Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By K.i.K.a
E pa ovako. Moze li mi iko reci sta je :
shemale
hemale
onona
onaon
androginija
mixed gender
queer gender
bigender
ftm
mtf
ftm gay
mtf gay
ftm lezbo
mtf lezbo

itd itd

i gde mogu vise procitati o tome ?( po mogucstvu nasi sajtovi) i ima li neko broj telefona nekog centra koji daje odgovore na ovakva pitanja?

:zastava:
Korisnikov avatar
By Val
Zashto te to zanima? Ne znash shta si od svega toga?
Korisnikov avatar
By svejedno
Koliko sam skapirao, sve to ima veze sa transvestitima. a definicije ne znam sta znace.
Korisnikov avatar
By svejedno
U svakom slucaju gender fazon.

I kapiram da je shemale - onona a hemale - onaon.
Korisnikov avatar
By jukie
ftm je female to male, tj prvobitno ženska osoba koja menja svoj identitet u mušku osobu, mtf je obrnuto, prvobitno muška osoba koja menja svoj identitet u žensku osobu. Androgine osobe imaju osobine oba pola podjednako kao smuljanu mešavinu - otprilike kao ona/j desno na bilbordu za kafu (gde su prstima po prosutoj kafi nacrtali dve osobe kako gledaju jedna u drugu) pa ne znaš da li je to lezbejski ili strejt par. hemale mi izgleda kao jako glupa konstrukcija re?i, svaki muškarac koji izgleda kao muškarac je he-male.
By Tea
Sve definicije pojmova mozes naci na netu. :google:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, sve je u vezi sa transgender osobama, tj. onima kod kojih se biloški POL ne slaže sa "psihološkim" RODOM. POL = biloška kategorija, tvoje primarne i sekundarne polne karakteristike (polni organ, brada, sise, brkovi itd.), ROD = ono kako se ose?aš u glavi, prosto govore?i...

shemale = onaon, dakle osoba ženskog pola, a muškog roda, isto što i mtf, osoba koja još nije izvršila operaciju promene pola
hemale = muškarac (?)
onona = suprotno od shemale, ili ti muški pol, a ženski rod (pretpostavljam, nisam ?uo za ove doma?e izraze)
androginija = jedinstvo oba POLA u jedinki, tj. stanje u kojoj jedinka nije jasno ni muško ni žensko, nego oboje istovremeno
mixed gender = mešanog roda
queer gender = neodreðenog (?) roda
bigender = dvorodan
ftm = female-to-male, osoba koja je u fazi medicinske promene pola iz šenskog u muški
mtf = male-to-female, suprotno od iznad
ftm/mtf gay = ftm zna?i isto, a po sex orjentaciji je gej
ftm/mtf lezbo = isto, po sex. orjentaciji lezbejka
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Hvala vam. Ma nasla sam nesto na internetu, ali nikako ne mogu da definisem sta sam TACNO JA :roll:

Negde sam izmedju definicija:
Androgina-queer gender-bigender.

Nikada ne bih menjala svoje telo i ne verujem da sam nesto u telu nekoga drugog. Ja sam zensko i imam zensko telo
:bye: , ali ne mogu da definisem ROD.

Orijentacija: hetero-bi, ali rod me zeza :zongler:

Cas sam sebi samo zena, cas "muska zena" , cas "zenska zena" :party: ... cas i zena i tip, cas devojcica i tip, cas nista....uh....ljudi ima li ikoga ko mi moze reci sta je to?

Da li sam ja androgina ili queer gender ili bigender ili ftm bi zenskog pola?

STA SAM JA :zid:
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Jos nesto.
Gender ili transgender ne mora (koliko sam shvatila) da znaci da ja zelim da menjam pol.
Ja ne zelim da ga menjam, uzivam u svom telu i polu, ali ne mogu da kazem (uvek) : "ja sam samo zena."
Jeste sustina u tome da je taj "zenski deo" uvek tu, ali nekad je to devojcica, nekad samo zena, nekada musko-zena, nekada muska devojcica....ne umem da objasnim....
nekada se osecam cak i kao muska devojcica-zena, a nekada samo kao zenska zena...
:cobanica:

Nekada sam samo srednji rod :TO
:party:

Znaci, definitivno je u pitanju GENDER, ali ne verujem da je i TRANS, iako obozavam sve sto ima veze sa preoblacenjem i kostimiranjem.

HELP:right:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by bambola
Ma kuliraj.... :lizalica:
Upravo.
Sto ti je toliko bitna definicija?
Budi sta jesi u kom god trenutku zelis.

Jel ti to smeta?
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
:no: pa smeta mi.

Ne znam sta sam.
Nije vazno kako se ponasam.
Ponasam se onako kako osecam, ali mi je vazno da definisem sebi KO SAM i kog sam roda :puzzle:

Zbunjuje me to.
Ne mogu da dam sebi ime.
Ime mi se magli.
Ne znam kako da se predstavim onome koga zelim da volim :grouphug: i da mu se objasnim da ne bi bilo zabune i tuge :roll:

Nadam se da cu i to uspeti :hiphip:

Zelim da znam gde je moje mesto :galerija: a ne da se osecam neprilagodjeno :grom: i krivom :giljotina:

Nadam se da cu uspeti :zastava:
Korisnikov avatar
By m..
Zje ja sam transgender from butch to fem :D

Salim se, ne znaima me kako bi drugi definisali sebe, nekako je to nebitno u sustini. sebe ni ne pokusavam da definisem. ja sam ja, a to moze da podrazumeva svasta i menja se u interakciji s drugim ljudima.
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
:bye: izgleda da sam i ja transgender, ali ne znam dalje. :puzzle:

Volela bih da mi neko kaze (ko ima slicnu definiciju sebe) da bih mogla da nadjem na netu i procitam vise o tome, mozda bih otisla u "svet" i tamo zavrsila studije u takvoj grupi ljudi, samo da saznam koja je to grupa :elf:

Pozdrav :zastava:
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
To ide nekako ovako:

Zenski pol :zen:

Bi seksualni identitet,

ali hetero orijentacija (sa davno zaboravljenim eksperimentisanjem u bi) :roll:

Neodredjen ( ????? jos uvek) rod :zid:

Uh...nista mi nije jasno

Korisnikov avatar
By svejedno
E, pa takav sam i ja. Otprilike. Samo sto sam musko. Ali me to ne muci.
Ne znam.
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Google kaze: genderqueer :nokti:

Ok, videcu jos....

Hvala vam, ljudi

Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Ne znam, tebe verovatno ne muci jer nisi imao neke vece probleme zbog toga.

Ja ih imam redovno.
Ljudi odlaze jer ne umeju da me shvate, a ni ja ne shvatam, pa ne umem da objasnim kada dodje do tog trenutka... :placko:

I stalno se osecam kao neka greska :zid:

Ok, znam da ce biti cool :mama:
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Evo nekih definicija ( mozda nekome pomogne ):

Genderqueer: osoba koja prevazilazi granicu rodnog identiteta i seksualne orijentacije.

Transgender: A person whose gender expression is different from how society says they are "supposed" to be. Transgender can be an umbrella term for cross-dressers, transsexuals, intersex people and other gender-variant individuals. Transgender people may or may not decide to take hormones or have sex-reassignment surgery.

Trans: An inclusive term, encompassing transgender, transsexual and other gender variant people.

Znaci-kod mene nije transseksualnost,ali je neka vrsta trnsgender-a, a opet, ne bih to tako nazvala jer nisam cross-dresserka, nego se oblacim kao zensko ili neutralno-(androgino ili kostimski ili kao bez pola ili kao oba pola (deo muske i deo zenske garderobe)).

Znaci-Genderqueer. :bye:

Sve ja to znam, ali mene zanima gde mogu vise da naucim i saznam upravo o ovoj "svojoj vrsti genderqueera" :roll:

O nekim uzrocima, posledicama, grupama, nacinima zivota, ima li medju nekim poznatim ljudima takvih, koju literaturu da nadjem, koje knjige, koju knjizevnost, filmove, kako da si pomognem...

Svuda se pise o LGBT-u, ali o nekim specificnijim slucajevima manje, pa me je zanimalo ima li takvih informacija negde. :puzzle: :roll:

:mama:
Korisnikov avatar
By m..
Vidis, ja bih se spolja gledano mogla okarakterisati kao genderqueer, ali se osecam kao 100% zena. Mislim cesto izlazim iz te neke zamisljene margine nekog zenskog identiteta, pogotovu iz uloge zene u patrijarhalnom drustvu, ali nikad ili jako retko izlazim iz granica neceg sto ja intimno percipiram kao zenu. Dakle i kad menjam reostat za dimovanje halogenki i kad sam igrala fudbal i kada spavam sa zenom i bilo sta da radim, osecam se 100% kao zena, a to sto moje ponasanje izlazi iz granica necega sto neko drugi percipira kao zenstveno, to je njegov problem. Mozes da stemujes zidove sa gracioznoscu, lol.
Podjednako dobro se osecam u svakoj situaciji.
Sto se info-a tice, nikad se nisam zanimala, pa ti ne mogu pomoci, kapiram da bi temeljno googlanje dalo nekakav rezultat, ali..
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
"Vidis, ja bih se spolja gledano mogla okarakterisati kao genderqueer, ali se osecam kao 100% zena"
Kod mene je obrnuto.
Ja se uglavnom oblacim kao zena (zenska obuca,sminka,frizure,lak za nokte,odeca-uglavnom zenska)- mislim - cim me vidis - vidis da sam devojka.
Medjutim, iznutra nije tako.
Ja kazem svom drugu geju (koji je malo fem) da se ponekada osecam kao da sam to sto i on, samo iznutra i plus na sve to- imam i devojcicu i zenu.
Zamisli ti sta je to.
Kako to objasniti drugima, a narocito decku sa kojim izadjem.

Evo, nadjoh neke definicije sebe, pa da podelim sa vama:

Znaci , ja sam :

Drustveno: - hetero devojka .
Medjutim:

Iznutra: sve i svasta sa svim i svakakvim seksualnim impulsima.

Ovako:
osoba zenskog pola,biseksualnog identiteta,queer roda (znaci ne spada ni u jednu definiciju roda), heteroseksualne orijentacije.

ILI:

queer-rodna biseksualna osoba zenskog pola heteroseksualne orijentacije

Sve u svemu- nestabilno komplikovana i kompleksna.

I kako ja to nekome da objasnim?
Jednostavnost je u ovakvim slucajevima teska za naci je.

Ja zelim decka (strejt),ali da razume moje bi impulse. Pa to nije fer.
A opet, ne znam kako da se objasnim i zadrzim u jednoj vezi.
Uvek se osecam kao lazovcina a trazim stabilnost i monogamiju.

Huh :zid:

Dopada mi se kako si opisala svoje vidjenje zene.

Ja i sa tim imam problem.

Ja brkam muske i zenske osobine, musko i zensko ponasanje, musku i zensku garderobu (zapravo, zasto ja moram biti zena samo u haljini????)- to mene zbunjuje.

Zelim da budem OSOBA, i da se oblacim kako hocu, a da nisam okarakterisana kao musko.

Ja imam tu potrebu da se obucem kao "nesto" da bih mogla da definisem rod i da me drugi shvate.

Jednostavno, ne mogu da se ponasam SAMO kao zena, da trepcem , glumim slabost i budem "fina".

Zelim da govorim "to lave" a da ne beze od mene i da kazem "brate, ne lupaj" i da sedim kako mi se sedi, a da budem ZENA i da se ne omalovazava moja senzualnost.

Medjutim , kada se tako ponasam- momci me tapsu po ramenu kao "brata" iako sam u haljini i imam sminku i pundju ... i onda devojcica u meni place...a oni beze... :placko:

Da ne govorim o tome koliko momaka nije moglo da ostane sa mnom...samo zato sto "suvise si jaka" ...a ja slaba da slabija ne mogu biti, a niko ne vidi... :nokti:

Hvala sto citate.
Nadam se da nekome pomaze:zen::zastava:
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
E da, volim ja da se sminkamo moj gej drug i ja i volim da se obucem u musku garderobu (kad se svi zezamo) i zalizem kosu i izigravam muskarca, ali me to ne lozi (seksualno) i nemam potrebu da se oblacim kao musko, naprotiv.
To radim retko (dva puta do sada), ali me izizetno zabavlja.

Ali, stalno imam osecaj da nisam SAMO zensko ili da nisam DOVOLJNO zensko.
Imam potrebu kada sam u muskom drustvu da me ne dozivljavaju kao "zenska" , nego kao OSOBU.
Zato cesto "pribegnem" "muskom" stavu ponasanja da bih neke stvari objasnila, a ljudi onda se zbune....kao "covece, ko je ova, ova je frik" a ja sam OSOBA.

Ali, eto

Recimo, obozavam kada je muskarac jak i musko, a stavi crni lak za nokte ili kreon i hetero je.

Ko ce ga znati...
:kakodane:
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Skoro me je pitao jedan hetero drug da li bih ja promenila misljenje o njemu kada bi on dosao sa nalakiranim noktima i sa kreonom.
Rekla sam mu da ne bih i da on meni nije "musko" ili "zensko" zato sto lakira ili ne lakira nokte.
Naprotiv, mislim da je to izuzetno zanimljivo.
Isto tako, ne volim kada momci u klubu pridju onim devojkama koje otvoreno pokazuju svoju zensku seksualnost i svoje zensko telo.

Nisam ja samo zensko telo.
Ja sam OSOBA u zenskom telu.

Ali,eto..ljudi se toga boje

Mozda s pravom ,ne znam, jos uvek se trazim.
Najgore je proslo.

Kada sam odrastala, bilo je uzasno konfuzno..nisam imala pojma ni ko sam ni gde sam ni zasto ni kako ni STA CU SA SOBOM???

:cheer:

Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by K.i.K.a
"Vidis, ja bih se spolja gledano mogla okarakterisati kao genderqueer, ali se osecam kao 100% zena"
Kod mene je obrnuto.
Ja se uglavnom oblacim kao zena (zenska obuca,sminka,frizure,lak za nokte,odeca-uglavnom zenska)- mislim - cim me vidis - vidis da sam devojka.
Medjutim, iznutra nije tako.
Ja kazem svom drugu geju (koji je malo fem) da se ponekada osecam kao da sam to sto i on, samo iznutra i plus na sve to- imam i devojcicu i zenu.
Zamisli ti sta je to.
Kako to objasniti drugima, a narocito decku sa kojim izadjem.

Evo, nadjoh neke definicije sebe, pa da podelim sa vama:

Znaci , ja sam :

Drustveno: - hetero devojka .
Medjutim:

Iznutra: sve i svasta sa svim i svakakvim seksualnim impulsima.

Ovako:
osoba zenskog pola,biseksualnog identiteta,queer roda (znaci ne spada ni u jednu definiciju roda), heteroseksualne orijentacije.

ILI:

queer-rodna biseksualna osoba zenskog pola heteroseksualne orijentacije

Sve u svemu- nestabilno komplikovana i kompleksna.

I kako ja to nekome da objasnim?
Jednostavnost je u ovakvim slucajevima teska za naci je.

Ja zelim decka (strejt),ali da razume moje bi impulse. Pa to nije fer.
A opet, ne znam kako da se objasnim i zadrzim u jednoj vezi.
Uvek se osecam kao lazovcina a trazim stabilnost i monogamiju.

Huh :zid:

Dopada mi se kako si opisala svoje vidjenje zene.

Ja i sa tim imam problem.

Ja brkam muske i zenske osobine, musko i zensko ponasanje, musku i zensku garderobu (zapravo, zasto ja moram biti zena samo u haljini????)- to mene zbunjuje.

Zelim da budem OSOBA, i da se oblacim kako hocu, a da nisam okarakterisana kao musko.

Ja imam tu potrebu da se obucem kao "nesto" da bih mogla da definisem rod i da me drugi shvate.

Jednostavno, ne mogu da se ponasam SAMO kao zena, da trepcem , glumim slabost i budem "fina".

Zelim da govorim "to lave" a da ne beze od mene i da kazem "brate, ne lupaj" i da sedim kako mi se sedi, a da budem ZENA i da se ne omalovazava moja senzualnost.

Medjutim , kada se tako ponasam- momci me tapsu po ramenu kao "brata" iako sam u haljini i imam sminku i pundju ... i onda devojcica u meni place...a oni beze... :placko:

Da ne govorim o tome koliko momaka nije moglo da ostane sa mnom...samo zato sto "suvise si jaka" ...a ja slaba da slabija ne mogu biti, a niko ne vidi... :nokti:

Hvala sto citate.
Nadam se da nekome pomaze:zen: :zastava:
Uh, jasno mi je o cemu pricas, to je kod mene isti slucaj (s tim da ja volim zene), anyway u nekim mojim teenage lutanjima, a bogami i do recimo 21. godine sam izlazila sa tipovima, i to sve mi (tj nepostojanje nekog identiteta) nije predstavljalo neki ozbiljniji problem, jeste da prosecan decko na balkanu ne ocekuje da zena zna sta je ofsajd i u nekom smislu te gleda kao ortaka ako izadjes iz te neke zamisljene uloge, ali moguce je naci tipove koji nemaju problem s time (ja sam takve nalazila cesce nego sto sad nadjem devojku koja mi se svidja), mislim da to nije cak ni toliko pitanje identiteta koliko pronalazenje odgovarajuce osobe, a ne nekog ko ce da te shvati kao pola osobe. Ne znam, mozda naleces na pogresne tipove, mozda i ti kod njih pokreces neke potisnute strahove i nesigurnosti.. Ne znam, pokusaj da nadjes nekog senzitivnijeg decka, nije nemoguce (meni je uspevalo iako nisam trazila)...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja se u mnogo cemu sto si napisala isto nalazim jedino sto nemam neko razresenje... Sto se ljubavi tice ja mislim da je tu potrebno i malo srece... Kada se nadje prava osoba onda se (valjda) ne osecas vise kao Greska, a sa pogresnim osobama koliko god objasnjavala smatrace te Greskom. Ono sto je mene u jednom periodu zabrinulo sto je konfuzija sa samom sobom dovodila do opsteg haosa u mom zivotu - tj. nisam bila zadovoljna ljubavlju, karijerom, prijateljstvima i svim drugim oblastima... Napravila sam neke rezove u mom zivotu i koliko toliko sam zadovoljnija, mada sam usmerena vise na poslovni plan, ali to zavisi cini mi se vise od mene nego ljubav. E da i prijateljstva su jako znacajna, a to kako sam shvatila vec imas.
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
Uh, jasno mi je o cemu pricas, to je kod mene isti slucaj (s tim da ja volim zene), anyway u nekim mojim teenage lutanjima, a bogami i do recimo 21. godine sam izlazila sa tipovima, i to sve mi (tj nepostojanje nekog identiteta) nije predstavljalo neki ozbiljniji problem, jeste da prosecan decko na balkanu ne ocekuje da zena zna sta je ofsajd i u nekom smislu te gleda kao ortaka ako izadjes iz te neke zamisljene uloge, ali moguce je naci tipove koji nemaju problem s time (ja sam takve nalazila cesce nego sto sad nadjem devojku koja mi se svidja), mislim da to nije cak ni toliko pitanje identiteta koliko pronalazenje odgovarajuce osobe, a ne nekog ko ce da te shvati kao pola osobe. Ne znam, mozda naleces na pogresne tipove, mozda i ti kod njih pokreces neke potisnute strahove i nesigurnosti.. Ne znam, pokusaj da nadjes nekog senzitivnijeg decka, nije nemoguce (meni je uspevalo iako nisam trazila)..."

Mislim da si u pravu
Korisnikov avatar
By K.i.K.a
"Ja se u mnogo cemu sto si napisala isto nalazim jedino sto nemam neko razresenje... Sto se ljubavi tice ja mislim da je tu potrebno i malo srece... Kada se nadje prava osoba onda se (valjda) ne osecas vise kao Greska, a sa pogresnim osobama koliko god objasnjavala smatrace te Greskom. Ono sto je mene u jednom periodu zabrinulo sto je konfuzija sa samom sobom dovodila do opsteg haosa u mom zivotu - tj. nisam bila zadovoljna ljubavlju, karijerom, prijateljstvima i svim drugim oblastima... Napravila sam neke rezove u mom zivotu i koliko toliko sam zadovoljnija, mada sam usmerena vise na poslovni plan, ali to zavisi cini mi se vise od mene nego ljubav. E da i prijateljstva su jako znacajna, a to kako sam shvatila vec imas."

Imam prijatelje, da. Oni me razumeju (cesto :) , i to mi jako pomaze i jako mi je vazno.

Jedino sto, eto imam te komplikacije u emotivnim odnosima, jer ljudi moraju da se uklope u "nekoliko slicica".

Komplikacija je i u tome sto mene ne privlaci (za vezu) muskarac koji je bi (iako sam ja i bi, ali u vrlo maloj meri i nemam potrebu da imam i devojku-sve je na nekom "opustenom" nivou- u smislu da nemam problem da se poljubim sa devojkom , ali ne privlace me devojke za vezu, trazim muskarca), pa onda i tada dodje do problema-jer nailazim na bi muskarce i dopadnu mi se,ali ne dopada mi se sto su i oni bi, a njima to nije fer ( kao sto na neki nacin i nije, ali mnogo sta nije fer, sta cu, jednostavno me ne privlaci to. Dovoljna mi je ova moja nestabilnost i podeljenost, nemam snage za jos jednog takvog).

Volela bih da moj decko zna sve ovo u vezi sa mnom i da me kao takvu voli (zbog MENE KAO MENE i zbog mojih kvaliteta), a to je tesko naci i razumem i zasto.
Zato sto je malo komplikovano.

I ja sam se orijentisala na posao i ucenje, ali i dalje se osecam neprilagodjeno, mada sve manje.

Isto sam i ja prolazila kroz uzasne haose, jer nisam mogla da se sastavim sa sobom oko toga ko sam , sta sam i sta zelim, ali sada je mnogo jasnije, iako je i dalje konfuzija prisutna.

Pozdrav:zastava:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by K.i.K.a
... Dovoljna mi je ova moja nestabilnost i podeljenost, nemam snage za jos jednog takvog).

Volela bih da moj decko zna sve ovo u vezi sa mnom i da me kao takvu voli (zbog MENE KAO MENE i zbog mojih kvaliteta), a to je tesko naci i razumem i zasto.
Zato sto je malo komplikovano.

...
Kod mene je "problem" sto samo nestabilnost i podeljenost razumem i to me privlaci... Ali mozda si ti u pravu - bar meni su dosadasnje takve veze iscrpljivale i snagu za samu sebe i postajala sam samo jos gora i nesredjenija... I ja isto mislim da cu tesko naci ono sto meni odgovara, ali nisam spremna na kompromise.

Pozdrav! :)
Korisnikov avatar
By Zoe
jbg, i ja imam slicnih problema, no sad sam u fazi kada `pustam` i kuliram........:astral2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!