Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Pocetkom jula sam poceo da se zabavljam sa jednim deckom. Proveli smo lepo zajednicko leto, a onda mi je on pocetkom septembra predlozio da se preselim kod njega. Taj predlog mi se ucinio vrlo zgodnim, jer mi se svidela ideja o zajednickom zivotu, a moram da priznam da sam se polakomio i na priliku da se ratosiljam kirije, koja mi je do tada kao visegodisnjem podstanaru, gutala lavovski deo kucnog budzeta.
I tako sam se ja uselio u njegov jednosoban stan, sav srecan i zadovoljan i odmah preuzeo domacinstvo. Vec posle dva dana sam, medjutim, nanjusio i naslutio da preseljenje moze biti i nece ispasti tako dobra ideja, prvenstveno zbog skucenog stambenog prostora. No, prve dve nedelje je sve bilo manje vise OK, a onda su pocele da se ostvaruju moje slutnje. Decko mi je postao sve nervozniji, odnosi izmedju nas su poceli da zahladjuju, a moj vispreni i trezveni um je prokljuvio da decko pocinje da se kaje sto me je tako ishitreno pozvao da stanujem sa njim. Jer, jedna je situacija kad se zivi udvoje u sedamdesetak kvadrata, ali u tridesetak kvadrata neminovno dodje u najmanju ruku do klaustrofobije. No, posle jebanja nema kajanja i ja do sada nisam pokazivao, cak ni konkludentnim radnjama, nameru da se iselim.
I tako, dan za danom, dosli smo do danasnje faze nasih odnosa, u kojoj ja i dalje stanujem kod njega, a da pri tome skoro uopste ne razgovaramo. Tj. on ne razgovara sa mnom i sasvim je jasno da kao zedan vodu ocekuje momenat kada cu mu reci da se selim.
Da je nasa veza umrla, to je jasno kao dan. On me ne tera iz stana, naravno, valjda ga je sramota, jer je svestan da je upravo on inicirao moje useljenje. Ja svakako planiram da se iselim, kad se steknu uslovi, odnosno kad nadjem nov adekvatan smestaj.
Do tada, zivimo u hladnoj i korektnoj koegzistenciji, a ja sam se ponovo uverio da zajednicki zivot ( pogotovo u mizernoj kvadraturi ) ubija strast, zelju, a u nekim slucajevima kao sto je ovaj moj, dovodi i do krajnje ponizavajucih situacija.
Odlucio sam da ovo iskustvo podelim sa vama, da ga se setite pre nego sto odlucite da s nekim s kim ste u vezi zapocnete zajednicki zivot.
By Dragonite
Da se ne preselimo kod dečka koga znamo dva meseca da bi uštedeli na kiriji?

This goes in my Great Book of Quotations.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pa...ja sam se preselila u ns sa tadasnjim deckom posle svega dva meseca poznavanja, a jos manjeg staza veze...

..imala sam mnogo srece, iako smo ziveli u isto tako malom stanu, bez adekvatnog grejanja i izuzetno mali budzetom...i bilo nam je divno! zajedno smo ziveli dve godine i rastali se, koliko je god to moguce normalno..i sve u svemu, predivno iskustvo!
By Dragonite
Originally posted by hlaefdige
pa...ja sam se preselila u ns sa tadasnjim deckom posle svega dva meseca poznavanja, a jos manjeg staza veze...

..imala sam mnogo srece, iako smo ziveli u isto tako malom stanu, bez adekvatnog grejanja i izuzetno mali budzetom...i bilo nam je divno! zajedno smo ziveli dve godine i rastali se, koliko je god to moguce normalno..i sve u svemu, predivno iskustvo!
:up:

jebem ti studentski život kad pristaješ na mali stan bez grejanja!

Nego, ozbiljno... ja sam sa sadašnjim momkom praktično živeo prvih godinu dana (kući sam se vraćao na 6-7 sati, da se presvučem i prespavam) i to nije (očigledno) ubilo našu vezu. U međuvremenu smo imali bezbroj situacija kad smo na 2, 3, 5 dana simulirali zajednički život u nekom smešno malom prostoru (ne, NISMO spavali po liftovima!) i ni to nam nije smetalo. Mali prostor zna da ubije ali ako ljudi imaju imalo razumevanja jedno za drugo, jedno će da izađe na sat vremena u šetnju kad vidi da drugo ima krvoločan pogled.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Shit iskustvo, Deni.

Ne znam shta da ti kazhem, nemam direktno takvih iskustava.

Dva puta mi se desilo, da se u mojoj ludoj fazi preselim kod nekoga koga nisam znao dobro (a da pritom nisam zheleo seks, valjda je u tome i bio problem) i da to preraste u horor.

Ponekad pozhelim da zhivim zajedno sa chovekom sa kojim sam vecj duzhe vreme (ovo mi je najduzha veza do sad), ali ne znam ni sam kako bi to ispalo.

Lepo su ti odgovorili Dragonite i hlevdije.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dragonite
Pa da, i to bi, izmedju ostalog, bilo naravoucenije iz ove teme.
:yes:
Korisnikov avatar
By Zoe
Lepo je sto si to shvatio, ali lose jer si na ovaj nacin....
Ja sam inace uvek za zajednicko zivljenje, kad god ima mogucnosti za to.....samo, ni ti ne treba vise da iskoriscavas njegovo gostoprimstvo, nego ako vec UVIDJAS i shvatas da on zeli da odes to i uradis.......nema smisla.....ruzno je. ..
Mozda je premalo vremena, ili premalo zelje bilo tu da se razviju ozbiljnije emocije, i ako ih vec nije bilo, ne znam ni sto ste pokusavali da zivite zajedno....
Korisnikov avatar
By Zoe
Meni se desilo ovo da osecam, ali nakon par godina zajednickog zivljenja, i to u maloj kvadraturi, a opet isto u maloj kvadraturi sa osobom koju sam mnogo volela mi nije bilo lose ni posle 5 god.....Naravno da ti nekad neko "smeta", da nemas svoj mir, itd.itd.....ali iz iskustva znam da se to prevazilazi prilicno uspesno ako postoje duboke emocije....onda vam razdvajanje smeta....
Korisnikov avatar
By Zoe
Jbt, gledam, koliko ljudi je procitalo temu a slabo ko da napise nesto! Zar danas ljudi ne zive najcesce zajedno?
Meni je 100 puta bolje da zivim sa nekim koga volim bez obzira na sve sto zajednicki zivot (u negativnom smislu) nosi, zarad onoga sto zajednicki zivot u POZITIVNOM smislu pruza.
Korisnikov avatar
By maribia
moze. al' svako da ima svoju sobu. znaci dvosoban stan, najmanje! :zeva:
By Dragonite
Originally posted by Zoe
Jbt, gledam, koliko ljudi je procitalo temu a slabo ko da napise nesto! Zar danas ljudi ne zive najcesce zajedno?
Meni je 100 puta bolje da zivim sa nekim koga volim bez obzira na sve sto zajednicki zivot (u negativnom smislu) nosi, zarad onoga sto zajednicki zivot u POZITIVNOM smislu pruza.
U bre ženo što me nešto isprepada sa oe dve rečenice!

Slažem se, ali nisam baš za opciju da se guramo u 30kvm, probali smo to i MOŽE da funkcioniše, ali i meni i njemu treba neki momenat kad hoćeš da budeš sam. Ono, jednosoban stan je 20 evra skuplji od garsonjere, ali je osećaj neprocenjih :D

Ja&manja polovina smo odavno zaključili da nije problem kvadratura (imamo i on i ja nekretnine) nego kompjuteri. Treba nam barem dva u kući za nas i treći za goste! Kako kad mi dodje Hlaefdige da joj dam da kuca po masnoj tastaturi, moja je kuća mala ali domaćinska!
Korisnikov avatar
By muzika86
kud si pohitio da mu se selis nakon samo par mjeseci?
Korisnikov avatar
By Zoe

Ja&manja polovina smo odavno zaključili da nije problem kvadratura (imamo i on i ja nekretnine) nego kompjuteri. Treba nam barem dva u kući za nas i treći za goste! Kako kad mi dodje Hlaefdige da joj dam da kuca po masnoj tastaturi, moja je kuća mala ali domaćinska!

"Ja&manja polovina" :pokazuje: :smeh: :smeh: e, jesi lud :smeh: :up: :up:

Ma, bre, naravno, sto veca kvadratura, to bolje, nisam ni ja rekla da je bolje u malom, ali nije da ne moze. 2 kompa su obavezna. :deda:
By Sixto
Koji ce mi kurac velika kvadartura? Da ga lovim a on da mi bezi? Nema teorije!
Sateram u cosak i opletem!
E kad bi jos nasao...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sixto
E kad bi jos nasao...
imas gradjanski ili neku agenciju tipa ''dominus'' angazuj... :roflmao:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8

:lol:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by 2Q2Bstr8

:lol:
Ljubav očigledno ima i svoju praktičnu stranu!:hvala:
Korisnikov avatar
By leobg
Ja mislim da je moguc zajednicki zivot. Evo moje iskustvo je takvo da smo decko i ja ziveli kod mene u 20 kvadrata.Zajednicki zivot moze da bude i lep, konkretno, posto smo se tek uselili u stan, zajedno smo birali namestaj, kucili se,... Posle me je decko docekivao sa spremljenim ruckom, pa zajednicko tusiranje i ono sto je bilo najlepse, ususkavanjem i kisicem za laku noc. Bilo je lepo i iskreno, voleo bih da tako nesto ponovo dozivim.
By rockIt_grL
ja uopste ne znam kako cu nauciti da delim prostor sa nekim..ok, mogu i po ceo dan da budem sa nekim ali na kraju volim da budem barem sat vremena sama sa sobom..meni je ta varijanta u jednoj sobi potpuno neizdrziva,
iako obozavam svoju devojku nekada je slazem i kazem da moram da se vidim sa prijateljima a ustvari sam sama kuci jer ona bas i ne razume tu moju potrebu i svaki put kada kazem/znas ja bih malo da budem sama, it's not you it's me:)/ ona me malkice tuznjikavo i osudjujuci pogleda i onda se osecam bezveze
Korisnikov avatar
By Deksi
Mozda bih mogao da funkcionisem s nekim....ali uvek mi je potreban neki kutak da se sklonim da budem sam....bar na kratko.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Zoe
Lepo je sto si to shvatio, ali lose jer si na ovaj nacin....
Ja sam inace uvek za zajednicko zivljenje, kad god ima mogucnosti za to.....samo, ni ti ne treba vise da iskoriscavas njegovo gostoprimstvo, nego ako vec UVIDJAS i shvatas da on zeli da odes to i uradis.......nema smisla.....ruzno je. ..
Mozda je premalo vremena, ili premalo zelje bilo tu da se razviju ozbiljnije emocije, i ako ih vec nije bilo, ne znam ni sto ste pokusavali da zivite zajedno....
Shvatio sam da bi trebalo da se selim.
No, ne zurim sa selidbom, jer se i nisam uselio na sopstvenu, vec na njegovu inicijativu.
Ne mogu ja sad, kao robot, " sad mi odgovaras, hajd` se useli ", " sad mi vise ne odgovaras, hajd` se sad lepo iseli ".
Druga je situacija kad nekog zamolis da te primi na odredjeno vreme u stan, onda je i red da se skartiras sto pre, ali ovo je sasvim suprotna stvar.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by muzika86
kud si pohitio da mu se selis nakon samo par mjeseci?
Pa kazem, polakomio sam se na mogucnost da ne placam kiriju.
:sweet:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
@rokit i deksi..

i ja sam tako mislila...meni prvoj treba prostora...ali, kasnije ionako dolaze druge obaveze, posao, prijatelji..nikad to nije 24 sata u 30 kvadrata...ima vremena i za samocu..
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jos uvek ne pronalazim sebe u tome...
Mozda zato sto i nisam imao neke duge veze, i zato sto sam trenutno u celibatu :giggle: , a mozda i zato sto smatram da za to treba prvenstveno biti spreman na dosta kompromisa i popustanja, u cemu mislim da ja bas i nisam previse sposoban... makar ne jos uvek!

A ne volim malu kvadraturu... i ne mogu sebe da zamislim nikako u tome, a i ne zelim.
Niti sebe zelim da zamisljam kako sam sa nekim svako jutro i vece... ipak mi ponekad prija da zaspim sam i probudim se sam.
Korisnikov avatar
By Bole
tu njaverovatnije nije problem kvadratura vec nedovoljno poznavanje...jedno je kad se vi vidjate povremeno ili na odredjeno vreme (sat, 2,3,4,5....) a sasvim drugo kada treba da provodite po "ceo" dan zajedno sa svim problemima i obavezama koje dan nosi...
iskreno mislim da je to moguce ali treba naci pravu osobi kao sto je to Leobg ucino :B
Korisnikov avatar
By Egon
dzhaba sve ako tu nema ljubavi ...

stanovao sam u vrlo lepom stanom u centru u 80 kvadrata i svako je imao i zasebne kutkove za singlovanje ali ... posle par meseci samo ....

puff ....
Korisnikov avatar
By Egon
kazhem ... PUFF!

ne stvarno ... nema shanse da tu bude nesto ... chak i da posmatrate
sve to kao cimerovanje sa povremenim sexom opet ne ide ...
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Zoe

"Ja&manja polovina" :pokazuje: :smeh: :smeh: e, jesi lud :smeh: :up: :up:

Ma, bre, naravno, sto veca kvadratura, to bolje, nisam ni ja rekla da je bolje u malom, ali nije da ne moze. 2 kompa su obavezna. :deda:
LOL!!

A shto se kvadratura tiche.. Pa ne znam, 80+ m2 je optimalno. Kad bih zhiveo sa nekim u malom prostoru, mislim da bih se osecjao klaustrofobichno, pogotovo kad bi se svadjali.. brr..
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Egon
kazhem ... PUFF!

ne stvarno ... nema shanse da tu bude nesto ... chak i da posmatrate
sve to kao cimerovanje sa povremenim sexom opet ne ide ...
Meni bi odgovaralo cimerovanje sa povremenim sexom :love:
Lepo je znati ako ne dobijes kurac nigde drugde, da te ceka jedan kod kuce :lol:
Ali naravno i za to trebaju da se nadju osobe koje u principu nemaju nikakvu ljubavnu obavezu a i ne traze istu. :fuckbed:
Korisnikov avatar
By Sutekh
OMG!

You're like, such a slut

:opatica: (ovo mi je omiljeni smajli u poslednje vreme)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!