Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
Po vashem mishljenju (a i struchna su dobrodoshla), shta je to perverzija? Da li vam je poznata neka definicija ove rechi? Da li je perverzno ponashanje nuzno i devijantno ponashanje? Koju vrstu sexualne prakse vi smatrate perverznom?
By J...
Perverznim se smatra nesto sto je van uobicajene prakse koja se smatra "normalnom". A s obzirom da je relativno sta je za koga "normalno" iz toga sledi i da je perverzno takodje iskljucivo licni dozivljaj.

Negde sam citala da se perverznim smatra samo ono sto se drugoj osobi uradi na silu, tako da i obican poljubac "na silu" moze da se smatra perverznim a sve sto je dobrovoljno - nije perverzno. Kazem, to je jedna od definicija.

Ja licno ne smatram nista perverznim u smislu - nenormalno, bolesno. Nekako mi je zanimljivije da tu rec koristim da bih opisala nesto sto mi je izuzetno seksi. :D
Korisnikov avatar
By BellyButton
perverzan (lat. pervertere pokvariti, uništiti, perversus)
izopačen, pokvaren; neprirodan (spolno); u užem smislu: homoseksualan.
(prema "Vokabular.org")

Eto, sad saznadoh da perverzan i homosexualan mogu biti sinonimi... :cigareta:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Znaci nema vise dileme, kada me neko pita da li sam perverzan, sada bez ikakvog razmisljanja mogu reci DA! :yay:

Do sada sam pisao romane na to pitanje... tipa:
-pa zavisi, kako za koga
-a sta je za tebe perverzno?

I sl.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by J...

Ja licno ne smatram nista perverznim u smislu - nenormalno, bolesno. Nekako mi je zanimljivije da tu rec koristim da bih opisala nesto sto mi je izuzetno seksi. :D
nekrofilija? pedofilija? :misli:

Dakle, lepo srochishe tu definiciju. Sve stho se radi BEZ sile... Ali, shta sa detetom koje ne ume da se brani jer je taman napunilo dve godine? :(

Dale, ipak treba razlikovati neke pojmove. Inache, sve shto je van tog "bolesnog" okvira...za mene ne mozhe biti perverzno. Sve dok obe uzhivamo u toj "igri".
Korisnikov avatar
By m..
Mhm, meni individualno mogu biti perverzne neke seksualne prakse koje su mi poznate, ali ih ne praktikujem, mada u sustini mi nista nije perverzno, prosto ima stvari koje me prilace i koje mi prijaju i onih koje mi nisu zanimljive.

Recimo analni futing kopackom :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Modesty
nekrofilija,pedofilija,uživanje u silovanju.....to je otprilike sve gdje jedna strana nikad niije saglasna.
By J...
Originally posted by Val

nekrofilija? pedofilija? :misli:

Dakle, lepo srochishe tu definiciju. Sve stho se radi BEZ sile...
U pravu si, samo sto ja ne koristim rec "perverzno" za takve pojave, vec neku mnogo tezu (npr. bolesno, nenormalno, grozno).

Rec "perverzno" za mene ima ipak pozitivno znacenje, nesto kao "zabranjeno voce", mada to je moj licni dozivljaj.
By Ulix
Perverzija je svako ono ponasanje koje odstupa od uobicajenog (normalnog, je l'). To mu dodje definicija koju naucih na psihijatriji. S tim da tu jos fali citava jedna diskusija o glupim kriterijumima odredjivanja toga sta je normalno.

Pretpostavljam da govoris o seksualnosti, posto je tema ovde postavljena. Frojd poremecaje seksualnosti deli na perverzije i inverzije, sto je podela koja danas vise nema smisla nigde osim kod matorih srbijanskih psihoanaliticara kojima je Sandor Rado najdalji domet psihoanalize.

No, da se vratim na temu. U perverzije Frojd svrstava sve ono sto nije heteroseksualni genitalni odnos. Dakle, perverzije su oralni i analni seks, scat, uriniranje po partneru, fisting i sve sto vec mozes da smislis, ali da ukljucuje partnera suprotnog pola.

A to sto je Belly nasao na vokabular.org je potpuna glupost. Ako cemo vec o poremecajima seksualnosti, homoseksualnost ne predstavlja odstupanje od uobicajene aktivnosti (sto su perverzije po Frojdu), vec pogresan izbor partnera, izbor suprotnog partnera od uobicajenog, tj. inverziju.

Inace, sto se mene licno tice, rec "perverzija" koristim uglavnom u neseksualnom kontekstu, i ne pridajem joj nuzno negativno znacenje. Njome objasnjavam najcesce moje intenzivne fascinacije raznim stvarima i ljudima i recima...
Korisnikov avatar
By KiWi

perverzija je kada ti u pola pranja zuba nestane vode i moraš da ispiraš usta kiselom .. fuj! (upravo mi se desilo)
By Simor
Ima jedan dobar post koji je Tot svojevremeno napisao na sličnoj temi, pa ne mogu da odolim da ne citiram deo iz tog posta, sa kojim se veoma slažem i mislim da negde odgovara na pitanje:
Originally posted by Tot

perverzno tesko da postoji u samom činu. Perverzno je u nakani, u svesnoj nameri da se drugo biće omalovaži, unizi, degradira, iskoristi. Uzmimo naprimer s/m praksu: Ukoliko je ona pokriće da jedan partner ostvari svoju želju da ponizi i u seksualnoj seansi poništi integritet druge osobe, pogotovo ako su mu drugi kanali za iživljavanje zatvoreni, onda je ona svakako perverzna. Ukoliko oni to razumeju kao neku vrstu igre, obojica (oboje, obe) na to pristaju i znaju šta rade, recimo da nije. Ali i "najbenignija" seksualna praksa može biti perverzna ukoliko je do nje došlo iz "zadnjih namera", tj. s ciljem bilo kakvog iskorišćavanja druge osobe. U tom slučaju ne postoji iskren odnos niti konsenzus među partnerima.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Simor
Ima jedan dobar post koji je Tot svojevremeno napisao na sličnoj temi, pa ne mogu da odolim da ne citiram deo iz tog posta, sa kojim se veoma slažem i mislim da negde odgovara na pitanje:
Originally posted by Tot

perverzno tesko da postoji u samom činu. Perverzno je u nakani, u svesnoj nameri da se drugo biće omalovaži, unizi, degradira, iskoristi. Uzmimo naprimer s/m praksu: Ukoliko je ona pokriće da jedan partner ostvari svoju želju da ponizi i u seksualnoj seansi poništi integritet druge osobe, pogotovo ako su mu drugi kanali za iživljavanje zatvoreni, onda je ona svakako perverzna. Ukoliko oni to razumeju kao neku vrstu igre, obojica (oboje, obe) na to pristaju i znaju šta rade, recimo da nije. Ali i "najbenignija" seksualna praksa može biti perverzna ukoliko je do nje došlo iz "zadnjih namera", tj. s ciljem bilo kakvog iskorišćavanja druge osobe. U tom slučaju ne postoji iskren odnos niti konsenzus među partnerima.

:klap: :up:

Cim sam ugledala ovu temu setila sam se tog Totovog fenomenalnog posta, i odmah htedoh da krenem da ga trazim :)
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Simor
Originally posted by Tot

ma jasno.....ako par,obostrano i svjesno ,nešto želi i oboje uživaju u tome...ko ima pravo da to naziva ovako ili onako.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Kako bi se taj vishestruko citirani Totov post mogao primeniti na sexualnu praksu kakva je, recimo, fisting?
Korisnikov avatar
By Modesty
A čuj,o ukusima ne vrijedi raspravljat...što bi rekli bi ljudi.
Korisnikov avatar
By blenta
pa ako se prilikom fistinga obe osobe osetjaju zadovoljno jer ih to pali onda je u redu
a ako jedna od osoba fisting vidi kao igru motji, superiornost u odnosu na drugog, ponizhenje onog drugog onda je perverzija

eto najprostije mogutje
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ok, onda bi se moglo reci da je u sushtini perverzije stavljanje nekoga u inferiorni polozaj...
Shta je sa mushkarcima koji vole da nose zenski vesh? Ko koga tu stavlja u inferiorni polozaj i ponishtava chiji integritet? Ili ovo ponashanje uopshte nije perverzno?
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by BellyButton
Ok, onda bi se moglo reci da je u sushtini perverzije stavljanje nekoga u inferiorni polozaj...
Shta je sa mushkarcima koji vole da nose zenski vesh? Ko koga tu stavlja u inferiorni polozaj i ponishtava chiji integritet? Ili ovo ponashanje uopshte nije perverzno?
ne,nije tako,zato što ostoje submisivne osobe koje uživaju u toj poziciji kad ih neko stavlja...to je seksualna igra...i oba partnera tov rade dobrovoljno i oba pratnera uživaju....zto ,koliko vidim,po našem mišljenju,ništa takvo nije perverzno.
Korisnikov avatar
By blenta
pa nema valjda univerzalne definicije
mi smo se gore slozhili shta je za nas perverzno

drugih 90% ljudi u populaciji bi se slozhili da je sex dva tipa perverzan
pedofil netje za sebe retji da je perverzan, jer je to njemu uobichajen nagon

itd
By J...
ako je dobrovoljno od strane submisivnog partnera, onda nije perverzija
uopste nije perverzno sem za one koji seks obavljaju iskljucivo u misionarskoj pozi u mraku. :D
Korisnikov avatar
By BellyButton
So, again, it's all in the eyes of the beholder...

Hajde onda recite koji konkretni vid sexualne prakse vi smatrate perverznim?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Perverzija je reč kojom se mediokriteti služe da diskredituju seksualnost kreativnih i maštovitih.
By Ulix
Hajde onda recite koji konkretni vid sexualne prakse vi smatrate perverznim?
Ne znam. Ni jedan oblik seksualne prakse mi u biti nije perverzan, mozda zato sto ni sam ne znam sta pod tim podrazumevam.

Sa druge strane, kad malo bolje razmislim, i ljubljenje moze biti perverzno. Sve zavisi od konteksta.
By Ulix
Kako bi se taj vishestruko citirani Totov post mogao primeniti na sexualnu praksu kakva je, recimo, fisting?
Ovako:

Ako zelis neciju pesnicu u dupetu jer ti to pricinjava zadovoljstvo, i ako taj neko zeli da gurne svoju pesnicu u tvoj rektum jer mu mozda toplina zavrsnog dela tvog debelog creva pricinjava zadovoljstvo, a sve to bez zadnjih namera, tj. bez zelje da te time povredi, onda to nije perverzno. Jasno? :sesir:
Korisnikov avatar
By deželaš
:flasher:

Bez uvrede, ali ta fraza "sve što dve osobe rade dobrovoljno u krevetu" je, koliko god bila zgodno pomagalo za zapušivanje usta znatiželjnim poznanicima (pa i oklevajućim partnerima!), užasno neutemeljena i glupa.

Prvo, svi ste se poveli za negativnom konotacijom termina. U Totovom postu ona kulminira kao mešavina priče o kršenju ljudskih prava, demokratskog konsenzusa i (ili mi se čini?) neke mistične nauke o iznutra-zlima..

Drugo, stvarno mi je oduvek bila i biće fascinantna logika kojom ljudi prave fiksne granice između odgovornosti i igre, "loše" i "dobre"namere unutar seksualnog čina. Svaka čast! Na primer:
Originally posted by Tot

Ukoliko oni to razumeju kao neku vrstu igre, obojica (oboje, obe) na to pristaju i znaju šta rade, recimo da nije.
A ukoliko obojica to svesno uzimaju za ozbiljno a pritom zaverenički krijući jedan od drugog, kroz igranje igre u kojoj je i jednoj i drugoj strani jedina svrha - iskorišćavanje onog drugog? Gde prestaje vaša mašta, a počinje vaš narcizam? Ili smo svi ovde valjda imali perfectly simetrične i racionalno sagledavane i kontrolisane situacije nesebičnog "vođenja ljubavi"? :sweet: :domino:

Treće, ono što je zajedničko svim tradicijama mišljenja perverzije jeste, pa majku mu, kriterijum odstupanja nekako definisane (seksualne) želje od nekako definisanih NORMI društvenog vremena. Konsenzus partnera nema nikakve veze sa tim - bar ne onako kako ga je Tot izložio. Naprotiv, situacije u kojima se kroz seksualnu praksu pokušava poništiti druga osoba protiv njenog pristanka obično nazivamo maltretiranjem, zlostavljanjem, na kraju krajeva nasiljem - bilo ono prikriveno ili ne. Kada pričate o slučajevima silovanja, svakako ne kažete "dogodio se jedan perverzni čin!". Niti "perverznjakom" nazivate dečka/devojku koji/a je od vas tražio/la da izvedete nešto u čemu se na kraju niste osećali prijatno - reći ćete da je grubijan, na primer. Dihotomiju "(zakonski) dozvoljeno/nedozvoljeno" vi ovde izjednačavate sa "normalno/perverzno" - tj. prenosite ideal demokratije na plan seksualnosti i psihologizujete ga.

:ideologija:

Jer upravo suprotno, DOBROVOLJNOST je nužna pretpostavka perverzije. U kontekstu Totove priče o s/m odnosima, na primer, pervertit je najpre mazohist koji pristaje na "poništenje". Vesti o nemačkom paru kanibala i ona nesrećna "48 sati svadba" su skandalizovale javnost samom činjenicom da su oni za koje bi se (u slučaju nedvosmislenog nasilja) pretpostavilo da su žrtve - svesno i namerno inicirale, podržavale, pristajale i/ili pronalazile užitak u činu. Primeri klasičnih silovanja i masakriranja nikad ne izazivaju takav senzacionalizam. Banalna perverzija ova dva čina se sastojala u pronalaženju zadovoljstva tamo gde "sav normalan svet" pronalazi njegov negativitet, jer se vodeći se religiozno-ogledalno-korektnim duhom "ljubi bližnjeg svog kao da ljubiš samoga SEBE" (kao iz Totovog posta) zaneo u misli da se (u suštini) jedna politička alatka kao što je koncept prirodnog prava može iskoristiti i za ozbiljno objašnjenje svih sranja koje čini.

:bljak:
Korisnikov avatar
By Modesty
Kakve veze ima kršenje ljudskih prava ako obadvije,punoljetne osobe pristaju dobrovoljno na igru i pri tom oboje uživaju u tome.
Meže nekom da se gadi,da bude ovako ili onako....ali ko smo mi da sudimo nečijem užitku...niko nikog ne tera na niša......ako je nekom dobro da seru jedni po drugima...pa nek uživaju...ja ću uživati u čemu ja vilim i neću si dati za pravo da pljujem po onima koji to vole drugačije.

O kakvim kodeksima i normama pričamo....zašto onda ne živimo sa suprotnim polom,ne rađamo djecu i nemamo obitelj po "normama i kodeksima" drugih.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dušan Maljković
Perverzija je reč kojom se mediokriteti služe da diskredituju seksualnost kreativnih i maštovitih.
Najcesce da.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
To je uspelo trazenje novina u seksualnom chinu a da nema uplakanih niti povredjenih tela i mozgova na kraju zabave.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!