- 18 Feb 2008, 14:52
Ne znam, nikad nisam bila ucenjena na taj nacin, mada ne mogu reci da nije bilo pokusaja. Kao prvo, osoba do koje mi je stalo, i kojoj je stalo do mene, nikad ne bi ni trebalo da me stavi pred takvu dilemu. Meni su prijatelji veoma vazni u zivotu, oni su mi na neki nacin porodica i svaki pokusaj nekog da se ispreci izmedju bi bio uzasno glupa ideja. Druga stvar, moji prijatelji postuju moje izbore, ne mora da znaci da se sa njima slazu, ali ih postuju, i takva vrsta ucene nema sanse da se desi sa njihove strane. Ne znam. Svaki pokusaj stavljanja mene u poziciju da treba da biram, automatski donosi odluku koja toj osobi ne ide u prilog. Apsolutno mi ne pada na pamet da dignem ruke od prijateljstava koja smo brizljivo gradili godinama zbog nekog ko me tera da se toga odricem (bez obzira na motiv ili eventualne kvalitete koja ta osoba moze da ima).
Inace ne verujem da ti sto traze "zrtve" uopste mogu biti dobar izbor za ikoga. Tu je neka patologija u pitanju, koja te pre ili kasnije ujede za dupe.