Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

uzeo sam ovu temu sa jednog drugog foruma, jer ja ne bih umeo ovo konciznije da napisem *antitalenat sam za pisanje, a tema mi se svidela, samo sam ispravio gramaticke greske *I am sooo grammar compulsive

Da li vam se ikad dogodilo da neka osoba odjednom prekine svaki kontakt s vama, partner ili prijatelj, a da ne znate zbog čega.
Npr. sve je dobro i odjednom vas ta osoba ne može ni nacrtanog videti, što nema veze, stvar je u tome što nemate
pojma koji je razlog, zašto, šta je bilo?!

Pitate je ali neće da govori.

Zašto takve osobe ne žele obaviti poslednji razgovor, čisto da znate zašto i budete u miru.
Samo cute tj. beže, a vi se morate pomiriti s tim da ne znate razlog i nećete ga saznati i to je to.
Zbogom, doviđenja, a bez pozdrava.
Sve skupa je glupo, preostaje vam samo čekati da sve zaboravite. :alexis:
Korisnikov avatar
By Morpheus
Vrlo je verovatno da nemaju hrabrosti da vam kazu sta im je na umu pa pribegavaju ignorisanju,izbegavanju bilo kakvog kontakta.Nisam dosad imao takvih slucajeva...sto na umu to na drumu...pa kud puklo da puklo....
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da samo imaju mnogo drugih stvari o kojima se brinu. Ja sam recimo tako "zaboravio" na mnoge ljude u poslednjih par meseci jer sam stvarno morao da odradim neke stvari i za to vreme "nisam bio ja" (ne znam kako bolje da objasnim) i sada smo se opet kontaktirali i nastavljamo dalje. kao u čoporu lavova.
(dosta bre sa tim lavovima)
Šta dosta... baš je dobra analogija... lavovi kada se ne sreću jedno vreme, samo kuliraju (ne cimaju druge lavove), i kada se opet sretnu nastavljaju kao da su se malopre razdvojili
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Pa da meni neka to uradi, ja bih skontala da se zaljubila u mene :carica: i ne moze da podnese sto ja volim drugu, pa je odlucila da se udalji od mene....:paradajz:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Zaljubljena
Pa da meni neka to uradi, ja bih skontala da se zaljubila u mene :carica: i ne moze da podnese sto ja volim drugu, pa je odlucila da se udalji od mene.... :paradajz:
:shrug:

Ja bih rekao da je to KUKAVICHLUK. I ne bas fer-play igra, jer time dovode u situaciju drugu osobu da se oseca loshe, da se preispituje gde-je-pogreshio/la-da-li-je-pogreshio/la a tek ako ne nadje odgovor na ta svoja pitanja, to je tek strashno. :(
Ponekad pomislim da je bolje imati odnose sa prostim ljudima koji te u startu oteraju u qrac, jer s njima uvek nekako znas na cemu si. Ovi kao "fini" znaju bit' jako opasni i mogu da povrede mnogo vishe. :gatara:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ja sam se malo salila...
Ne znam sta da mislim o takvim ljudima...nisam bila u toj situaciji...ali kontam da su oni jedni od onih (al sam ovo lepo rekla) kojima sve brzo dosadi, pa i prijatelji, ili partner... (kako je to hladna rec) :testerica: i onda kad im vise ne taj neko odu bez reci...ma kukavicluk-slazem se :)
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Desilo mi se dva puta, u oba slučaja se radi o str8 ljudima. Pre par godina, drugarica sa kojom sam se družio svakodnevno, išao na žurke, Adu i sve što ide uz to, jednostavno je nestala. PUF! Nema više! Ovaj drugi je prekinuo kontakt pre par meseci na sličan način što mi je teže palo. Zapravo oboje su to uradili jer sam gay. Ne postoji ni jedan drugi razlog. Posebno debilno po meni je što njima to zapravo i ne smeta, ali smeta ostalim ljudima iz njihove okoline, tj. ne žele da se priča o njima da se druže sa pederom. Nedostatak karaktera ili šta je već. Od ova dva događaja iskreno sumnjam da prijateljstvo sa str8-erima može da uspe. Serem ti se na prijatelja koji te neće pozvati na slavu.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Slažem se, sve je to tačno, ali žestoko pecne čoveka kad shvati da mu se krug "prijatelja" osipa bez ikakvog smislenog razloga. Bar mene.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Pa to je znak da ti imas osecanja i da ti je stalo do tvojih orijatelja....da nisi kao oni...i zbog toga treba da se ponosis...a oni...oni ce vec dobiti ono sto zasluzuju :) :pop:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Zaljubljena
Pa to je znak da ti imas osecanja i da ti je stalo do tvojih orijatelja....da nisi kao oni...i zbog toga treba da se ponosis...a oni...oni ce vec dobiti ono sto zasluzuju :) :pop:
Sa ovim se slazem. Jedna je meni uradila nesto slicno i vec je dobila ono sto je zasluzila :)

edit: pseudologia fantastica je bila u pitanju kao razlog

:sesir:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Pa kod takvih osoba patim par nedelja, a onda im se najebem keve i zavrsim svaku mogucu prslost i buducnost... :trep:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Kad se desilo prvi put bio sam u zbunu, drugi put sam već bio veteran po tom pitanju. Treći put sam se već zapitao koji se to kurac dešava i sad sam u polu-paranoji da ću ostati solo. Nije prijatan osećaj. Kažu da kako godine prolaze ljudima ostanu 2-3 dobra prijatelja. Teško mi je da se tome prilagodim. Ne znam kakva iskustva drugi imaju sa str8-erima ali moja su poražavajuća.

Conffesion:
Nešto slično sam i sam uradio pre jedno godinu dana, zapravo potpuno isto. Samo što se radilo o dečku koga sam poznavao jako kratko vreme. Iskreno, žestoko me istripovao nekim spooky pričama, pa se nisam snašao najbolje. Blam me kad se setim.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by operativni kadar
Nešto slično sam i sam uradio pre jedno godinu dana, zapravo potpuno isto. Samo što se radilo o dečku koga sam poznavao jako kratko vreme. Iskreno, žestoko me istripovao nekim spooky pričama, pa se nisam snašao najbolje. Blam me kad se setim.
Da li te je pitao za obrazlozenje? Kako si se ponasao?

off: ako je suvise intimno, nemoj odgovoriti, samo istrazujem fenomen ignoracije :kosa:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Zapravo nije. Bili smo poznanici, ne bliski prijatelji, pa valjda nije ni bilo važno.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Zapravo nije. Bili smo poznanici, ne bliski prijatelji, pa valjda nije ni bilo važno.
OK, samo jos jedno pitanje: da te je pitao za neko obrazlozenje, ti bi mu rekao?
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Rekao bih mu istinu, da me je istripovao tim i tim pričama i da ja to ne mogu da svarim. Šta drugo da kažem ako me već otvoreno pita?
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Rekao bih mu istinu, da me je istripovao tim i tim pričama i da ja to ne mogu da svarim. Šta drugo da kažem ako me već otvoreno pita?
Zato sto si normalna osoba.
I meni je neverovatno da iole bude drugacije, but jbg.

:up:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Osecam se prozvanim.
I mislim da ste prestrogi.
Ponekad je bolje zavrsiti sve i ne reci nista nego poceti raspravu oko nekih stvari.
Ponekad jer je tako bezbolnije za tu osobu ne reci joj neke stvari.
Ponekad je bolje rastati se u miru nego u mrznji.
Ponekad se covek zasiti nekog ili neceg i ne oseti potrebu da to objasni.
Ponekad iz cistog inata sve odradi tako.
A ponekad covek mozda samo nastavi dalje i ne osvrce se unazad, odsece taj deo svog zivota.

Ponekad je to jedino resenje.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ja mrzim takve osobe.
Meni je to totalno degutantno!
Ne mislim da sam prestrog, i ovo sto je lost naveo su po meni samo izgovori bas tog kukavicluka. Ne volim nerazjasnjene stvari.
Nekad jeste dobro odseci deo svog zivota ali bar imajte toliko herca da kazete sta nije bilo ok. :drama:

:lizalica:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Nije mi se na srecu desavalo ali da jeste nebih stvari ostavio na tome.

Razlog uvek mora postojati pa bih se konfrotirao sa tom osobom i uz pomoc nekih psiho-trikova otkrio razlog udaljavanja. :deda:
Korisnikov avatar
By .L O S T
Ne kukavicluk, vec je tako pametnije ponekad.
Neke reci je bolje ponekad da ostanu neme.
Napomena: ponekad.
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni se nije desilo da mi neko nestane tek tako.. ali sam ja prestao da se javljam odredjenim osobama. figurativno receno, ignor=smrt, tako da ako nekog ignorisem to znaci da je ta osoba za mene pokojna. razlozi mogu biti svakojaki. odluka je konacna. jos i kada bi i oni to shvatili a ne insistirali na komunikaciji... nekima treba crtati... uzas...
Korisnikov avatar
By .L O S T
Originally posted by ns.happy
figurativno receno, ignor=smrt, tako da ako nekog ignorisem to znaci da je ta osoba za mene pokojna. razlozi mogu biti svakojaki. odluka je konacna. jos i kada bi i oni to shvatili a ne insistirali na komunikaciji... nekima treba crtati... uzas...
:up:
To osecanje praznine kada covek nema sta vise da kaze je najbolja kazne za nekog, bolja od ma kakve mrznje.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by ns.happy
meni se nije desilo da mi neko nestane tek tako.. ali sam ja prestao da se javljam odredjenim osobama. figurativno receno, ignor=smrt, tako da ako nekog ignorisem to znaci da je ta osoba za mene pokojna. razlozi mogu biti svakojaki. odluka je konacna. jos i kada bi i oni to shvatili a ne insistirali na komunikaciji... nekima treba crtati... uzas...
pa naravno da insistiraju kad se (uslovno receno)ponasas sumanuto. ajd da je doslo do konkretnog/zesceg konflikta, a ako odjednom prestanes da se javljas osobi s kojom si delio bele noci, to vuce vise na tvoju klinicku sliku ili odsustvo karaktera, nego sto implicira neki tvoj 'uzviseni' stav, posto mora da se nesto ipak tu dogodilo, bar ti mislis da se dogodilo. Druga osoba blage veze nema, moze da nagadja da si prosao 'kroz pogresne ruke' tj tvoj sistem samolazhi.

ja nikad to ne cinim. ako je neko nesto utripovao za mene (eventualno, razlog mozebitni da je cuo/la nesto iz osme ruke, sto mi jos olaksava, osoba je povodljiva i niske inteligencije, sto mu dodje dobra reciklaza)

ja zaista necu insistirati da mi se kaze. neces da mi kazes? ponasas se sumanuto, ignorises me bez razloga jos napravis od toga filosofiju?
no, not my bag of chips. :kokice:

ali, nakon toga, ne prashtam. jer to je za mene DNO DNA. Ignoracija uopste kao vrsta neverbalne komunikacije je za mene odvratna. :bljak:

Izuzev da ti je neko ucinio nesto jako nazao, pa i on/a sam/a zna za to, i umesto da mu/joj se najebes keve, 'sahranis' tu osobu, jer prosto ne zelis da robijas budalu. :vezan:

Ali to su zaista ekstremni slucajevi. na koje se ova tema nije odnosila. Ovo je onako vise za spooky slucajeve naglog prestanka komunikacije. :astral2:

Bar je ovo neko moje misljenje.

Uostalom, cemu kontakt i daljnje insistiranje na istome sa moronom koji je zaboravio da grlo sluzi sa sve glasnicama za govor, a ne za mukanje i blejanje i da upravo zato i sluzi- medju civilizovanim ljudima; insistiranje na kontaktu, na objasnjenju od strane osobe koja ne zeli da ti kaze zasto iz cista mira ne zeli s tobom da prica za mene automatski diskvalifikuje tu osobu iz reda homo sapiensa i govori i o meni da sam idiot ako uopste pokusavam da saznam odgovor. (hipoteticki gledano) :ogledalce:

NE ISTRAZHUJ! :smug:
Korisnikov avatar
By Deksi
Dersavalo mi se da neke bitne ili drage osobe jednostavno odu iz mog zivota,odjednom ili polako,udaljavajuci se neprimetno.Zasto?Ne znam.
Naucio sam da prihvatam to kao normalnu stvar.
Takodje sam i ja radio to kad su u pitanju neke osobe,jednostavno sam se udaljio od njih.Zasto?Opet, ne znam.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne. Kapiram da to zavisi od nacina na koji je odnos sa datom osobom zapoceo, iz nase ili perspektive druge strane. I zato ne.
Odlazilo se, ali se uvek znalo zasto.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by L O S T
Osecam se prozvanim.
I mislim da ste prestrogi.
Ponekad je bolje zavrsiti sve i ne reci nista nego poceti raspravu oko nekih stvari.
Ponekad jer je tako bezbolnije za tu osobu ne reci joj neke stvari.
Ponekad je bolje rastati se u miru nego u mrznji.
Ponekad se covek zasiti nekog ili neceg i ne oseti potrebu da to objasni.
Ponekad iz cistog inata sve odradi tako.
Ne, mislim da je uvek najbolje zavrsiti zapoceto, to moze biti razlog da ti se osoba ne javlja, al to je kukavicki.
niko ne kaze da se mora rastati u mrznji ako se razgovara, actually veca je verovatnoca da cete se rastati u miru ako se normalno poprica nego ako se tek tako prekine kontakt.
A ponekad covek mozda samo nastavi dalje i ne osvrce se unazad, odsece taj deo svog zivota.
Ponekad je to jedino resenje.
da, but you can never really go on without letting the past go a bez resavanja stvari it's so much harder to let it go..
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by SashaVsSasha

ja zaista necu insistirati da mi se kaze. neces da mi kazes? ponasas se sumanuto, ignorises me bez razloga jos napravis od toga filosofiju?
no, not my bag of chips. :kokice:

Uostalom, cemu kontakt i daljnje insistiranje na istome sa moronom koji je zaboravio da grlo sluzi sa sve glasnicama za govor, a ne za mukanje i blejanje i da upravo zato i sluzi- medju civilizovanim ljudima; insistiranje na kontaktu, na objasnjenju od strane osobe koja ne zeli da ti kaze zasto iz cista mira ne zeli s tobom da prica za mene automatski diskvalifikuje tu osobu iz reda homo sapiensa i govori i o meni da sam idiot ako uopste pokusavam da saznam odgovor. (hipoteticki gledano) :ogledalce:
Diplomatski govoreći vaš odnos je sa dvadeset četvoročasovne vruće telefonske linije Buš- Putin sveden na nivo otpravnika poslova. Otpravnik je, pak, trenutno prezaposlen da bi izneo razjašnjenje a možda čeka i naloge iz ministarstva.

Međuitm vrlo je verovatno da tvoja prijateljica/prijatelj nije prekinula odsnose bez razloga.

Da li si ga ičim makar i nenamerno povredila?
Da li si ga opterećivala, gnjavila pričama koje njega ne interesuju?
Da li se vaš odnos svodi na zabavu i koliko je vaše prijateljstvo ustvari intimno?
Da li si izneverila njegovo poverenje, plasirala neku poverljivu ili privatnu informaciju o njemu trećoj osobi ili ovde na forumu?
Da li si ga zaista dobro upoznala? Nekada su ljudi karakterno razlikuju pa imaju drugačije obrasce komunikacije. Itd, itd, moguća su i druga pitanja.

Možda je u nekoj frci i gužvi pa mu trenutno nije do druženja. Možda ima neki problem ali ne želi da ga podeli sa tobom.

U svakom slučaju bes koji bi ispoljila prema njemu/noj je poslednje što ti savetujem. Radije budi veoma ljubazna, nastoj da povratiš njegovo poverenje. Pokušaj da ga nenametljivo pitaš, sms-om ili na neki drugi način da li postoji bilo kakav problem koji je oslabio komunikaciju, da li ti nešto zamera. To bi bio konstruktivan prilaz problemu.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by Tot
Diplomatski govoreći vaš odnos je sa dvadeset četvoročasovne vruće telefonske linije Buš- Putin sveden na nivo otpravnika poslova. Otpravnik je, pak, trenutno prezaposlen da bi izneo razjašnjenje a možda čeka i naloge iz ministarstva.
Govoris o nekoj nevidljivoj paralela vladi koja stoji iza te velike tajne?
u svakom slucaju, ako je tako, vidim da je korupcija vlasti dostigla endemske mere. vrlo je moguce da je neko ministarstvo spoljnih poslova tu umesalo prste, tj da je ogavno zloupotrebio otpravnika poslova i da njiegova misljenja i stavovi u stvari nisu njegova misljenja i stavovi, vec da je izvrsen trust mozga. (barem nesto malo sive mase u opticaju)
Međuitm vrlo je verovatno da tvoja prijateljica/prijatelj nije prekinula odsnose bez razloga.
Tako je; i upravo sam na fin, ljudski nacin to i hteo da saznam.
-zaustavimo se na trenutak ovde i zamislimo da se radi o meni i o nekom mom prijatelju. da li treba da poverujem da uz sve moguce napredne tehnike prisluskivanja i satelitskih snimanja koja mi stoje na raspolaganju dok sam na dvadesetcetvorocasovnoj vreloj liniji sa moralno posrnulim americkim drzavama kojima predsedava moj prijatelj Bush, nisam u stanju da otkrijem:
Da li sam ga ičim makar i nenamerno povredila?
Da li sam ga opterećivala, gnjavila pričama koje njega ne interesuju?
Da li sam izneverila njegovo poverenje, plasirala neku poverljivu ili privatnu informaciju o njemu trećoj osobi? itd pitanja
Well, ako su mi svi pristupni uredjaji do te mere zakazali, ja kao prirucni agent tajne sluzbe MI6 pripravan sam da skocim s mosta. :marinac:
U svakom slučaju bes koji bi ispoljila prema njemu/noj je poslednje što ti savetujem. Radije budi veoma ljubazna, nastoj da povratiš njegovo poverenje. Pokušaj da ga nenametljivo pitaš, sms-om ili na neki drugi način da li postoji bilo kakav problem koji je oslabio komunikaciju, da li ti nešto zamera. To bi bio konstruktivan prilaz problemu.
Da, veruj da sam bio neuobicajeno strpljiv i istrajan.

I nista, dobijen rezultat- cak kao da sam sve suprotno radio. Otud i tema :)

Zaista, kao tajnog agenta sluzbe MI6 razumes da me ovo jako zanima, jer osecam da je ogromna kolicina kokaina na dvostrukom dnu nekog mnogo veceg kofera. I tudjeg.

Ili je objekat posmatranja jednostavno slajfnut u glavu. (Okam's Razor)

Ili se jednostavno sve vreme pretvarao da je anglikanski hriscanin, a zapravo je clan viteskog reda Podvezice i poneke satanisticke sekte.

Nesto je od ova tri sigurno. :snob:

ps jos par zanimljivih opaski s tvoje strane nisam obuhvatio jer bih morao jos jednom da razmislim, pokusacu da dam kompletniji odgovor nesto kasnije...jer sashkica se budi, a ne zelim da me zatekne za tastaturom u ovo doba kad ocekuje od mene da spremam ruchak.
Da li se vaš odnos svodi na zabavu i koliko je vaše prijateljstvo ustvari intimno?
Tim pre, ako nije bilo ni previse intimno, nije bilo ni sukoba, ni bilo cega, sem sto je trajalo vise od godinu dana intenzivne, svakodnevne komunikacije, NEMA RAZLOGA da se prekine bez objasnjenja. (izuzev ako je zaljubljen/-a pa predstavljam opasnost) :puzzle:

Anyway, ma kakav god da je odnos bio, chovek zasluzuje da zna zasto je prekinut, narocito ako je do tada bio intenzivan i prilicno korektan.

:sesir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!