Originally posted by MinaHarker
Tema nije o cipelama!
Veze se sastavljaju i raskidaju, ali da li vam se desilo da nekada prepoznate ponasanje karakteristicno za svoje bivse?
Da li primetite da ste usvojili postavljanje, razmisljanje i stavove svojih bivsih?
I ono najgore, da li vam se desilo da tretirate svoje sadasnje na nacin na koji je vas tretirao/la bivsi/a?
Ne bash, ponasam se kako se ponasam, teshko da cu usvojiti tudji stav tek tako (sasvim moguce da cu korigovati svoj, kada se ispostavi da ne valja, ali ovo prvo tesko), i jos manje da cu nekog da tretiram kako je neko tretirao mene, pogotovu ako me nije tretirao ok.
Ono sto mi se desavalo je da prepoznam kako sam se nasla u nekoj novoj vezi u slicnoj situaciji u kojoj se nasla neka moja bivsa sa mnom, pa umem da se drugacije postavim i da ne napravim eventualnu gresku, tj da iskoristim to svoje iskustvo gledano iz obe perspektive, a nekad mi se desi da tek onda skapiram koliko sam tada drugacije gledala na istu stvar (jebiga, ja sam bila uglavnom mladja od devojaka sa kojima sam se muvala). Prosto sve te veze, i uspesne i neuspesne su izvor raznih iskustava na koja se, u meri u kjoj su adekvatna, oslanjam u nekim novim situacijama. Inace ne trazim nekog novog dok onog prethodnog potpuno ne prebolim, tako da nema tih prelivanja.
U svakom slucaju, stavovi su moji, ponasanje je moje, a gledam da ljude do kojih mi je stalo nikad ne uzimam zdravo za gotovo, i da se ne ponasam sebicno ili samozivo, i da se uvek, ako do nekog konflikta dodje, postavim u njihove cipele (i obratno, da obrazlozim moje stanoviste), ne bismo li nasli neko resenje.