"Vidis, ja bih se spolja gledano mogla okarakterisati kao genderqueer, ali se osecam kao 100% zena"
Kod mene je obrnuto.
Ja se uglavnom oblacim kao zena (zenska obuca,sminka,frizure,lak za nokte,odeca-uglavnom zenska)- mislim - cim me vidis - vidis da sam devojka.
Medjutim, iznutra nije tako.
Ja kazem svom drugu geju (koji je malo fem) da se ponekada osecam kao da sam to sto i on, samo iznutra i plus na sve to- imam i devojcicu i zenu.
Zamisli ti sta je to.
Kako to objasniti drugima, a narocito decku sa kojim izadjem.
Evo, nadjoh neke definicije sebe, pa da podelim sa vama:
Znaci , ja sam :
Drustveno: - hetero devojka .
Medjutim:
Iznutra: sve i svasta sa svim i svakakvim seksualnim impulsima.
Ovako:
osoba zenskog pola,biseksualnog identiteta,queer roda (znaci ne spada ni u jednu definiciju roda), heteroseksualne orijentacije.
ILI:
queer-rodna biseksualna osoba zenskog pola heteroseksualne orijentacije
Sve u svemu- nestabilno komplikovana i kompleksna.
I kako ja to nekome da objasnim?
Jednostavnost je u ovakvim slucajevima teska za naci je.
Ja zelim decka (strejt),ali da razume moje bi impulse. Pa to nije fer.
A opet, ne znam kako da se objasnim i zadrzim u jednoj vezi.
Uvek se osecam kao lazovcina a trazim stabilnost i monogamiju.
Huh
Dopada mi se kako si opisala svoje vidjenje zene.
Ja i sa tim imam problem.
Ja brkam muske i zenske osobine, musko i zensko ponasanje, musku i zensku garderobu (zapravo, zasto ja moram biti zena samo u haljini????)- to mene zbunjuje.
Zelim da budem OSOBA, i da se oblacim kako hocu, a da nisam okarakterisana kao musko.
Ja imam tu potrebu da se obucem kao "nesto" da bih mogla da definisem rod i da me drugi shvate.
Jednostavno, ne mogu da se ponasam SAMO kao zena, da trepcem , glumim slabost i budem "fina".
Zelim da govorim "to lave" a da ne beze od mene i da kazem "brate, ne lupaj" i da sedim kako mi se sedi, a da budem ZENA i da se ne omalovazava moja senzualnost.
Medjutim , kada se tako ponasam- momci me tapsu po ramenu kao "brata" iako sam u haljini i imam sminku i pundju ... i onda devojcica u meni place...a oni beze...
Da ne govorim o tome koliko momaka nije moglo da ostane sa mnom...samo zato sto "suvise si jaka" ...a ja slaba da slabija ne mogu biti, a niko ne vidi...
Hvala sto citate.
Nadam se da nekome pomaze:zen::zastava: