Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Tresh-grl
Sta mislite o onim osobama koje su uvek u tripu "Da sam na tvom mestu ja ih uradio/la ovako", "Ti si luda sto ne iskoristis to,ja bih znao/znala"
To su one wannabees osobe koje kukaju kad vas vide suocene sa nekim odlukama,izborima,ponudama i prizeljkuju da su na vasem mestu.
Pored te male doze zavisti koja je zaista uglavnom nezlonamerna takodje se nalazi koncepcija i plan svega sto bi oni radili da su na vasem mestu na neki njihov nacic i uvek bi njihov izbor bio bolji,pametniji od vaseg.
Do skoro kod osoba u mom okruzenju koje su takve to se odnosilo na neke banalne stvari ali kako je pocelo da se prenosi i na love life pocela sam da pizdim jer se stvarno pored komentara tipa "Ti si luda sto to ne iskoristis,ja takvu priliku ne bi propustio/la,takva devojka se jako tesko nalazi,ja bi je na tvom mestu pocepao/la,uradi ono najbolje ne budi glupa" i sl.
Osecam se kao apsolutni retard pored takvih ljude i pocinjem donekle da preispitujem svoje odluke tako da ili izbegavam takve razgovore sa osobama koje se ponasaju tako ili izbegavam takve osobe uopste jer dobijam napade agresije kad vidim takvo ponasanje :sekirica:
Iskustva?
Korisnikov avatar
By Sutekh
Pa, da su imali shansu i mogucjnosti, iskoristili bi ih. Ne bi nas mazali njihovom verbalnom diarejom. Tako da..

Ja i ako znam milijardu ljudi, druzhim se sa njih par.. Poshtedjen sam takvih gluposti.

:opatica:
Korisnikov avatar
By Deksi
Osecam se lose slusajuci takve price koje se meni pricaju a zapravo nisu upucene meni nego imam utisak da osoba vodi monolog i leci svoje frustracije.
Ja se jadno osecam slusajuci to a mogu misliti kako tek ljudi koji to pricaju....no thanx.
Sta bi bilo kad bi bilo....suvise je glupo da solim nekom pamet i pricam toliko o mogucnostima uzimajuci tudje dogadjaje i situacije koje ne prozivljavam ja.
Iskuliraj takve osobe jednostavno,ako ti ne prijaju izbegavaj ih.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja ne razumem tebe, sta ces ti sa takvim ljudima? Zasto im dozvoljavas toliki upliv u tvoj zivot? Zasto im dajes informacije o sebi tolike, pa da oni komentarisu kako bi oni? Dakle, znaju kako si ti.....

Odjebi takve ljude ako ti smetaju koliko kazes.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zavisi od kontektsa. no ako je to nezatražen komentar (nisam pre toga pitao: "šta bi ti radila/o da si na mom mestu?", ovim rečima), onda to smatram izuzetno odbojnim. a za mene još veći problem je zapravo u tome što sam taman počeo da pričam o svojim problemima sa nekim, a ta osoba prvom prilikom spotlight prebacuje na sebe. moj komentar bude nešto tipa: "izvini, ali NISI na mom mestu. pa fino začepi."

u razgovoru sa prijateljima se zaista trudim da svoje mišljenje ostavim po strani koliko god je to moguće, kao i da im ne dajem savete, već da ih slušam i da im (ako to mogu) pomognem da sami dođu do zaključaka.
By Tresh-grl
pa pre par nedelja sam to primetila kod nekih prijatelja koji su mi stvarno bitni i malo mi je zasmetalo,razmisljajuci o tome obratila sam paznju na komunikaciju koju imam s ostalim ljudima oko sebe i primetila kod pojedinaca iste osobine,pocelo je da mi uzasno smeta. :vulkanac:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa to su ti sve te drage savete oko tebe. ne stigneš ni da im izložiš svoj problem, oni ga već rešavaju. pa pitam se kako do sada nisu rešili sve svetske probleme svojim udruženim snagama?

ako su ti prijatelji bitni, možda ne bi bilo loše da im skreneš pažnju na to njihovo ponašanje koje ti smeta.
Korisnikov avatar
By Deksi
@ Tresh - Nemoj da se nerviras i bedacis zbog toga :jumphug:
Korisnikov avatar
By Blady
Ako trazim resenje necega ili nisam sigurna u nesto, savet je dobrodosao... ali ako je to nametanje, necijeg, tudjeg misljenja.. onda prsavam... Ja cesto dajem savete, takvog tipa, ali nikog ne trpam.. kada me neko pita, dam odgovor ili iznesem svoje misljenje... ne vidim nista lose u tome ;) Ali isto tako ocekujem od drugih, meni bliskih... da postuju mene i moje odluke, i da me podrzavaju, sto i ja cinim :)
Korisnikov avatar
By Dina
To su povrsni ljudi... Obicno sagledavaju jednu stranu, neku koja njima bas fali, pa da oni imaju to... uh, sta bi radili... a ne sagledavaju ceo zivot osobe. Ja mislim kad bi neko mogao da udje u kozu druge osobe sa svim (ne)desavanjima postupao bi bas tako. Ali lakse je ne udubljivati se i pametovati...

Ne uzbudjujem se ako tako komentarisu poznanici, jasno je da oni imaju povrsnu sliku a i ne trudim se nesto da im je razrusim, samo neka tako misle.... Ono sto me pogodi je kad tako kazu bliske osobe. Meni se relativno cesto dogadja mozda zato sto moje zivotne odluke ne spadaju u klishe a to je naravno (bar naizgled) tezi put... Ali zato je pravi uspeh kad osoba koja je to govorila pocne da govori da bi na mom mestu postupala bas onako kako ja postupam. Onda znam da je uspela da svet vidi mojim ocima :)
By rockIt_grL
iz mog iskustva su to ljudi koji najvise pogresnih odluka donose ili nisu ni sposobni da donesu odluku kada je njihov zivot u pitanju..
secam se meni je najvise predavanja seksu odrzala drugarica koja je bila nevina (i jos uvek je)
lako je govoriti sa distance, kao reziser, sta ko treba da radi sa svojim zivotom, kada nisi emocionalno upleten...ima ljudi koji tako kroz druge zive..
ne poveravaj se svakom.i ne pitaj za savet kada ces i onako uraditi onako kako ti mislis i na kraju krajeva kako jedino i mozes..
btw ima neceg i u dininom postu:)
Korisnikov avatar
By m..
Meni, hvala bogu, niko to ne radi. Svi koji su pored mene dovoljno dugo znaju da ne jebem zivu silu, uvek sve radim na svoj nacin, da hocu da saslusam savet i da ga zatrazim, ali cu na kraju uraditi onako kako ja mislim da je najbolje. Moje govno - moja odgovornost. Jebiga, svojeglavi ovan. Cak su i matorci odavno digli ruke od savetovanja i sad traze savete od mene (ok van onog uzmi kishobran, jedi povrce, vise spavaj, stavi kapu, manje pushi kontexta, one kvote jedenja govana koje svaki roditelj mora da ima da bi se osecao roditeljem).
Mislim i da mi neko kaze da sam luda i da bi on to uradio ovako ili onako, verovatno bi dobio podozriv pogled i jedno otegnuto "Ma jel, stvarno?" i verovatno mu nikad vise ne bi palo na pamet da mi soli pamet nesuvislim savetima. Mislim, jebiga moj zivot, pa ako treba 8x da lupim glavom dok ne naucim - lupicu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!