Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Pre pola godine, na desetogodišnjicu svog samodefinisanja kao geja, sumirao sam svoj dosadašnji gej život.
Ono, što me je razocaralo je to da se na žalost pokazalo da nisam sposoban za duge veze, što doživljavam kao neuspeh.

Najduža veza trajala mi je godinu i sedam meseci. Bila je to moja prva veza, u koju sam se upustio sa 18 i 19 godina.
Da mi je tada neko rekao da će svaka moja sledeća veza trajati kraće od prve (5,7, 9 meseci i godinu dana) ne bih verovao, ali to se na žalost desilo.

Krivicu za svoje neuspehe (pošto spadam u onu polovinu gejeva, koji su skloniji vezama, nego avanturama) pripisujem sebi, a najviše time što sam vaspitan kao SOCIOLOŠKI STREJTER.

Šta znači SOCIOLOŠKI STREJTER?
- Momak, koji je vaspitan kao pravi balkanski muškarac.

1) Niko me nije terao da učim da kuvam. Kad god bih došao do kuhinje, neko bi rekao: - Šta ti imaš da pereš sudove, ti si muško. Ti ćeš da kuvaš? Ma kako da ne? To će žena da ti radi.
Jednostavno su me odvajali od kuhinje.
Niko me nije terao da radim ijedan drugi posao u kući. (Ne peram, ne peglam, ne brišem prozore)

I šta se dešava kad sretnem drugog geja, koji takođe ne zna i neće da kuva, pere, pegla... dolazimo do sukoba.
Obojica sociološki strejteri - obojica lenji.

2) Učili su me da treba da budem ljubomoran na druge muškarce. Ovo sam na žalost poptuno usvojio.

Profesor fizičkog je govorio: - Kako možeš da budeš gori u zgibovima od njega. Gde ti je muškost? Gde ti je dostojanstvo?
ili u vojsci (išao sam u militarnu vojsku)
- Moraš bolje da gadjaš u metu od drugih. Da budeš brži i bolje da pucaš!

Sva muška deca upisuju se na treninge u želji da razviju takmičarski duh. Vaspitavani smo da u drugim dečacima vidimo konkurenciju.
I šta kad nađemo muškarca, s kojim treba da budemo u vezi?
Pola dana ga podržavamo u onome što radi, a predveče, kad u nama proradi ,,sociološki strejter'' kažemo sami sebi:
- Ama čekaj. Ne može on biti bolji od tebe!
Čim primetite da je on dominantniji, da on ima veći ugled u društvu, da je uspešniji u bilo kom segmentu, bude vam neprijatno zašto to niste vi.

Za sve je naravno kriv sociološki strejter u vama, kome dominacija drugog muškarca u blizini smeta, ali protiv toga ne možete jer tako ste vaspitani. Naučeni ste da vi morate da dominirate.

3) SEBIČNOST. Devojčice su na Balkanu vaspitane u stilu dajte bratu svoj deo čokolade, a dečaci - uzmite čokoladu.
Sebičan ja, sebičan on - eto novog sukoba.

Glavni razlog su naravno sociološki strejteri u nama.

Kladim se da je ovo razlog što mnogi gejevi i ne mogu da se odluče na veze. Svaki je navikao i vaspitavan da uzima, a niko da daje.

4) REPRESIJA DRUŠTVA
Čim ste muško, društvo od vas očekuje da se oženite i imate decu. Ukoliko se to ne desi, ili ukoliko provale da ste gej, gubite i dostojanstvo i ljubav i porodice i čitave okoline.
S muškarcem se jednostavno ne sme živeti u istom stanu (ako imate preko 25 godina jer posle toga ne može da prođe priča o cimerstvu)
Dvojici, koji žive zajedno, a imaju 40 godina po pravilu padne kamenica na prozor ili im neko na vratima ispiše - PEDERI.

Pomireni s tom činjenicom, gej muškarci odmah odustanu od veza smatrajuci - daj da se seksualno zadovoljim, a o ostalom ne smem da razmišljam, niti smem sebi da dopustim da se vežem.

ZAKLJUČAK

Uprkos odomaćenom terminu ,,promiskuitetna tetka'', koji asocira na žensku stranu ličnosti, mislim da je ženska strana ličnosti najmanje kriva za neuspeh ,,dužih veza''.
Za neuspeh dugih gej veza i velik procenat promiskuitetnih gejeva, okrivljujem upravo ,,sociološkog strejt mužjaka'' u nama.

Upravo on je ralozog što mnogi od nas odustanu od ideje da će ikad doživeti gej sreću u vezi.

Zanima me da li će se iko složiti ili možda dati kontra stav?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Uh, sto si opsiran.
Sad cu snimiti temu, pa cu je offline detaljno prostudirati i izneti svoj opinion.
:)
Korisnikov avatar
By kal zakath
Da vidim jesam li skužio; veze su ti propale jer si len, ljubomoran, sebičan i plašiš se šta če okolina da radi. Za razliku od koga? "Socioloških gejeva"? Koji su sasvim kontra toga i od malih nogu uzgajani da budu pederi? Year, right, whatever.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pa donekle ima logike u tome što si napisao.

Zaista iz iskustva znam da su skoro svi muškarci vaspitani na način kako si opisao.

Međutim, ono gde se ne slažem jeste u činjenici da u svima nama postoji taj fenomen ,,sociološki strejter''. Kod nekih od nas to vaspitanje je upravo stvorilo odbojnost i pretvorilo nas u suštu supšotnost! Ja se gadim svih osobina koje si opisao i smatram da zaista nisam takav.

Nadam se i verujem da ni moj dečko nema osobine koje si naveo.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Fazon je slushati sebe a ne druge. Ako si ti disfunkcionalan kao lichnost (kao shto sam govorish da jesi u 20rechenica) nemoj kriviti druge, ti si kriv jer si im dopustio da te oblikuju... sada cuti i snosi posledice.
Korisnikov avatar
By *deni*
Moja deviza je : " Za sve me majka rodila ".
Umem da se ponasam strejt ( ne mogu da kazem "muzevno " ), imam prilicno muzevan glas, a umem bogami da budem i tetka nad tetkama. Sve zavisi od situacije.
Umem da kuvam, jer to volim, a umem i da pucam iz puske, jer sam bio u redovnoj vojsci.
Uopste me ne zanimaju poredjenja sa drugim muskarcima, jer teram svojim putem, prema zacrtanoj viziji na sta bi moj zivot trebalo da lici. Ne smeta mi da na poslu vise puta zaredom svima kuvam kafu, u stanu perem sudove i vrlo rado kuvam za cimere.
Jedino sto mi smeta i na sta sam alergican je kad primetim da neki muskarac zloupotrebljava moju dobrotu ili omalovazava moju licnost. E u takvim situacijama u zivotu sam umeo da se razbesnim i nije me interesovalo da li ispred mene stoji komandir cete, otac, cimer, momak, kolega, ljubavnik ili poslodavac. U takvim prilikama kazem toj osobi sve sto mislim o njoj ( i jos mnogo toga), a nisu iskljuceni ni fizicki obracuni.
U vojsci sam, primera radi, komandiru cete, nakon njegovih visekratnih omalaovazavajucih primedbi koje je upucivao na moj racun, u oci i pred svima rekao da je on sramota za vojsku, da je alkoholicar, da je debeo i da ima ogromnu zadnjicu. Hteo je da me zbog toga salje u pritvor, ali sam ja tu odluku pobio zalbom, koju sam pisao i poslao u Komandu. I dan danas se slatko nasmejem kada, prebirajuci po kutiji sa svojim uspomenama, naidjem na to ( za mene pobedonosno ) Resenje Komandanta kasarne, kojim se meni daje za pravo i ukida disciplinska mera vojnickog pritvora od 14 dana. :lol: Covek mora biti uporan i istrajan u zivotu u borbi za svoja prava.
Sto se ljubavnih veza tice, ni ja se ne mogu pohvaliti da sam do sada umeo da ih sacuvam duze od godinu dana ali, Boze moj, uvek sebi posle raskida kazem " Da je valjalo, jos bi trajalo". Idemo dalje za iste pare.
:yes:
By Simor
E, Gorski, ti govoriš o svom desetogodišnjem stažu kao da sumiraš svoj celokupan život, pa si razočaran. Mlad si ti isuviše i toliko je još životnih prilika pred tobom da bi tu vrstu rezimea pravio.

Druga stvar koja mi je zaparala oči (jel' se tako kaže?) jeste tvoja analiza društvenih okolnosti, koja kao da služi kao izgovor. Naime, slažem se -- vaspitanje i socijalizacija momaka i devojaka je u potpunosti podređena heteroseksualnom načinu bitisanja, što podrazumeva i jasno određene uloge, baš kako si ih i ti opisao. Međutim, ja se ne bih složio sa tobom da je to usud koji se nužno mora nositi na svojim plećima. Uostalom, kada bi bilo tako, nikakvih društvenih promena nikada ne bi bilo. Ipak, promene postoje.

Na evolucionoj lestvici, čovek se od životinja razlikuje po posedovanju razuma, i po jednom posebnom kvalitetu - samosvesti. Dakle, kada čovek razume mehanizme koji vladaju oko njega i koji vladaju njim, onda može da im se i suprotstavi. I to je ono što nedostaje tvom postu - ti si analizirao stanje stvari i ostao na tome. Ok, svi smo mi vaspitavani u porodicama, školi, među vršnjacima na jedan način, svi smo mi "pravljeni" da budemo heteroseksualci, međutim to ne znači da na tom nivou i treba da ostanemo. Uostalom, ako bi sve to razumeli, prosto bi bilo uvredljivo i pucanje na sopstveno dostojanstvo da ništa ne učinimo da to i promenimo.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa sad, Vilenjače, očigledno nema mesta dilemi "vrlina ili mana" iz tog što si napisao nedvosmisleno sledi da je biti "Sociološki strejter" mana (ukoliko to nije bilo samo retoričko pitanje).

Nešto mi to tvoje deluje previše generalizovano. Ne bih rekao da gay veze ne uspevaju zato što nas koči str8 vaspitanje. To kako si ti opisao Sociološkog strejtera su samo 4 mane u jednom čoveku: 1)lenjost, 2)sujeta, 3)sebičluk i 4)kukavičluk. Logično je da 2 čoveka sa lepo izražene ove 4 osobine ne mogu da istraju zajedno.

Sve je stvar međusobnog razumevanja, dogovora i samokontrole koje omogućavaju da emocije zbog kojih su se dvoje sreli i rešili da budu zajedno ne pređu u svoju suprotnost, na taj način što sprečavaju da mane (i to ne samo one 4 koje su nabrojene gore) zagospodare nad vrlinama.
Korisnikov avatar
By .L O S T
Gorski,
Znas da si mi drag ali ti moram reci da je vecina stvari koje si ovde napisao glupost i pranje savesti zbog sopstvenih nedostataka:transprst:

To oko tog kuvanja - nisu tvoji krivi, sreco, nego ti jer si lenj i bezis od rada. nisu mene bili po usima da kuvam, i moji su u tom tripu gender podele poslova, ali sam ja taj koji je hteo da kuva, o ciscenju da i ne govorim:domino: stavise, mislim da su to plemenite pederske osobine! zato krpu u ruke i resi svoj problem.

za to drugo si me neprijatno iznenadio:sekirica: ne mogu da verujem da neko uzima k' mozgu ili srcu sta su im pricali knjiski primeri komunjara - prof.fizickog i vojna lica! pobogu, sreco, pa kako slusas vojno lice kad su sve to obicne bukve koje su se zaklele partiji i drugu (i jednom i drugom i trecem)na vernost i postali face u nesrecnoj vojsci? a pritom naucili sve komunisticke norme o tome sta je musko i sl... i ti shvatas za ozbiljno sta ti oni govorili? a o tim nesrecnicima fizicko da i ne govorim... to iole normalna osoba ne uzima za ozbiljno... mislim u zdravom telu zdrav duh i sl... Bog im dao svima pameti.

taj takmicarski duh prema drugim muskarcima nisam nikad osecao (osecao sam neke druge stvari :fuck: ) tako da to ne razumem bas.... u principu mi ne smeta dominacija drugog tipa ako ne pokusava plitjak i sirovina da dominira...

cokolada - krivi su roditelji ako su toliki primitivci da cokoladu deci dele po polu... takvi ne zasluzuju biti roditelji i to im je direktni pokazatelj IQ-a :lood:

za represiju drustva si full u pravu :venchanje:

i zakljucak - potrudi se ti da imas sa nekim stabilnu vezu i da volis iskreno, da ti je stalo, ne juri sve musko sto mozes da "okoristis" oko sebe i ne boj se nista...

i jbs profesora fizickog (ako je dobra maca) :lol:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Gorski, ako imaš problem, ne upiri prstom u krivca, čak i da stoji ispred tebe. Promeni sebe, da bi tebi bilo bolje i da bi bio srećan i zadovoljan svojim životom. :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Phoenix
Gorski, ako imaš problem, ne upiri prstom u krivca, čak i da stoji ispred tebe. Promeni sebe, da bi tebi bilo bolje i da bi bio srećan i zadovoljan svojim životom. :)
:up:
Korisnikov avatar
By Loni
He he. Divni ste.

No da se manemo kuhanja, pranja i odlaska u trgowinu,
jedna od najgorih osobina, koju mrzim kod sebe jeste ljubomora i sujeta u odnosu na druge muškarce.
Dok mi uspeh žena iz moje okoline uopšte ne smeta, čak ih i podržavam maksimalno, na uspešne muškarce umem da budem itekako ljubomoran. (Što je za geja katastrofalna osobina, koja vodi u ćorsokak)

Priče su uglavnom išle ovako:
- Zaljubim se u nekog i ne smeta mi ništa tokom perioda od nekoliko meseci.
Kasnije ružičaste naočari spadnu, trijumfalni osećaj prestaje (ili kod mene ili kod njega) i dešava se preokret.
Umesto u voljenu osobu na njega sve češće gledam kao na konkurenta, koji ne sme ni u čemu biti bolji i dominantiji od mene.
Kao ljubomorni strejter na uspešnog druga iz klupe.

Ne dao mu Bog da se raspravlja sa mnom od jutra do mraka i da me u tim raspravama pobeđuje i izvodi iz takta.
Odmah se osećam kao poraženi i podsvesno želim da ga pobedim i vodim na teren gde ću ja njega nasukati.

Ne volim tu svoju osobinu, (na žalost mislim to mi je usađeno vaspitanjem).
Ipak treba pričati o svojim manama jer jedina gora stvar od činjenice da si đubre je biti đubre a to ne priznati.

Meni jednostavno smeta kad je sa mnom muškarac, koji želi da je sve po njegovom i koji dominira.
Smeta autoritet, a na žalost smeta i kad čujem da je uspešniji, ima veću platu, cenjeniji u društvu...

Ispada da bih mogao da budem samo sa muškarcima, koji bi u svemu bili inferiorniji, i gde će moja biti poslednja, a to je ono, šta ne valja.

Sa ženama nemam taj problem. Možeš da si predsednica države, bog zna kakav autoritet i opet ću te podržati, pomoći itd.
ali kad je muškarac na višem socialnom položaju od mene, to mi uglavnom ne prija.

Da čarobnim štapićem pretvorim i Čedu Jovanovića (ili nekog sličnog) u geja opet ne bih imao želju da mu pružim šansu upravo zbog toga.
Ispada da si dobar jedino ako si slabić iako mene priznaješ za kralja.
Korisnikov avatar
By Daliborka
" He, he, divni ste "

i onda ` ladno nastavio monolog.

:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
humz, ajme problema!
Ok, ne znam ni koje si godishte, ni shta si zavrshio od shkole, ni koliko zaradjujesh...Nema ni veze, na kraju krajeva. Mozda bi mogao da se zabavljash sa nekim siromashnim srednjoshkolcima ili brucoshima. Tada bi verovatno bio dominantniji, pametniji, uspeshniji... :D
Shalim se malo. Ali stvarno, pa ko voli da pored sebe ima nekog diktatora koji uletje u rasprave oko najmanje sitnice, soli pamet i sl. Koliko smatrash da ti trebash da se promenish po tom pitanju, trebaju i bivshi.
S druge strane, ne mozesh okriviti uticaj drushtva bash za sve navedeno. Lichno nisam imao takvih podela u porodici, ali ako nishta drugo svi smo se susreli u shkoli sa njima.
Da nemash taj "gen" u sebi, ne bi se to tako dobro ni primilo.
Znam shta mi loshe ide. Ako mi je stalo truditju se da budem bolji, ako ne - dizem ruke i idem dalje jer znam u chemu sam dobar.
Uglavnom, lepo si sam rekao - jedina gora stvar od činjenice da si đubre je biti đubre a to ne priznati.
Ima gore. Ne raditi nishta po tom pitanju vetj terati po starom. Ko sht reche Phoenix - menjaj se. ;)
Korisnikov avatar
By Galadriel
@ Gorski, sve sto si napisao u prvom postu apsolutno stoji, samo sto se to ne zove socioloski stre8er nego sujeta, sa dosta dosta primesa samozivosti. Ljubav, tacnije duge veze zahtevaju dosta obostrane zrtve i kompromisa bez mnogo filozofiranja.

Sujeta je velika pokretacka snaga, ne odrici je se samo je iskljuci, barem ublazi kad si u vezi. Kad znas u cemu je problem pola problema je reseno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
dopada mi se tema i zaista je u mnogim slucajevima tako...
smatram da je drustvo najvise krivo za to, kod nas pogotovu...

sve sto se mrvicu razlikuje od onog sto je postavljeno kao drustvena norma, to se odmah odbacuje, osudjuje i slicno.

malo mi je smesno kada sam procitao kako si vaspitavan...
ni mog brata koji se str8, a ni mene nisu ni slicno vaspitavali.
izgleda da to zavisi i od samih roditelja... a oni od njihovih... i tako u nedogled :)

meni je to klasicno musko vaspitavanje smesno, i zvuci tako praistorijski i divljacki.

ali to nije slucaj kod mene, ali opet do sada nisam imao ozbiljnu vezu...
kada pogledate, da, imam samo 18 godina... ali moje prvo iskustvo je bilo pre 4 godine... mnogo je od tada vode proteklo Dunavom :)
U pocetku doduse nisam zeleo nista ozbiljno... ali ima vec 2 godine kako zelim) a oslednju godinu bas zelim zelim!
ali nema...

Ma da shvatam da sam mozda zahtevan, barem sto se tice naseg podrucija i mentaliteta...

A i sve sto si naveo, nekako osudjuje nase drustvo i drzavu... znaci zakljucak se svodi na to:
SELITE SE LJUDI! nazalost...

(Christina Aguilera-Impossible)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by *deni*
Moja deviza je : " Za sve me majka rodila ".
Umem da se ponasam strejt ( ne mogu da kazem "muzevno " ), imam prilicno muzevan glas, a umem bogami da budem i tetka nad tetkama. Sve zavisi od situacije.
Umem da kuvam, jer to volim, a umem i da pucam iz puske, jer sam bio u redovnoj vojsci.
Uopste me ne zanimaju poredjenja sa drugim muskarcima, jer teram svojim putem, prema zacrtanoj viziji na sta bi moj zivot trebalo da lici. Ne smeta mi da na poslu vise puta zaredom svima kuvam kafu, u stanu perem sudove i vrlo rado kuvam za cimere.
Jedino sto mi smeta i na sta sam alergican je kad primetim da neki muskarac zloupotrebljava moju dobrotu ili omalovazava moju licnost. E u takvim situacijama u zivotu sam umeo da se razbesnim i nije me interesovalo da li ispred mene stoji komandir cete, otac, cimer, momak, kolega, ljubavnik ili poslodavac. U takvim prilikama kazem toj osobi sve sto mislim o njoj ( i jos mnogo toga), a nisu iskljuceni ni fizicki obracuni.
U vojsci sam, primera radi, komandiru cete, nakon njegovih visekratnih omalaovazavajucih primedbi koje je upucivao na moj racun, u oci i pred svima rekao da je on sramota za vojsku, da je alkoholicar, da je debeo i da ima ogromnu zadnjicu. Hteo je da me zbog toga salje u pritvor, ali sam ja tu odluku pobio zalbom, koju sam pisao i poslao u Komandu. I dan danas se slatko nasmejem kada, prebirajuci po kutiji sa svojim uspomenama, naidjem na to ( za mene pobedonosno ) Resenje Komandanta kasarne, kojim se meni daje za pravo i ukida disciplinska mera vojnickog pritvora od 14 dana. :lol: Covek mora biti uporan i istrajan u zivotu u borbi za svoja prava.
Sto se ljubavnih veza tice, ni ja se ne mogu pohvaliti da sam do sada umeo da ih sacuvam duze od godinu dana ali, Boze moj, uvek sebi posle raskida kazem " Da je valjalo, jos bi trajalo". Idemo dalje za iste pare.
:yes:
Ovo je prava stvar.
Bravo !
:klap:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Gorski, evo ti bananica porucuje da je on idealan za tebe:
- da kuvas, ne moras (ovde ja upadam - bananica divno kuva!)
- da cistis, naucices, ako ti je toliko krivo sto do sad nisi.
- da budes ljubomoran, nema potrebe, jer nikad neces ni pozeleti da budes diva njenog ranga - to moze samo da se sanja, a uvek ces imati bolje misice od njega!
Dakle, vi cete biti totalno razliciti, i nikada nece biti konkurencije.

neka se uvede u zapisnik da iako je banovana navaljivala svim silama da licno otkuca ovaj post ("Daj meni, lakse se izrazavam ako sam kucam na forumu!" :kakodane: ), nije joj dozvoljeno. A pravo da se oglasi preko mene kupila je odlaskom u pekaru:giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by *deni*
imam prilicno muzevan glas, a umem bogami da budem i tetka nad tetkama.

Potvrđujem citirano!
Čudi me da (zbog tvog izuzetno sexy glasa) do sada radio na hotline-u ... Glas ti je fenomenalan ... A vala znaš i tetka da budeš (zato te i volim :) )

@Gorski:

1) Većinu stvari koje si naveo ja mogu da nadopunim :D
- Mama mi drži kurs kuvanja svakodnevno :)
- Volim da spremam (osim kada sam u bedaku)
- U šopingu se fenomenalno snalazim (od piljarnice i mesare do zlatare!)
- Sebičnost? Ja sam toliko darežljiv da sebe uhvatim u trenutcima kada ljude molim npr. da uzmu neki disk od mene "Pa uzmi.. sigurno ima nešto što ti se dopada". 90% postera iz sobe sam podelio. Dakle, ko Princeza Dajana (samo življi).

2) To što je do sada bilo tako nije garant da će i nadalje biti tako ... možda si sada spreman i zreo za dugu, trajnu i iskrenu vezu. Iz svake veze si izašao sa nekim zaključkom i samim tim si korak bliže idealnom partneru (što se mene tiče, toliko si blizu da te prihvatam kao idealnog jer sve zaokružujem na jednu decimalu)

3) Slažem se da društvo očekuje da se muškarac oženi. Ali neki str8 ljudi se ne žene (da, ne oženi se baš svaki str8ter). Setimo se otvorenih vrata "Ima stabilan posao, i čist je, opeglan ... a i ponudio se da pomogne za ovo oko tečine penzije jedino što je zakleti neženja" ... Što se tiče vezivanja i okoline, veoma sam vešt kada je bondage u pitanju. Nemaj brige!

4) Čemu ove bedak teme?

:love:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Kiwi
Dakle, ko Princeza Dajana (samo življi).
Josh samo da ti nadjemo nekog debelog grka.:zavera:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Skroz si me podsetio na razgovor sa jednom mojom dragom prijateljicom, inace lezbejkom sa slicnim problemom kao sto je tvoj. Malo smo ogovarale nase poznanice i ona je ispalila kako se njoj, od svih devojaka koje zna, najvise dopada V. i kako bi ona nju bez problema 'ozenila'. A V. je str8 devojka u dugoj vezi sa muskarcem.
Pourqe bi lezbaca zelela pored sebe str8 devojku?
Pa samo zbog toga sto su ostale lezbace koje je sretala (tutnuvsi i mene u taj kosh) 'pomahnitale zenturache' koje ce ti nabiti shtiklu u shupak (citirano) samo ako ih zamolis da ti stave stvari u ves mashinu, kada vec to rade sa svojim stvarima, iznesu djubre ili usisaju stan. To one smatraju za atak na njihovu 'oslobodjenost' i 'emancipiranost'.

Ne znam zasto sam vam ovo ispisala, ali ne moze da skodi.
A ako ne skodi, znaci da koristi.

Kupite cipele sa metalnim shtiklama. Duze traju.
Korisnikov avatar
By tramp
hm, zakljucujem da sam i ja donekle socioloski strejter (ne strejterka) ...

1. nisu me ucili da kuvam i perem - izgovor - to je ono sto tipicno zene teraju a moji nisu hteli da me se "stereotipizuje"

2. takmicarski duh - ne znam kako ali nekako mi je usadjeno u glavu da ne mogu ni slucajno da dozvolim da neko pogotovo ako je musko bude bolji od mene u necemu jer je to izdaja celog zenskog roda sa moje strane a i curice i nisu neka konkurencija :drama:

3. deljenje sa drugima - e tu su me ucili da delim, ali ne zbog roda nego zbog komunistickih ideala :D

4. zar se od zena ne ocekuje da imaju decu? (i to rekla bih i ranije nego od muskih) - dakle meni je receno prvo karijera pa onda deca :D

5. termin "tetka" je definitivno uvredljiv za zenski rod jer podrazumeva da je "zenskastost" uvreda

zakljucak ... ja sam lezba jer su me socijalizovali da budem decko :ruzan:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by kal zakath
Da vidim jesam li skužio; veze su ti propale jer si len, ljubomoran, sebičan i plašiš se šta če okolina da radi. Za razliku od koga? "Socioloških gejeva"? Koji su sasvim kontra toga i od malih nogu uzgajani da budu pederi? Year, right, whatever.
:lol:
Mnogo dobro... :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Gorski vilenjak
3) SEBIČNOST. Devojčice su na Balkanu vaspitane u stilu dajte bratu svoj deo čokolade, a dečaci - uzmite čokoladu.
Sebičan ja, sebičan on - eto novog sukoba.

Ne gledaš na sebe objektivno. Svaki put kada izađemo (a to i nije prečesto), turaš mi pare u ruke kada treba da se plati, čak i kada ja častim!!!

Možda je nešto od gore navedenog istina, ali nisi sebičan.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!