Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ljubav i sexualnost?

ljubav i sex su nerazdvojni i ne mogu ići jedno bez drugog
16
48%
to su dve potpuno različite stvari
17
52%
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pokrećem ovu anketu povodom diskusije koju sam upravo imao sa dečkom. Napominjem da su za ovu anketu merodavna mišljenja forumaša/ica koji su u vezi!!

Naime, po meni ljubavi nema bez sexa i obrnuto - sexa svakako nema bez ljubavi. Dakle, sex mogu imati samo sa osobom u koju sam zaljubljen i koju iskreno volim! Nikada mi nisu bile jasne tzv "otvorene veze" ili sex sa drugim osobama kada sam već sa nekim u vezi (trojka između dva partnera i još jedne osobe je nešto sasvim drugo i to mi je donekle shvatljivo i prihvatljivo).

Suprotno tome, moj dečko potpuno razdvaja sex i ljubav, tj. mogao bi da ima sex sa osobom koju nikada u životu nije video. Takođe smatra da je neminovno da u toku duge veze dođe do smanjenja sexualne privlačnosti, pa čak i njenog potpunog prestanka, između partnera ali da to nikako nije razlog za raskid veze (jer se veza koja je godinama građena zasniva na nečemu više od sexa). Po njemu sasvim je normalno da kada dođe do doga, partneri imaju sex sa strane ali da i dalje ostanu u vezi.

Slažem se da se prava veza između dve osobe sastoji od mnogo većih i važnijih stvari od sexa, ali bi za mene prestanak privlačnosti prema dečku značio i prestanak naše veze. Još gora bi bila situacija u kojoj mog dečka ja ne bih više sexualno privlačio. Nikada ne bih mogao da pređem preko te činjenice i stalno bi mi bila na umu!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to su dve potpuno različite stvari uz par komentara.

nisam siguran kako bi imao seks sa nekim koga u životu nije video. pa morao je da ga vidi samo jednom, bar tada kad su imali odnos. ili se radi o cyber-šta, ali u tom slučaju je diskutabilno da li je to seks ili ne u pravom smislu reči.

a što se tiče prestanka veze, pa to sad jako zavisi. ako sam sa nekim xy godina i svašta smo uradili zajedno, i meni je yz godina, i nisam spreman da više krećem iz početka, onda ću ostati sa tom osobom, pa makar i bez seksualne privlačnosti. imaću sigurnost, društvo, šta god. sve što ću, ako ostavim dugogodišnjeg partnera radi seksa, teško pronaći ponovo. naravno, ako procenim(o) da je tako bolje za mene (i njega).

tvoj dečko možda ima drugačiji koncept veze od tebe ako tvrdi da "veza koja je godinama građena se zasniva na nečemu više od sexa". možda ti misliš drugačije, pa otuda i nerazumevanje.

smanjenje seksualne želje je često među dugogodišnjim partnerima, ali raskid veze je samo jedan od načina da se sa time izboriš. ako ste kreativni i ne dozvoljavate da vaš seksualni život postane ustaljen, onda će i seksualna privlačnost ostati dovoljno intenzivna da vas drži na okupu. verujem da bi svakog smorilo i da jede istu hranu svaki dan. nekad je dovoljno samo promeniti tanjir iz kojeg jedeš, pa ti obrok opet bude interesantan. :)
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by 2Q2Bstr8
nisam siguran kako bi imao seks sa nekim koga u životu nije video. pa morao je da ga vidi samo jednom
Ma mislio sam na sex date. Naravno da tu osobu mora da vidi tada kada se nađu radi sex-a. Mislio sam na to da je nikada ranije nije upoznao.

ako sam sa nekim xy godina i svašta smo uradili zajedno, i meni je yz godina, i nisam spreman da više krećem iz početka, onda ću ostati sa tom osobom, pa makar i bez seksualne privlačnosti.
Da, sve je to u redu. Ali da li ta veza može opstati bez sex-a? Ne verujem da bi izdržao ni godinu dana bez sex-a. Kako uostalom sa nekim možeš da budeš ako te ta osoba ne privlači više?

tvoj dečko možda ima drugačiji koncept veze od tebe ako tvrdi da "veza koja je godinama građena se zasniva na nečemu više od sexa". možda ti misliš drugačije, pa otuda i nerazumevanje.
Ne, ne mislim drugačije. Šta više, potpuno se slažem. Razlika je samo u tome što ja mislim da je i sex važan deo veze i da ljubav bez sexa ne postoji!
Korisnikov avatar
By Amable
moj koncept je da veza moze da funkcionise ako se osobe koje su u pocetku bile veoma seksualno privlacne, a posle nekog vremena to budu manje.ne verujem da osoba koja mi je nekada bila seksualno privlacna da ce mi biti odbojna, sem ako mi ne uradi nesto veoma nazao nazao pa je vise ne mogu gledati kao osobu, coveka. dakle ljubav moze i postoji sa manjom seksualnom privlacnoscu, jer po logici stvari ti ukoliko kazes: ljubav bez seksa ne postoji, postavlja se pitanje, a kako ljubav postoji?i zasto je dobar sex toliko krucijalna stvar da bi ona (ne)postojala.gde je granica postojanja necega, tj sta je fundament nekog odnosa, dakle polazis od vaznih cinioca neke veze i ti sada kazes, poverenje, emocije, privrzenost, postovanje, razumevanje, tolerancija itd... seks.... i sad kazes seks je losiji, onda veza puca, dakle bacas sve prethodne elemente odnosa u vodu jer mislim da sex povezujes sa njima, tj da je on uzrocnik svih prethodno navednih cinioca, sto po meni nije tako.treba postaviti prioritete.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by ForeverYoung
Da, sve je to u redu. Ali da li ta veza može opstati bez sex-a? Ne verujem da bi izdržao ni godinu dana bez sex-a. Kako uostalom sa nekim možeš da budeš ako te ta osoba ne privlači više?
pa kad sa nekim ostvariš mnogo toga u životu, ovo ti baš i neće biti bitno. a setiš se i toga da nekad ipak moraš da pustiš svog partnera ako želiš da ga zadržiš.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
@FY: ja bih se donekle slozio sa tvojim deckom,iz prostog razloga sto se i meni desavalo da mi se posle nekog vremena veze sexualna glad smanjuje, sto opet ne znaci da sam morao da trazim nesto sa strane, vec mi je jednostavno bilo tako da mi je dovoljno da sa nekim lezim zagrljen,a da pritom ne pomislim na sex.
problemi su nastajali kad druga strana zeli taj sex do koga meni nije, ili moju pasivnost procita kao nezainteresovanost. u svakom slucaju, dolazi do napetosti i cimaze koja rezultira raskidom, posle kojeg nista vise nije ni bitno..

ipak, smatram da dobar sex mozes imati sa potpunim strancem, kao i da je moguce da te voljena osoba u krevetu ne ispunjava(ne bukvalno, aman!)

otvorena veza-nikako!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Unique
otvorena veza-nikako!
pa ako volim svog partnera, nisam siguran da bih tako olako odbacio tu opciju.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Ma sve je invidualno...zavisi od raspolozenja....nekada samo sex...nekada samo ljubav...a nekada i jedno i drugo...
sex preferiram i nije mi bitno sa cim ga kombinuejm:)
Korisnikov avatar
By bigirl
Za mene - nerazdvojni.
Korisnikov avatar
By Mage
Pa pazi... u principu te dve stvari jesu drugačije: da bih nekog voleo, nije potrebno da sa njim imam seksualne odnose :) Ali isto tako ne moram nekog voleti da bi seks bio dobar (što ne znači da je takav seks bolji od onog sa voljenom osobom). No u vezi mi je seks veoma važan jer je po meni veza "kombinacija seksa i ljubavi". Smatram da retko koja veza može kao takva opstati bez dobrog seksa. Dva partnera koja se vole a ne osećaju seksualnu želju jedan prema drugom nisu više partneri već drugovi :)
Korisnikov avatar
By Li
Dve razlicite stvari. :alexis:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
razlicite stvari.

s tim da mi ljubav podrazumeva seks, ali seks mi ne podrazumeva ljubav.
Korisnikov avatar
By Dina
To su dve razlicite stvari, ponekad mogu ici zajedno a ponekad ne...
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Dina
To su dve razlicite stvari, ponekad mogu ici zajedno a ponekad ne...
:up:
Korisnikov avatar
By KiWi
Dve potpuno različite stvari.

Seks koji upotpunjuje ljubav je fenomenalan ... ali, nekad se nađu dvojica kompatibilnih koji se razvaljuju do besvesti, a od ljubavi ni traga ni glasa (meni se desilo jednom) .... A opet, desilo mi se (sa jednim forumašem :blush: ) da sam ludački zaljubljen, sve puca ... sav podrhtavam kad mi priđe, a seks očajan ...

Glasao za dve potpuno različite stvari.
Korisnikov avatar
By m..
Omg naftalinusa - i to na koju nisam odgovorila.

Elem, mogu ici odvojeno, mogu ici zajedno, dobro je i jedno i drugo, al je ovo drugo bolje.

Apsolutno sam imala dobar sex sa ljudima koje nisam poznavala dovoljno dugo ni da ih volim ni da ih ne volim, neke ni toliko da znam o njima ista sem imena (bez prezimena). Takodje sam ljude usazno volela bez tendencije da to pretvorim u nesto fizicko ili realizujem u vidu neke veze. A imam i ovo 3. Nemam ja neki standardni pristup tim stvarima, vec kako ko deluje na mene i koliko me za sta inspirise.
Korisnikov avatar
By Dzi
meni to potpuno dva razlicita stanja.....
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Gledam ovu temu i samo mi je najednom sinulo da o osobi u koju sam bila najstrašnije u životu zatelebana nikad nisam imala seksualne maštarije. :iskolacen:

Iz ove perspektive mi to izgleda iščašeno, ali tko će znati šta je meni tad bilo u glavi.

Ne znam kako je to kod drugih, ali kod mene su sve kombinacije moguće.
By жњ
Originally posted by Dzelajza Rouz
Gledam ovu temu i samo mi je najednom sinulo da o osobi u koju sam bila najstrašnije u životu zatelebana nikad nisam imala seksualne maštarije. :iskolacen:

iju... imala sam i ja taj trip... al s početka lezbo-karijere. imala sam trip po kom nisam htela da "ukaljam" misli ili vec nesto slicno :lol:

sada mi je to neshvatljivo. ako poželim, poželim školski!! :pervert:

i da, ljubav i seks mi dolaze u istom paketu. i ne kaze se seks, nego "vodjenje ljubavi"!!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
Omg naftalinusa - i to na koju nisam odgovorila.

...
Ja se pitam sta pises pa tek onda vidim da je tema iz 2006 god. Dosad mislila da je neka nova... bas me cudi i da ja nisam odgovorila svo ovo vreme :giggle:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by жњ
Originally posted by Dzelajza Rouz
iju... imala sam i ja taj trip... al s početka lezbo-karijere. imala sam trip po kom nisam htela da "ukaljam" misli ili vec nesto slicno :lol:
Da, da, da!

Valjda sam se tripovala na neko viteštvo.
Eh, te časne namere truvera, trubadura... :giggle:
By ...Sitnicava...
Na početku veza mi se dešavalo da partnerke posmatram nekako andjeoskim bićima i da, uz to, ne mogu da im pripišem polne karakteristike.

Da ne bih ukaljala njihovu čednost (giggle) , nisam maštala o njima kroz erotiku. Doživljavala sam ih bespolno.

Nešto poput Dželajzine priče.

Tako ljubav i seksualnost u mom slučaju ne moraju nužno ići zajedno.
Korisnikov avatar
By DarkAngel;)
Originally posted by hlaefdige
razlicite stvari.

Upravo tako!
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Ne razumem kako mozete da kazete da su ljubav i sex nerazdvojni, kad su to dve potpuno razlicite stvari? :misli:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by hlaefdige
razlicite stvari.

Potpisujem! :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!