Originally posted by Tot
Diplomatski govoreći vaš odnos je sa dvadeset četvoročasovne vruće telefonske linije Buš- Putin sveden na nivo otpravnika poslova. Otpravnik je, pak, trenutno prezaposlen da bi izneo razjašnjenje a možda čeka i naloge iz ministarstva.
Govoris o nekoj nevidljivoj paralela vladi koja stoji iza te velike tajne?
u svakom slucaju, ako je tako, vidim da je korupcija vlasti dostigla endemske mere. vrlo je moguce da je neko ministarstvo spoljnih poslova tu umesalo prste, tj da je ogavno zloupotrebio otpravnika poslova i da njiegova misljenja i stavovi u stvari nisu njegova misljenja i stavovi, vec da je izvrsen trust mozga. (barem nesto malo sive mase u opticaju)
Međuitm vrlo je verovatno da tvoja prijateljica/prijatelj nije prekinula odsnose bez razloga.
Tako je; i upravo sam na fin, ljudski nacin to i hteo da saznam.
-zaustavimo se na trenutak ovde i zamislimo da se radi o meni i o nekom mom prijatelju. da li treba da poverujem da uz sve moguce napredne tehnike prisluskivanja i satelitskih snimanja koja mi stoje na raspolaganju dok sam na dvadesetcetvorocasovnoj vreloj liniji sa moralno posrnulim americkim drzavama kojima predsedava moj prijatelj Bush, nisam u stanju da otkrijem:
Da li sam ga ičim makar i nenamerno povredila?
Da li sam ga opterećivala, gnjavila pričama koje njega ne interesuju?
Da li sam izneverila njegovo poverenje, plasirala neku poverljivu ili privatnu informaciju o njemu trećoj osobi? itd pitanja
Well, ako su mi svi pristupni uredjaji do te mere zakazali, ja kao prirucni agent tajne sluzbe MI6 pripravan sam da skocim s mosta.
U svakom slučaju bes koji bi ispoljila prema njemu/noj je poslednje što ti savetujem. Radije budi veoma ljubazna, nastoj da povratiš njegovo poverenje. Pokušaj da ga nenametljivo pitaš, sms-om ili na neki drugi način da li postoji bilo kakav problem koji je oslabio komunikaciju, da li ti nešto zamera. To bi bio konstruktivan prilaz problemu.
Da, veruj da sam bio neuobicajeno strpljiv i istrajan.
I nista, dobijen rezultat- cak kao da sam sve suprotno radio. Otud i tema
Zaista, kao tajnog agenta sluzbe MI6 razumes da me ovo jako zanima, jer osecam da je ogromna kolicina kokaina na dvostrukom dnu nekog mnogo veceg kofera. I tudjeg.
Ili je objekat posmatranja jednostavno slajfnut u glavu. (Okam's Razor)
Ili se jednostavno sve vreme pretvarao da je anglikanski hriscanin, a zapravo je clan viteskog reda Podvezice i poneke satanisticke sekte.
Nesto je od ova tri sigurno.
ps jos par zanimljivih opaski s tvoje strane nisam obuhvatio jer bih morao jos jednom da razmislim, pokusacu da dam kompletniji odgovor nesto kasnije...jer sashkica se budi, a ne zelim da me zatekne za tastaturom u ovo doba kad ocekuje od mene da spremam ruchak.
Da li se vaš odnos svodi na zabavu i koliko je vaše prijateljstvo ustvari intimno?
Tim pre, ako nije bilo ni previse intimno, nije bilo ni sukoba, ni bilo cega, sem sto je trajalo vise od godinu dana intenzivne, svakodnevne komunikacije, NEMA RAZLOGA da se prekine bez objasnjenja. (izuzev ako je zaljubljen/-a pa predstavljam opasnost)
Anyway, ma kakav god da je odnos bio, chovek zasluzuje da zna zasto je prekinut, narocito ako je do tada bio intenzivan i prilicno korektan.