Nije mi se desilo. A da mi se desilo tu osobu bih sastavila sa zemljom. Ne bi mi bilo ni najmanje zao, takvi to zasluzuju, da im vise na pamet ne padne.
Medjutim, mislim da ima razloga sto se nekome desava a nekome ne, nazalost. Nasilnici traze i nalaze zrtve koje nisu u polozaju da odu, koje su zbunjene, koje misle na okolinu, porodicu, decu (ja sam se susretala sa nasiljem samo u heteroseksualnim brakovima/vezama i jednim u gay vezi ali je osoba naravno tog trenutka otisla). Imam u blizini dve zene koje su godinama trpele nasilje, u okolini znam i za vise, te sticem utisak da to nije tako retka pojava

A posto cesto i detaljno imam prilike da slusam ove dve zene onda vidim koji je to zacarani krug u kojem prvo krece od karaktera te zene. Obe su dobre i popustljive, volele su nasilnike, opterecivale se time sta ce okolina da kaze, sta ce sa decom koja su se radjala. Jedna se opametila kad je pokusao da je ubije, to je bila kap u casi i ona kad prica vidi se da kakav god joj bio dalji zivot nema povratka na staro. Za ovu drugu strahujemo da cak postoji mogucnost da se pomiri sa nasilnikom.

E da, imam osecaj da te zrtve krive i sebe, zato im je teze da izadju, nisu dovoljno dobre u nekom pogledu. Pa ako uspeju da postanu dobre onda ce nasilnik stati, ili im se vratiti od ljubavnice sa kojom je otisao...

Ova jedna mi je pricala da fizicko sve vreme prati psihicko nasilje, tako da je i to mozda objasnjenje za tu sludjenost.
E da, videla sam da je tema o samaru i sl, ali nisam promasila

Od toga se pocinje. Ni muz ove zene koju spominjem nije krenuo odmah sa pokusajem ubistva. Osoba koja ne ode kad dobije samar, dobice i sledeci i sledeci i sledeci, nasilje ne staje dokle god zrtva ima snage da trpi...