- 18 Nov 2006, 17:02
Joj ova tema mi je jako bolna.
Na žalost raskidao sam veze sa osobama,
koje su me uglavnom jako volele.
Mnogo više nego što to zaslužujem.
Zašto mi veze traju 5, 9 meseci, maksimum godinu dana?
Zbog čega ne mogu u njoj da budem duže?
1) USLOVI
Mislim da čovek ipak mora da ima svoj stan da bi bio u vezi i da mora da postoji zajednički život. Ja to nemam.
Ukoliko gajbu nema ni druga osoba dolazi do nerviranja zbog toga što smete da budete bliski u dubokim šumama i gorama ove zemlje ponosne.
Nije vam partner ništa kriv, ali vi se opet nervirate.
2) SOCIJALNI IDENTITET
Ok. Svi na ovom forumu smo biseksi ili gejevi kad je seks u pitanju, ali je većina gejeva u Srbiji u sociološkom pogledu strejt.
Čak i u idealnoj stiauciji, kad živite zajedno s dečkom, teško da ćete se izvući a da ne doživite da vam neka kamenica ne pogodi prozir ili vam neko na ulaznim vratima ne napiše pederi.
Mnogi gejevi od 40 godina, u strau od toga da okolina ne provali, pre se odlučuje da živi s cimerkom ili podstanarkom tipa: Glumi mi devojku, a zauzvrat ne moraš daplaćaš stanarinu'', nego da živi s tipom. Velika je represija.
Strejteri u braku često prestanu da se vole, ali ipak imaju decu, zajedničku imovinu, navike, ugled. Ostaće zajedno bar zbog dece.
Kad kod gejeva prestane ljubav, nema nijedne socijalne spone, koja bi im nagovestila da je bolje da budu zajedno.
3) Raskidam i zato što vezu shvatam preozbiljno. Kad sam u vezi nema varanja ni laganja, a podrazumeva se da najviše moram da volim osobu, s kojom sam.
To utvđujem na sledeći način:
- Posle mesec dana bveze idem s dečkom gradom, gledam druge momke, ali pitam sebe, da li bi ga prevario s najprivlačnijim od njih. Odgovor je NE. E pošto je tako, nastavljam vezu.
- Isto pitanje postavim sebi posle 2,3, 5 i 16 meseci. Ako je uvek odgovor NE, znači da je veza super.
Na žalost, posle određenog broja meseci uglavnom mi zapadne neko drugi za oko i svhatim da mogu da se zamislim s drugim. U tom slučaju raskidam jer nije fer da s nekim budem, ako nije neprikosnoven.