Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
Bogu hvala, pola veka proživeh ( dogodine punim ravno pedeset godina ) u , da kucnem o tvrdo, stabilnom zdravlju i relativnom veselju i , ako dragi Bog i sveti anđeli dozvole, očekujem da ću poživeti barem još između 25 i 35 godinica. :molise:
Ima ona poslovica u narodu koja kaže : " Pas buvu, buva dlaku, dlaka zakuka ! " , pa da bih izbegla takav oduran prizvuk i odujam u ovoj temi - držaću se, koliko je to moguće i realno, svetlijih i prijatnijih strana trnovitog i čudnog putešestvija što se životom zove. Svašta čovek preturi preko glave na životnome putu, sretne i tugu i bol, ali i milinu i sreću. Pa tako i ja. Za pola veka bitisanja u ovom božijem naselju što se kuglom zemaljskom zove, najela sam se brda soli, ali i reke meda sam se napila ( kao i vinjaka, hvala Bogu :mljac: :blush: ) . Kad podvučem crtu iza ovih pola veka koliko živim, mogu reći da sam od života izvukla maksimalno koliko sam mogla. Čak sam, za današnje uslove relativno kasno, u 43-oj godini započela muzičku karijeru kao vokalna solistkinja ( karijera mi je trenutno, posle šest godina relativnog prosperiteta dospela u ćorsokak, na žalost ) i snimila nekoliko muzičkih albuma, o čemu ste informisani u odgovarajućim temama ovde na Forumu.
Nisam rođena u bogtepita kako bogatoj familiji, bili smo niži srednji sloj, no na astalu je međutim uvek bilo dosta hrane, hvala Bogu, a i lepo sam vaspitana, srednjom stručnom spremom naobrazovana ( treći stepen ) i zadojena poštenjem i bogougodnošću duše mi prhke. Ljubav sam davala ( a kako davala, tako i primala i vodila ) od svoje 16 - te godine, dakle i pre braka, zatim tokom braka u koji sam, kao mlađahna, krotka, ali živahna i simpatična cura od 17 leta, stupila pokorno po dogovoru koji su sa dobrostojećim subotičkim mladoženjom načinili moj otac i braća. Posebno sam žestoko ljubav davala i vodila posle braka, koji je prestao naprasnom smrću moga muža . :sarana: ( Od njegovog imetka koji sam, kao njegova zakonita supruga ,udovica i jedina naslednica nakon njegove smrti nasledila, uzgred budi rečeno, finansirala sam i svoju muzičku karijeru, tj. izdavanje albuma i trajnih snimaka, koji su završili, na moj veliki ponos i diku, u arhivi radio Subotice. Sad mi je, kao što rekoh, karijera u zastoju, jer sam celo muževljevo nasledstvo, dve njive, vinograd, 3 traktora i salaš već utukla na dosadašnje albume i više nemam su čim da finansiram karijeru, a za izdavanje novog albuma, prikupljanje numera, aranžmane i ostalo u današnje vreme potreban je živi keš, ma koliko pevač bio kvalitetan, nema novog albuma bez love ).
Gde sam ono stala ? Aha , da...
Dakle,
negde pred muževljevu smrt sam otkrila i ovaj, ispostavilo se - dominantan aspekat moje seksualnosti, koji me je usudom sudbine mi - i doveo ovamo među vas na ovaj Forum, :lezkiss: gde, milošću božijom, opstajem i trajem evo već tri godine aktivno. I ovde sam se jednako nalizala i soli i zuči, ali i meda. Bila sam kako voljena, obožavana, uvažavana i uzdizana na rang maltene ikone , tako i banovana i bačena u blato na nekoliko meseci prošle godine. Nosila sam, dakle kako oreol slave, tako i skarletno slovo srama, kao Demi Mur u istoimenom hit filmu. Sad mislim da sam ušla u jednu mirniju i stabilniju forumsku fazu, bez prevelikih uspona, ali i bez predubokih i strmih padova. Tako da sam sa te strane više nego zadovoljna žena. :) ( Jedino što bih javno zamerila pomalo despotski i diktatorski nastrojenom unic0rnu jeste to što mi je zabranio opciju promene avatara, pa sam prinuđena da već mesecima držim ovu svoju staru sliku u bundi na avataru iz 2005. godine, što je prethodnih letnjih meseci bilo zaista neprimereno, a da svoje nove fotografije držim daleko od očiju forumske javnosti, koja bi ih, cenim, rado videla i gledala. :ogledalce: To je gre`ota ! )
Šta sam ono još htela da kažem ?..... mhm....da.... Dakle, kad mi je Bog pred muževljevu smrt otkrio čari žensko - ženske ljubavi i seksa, u početku mi je bilo malo neprijatno i izjedao me je stid , jer sam vaspitavana da je jedino prirodna muško - ženska ljubav i muško - ženski seks. A i do tog mog prvog seksualnog iskustva se ženom je došlo sasvim spontano. Pisala sam o tome već u svojoj ispovesti ovde na Forumu, pa neću ponavljati priču - samo ću za neupućene dati kratak siže - Tokom jednog kafenisanja sa komšinicom - došlo je, posle ispijene polovine flaše Rubinovog vinjaka, do spontanog seksa izmedju mene i nje na kauču u mom stanu, dok je moj muž bio na poslu.
Tad mi se dizna otvorila, otkrila sam da sam ženoljupka, a ne polufrigidna žena, kako sam do tada mislila, jer u seksu sa mužem nisam previše uživala. Nije bio baš ni previše lep, moram da priznam, tj. bio je rošav u faci , pored svih njegovih ostalih mana, od kojih je glavna bila to što je bio muško.
Posle smrti muža ( umro je od infrakta ) od seksa, ali ne i od vinjaka sam se uzdržavala dok sam bila u žalosti ( kao što običaji nalažu ), ali ni dana više. Čim sam skinula crninu, bukvalno sam se raspomamila i počela nemilice da trčim za suknjama ! :pas: :blush: Bilo je od tada mnogo devojaka i žena u mom životu, nije da nije .
Međutim, moram nešto da naglasim. Iako sam lezbejka, nisam feministkinja. Ne bežim kao neke današnje pomodarke od tradicionalne uloge žene u našem društvu, uživam da budem reduša, da kuvam, spremam zimnicu, razmenjujem recepte, peglam veš... Moja ostava mora da bude cakum - pakum, da bude puna tegli sa zimnicom, da bude bar tri litarske flaše vinjaka uvek, turšija se podrazumeva, a zamrzivač pun svinjskog, živinskog i junećeg mesa je imperativ kod mene. I neko reš pečeno prasence i nazime barem pet puta godišnje o većim državnim i crkvenim praznicima kod mene na svečanoj trpezi mora da bude. :mljac:
S druge strane, volim da budem nezavisna, moderna u oblačenju i nazorima i ne dolazi u obzir da ne radim više nigde, kao što nisam radila dok sam bila udata jer je moj muž zahtevao da budem uvek kod kuće. Sad već godinama radim, imam svoju platu i osećam se s te strane veoma vredno i nezavisno. : ) Kupujem krpice, cipele, kozmetiku, bižuteriju, nosim i perike i umetke u kosi, da bih bila uvek drugačija i u trendu. Izlazim u kafane i uživam u meraku, ćevapima i dobroj kapljici, ali umereno. :pivce: :kolo:
U seksu sam gledala uvek da budem maštovita, pa sam u seksualne radnje sa partnerkama uvek na svoju inicijativu ubacivala neka pomagala. Ali ne samo ona pomagala koja se nabavljaju u specijalizovanim dućanima, u narodu zvanim seksi šopovi, već sam pribegavala pomagalima i stimulatorima želje i pohote iz narodne baštine. Kod mene su se u seksualnom činu uvek koristili med, orasi, raznorazno koštunjavo i semensko voće, dakle trešnje, šljive, višnje, lubenice, dinje ( Ne znam da li dinja spada u voće, ili povrće, čula sam da stručnjaci oko tog pitanja još uvek vode žive polemike na simpozijumima i stručnim skupovima )....Polivala sam sebe i partnerke i sa šlagom, a i vinjakom.
Mora čovek da se domišlja kako bi mu bilo što prijatnije u životu.
Ali, sve ima svoj rok trajanja, ništa nije večno, pa tako ni slatka ptica što se mladošću zove. Ne postajem mlađa, vidim i sama - nije to više ona koža što je ranije bila, sve je više bora oko oćiju i usta, dojke zemlji sve više teže, životni sokovi su mi sve ređi, tamniji i odurniji, stigle su me asistola i tahikardija, holesterol mi je kritičan, sve češće sam bez vidljivog razloga nervozna, obliva me hladan znoj, a noću me sve češće preplavi neka iznenadna vrelina. :vruce: Doktor kaže da me drma klimaks. Menzis sam izgubila krajem prošle godine. Odletela slatka ptica mladosti. :nazalost:
Sve manje razmišljam o seksu, a sve više o ručnim radovima, vezu i goblenu, kao i o penziji. Razmišljam polako i o učlanjenju u PUPS, kod Jovana Krkobabića :yes: Situacija se, doduše, malo popravila letos na onim velikim vrućinama, ponovo sam na kratko dobila želju za divljim seksom, kao i za lubenicama u ljubavnom činu.
Ali, čim su vreli dani minuli, ugasio se i taj raspireni letnji žar.
Stiže starost neminovno. Valja se sa tim pomiriti. Odletela slatka ptica mladosti, oganj je sažegao tako kratkotrajnu , ali slatku, lepu i zavodljivu. :oklagija:
Ove redove sam ispisala da bih se malo ispovedila i dušu olakšala, ali i da vama mlađima ovi redovi posluže kao jedan autentičan dokument o prolaznosti života, koji će vas animirati da uzmete što više od života dok ste mladi i jedri. Dok vam ne odleti slatka ptica mladosti. :avion:
Ovom prilikom, da bih i za sebe postigla i nešto praktično, pozivam sve moje vršnjakine ( pa i one malo starije ) koje su u sličnoj životnoj situaciji kao i ja, da mi se jave, pa da oformimo jedan klub. Prednost imaju penzionerke sa pristojnim penzijama, poželjno je da imaju i imanje, koje su bez obaveza i vole da popiju po koji vinjačić.
Vaša Daca
Korisnikov avatar
By anche
koliko puta si spomenula vinjak? ja izbrojah sest, mada ima i tepanja mu tako da:

men' se cini daco da si ti svoju pravu ljubav odavno nasla! :eureka:
By LeMale
Originally posted by anche
koliko puta si spomenula vinjak? ja izbrojah sest, mada ima i tepanja mu tako da:

:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, da... Vinjak u špajzu, vinjak u krevetu, vinjak ovamo, vinjak onamo, a izgleda da ga je najviše u samoj Daci !
:ples: :kolo: :colorado: :smilegrin: :lol:
Korisnikov avatar
By Daliborka

Nisam alkoholičarka, ako si to mislila da kažeš... Ali volim s vremena na vreme da popijem vinjak do dva, eventualno tri.
Umereno....
:)
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ajoj, ja stvarno volim ljubavne price...al me mrzi da citam sve ovo :zeva:
Korisnikov avatar
By Tot
Daco mila, da i u ovom postu nema eksplozije tvoje autentične i bujne erotske prirode sa svim ostalim dionizijskim čarima koje vinjak krasi, pomislio bih da je ovu žalopojku u ženskom rodu kazivao onaj patetični lik koji je napisao gej roman "Staklenac". A opet, čini mi se da si se i ti sama pomenutom literaturom zapajala pa te molim da se baciš na druge literarne uzore i uživaš u životu bez tih mračnih misli.

Pijem dupli vinjak u tvoje zdravlje!

:snob:
By superfly
kakva ispovest! tako obična priča, a opet tako autentična!

:love:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Tot
Daco mila, da i u ovom postu nema eksplozije tvoje autentične i bujne erotske prirode sa svim ostalim dionizijskim čarima koje vinjak krasi, pomislio bih da je ovu žalopojku u ženskom rodu kazivao onaj patetični lik koji je napisao gej roman "Staklenac". A opet, čini mi se da si se i ti sama pomenutom literaturom zapajala pa te molim da se baciš na druge literarne uzore i uživaš u životu bez tih mračnih misli.

Pijem dupli vinjak u tvoje zdravlje!

:snob:
Ne znam tačno zašto, ali osećam se polaskano i strašno pohvaljeno i važno posle ovog posta. :love:
Vadim i ja vinjačić i pijem u tvoje zdravlje, Tot.
:pivce:

superfly, LOST
:kiss: :kiss:

B.
Snimi temu, sačuvaj je u svom kompu, pa čitaj kad budeš bolje volje.
:cita:
Korisnikov avatar
By anche
sto da snima? da li gospodjo predvidjate, daleko bilo, brisanje teme? :vudu:
Korisnikov avatar
By Daliborka
sto da snima? da li gospodjo predvidjate, daleko bilo, brisanje teme? :vudu:
Ne predvidjam apsolutno nikakvo brisanje, već sam smatrala da je bolje tekst snimiti, eventualno odštampati, pa čitati natenane kad je čovek offline.
Znaš, mila i sama, kad smo online, otvaramo po milion internet stranica, sve bismo u jedan mah da vidimo, skoči nam adrenalin, uzavre nam krv, a to evidentno i znatno ruši koncentraciju za čitanje dužih i ozbiljnijih tekstova, kao što su moji.
Zato je moje ispovesti i pripovedi najbolje da čitate pod punom mentalnom koncentracijom, dakle kad ste offline.
:)
Korisnikov avatar
By anche
i opet reci mudrosti od vas :hail2:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ja zaboravila da repliciram na Treshkin odgovor.
Tresh, zasto kazes da sam ptica zloslutnica ?
Starost neminovno dolazi, nemam ja sta da je slutim, nije to neki samo moguc, ali nezeljen dogadjaj, nego neminovnost.
:yes:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
hahaaha daca obarala ruke sa tenesi vilijamsom... i pobedila!! :lol:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Daliborka, ja verujem da vi u sebi nosite slatku picu starosti... :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ma, zajebana je ta starost, grom je spalio ! Daleko od toga da se moze nazvati slatkom pticom !
Rasteze je i tumaci kako se kome prohte i kako kome odgovara..
Na primer, mlade devojke kad cuju koliko imam godina, odbijaju moja udvaranja jer kazu da sam stara za njih.
Dobro, kazem, stara sam, pa hajd` onda da trazim starosnu penziju. Ali cvrc, kad odem da trazim penziju, kazu mi da ne moze, jer ne ispunjavam uslove, kao mlada sam za penziju.
Pa gde je tu pravda ?
Za ljubav i seks sam znaci stara, a za penziju sam mlada !
:rida:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Jaaaaaao, nisam dobro procitala ...
:smeh:

Slatku picu starosti imam, kazes ?

Afka, Afka, vragolasto momche.
:giggle:
Korisnikov avatar
By Mars
E, da...Lepo.

Pocev od asocijacije na dragog Tennessee Williamsa iz naslova, preko uvida u dušu teta Dace, pa do ove vickaste igre reči na kraju.

Samo mi se ne dopada smajli u temi. Ne što je oksimoron, već suštinski...

Teta Daco, znaš kako kažu...ajmo postupno, kad kažu "Over the hill", to znači da je najbolje vreme prošlo, da je ono najbolje iza vas i tome slično. E, ali ima i ovo "When you are over the hill - enjoy the ride", što znači da treba da se opustite i uživate u prednostima vaših godina.

A malo je i stvar proklete sredine. Ovde vaše vršnjakinje divljaju po studentskim domovima, uživaju u seksu znajući da ne mogu da zatrudne, opijaju se znajući opet da niko sutra neće da ih prekoreva zbog toga i da trpe sankcije, da ne moraju da idu na predavanja, na posao...

Ja mislim da vi nemate zašto da se žalite. Jedna ste od retkih koja koristi savremene tehnologije što je značajna dimenzija kvalitetnog života u vašim godinama. PLUS što se opšteprihvaćeni medju mladom populacijom.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Opsteprihvacena sam, nije da nisam, ali mi ponekad ipak fali mladost.
To je ono malo sto babi srecu kvari.

Ali dobro, evo nasla sam u bananicinom potpisu jednu ilustraciju, pa cu je iskoristiti ovde da bih i onim strogo vizuelnim tipovima licnosti demonstrirala kako leti ( i odleti ) slatka ptica mladosti.

Dragi korisnici !
Sada cete da vidite slatku pticu mladosti kako leti.
Evo je :

Slika :bicikl: ( A ovo sam ja na biciklu i vijam slatku pticu mladosti u pokusaju da je uhvatim)
Korisnikov avatar
By Mars
(teta Daco, kažite dragim korisnicima da se, za razliku od ove - prava slatka ptica mladosti NE VRAĆA)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Naravno da se ne vraca.
Ma koliko je mi vijali, ona je brza i nikad se ne vraca..
:nazalost:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Slatka ptica mladosti
Slika :superheroj: :avion: :skuter: :bicikl: :pas: (Nista ne vredi, brza je !)
Korisnikov avatar
By Mars
Znate kako...I NE TREBA DA SE VRAĆA! Neka je, neka leti.
Tu je plastična hirurgija, i molim lepo.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Da, da... Plasticna hirurgija...
:eureka:

To bi onda vec moglo da izgleda ovako...

:bic: :domino: Slika :vezan: :murkan:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Oprosti, tetka Daco, ali stvarno me je mrzelo da citam ovoliki post. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!