Originally posted by reveal
mislim da je jako malo onih koji mogu skroz da zaboravi neku bol koju su iskusili zbog postupaka neke druge osobe... ipak je to neko lose iskustvo kroz koje prodjes...
jasno, onda si oprostila zato sto ne zelis 'konflikt', ali zapravo nista vise sa tom osobom, zar ne? cisto zbog onog 'zdravo zdravo'..sto se nadovezuje na ono 'vise nije isto'
ako sam vec oprostila, nastavljam kao da nista nije bilo. naravno, cesce se to desi ako volim tu osobu. no, ako joj se ponovi, moralo bi dosta vremena da prodje da me uveri da zaista misli ozbiljno (gubitak poverenja).
a sto se tice toga da stvari vise nece biti iste... to sam pricala licno o sebi, kao nekome ko ne moze lako da prihvati promenu, pa se sve to desava postepeno...
prvi put, ne mora biti postepenosti. meni se jednom desilo da sam podjednako bila kriva kao i druga osoba, s tim da sam ja zamolila za oprostaj, ali ona nije. i dobila sam oprostaj, ali to je bilo cisto proseravanje, tipa 'ja sam velika', posto je osoba nastavila po starom sa totalno promasenim ponasanjem. u neku ruku koliko mi je lako da oprostim kad mi je stalo, i teze je, jer kad mi je stalo, mogu zaista da budem povredjena. u mom slucaju 'nije isto' odnosi se na 'ne verujem ti vise kao pre'