Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Ah,ljubav vecna tema..Postoji toliko izreka o ljubavi.
Koja vam je omiljena izreka o ljubavi koju ste culi ili procitali.
Evo nekoliko koje se meni svidjaju.

"Voleo sam te,i volecu te,pa ako je to greh,molicu Boga da mi to nikada ne oprosti"
Mosim Ibn

"Ljubav nije cudo,ali cini Cuda"
Milan Begovic

"Sta je ljubav? To je jedna duga prilika za bol"
Mihail Eminescu

"Nema Sunca bez svetlosti,niti coveka bez ljubavi"
Gete

I najjaca od svih .. :hug:

"KADA COVEK ZNA ZASTO VOLI...ONDA NE VOLI"
Janko Jenesky
Korisnikov avatar
By Dina
"Ako pretpostavimo da imamo dovoljno snage, ljubav je bezgranicna."
Korisnikov avatar
By m..
Kad god se pominju cictati, ja se naravno setim Mark Twaina, jer on uvek nekako kaze najgenijalnije stvari (Heaven for climate, hell for society), so:

Love seems the swiftest, but it is the slowest of all growths. No man or woman really knows what perfect love is until they have been married a quarter of a century.
- Mark Twain's Notebook

After all these years, I see that I was mistaken about Eve in the beginning; it is better to live outside the Garden with her than inside it without her.
- Adam's Diary

Love is not a product of reasonings and statistics. It just comes--none knows whence--and cannot explain itself.
- Eve's Diary

Love is a madness; if thwarted it develops fast.
- "The Memorable Assassination"

The frankest and freest product of the human mind and heart is a love letter; the writer gets his limitless freedom of statement and expression from his sense that no stranger is going to see what he is writing.
- Mark Twain's Autobiography, 1959 preface

When you fish for love, bait with your heart, not your brain.
- Notebook, 1898
Korisnikov avatar
By Dina
"...Ljubav ih je gonila napred. Ljubav koja ih je ponovo vratila kuci. Ljubav je ocvrsla njihove ruke za vesla i zagrejala njihove tetive da izdrze kisu. Putovanja na koja su se otisli prevazilazila su zdrav razum; ko jos napusta ognjiste zbog otvorenog mora? Narocito bez kompasa, narocito zimi, potpuno sam. Koliko ste spremni da rizikujete, pokazuje koliko vredite. U prisustvu ljubavi, ognjiste i traganja postaju jedno..."

Dzenet Vinterson
Korisnikov avatar
By Sunce
"Ljubav nije zato tu da bi nas usrećila, već da bi na pokazala kako možemo biti jaki u patnji i podnošenju."

Herman Hese
Korisnikov avatar
By Galadriel
"Ljubav je kaca puna g....., a odozgore med, kad polizes med upadnes u g...."

baba Duska

" Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pesnici."

Platon
Korisnikov avatar
By Myself
A slobodna ljubav? Ljubav nije slobodna, ona je ropstvo po definiciji.

Tin Ujevic
Korisnikov avatar
By m..
Love matches, so called, have illusion for their father and need for their mother.
Friedrich Nietzsche

If music be the food of love, play on.
William Shakespeare

I really love to make movies.
Sean Penn

You can love me or you can hate me.
Dennis Rodman

Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.
Martin Luther King, Jr.

Love is the answer, but while you're waiting for the answer, sex raises some pretty interesting questions.
Woody Allen

Love the actor, for he gives you his heart!
Bela Lugosi

The way to know life is to love many things.
Vincent Van Gogh

Love is a fruit in season at all times, and within reach of every hand.
Mother Teresa

Any woman can fool a man if she wants to and if he's in love with her.
Agatha Christie

Love is so simple.
Jacques Prevert

I love to hit people. I love to.
Mike Tyson

Sex without love is an empty experience, but as empty experiences go it's one of the best.
Woody Allen

Sex between 2 people is a beautiful thing; between 5 it's fantastic.
Woody Allen

I cannot imagine having a physical relationship with a woman. I have not done that. But I really love women.
Catherine Deneuve

Let us always meet each other with smile, for the smile is the beginning of love.
Mother Teresa

There is not love where there is no will.
Indira Gandhi

It's funny how most people love the dead, once you're dead your made for life.
Jimi Hendrix

To an ordinary human being, love means nothing if it does not mean loving some people more than others.
George Orwell

There is always some madness in love. But there is also always some reason in madness.
Friedrich Nietzsche

The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.
Friedrich Nietzsche
:tos:
Korisnikov avatar
By m..
Love is the triumph of imagination over intelligence.
Henry Louis Mencken

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.
Franklin P. Jones....

Ok, necu vise da silujem temu, lol.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
I wanted to die, then.
I wanted to destroy the body I was trapped in, become what he was, no matter what it took.
No matter how much mutilation or pain.
But he looked away, at me.
He pulled my face down and pressed my lips against his like he was almost trying to suffocate us both.

In a perfect, perfect world you could fuck people without giving them a piece of your heart. And every glittering kiss and every touch of flesh is another shard of heart you'll never see again.

Neil Gaiman
Korisnikov avatar
By Dina
Leo Buscaglia

"Ljubav je spontana i žudi za izrazom u radosti, ljepoti, istini, pa i u suzama. Ljubav živi u trenutku; ne gubi se u prošlosti i ne teži prema sutrašnjici. Ljubav je SADA."
"Ljubav je uvijek otvorenih ruku. Otvorenih ruku dopuštate ljubavi da dolazi i odlazi kako želi, slobodno, jer bi ona to ionakko činila. Ako pokušate zarobiti ljubav, shvatit ćete da držite samo sebe."
"Ljubav je život... Ako propustite ljubav, propustili ste život."
"Savršena ljubav doista je rijetka... Zaljubljeni uvijek moraju imati profinjenost mudrih, prilagodljivost djece, osjetljivost umjetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snošljivost učenjaka i snagu samopouzdanih."

Honoré de Balzac
"Ljubav je jedna strast koja ne priznaje ni prošlost ni budućnost."
"Ljubav je kao rat: započinjes kada želis, a boj napuštaš kada iznemogneš!"

Ivo Andrić
"Ljubav, kad je iskrena i duboka, lahko prašta i zaboravlja."

Jean de La Fontaine
"U ljubavi je sve dopušteno: lukavost, vještina, himba i prevara."

Joan Crawford
"Ljubav je vatra, da. Ali nikad ne znate hoće li vam zagrijati srce ili zapaliti kuću."

Jovan Dučić

"Ljubav je najveće nespokojstvo i nasilje nad sobom i drugima."
"U ljubavi, kao i u religiji, sve počiva na osjećanju i na vjerovanju u nevjerovatno."

Kahlil Gibran
"Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."

Marguerite de Valois
"Ljubav svakodnevno čini čuda: oslabljuje jake, a jača slabe; budale čini mudrima, a mudrace budalama; promiče strasti, uništava razum; jednom riječju, preokreće sve naopako."

Michel Quoist
"Ako daruješ misleći: 'Tako ću poslije primiti', nećeš dobiti ništa. Samo ako daruješ badava, ne očekujući ništa, dobit ćeš sve."

Michelangelo Buonarroti
"Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi."

Miguel de Cervantes
"Laž obično ubija prijateljstvo, a istina ljubav."
"Ljubav gleda kroz naočale kroz koje joj se bakar pričinjava zlatom, bijeda bogatstvom, a krmelji biserima."

Oscar Wilde

"Ljudi koji vole samo jednom u životu, u stvari su površni. Ono što oni nazivaju vjernošću, to je lijenost navike ili nedostatak fantazije. Vjernost! U njoj je strast za svojinom. Mnoge stvari bismo odbacili kad se ne bismo bojali da će ih drugi uzeti."
"Vjerni znaju samo trivijalnu stranu ljubavi; nevjerni znaju njene tragedije."

Otto von Bismarck
"Ljubav je slijepa; prijateljstvo se trudi da ne vidi ništa."

Sapfo
"Najljepše je ono što ljubimo sa slutnjom u duši."
Korisnikov avatar
By Dina
Volite se kada niste zajedno. To je prava ljubav. Ko ume da voli samo kad je zajedno , taj ne pravi pitanje sa kim je... (Tenison)

Ako se setis razdoblja u zivotu kada si voleo, cini ti se da se od tada nije nista dogodilo. (F. Moris)

Nema gore nesrece u ljubavi nego smrt maste. (Meredit)

Ko silno ljubi, silan strah ga mori, a strah kad raste, jace plamen gori. (Šekspir)

Ko u ljubavi ocekuje samo srecu, taj nema pojma o ljubavi. (P. Bak)

Vise je za zaljenje onaj koji zbog pameti izgubi ljubav, nego onaj koji koji zbog ljubavi izgubi pamet. (Bozidar Knezevic)

Zli su ljudi oni koji ne znaju za ljubav i zato ne znaju za stid. Ti imaju snage da traze ljubav jer je ne trebaju, imaju hrabrosti da je nude jer nemaju sta da daju. (B. Šo)

Ljudi koje najvise razdiru strasti najvise mogu i da uzivaju u zivotnim slastima. (Kafka)
By mr_iznogood
Nema maloga coveka i male ljubavi. (Mika Antic)
Korisnikov avatar
By Dina
"Sanjao sam divne snove. Nisu se ostvarili ali sam srecan da sam ih sanjao..."

"Niko nije uspeo da pobegne od svog srca. Zato je bolje slusati sta govori."
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
LJUBAV je kad svima kazes..."Ma nije ona lepa toliko..." A put do kuce ne mozes da nadjes JER TI SE SVIDJA KAO NIKO...
LJUBAV je kad njeno ime u svesci pises umesto zadataka, kad NIKO NE ZNA, NIKO SEM TEBE...koliko ona TEBI JE SLATKA... :love:

Joj to mi je sad moja drugarica poslala i bas me pogodilo....pa rekoh da podelim sa vama... :)
Korisnikov avatar
By Sky123
Love is for feeble-minded:zeva:...
Korisnikov avatar
By Dina
Ako ne kažete istinu o samoj sebi, ne možete reći istinu o drugim ljudima.
Virdžinija Vulf
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by baby_girl

baba Duska

:klap: za baba Dushku! :lol: :up:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dina
"Sanjao sam divne snove. Nisu se ostvarili, ali sam srecan da sam ih sanjao..."
:yes: :up:
Korisnikov avatar
By Dzi
...Bitne komponente ljubavi su davanje, briga, odgovornost, poštovanje i poznavanje. Ako pokušavate da definišete vaš odnos sa partnerom, uzmite u obzir ove (ali i ne samo ove) elemente i pokušajte sagledati da li su i u kojoj meri oni prisutni u vašem odnosu. Nedostatak ili manja prisutnost nekog od ovih elemenata ne znači da ljubav ne postoji, ali to može da znači da ona ne postoji u svojoj sveobuhvatnosti kako je shvataju pisci, pesnici i drugi umetnici ili stvaraoci koji se tom temom bave.

Ljubav je osećaj prijatnosti i prisustvu voljene osobe.

Romanticno,zar ne?
:love:

#
Erich Fromm

* "Ako je osoba sposobna produktivno voljeti, ona voli i sebe; ako voli samo druge, tada uopste nije sposobna voleti."

* "Bogat nije onaj ko puno ima, već ko puno daje."

* "Je li ljubav umetnost? Tada zahteva znanje i napor!"

* "Koliko zaručenih ili tek venčanih parova sanja o blaženstvu svoje ljubavi koja će im se desiti u budućnosti, premda se upravo u ovom trenutku počinju dosađivati. Ovo je u skladu s opstim stavom karakterističnim za modernog čovjeka. On živi u prošlosti ili budućnosti, ali ne u sadašnjosti."

* "Ljubav je aktivna briga za život i razvitak osobe koju volimo."

* "Ljubav je jedini zadovoljavajući odgovor na problem ljudske egzistencije."

* "Ljubav je umeće; dobro naučiti ovo umeće najvažnija je stvar na svetu."

* "Ljubav nije primarno odnos prema određenoj osobi; to je stav, orijentacija bića prema svetu kao celini, ne prema jednom objektu ljubavi."

* "Ljubav nije rezultat seksualnog zadovoljenja, već je seksualno zadovoljenje rezultat ljubavi."

* "Ljubav prema bespomoćnom, ljubav prema siromašnom i strancu, početak su bratske ljubavi."

* "Ljubav, tj. ostajanje u ljubavi, a ne zaljubljenost, je svestan i odlučan čin volje, umeće, koje moramo savladati kao svako drugo umeće, kao umeće drvodelstva ili umeće muzike. I zahteva brigu, odgovornost, respekt i znanje."

* "Moderni čovek živi u obmani da zna što želi, dok u stvari želi ono što se od njega očekuje da želi."

* "Najveća čovekova zadatak u životu je roditi samoga sebe."

* "Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim."

* "Paradoksalno, sposobnost da se bude sam, uvet je da se bude sposoban voleti."

* "Poticaj svake psihologije: upoznaj samoga sebe."

* "Za većinu ljudi danas, pojam ljubavi podrazumeva da vas neko voli, a ne da ste vi sposobni da volite."

Ima jedan divan nevidljiv svijet,a to je onaj sto ga zaljubljeni u srcu nose.
V.Igo

Ljubav je jedna strast koja nece da zna ni za prošlost ni za sadašnjost.
Balzak

Ljubav ! Citava knjiga u jednoj reci,celi okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."
Tuper

Prava ljubav koja pociva na plemenitim motivima,traje vecno,cini vas lepim i u starosti.
P.Ovidije

Svesti citav svemir samo u jednu osobu - to je ljubav.
V.Igo

... velika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je
malo poznajes, malo ces je, ili je uopste neces moci voleti.
Leonardo da Vinci

Od neiskusne zene zavodnik najvise nauci.
Kazanova

Svi smo mi rezultat ljubavi i zanosa.
Bajron

Sta vi kazete? Ljubav...?
Korisnikov avatar
By olga_diktator
@m..
mark tven je inace kralj za citiranje i uopste da ga u svakoj prilici uzimas u usta, znas za onu anegdotu kada je bio na putovanju bliskim i srednjim istokom, pa ga je neki camdzija odrao za prevoz preko reke, a mark samo odvalio
"sad mi je jasno zasto je isus hodao po vodi!" :lol:

on:

"Despair propels me to suicide
Anguish for which doctors can find no cure
Nor care to understand
I hope you never understand
Because I like you

I like you
I like you

still black water
as deep as forever
as cold as the sky
as still as my heart when your voice is gone
I shall freeze in hell

of course I love you
you saved my life

I wish you hadn't
I wish you hadn't
I wish you'd left me alone

a black and white film of yes or no yes or no yes or no yes or no yes or no yes or no

I've always loved you
even when I hated you"

Sarah Kane - Psihoza u 4:48
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by olga_diktator
@m..
mark tven je inace kralj za citiranje i uopste da ga u svakoj prilici uzimas u usta, znas za onu anegdotu kada je bio na putovanju bliskim i srednjim istokom, pa ga je neki camdzija odrao za prevoz preko reke, a mark samo odvalio
"sad mi je jasno zasto je isus hodao po vodi!" :lol:
:pucaodsmeha: jbt genijalno. Dodje mi da zapicim na Lido samo da ga iscitiram camdziji!
Korisnikov avatar
By Blady
Ljubav je umeće; dobro naučiti ovo umeće najvažnija je stvar na svetu.
:up:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by arwen_evenstar

baba Duska

:smeh:
By mikka
ljubav poput dodira Orfeja na zaboravljenim zicama osvetli sazvucja u coveku koja nikada ne bi otkrio :drama:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nikada nisam volela ovako trganje recenica iz konteksta, i taksativnost. Kako se klonim "Misli znamenitih ljudi", "Najlepsih ljubavnih pisama" i "Hiljadu recenica o sreci/zdravlju/ljubavi/parama", tako se klonim i....misao mi je otisla. :sesir:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by starky
:seronjo:
?

evo jedne simpaticne:

Love is an irresistible desire to be irresistibly desired.
Robert Frost
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!