeta" ili "ovo ne zelim" u bilo kom trenutku i koji ume da preduzme inicijativu s vremena na vreme. Ono sto trazim, to i pruzam.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by Nocturnal
Ja ne kapiram da neko moze da trazi 2 dijametralno suprotna tipa partnera, zavisno od toga koga je pola partner :puzzle: .
Voleo bih da mogu da objasnim. Jedino što mogu da kažem je da se tako prirodno osećam kada uklonim sve lične predrasude, tabue itd.- to "tražim". Ne znači da ne mogu da budem sa dečkom koji od mene isto traži što i moja devojka, ali tada to nije to, pa takva iskustva od početka izbegavam.

Originally posted by Nocturnal
Da li smatras da je devojkama potrebno to vodjenje i da bi im bilo neugodno u ulozi onoga koji odlucuje?
Ne smatram. Znam za primere i jednih i drugih i onih u sredini i svi vrlo dobro funkcionišu. Samo sam opisao lična iskustva.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kao lav volim da donosim odluke, ali ne sve i ne uvek jer me odluchivanje zna smoriti...tako da mora osetiti tajming kada da preuzme...teshko me je gurnuti u jednu poziciju jer to nije prirodno za mene kao bice.

Shto se jebanja tiche ista stvar, ako zheli da budem pasivan a meni bash nije do toga...neka bude po njegovom AKO uspe da pobedi u oboranju ruku, rvanju ili nechemu shto mi padne na pamet.
Pod uslovom da kada njemu nije do nechega da mi da izazov, pa ako pobedim promenice odluku.

Neka podela na dominantnog i subverzivnog partnera nije normalna po meni.

Jer nijedna osoba nije potpuna, postoje stvari koje znam bolje od nekog i obrnuto. Ako sechem drva neka mi se ne mota i prigovara kako drzhim sekiru ili testeru, isto shto ja necu da se guram u njegov izbor ulja za kola....glupav primer ali eto.
Korisnikov avatar
By Allkey
Presolio sam svoj omlet. :(

Ja ne znam u kojoj sam poziciji što se ove teme tiče. Ne znam ni u kojoj je dečko poziciji.
Zajedno smo već skoro godinu dana i osećam se kao da ga itekako dobro poznajem, ali ipak ostavljam prostora u glavi... Kako bi prolazilo da živimo zajedno?

Iako sam mlađi, fizički manji i po dosta drugih osobina inferiorniji od njega, ipak se osećam superiorno u ovoj vezi, ma koliko to bezobrazno zvučalo.

Uzmimo za primer to da sam ja njemu dosta puta rekao šta me iritira i da prestane da radi tu stvar koja me iritira (što i posluša), dok sebe stavljam u poziciju gde praktično pecam trenutke kada će on mene da iskritikuje, kada bivam srećan zapravo.

Sad malo odoh van teme.

A ono što tražim i što imam u ovoj vezi je svakako osećaj sigurnosti. A šta su u ovom slučaju odluke? Na koje mesto ćemo premestiti ovaj regal u njegovoj vikendici, a gde ćemo staviti krevet?

Ne znam, ova tema me zbunila. :D
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Allkey
Ne znam, ova tema me zbunila. :D
Zato sto, bar po meni, niko i ne zna sta hoce, dok ne dobije nesto sto ne zeli.
Korisnikov avatar
By blabla_guy
[/quote]

Zato sto, bar po meni, niko i ne zna sta hoce, dok ne dobije nesto sto ne zeli.
[/quote]

E bas tako! ;)

elem....za vezu trazim nekog s kim cu biti ravnopravan, dakle ne zelim da ja budem "glavni", a takodje ni da on to bude...vec jednostavno da jedan drugog podrzavamo i da se dopunjujemo...
By alexandermagic
Našao sam ono što sam tražio: osobu s kojom sam u određenim segmentima ravnopravan, a u ostalim mi prepušta da bude vođen. (Ne zato što je slabić i što bi to radio i sa nekim drugim, već zato što smatra da to može sa sigurnošću da mi prepusti.)

:)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by alexandermagic
Našao sam ono što sam tražio: osobu s kojom sam u određenim segmentima ravnopravan, a u ostalim mi prepušta da bude vođen. (Ne zato što je slabić i što bi to radio i sa nekim drugim, već zato što smatra da to može sa sigurnošću da mi prepusti.)

Drago nam je.
Ponekad je dopustiti nekom da te vodi pokazatelj necije snage i sigurnosti. poverenja, a ne slabosti.
By alexandermagic
Nda. Napisano "Ne zato što je slabić i što bi to radio i sa nekim drugim, već zato što smatra da to može sa sigurnošću da mi prepusti." i znači to što si ti napisao/la. :cookie:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ево мог погледа на Ромео...

90 % људи тражи секс, забаву... можда и дружење...
5 % људи се тамо смара и ни сами не знају зашто су ту...
5 % тражи дечка за везу, али праву везу...

Тако да је питање "ШТА ТРАЖИШ?" сасвим на месту... и по мом мишљењу оправдано....
Најбоље је када се у старту разјасне неке ствари...
:skuter:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Nda. Napisano "Ne zato što je slabić i što bi to radio i sa nekim drugim, već zato što smatra da to može sa sigurnošću da mi prepusti." i znači to što si ti napisao/la. :cookie:
Evo mog bednog pokusaja da se izvucem
Veliki umovi slicno misle.:amifullofshitorwhat:
Korisnikov avatar
By m..
Huh, volim kad mi je devojka ravnopravna u svemu i moze da mi parira u svemu, ili nesto priblizno tome. Ako bi bila mnogo dominantnija, ja bih se borila za dominaciju dok ne posustanem, i tu bi bilo mnogo trzavica, a sa nekim slabim i dozlaboga submisivnim bih verovatno ispizdela posle 2 nedelje i pretvorila se u najgoreg tiranina.

A sto se drugih stvari tice, lista prohteva je podugacka.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by V I V I S E C T
Ovo je najgenijalnija frojdovska omashka ikad. :D :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Neko je uvek dominantan, pa makar u pitanju bila i najmanja sitnica.
Korisnikov avatar
By Dina
Lepa tema :) Mene to pitanje "sta trazis?" nervira. Mene to asocira na robnu razmenu u kojoj ja tacno znam sta sam dosla da nadjem a sta imam da ponudim, znaci svela sam i sebe i drugu osobu na robu, samo jos da nasa razmena bude odgovarajuca ;) A jos gore od toga kad se u strejt odnosu podrazumevaju uloge, pa onako kako rade svi, sta tu uopste ima i da mislimo ;) I naravno nepravedan polozaj za zenu, koja ce kad udje u brak da radi na poslu, sve sa decom, sve po kuci, dok ce muz da se izlezava. U najboljem slucaju ce da bar donosi pare pa da moze da plati neku pomoc u kuci a u cescem ce jos da je vara i provodi se sa drustvom. Od takve perspektive za buducnost mi se uvek smracivalo pred ocima, najgore sto i mnoge zene ma koliko svesne bile da je to nepravedno govorile su mi da to ne mogu da izbegnem - jer ovo je Balkan, bolje da ne idealisem :puzzle: Dakle ne vidim da je idealizacija da se trazi pravda i ravnopravno partnerstvo i to su dve stvari koje mogu da kazem da trazim i ne odstupam od njih ni u jednom odnosu. Sve ostale uloge su meni upitne. Obozavala sam ranije da se igram u strejt odnosima pa cim kazem nesto neocekivano osoba se izbezumi jer sve tu treba da se govori kako treba. Ali sam se osecala i felericno obavezno jer ja svakako nisam bila zena koju su ti muskarci trazili. U mom atipicnom bracnom odnosu se osecam dobro. I mada je sad nalazenje drugih osoba jos komplikovanije na neki nacin je mozda bracni supruznik uticao na mene pa sam malo definisanija nego ranije, pa mi je u tom smislu lakse. A sem toga kad sam mogla da ostvarim nesto ovako atipicno onda valjda mogu da verujem da mogu i nesto drugo...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@baboonbaba

Konfuzan si kao moj bivsi decko :roll:
Koliko ti imas godinica ako nije tajna?
Posto mi delujes kao tipican klinac koji hoce nesto ali ne zna sta hoce u fazonu:hoce kaki-nece kaki.
Korisnikov avatar
By Mahoney
Originally posted by Lakiboy_ns
@baboonbaba

Posto mi delujes kao tipican klinac koji hoce nesto ali ne zna sta hoce u fazonu:hoce kaki-nece kaki.

:tepih:
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Našao sam ono što sam tražio: osobu s kojom sam u određenim segmentima ravnopravan, a u ostalim mi prepušta da bude vođen. ( Ne zato što je slabić i što bi to radio i sa nekim drugim, već zato što smatra da to može sa sigurnošću da mi prepusti.)

A zašto ovakva objašnjenja? Ili bilo kakve ograde? Slabić? Gore sam naveo- kada se oslobodim svih predrasuda i tabua...

Ako sam u vezi u kojoj se obojica dobro osećamo, nikom ni ne padaju na pamet ovakve stvari.

Originally posted by *STATUS*
Ево мог погледа на Ромео...
Тема није о Ромеу.

Originally posted by *STATUS*
90 % људи тражи секс, забаву... можда и дружење...
5 % људи се тамо смара и ни сами не знају зашто су ту...
5 % тражи дечка за везу, али праву везу...
Не могу да ти верујем без увода/хипотезе, метода, дискусије, графички представљених резултата и литературе , иако си био толико прецизан.

Originally posted by Dina
Lepa tema :) Mene to pitanje "sta trazis?" nervira. Mene to asocira na robnu razmenu u kojoj ja tacno znam sta sam dosla da nadjem a sta imam da ponudim, znaci svela sam i sebe i drugu osobu na robu, samo jos da nasa razmena bude odgovarajuca ;) A jos gore od toga kad se u strejt odnosu podrazumevaju uloge, pa onako kako rade svi, sta tu uopste ima i da mislimo ;) I naravno nepravedan polozaj za zenu, koja ce kad udje u brak da radi na poslu, sve sa decom, sve po kuci, dok ce muz da se izlezava. U najboljem slucaju ce da bar donosi pare pa da moze da plati neku pomoc u kuci a u cescem ce jos da je vara i provodi se sa drustvom. Od takve perspektive za buducnost mi se uvek smracivalo pred ocima, najgore sto i mnoge zene ma koliko svesne bile da je to nepravedno govorile su mi da to ne mogu da izbegnem - jer ovo je Balkan, bolje da ne idealisem :puzzle: Dakle ne vidim da je idealizacija da se trazi pravda i ravnopravno partnerstvo i to su dve stvari koje mogu da kazem da trazim i ne odstupam od njih ni u jednom odnosu. Sve ostale uloge su meni upitne. Obozavala sam ranije da se igram u strejt odnosima pa cim kazem nesto neocekivano osoba se izbezumi jer sve tu treba da se govori kako treba. Ali sam se osecala i felericno obavezno jer ja svakako nisam bila zena koju su ti muskarci trazili. U mom atipicnom bracnom odnosu se osecam dobro. I mada je sad nalazenje drugih osoba jos komplikovanije na neki nacin je mozda bracni supruznik uticao na mene pa sam malo definisanija nego ranije, pa mi je u tom smislu lakse. A sem toga kad sam mogla da ostvarim nesto ovako atipicno onda valjda mogu da verujem da mogu i nesto drugo...

Veoma interesantno. Nadam se da postoji neka tema u kojoj si pričala o ovoj atipičnoj vezi, pa ću probati da je nađem.
@baboonbaba

Ne znam da li si dobro pročitao moj uvodni post. Nemam pristojnijeg gay iskustva. А da kakim, to hoću. 100%
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by the1whowished
Ovo na sredini posta?
Kada se to konstatuje, to se zapravo samo upotrebi/ iskoristi/modeluje.
Ovo nisam razumeo.
By Hans
E pa vidish , upravo zato shto nemash gay iskustva mozda i ne znas sta zaista zelish. Na gay sceni od iskona postoji podela na aktivne i pasivne, grubo recheno. Aktivni su oni dominantniji, kao shto ti kazhesh, oni vode inicijativu u vezi, a aksiom je da su momci koji su bili sa devojkama najchesce aktivni , jer su kako ti kazhesh, dominantni. Pasivni su mahom oni koji od pochetka znaju da zhele biti manje dominantni, tj. preuzeti ulogu zhene, opet grubo recheno. :D Sticanjem iskustva znaces sta zelis, mada je mislim da ti spadash u ove prve, s obzirom na to da sam prochitao sve shto si napisao. Bilo bi dobro da se onda toga i drzish kako bi izbegao razne vrste kiselina u zhelucu koje stvara sve ovo...
Shto se mene tiche, bilo je situacija kada sam ja bio inicijator, kada je on dominirao u vezi. Trenutno je ova druga opcija aktuelna, shto nam obojici odgovara. :)
Korisnikov avatar
By Dina
Baboonbaba,
pa i ja mislim da mi je zivot interesantan :D Spomenem na nekim temama, onoliko koliko ja mislim da je prikladno za forum i koliko druga strana odobri ( :bic: :lol: )
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by m..
Originally posted by V I V I S E C T
Ovo je najgenijalnija frojdovska omashka ikad. :D :pucaodsmeha:
Objasni.
Korisnikov avatar
By ns.happy
@baboonbaba

samo kad si ti siguran :lol:
By iWanna
moj odgovor bi bio
Tako da sam ja shvatio da ja ništa nisam shvatio. :wtf:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!